Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 05:42 681 1

Жертвите от бурята "Налге" на Филипините достигнаха почти 100

  • филипини-
  • буря-
  • загинали

63 са безследно изчезнали

Жертвите от бурята "Налге" на Филипините достигнаха почти 100 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите от наводненията и свлачищата, предизвикани от тропическата буря "Налге" на Филипините, достигна до 98, а 63 са безследно изчезнали, съобщи в понеделник националната служба за борба с природните бедствия, цитирана от ДПА и БТА.

Ранените през уикенда, когато бурята удари архипелага, са 69. Над 1,8 млн. души са били засегнати от последствията на бедствието, от които над 912 хиляди са били принудени да напуснат домовете си. Повече от 213 700 души са настанени в евакуационни центрове.

Само в южната провинция Магинданао са загинали 53 души. Там придошлите води и свлачищата затрупаха повече от 100 жилища.

В понеделник се очаква "Налге" да се изтегли извън територията на Филипините. Скоростта на вятъра достига до 85 км/ч, а отделни пориви и до 105 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ПРЕД ПРИРОДАТА ние сме БЕСИЛНИ БОГ да прости загиналите ХОРА