Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 14:35 5 105 9

Оценката на Ердоган за изборите в САЩ

  • реджеп ердоган-
  • сащ-
  • избори-
  • коментар-
  • турция

Турският президент ги оценява като положителни за Турция

Оценката на Ердоган за изборите в САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че смята предварителните резултати от междинните избори в САЩ на 8 ноември за положителни за неговата страна във връзка с възможния напредък в доставката на Вашингтон на изтребители F-16 за Анкара.

„Идват положителни новини с изборите в САЩ. Надявам се, че следващият месец ще бъде пълен с добри новини и ще развием въпроса с доставките на F-16 в много по-положителна посока", каза Ердоган, цитиран в събота от Анадолската информационна агенция. Той даде интервю за турските медии на борда на самолета си, докато се връщаше от Узбекистан.

Във вторник в САЩ се проведоха междинни избори за Конгрес, по време на които бяха избрани цялата Камара на представителите и една трета от Сената. Освен това избори за губернатори бяха проведени в 36 от 50-те щата. В някои от тях преброяването на гласовете все още не е приключило, така че все още не може да се прогнозират окончателните резултати от изборите. Експертите обаче не изключват, че Републиканската партия може да си върне контрола над двете камари на Конгреса.

Турция се стреми да получи 40 изтребителя F-16 Block 70 и 80 комплекта Block 70, за да модернизира своите самолети в експлоатация с ВВС. Анкара обяви желанието си да придобие F-16, след като той беше изключен от американската програма за производство на изтребители-бомбардировачи пето поколение F-35 във връзка със закупуването на руските зенитно-ракетни системи С-400.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    34 6 Отговор
    Ердоган смята резултата от изборите за положителен, защото те разцепват Америка и това радва сърцето на султана.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 помаче

    11 20 Отговор
    стига са пъчи, регионален злодей си само.
  • 6 Объркано Атлантиче

    27 5 Отговор
    Какво не ви казват:
    Ердоган: Западът, воден от САЩ, "напада Русия без ограничения"

    „Русия не е обикновена държава, тя е мощна държава. Разбира се, Западът, начело със САЩ, напада Русия почти без задръжки. В резултат на всичко това Русия, разбира се, се съпротивлява. Ние също така се опитваме да разберем как можем да отворим коридор на мира оттук… Вярваме, че най-добрият път за това може да бъде пътят от диалог към мир“.
  • 7 Историк

    36 5 Отговор
    Европа ще си отдъхне а и целия свят също със евентуална победа на републиканците...Големия губещ е Зеленски,заложил всичко "ва банк" на масата,а големия печеливш е изстрадалия и невинен украински народ за когото евентуални преговори са предпоставка за нормализиране на живота-доколкото разбира се би бил нормален един следвоенен живот...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: