Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Ноември, 2022 10:15 787 3

Румъния и Украйна отварят днес нов граничен пункт на общата си граница

  • румъния-
  • украйна-
  • граница-
  • граничен пункт-
  • бежанци-
  • война-
  • русия

Румънският премиер Николае Чука и украинският му колега Денис Шмигал ще участват днес в откриването на нов граничен пункт и митница на общата граница

Румъния и Украйна отварят днес нов граничен пункт на общата си граница - 1
Снимка: БГНЕС

Румънският премиер Николае Чука и украинският му колега Денис Шмигал ще участват днес в откриването на нов граничен пункт и митница на общата граница, предаде агенция Аджерпрес.

Новият пункт се намира при селищата Викову де Сус от румънска страна и Красноилск – от украинска. Решението за отваряне на пропускателния пункт бе одобрено от румънското правителство вчера.

Още новини от Украйна

Говорителят на румънското правителство Дан Карбунару посочи, че това е първият граничен пункт, отворен след руската военна агресия в Украйна, между Украйна и държава членка на Европейския съюз. По думите на говорителя този граничен пункт ще обхваща както международния пешеходен и автомобилен пътнически трафик, така и товарния трафик, с постоянен график на работа, като по този начин ще се ускори и улесни преминаването на границата от хора и транспортни средства.

Румънският премиер и украинският му колега ще се срещнат в румънската част на граничния пункт Викову де Сус - Красноилск.

След това е предвидена среща на румънския министър-председател с представители на местната публична администрация на окръг Сучава (Северна Румъния), в която ще участва председателят на окръжния съвет Георге Флутур.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    1 2 Отговор
    очаквайте догодина откриване на граничен пункт на украинско китайската граница на урал.
  • 2 Кире

    1 1 Отговор
    На снимките се виждат палатки и фургони. Въобще не е демократично.

    Коментиран от #3

  • 3 кокорчо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кире":

    тиа романета немат ли хотели с по пет звезди
Новини по държави: