Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 14:31 1 186 5

След трагедията в Сеул! Полицията се заема с блъсканицата

  • сеул-
  • хелоуин-
  • южна корея

Трагедията се случи в наклонена тясна уличка в сеулския квартал Итеуон, популярен сред любителите на нощния живот

След трагедията в Сеул! Полицията се заема с блъсканицата  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южнокорейската полиция разследва какво е причинило смъртоносната блъсканица в Сеул, отнела живота на над 150 души, включително 26 чужденци по време на честване на Хелоуин, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът на Република Корея Юн Сук-йол и десетки хиляди опечалени отдадоха почит на загиналите на специално обособени за това места.

Трагедията се случи в наклонена тясна уличка в сеулския квартал Итеуон, популярен сред любителите на нощния живот. Очевидци и оцелели си спомнят "адски" хаос, при който хората падали един върху друг като плочки от домино. Според тях целият район е бил задръстен от бавно движещи се превозни средства и празнуващи, маскирани в хелоуински костюми, което е затруднило спасителите и линейките да стигнат навреме до мястото на инцидента.

Полицията съобщи, че е сформирала оперативна група за разследване на трагедията, в която са включени 475 служители. Полицаите са получили видеоклипове от около 50 охранителни камери в района, анализират и клипове, публикувани в социалните медии. Досега са разпитани над 40 свидетели и оцелели, съобщи старшият полицейски служител Нам Гу-джун пред медиите. Други полицейски служители заявиха, че се опитват да установят точно кога и къде е започнала блъсканицата и как са се развили събитията.

Екип от полицейски служители и криминалисти са претърсили днес района на трагедията.

"Правителството ще проучи щателно причината за инцидента и ще направи всичко възможно, за да направи необходимите подобрения, за да предотврати повторение на подобна катастрофа", заяви министър-председателят Хан Дoк-су в началото на правителствено заседание.

Районът Итеуон, известен със своята космополитна атмосфера, е най-модерното място в страната за хелоуински събития и партита, които стават все по-популярни сред младите южнокорейци в последните години. Около 100 000 души се бяха събрали там на най-голямото празненство за Хелоуин в страната от началото на пандемията. Сред загиналите има 26 чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 0 Отговор
    Причината е ясна - безумие и стадни (животински) нагони! Прайд (анг. стадо) някакъв!!!
  • 2 Котка ученият

    2 0 Отговор
    След трагедията в Сеул остава да се изненадаме от безгрижието и лекомислието на градските власти.
  • 3 Баба Яга

    4 1 Отговор
    Забраняват Хелуин.Просто е.
  • 4 Шерлок Холмс

    4 0 Отговор
    Елементарно, Уотсън! Причината е в струпването на говеда.
  • 5 Закон на Мърфи

    3 0 Отговор
    "Кофраж и добитък тръгнат ли-няма спиране!"...когато корейци се мислят за англо-саксонци,така става.Хелоуин,те!
Новини по държави: