Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 09:05 1 551 9

Полицията в Сеул говори за смъртоносния инцидент

  • сеул-
  • южна корея-
  • инцидент-
  • смъртоносен-
  • хелуин

Началникът на полицията в Южна Корея заяви днес, че силите на реда са получили многобройни сигнали за съществуваща опасност преди смъртоносната блъсканица в Сеул на празненствата по случай Хелоуин, но отговорът е бил недостатъчен

Полицията в Сеул говори за смъртоносния инцидент - 1
Източник: БГНЕС

Началникът на полицията в Южна Корея заяви днес, че силите на реда са получили многобройни сигнали за съществуваща опасност преди смъртоносната блъсканица в Сеул на празненствата по случай Хелоуин, но отговорът е бил недостатъчен, предаде Франс прес.

Полицията знаеше, че "се бе събрала доста голяма тълпа, което означаваше опасност, изискваща спешна реакция, още преди трагичния инцидент", каза Юн Хи-кьон.

Най-малко 156 души, предимно млади хора, загинаха и десетки бяха ранени в блъсканицата в събота вечерта по време на първите празненства за Хелоуин в район Итеуон в Сеул от началото на коронавирусната пандемия.

Очакваше се в тях да се включат около 100 хиляди човека, но не ставаше дума за официална проява и нито полицията, нито местните власти взеха мерки, за да контролират ситуацията.

Полицията обясни, че за Хелоуин в Итеуон са били изпратени 137 нейни агенти, а още 6500 полицаи са били мобилизирани за друга демонстрация в столицата на Южна Корея, в която са участвали обаче едва 25 000 души, писаха местни медии.

Южнокорейските сили на реда са натрупали добри умения в контролирането на тълпи; в страната често се провеждат многобройни демонстрации и се случва броят на полицаите, изпращани за охрана на реда, да надхвърля този на участниците, отбелязва АФП.

В случая с тазгодишните празненства за Хелоуин обаче нямаше посочен организатор. Купонджиите бяха дошли в квартала за различни прояви из местните барове, клубове и ресторанти.

Президентът Юн Сук-йол заяви днес, че Южна Корея трябва спешно да подобри своята сегашна система за управление и контрол на човешки маси, включително с използване на модерни дигитални средства.

Кметството на Сеул разполага с контролна система, изчисляваща вероятния брой участници в дадено събитие въз основа на данни от мобилните им телефони, но според местни медии тя не е била използвана в събота вечерта.

Министър-председателят на Южна Корея Хан Док-су заяви днес, че липсата на мерки за "институционална подкрепа" за управление на тълпата е една от причините зад смъртоносната блъсканица, предаде Ройтерс.

Текущото разследване на трагедията ще обхване и въпроса дали реакциите на съответните институции на място са били адекватни, каза той на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    8 1 Отговор
    На следващия сатанински празник най носения костюм ще е "Южнокореец на Хелоуин":)
  • 3 точно така

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "кей-поп зомби":

    Тия в южна Корея големи идиоти, такива огромни тълпи за тоя тъп "празник" дето изобщо не е техен.........може да е имало някви промоции и говедата са се изпотъпкали, малоумна работа! Дотам докараха света тия краварски отпадъци!
  • 4 Бравос

    5 0 Отговор
    Най реалистичния Хелоуин в историята, американците се пръскат от яд, че не се е случило при тях:)))
  • 5 Еколог

    5 0 Отговор
    Убитите тикви си отмъстиха!!!
  • 6 КЬОПЕК

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "кей-поп зомби":

    А КАКВО ПРАВИХА АМЕРИКОСКИ СОЛДАТИ СЕКУНДИ СЛЕД ИНЦЕДЕНТА ?
  • 7 Японските "Шинтуизци"и Ю.Корейските

    8 0 Отговор
    "Будисти",станаха католици.Двете окупирани държави Ю.Корея и Япония се правят на по големи католици от Папата.На кой е празник Хелоин??Ето някои факти за празника, който се отбелязва предимно в англосаксонския свят.Келтите поставили началото на традицията да се носят костюми. Те обличали животински кожи, за да се крият от духовете, или носели маски и почерняли лицата си, за да олицетворят предците, преселили се в света на духовете. Костюмите се променяли с времето.Друг елемент от празника - обикаляне по къщите и искане на лакомства, най-вероятно отразява стар обичай, според който храна и вода били оставяни пред домовете като дар за свръхестествените същества.През VII в. Папа Бонифаций официално обявил 1 ноември за Деня на Вси светии. Нощта преди Сауин продължила да се отбелязва с огньове, костюми и шествия, но била прекръстена на Хелоуин.
  • 8 Чим ир чен

    5 0 Отговор
    Това в Северна Корея никога не може да се случи
  • 9 МВР ТОТАЛЕН ЩЕТА

    3 0 Отговор
    МВР БЪЛГАРИЯ Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ от примитиви, слугуват на Румен Николов-Пашата и ПП ГЕРБ, лъжат ги че щели да ги правят велики полицаи и тези им слугуват всячески !
Новини по държави: