Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 08:05 2 377 2

Президентът: Извинявам се на опечалените семейства

  • сеул-
  • юн сук-йол-
  • южна корея-
  • хелоуин-
  • трагедия-
  • загинали

Повечето от жертвите и пострадалите са млади хора

Президентът: Извинявам се на опечалените семейства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол се извини на сънародниците си заради смъртоносната блъсканица по време на улично парти за Хелоуин, при която на 29 октомври загинаха 156 души и бяха ранени 197, предаде Ройтерс.

Повечето от жертвите и пострадалите бяха млади хора. Президентът поднесе извиненията си на среща с експерти в сферата на сигурността, на която бяха обсъдени възможни промени в правилата за сигурност при провеждането на подобни мероприятия.

"Не бих дръзнал да се появя пред родителите, загубили своите синове и дъщери, но в качеството си на президент, който е длъжен да защитава живота на хората и да гарантира сигурността им, аз съм съкрушен", изтъкна Юн Сук-йол. "Съжалявам и се извинявам на опечалените семейства, които преживяват една неописуема трагедия, и на хората, които споделят болката и мъката им", каза още той.

Най-много критики бяха отправени към полицията. Само 137 полицаи бяха разположени в района, въпреки че се е смятало, че там ще дойдат около 100 000 души. Днес президентът обеща голяма реформа и на полицията, за да не се стига до подобни инциденти в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    2 2 Отговор
    Не става въпрос за блъсканица а за планирано умъртвяване и принасянето на хората в жертва на сатаната по време на сатанинския празник...за сатанистите това е както нашия Великден а за останалите те просто не проумяват какво в същност чевстват..
  • 2 Гео

    1 1 Отговор
    Корейско "индиго". Тиквите убиха 140 Корейски младежи. глобализъм, сър!
Новини по държави: