Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 07:57 1 259 4

Великобритания и Франция с ново споразумение

  • великобритания-
  • франция-
  • споразумение-
  • мигранти-
  • бежанци

За ограничаване на броя на нелегалните мигранти

Великобритания и Франция с ново споразумение - 1
Източник: БГНЕС

Великобритания и Франция са близо до сключването на ново споразумение за ограничаване на броя на нелегалните мигранти, които пресичат Ламанша - пролива между бреговете на двете страни.

Това съобщи "Ройтерс".

Британският министър-председател Риши Сунак, който се срещна с френския президент Еманюел Макрон в рамките на срещата на върха по въпросите на климата COP27 в Шарм ел-Шейх, Египет, изрази оптимизъм за сътрудничеството между страните в борбата с незаконната миграция.

Освен това говорител на британския правителствен ръководител заяви, че Лондон и Париж са "на финала" на сключването на ново споразумение, което има за цел да ограничи броя на мигрантите, пресичащи Ламанша.

Срещата на Сунак с Макрон по време на срещата на върха COP27 беше първата им лична среща, откакто той пое британското правителство на 25 октомври. Тя се проведе на фона на рекордния брой мигранти, които пристигат в Обединеното кралство с малки лодки през Ламанша.

Например броят на мигрантите, които влизат нелегално в Обединеното кралство от Франция, може да достигне 1000 души на ден.

По-рано беше съобщено, че мъж е подпалил мигрантски център в британския град Дувър и след това се е самоубил. Нападението е свързано с нарастващия брой мигранти, които прекосяват Ламанша нелегално с цел да стигнат до Великобритания.

Трябва да добавим, че ситуацията с нелегалната миграция продължава да е сериозна, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само коментирам

    1 1 Отговор
    Пускайте им мигрантите и в Лондон да се оправят.









  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ъхъ

    2 2 Отговор
    Рушито легален ли е? Щото да не го изгонят и да останат без прах министер!
  • 4 От страни

    0 0 Отговор
    Днеска сиганчето намери "де биг хол ин де баджет" - голяма на 50 милиарда паунда дупка в бюджета. Та е казал че ще намалява и спира помощите на укрите.
Новини по държави: