Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Ноември, 2022 16:05 1 575 16

Ердоган се надява на разговори с Путин в скоро време

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • разговор-
  • зърнена сделка-
  • коментар

Погрешно е да се определя времева рамка на зърнената сделка

Ердоган се надява на разговори с Путин в скоро време - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се надява да проведе разговори с руския лидер Владимир Путин през следващите дни. „Всъщност по време на последната ми среща с Владимир Путин му казах, че съм на мнение, че е препоръчително той да дойде в Индонезия за срещата на върха на G20. Но той каза: „Нека да оценя ситуацията и ще ви информирам. По-късно стана ясно, че министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров ще дойде в Индонезия. През тези 2-3 дни, ако мога да се свържа с него, ще имам възможност да говоря с него за какво мисли той, какви стъпки ще предприемат, какви стъпки могат да предприемат“, цитира вестник „Миллиет“ думите на Ердоган.

Русия се съпротивлява на Запада, който, воден от САЩ, ще я атакува "почти неограничено", каза Ердоган. „Русия не е обикновена държава, тя е мощна държава. Разбира се, Западът, воден от Америка, напада Русия почти без ограничения. Пред лицето на всичко това Русия, разбира се, се съпротивлява“, каза турският лидер.

Още новини от Украйна

Ердоган смята, че е погрешно да се определя времева рамка за сделка със зърно. „Мисля, че би било погрешно да се поставят времеви рамки. От друга страна, според мен, трябва добре да очертаем границите на тази сделка и да я финализираме добре. С други думи, както каза президентът на Руската федерация Владимир Путин, тази стъпка може да бъде предприета за африканските страни ... Би било несправедливо да оставим Африка настрана и да изпратим храна в Европа", допълва Ердоган.

На 11 ноември Женева беше домакин на среща на делегацията на ООН, ръководена от заместник-генералния секретар Мартин Грифитс и генералния директор на Конференцията на ООН за търговия и развитие Ребека Грийнспан, и руската делегация, ръководена от заместник-министъра на външните работи Сергей Вершинин. По-рано ООН съобщи, че е обсъждан износ на храни и торове от Русия. Световната организация призова да се премахнат всички останали пречки пред този износ.

Споразуменията за износ на храни от Украйна бяха сключени на 22 юли за 120 дни. Те са валидни до 19 ноември и автоматично се удължават за 120 дни, ако никоя от страните (Русия, ООН, Украйна, Турция) не се противопостави.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 явно ердоганя

    7 11 Отговор
    обича руския велик член
  • 2 Ердоган

    12 6 Отговор
    Ердоган: Западът, воден от САЩ, "напада Русия без ограничения"

    „Русия не е обикновена държава, тя е мощна държава. Разбира се, Западът, начело със САЩ, напада Русия почти без задръжки. В резултат на всичко това Русия, разбира се, се съпротивлява. Ние също така се опитваме да разберем как можем да отворим коридор на мира оттук… Вярваме, че най-добрият път за това може да бъде пътят от диалог към мир"

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 електрошок

    2 5 Отговор
    Колко скоро ще е това ВРЕМЕ? Като програма "ВРЕМЯ" ли?
  • 5 гръндж

    6 2 Отговор
    Ердо е султанлъ сербезлъ и фъндъклъ бабаит ефенди.
  • 6 Миллиет

    4 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    Амчи кой ги спира чибурашките да изнасят за приятелските си страни в Африка? Те ще ви плащат с тяхната си валюта а вие си я обръщайте в рубли.

    Коментиран от #13

  • 7 Иванушка  🇷🇺

    8 9 Отговор
    Всяка стъпка на Вовата към Преговори и Мир на Не Руски условия ще доведе до Ликвидирането му.
    Ясно че Запада и Украйна искат пълно възстановяване на статуквото от 1991г, което е напълно в реда на нещата. Въпроса е в безсмислените 50 000 руски жертви, изолацията на Русия като страна изгой и превръщането на Украйна в Регионална Военна Сила N1.
  • 8 Наблюдател

    4 10 Отговор
    Иска да се види в най-скоро време защото се опасява, че Путин няма да изкара още дълго.
  • 9 Путиновил

    9 8 Отговор
    Ватенките без султана са загубени!

    Коментиран от #11

  • 10 ъгъл

    10 3 Отговор
    Разбира се, Западът, воден от Америка, напада Русия почти без ограничения. ПРАВИЛНО И ТОЧНО Е КАЗАНО.
  • 11 Ахъъъ

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Путиновил":

    Май султана беше загубен без Путин. Дължи му голяма услуга. Щяха да го похарчат джедаросаните. Сега не им кляка и държи на Путин. Турците са благодарен народ, ако им направиш добро. Но ако им скроиш ку... номер, гонят кариез до дупка.
  • 12 Гост

    4 8 Отговор
    И султан Ердоган иска разрешение от Путин.
  • 13 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Миллиет":

    Ами, 2/3 от хуманитарните кораби биват лекинко пренасочени към западните крайно нуждаещи се страни. Дори и Путин ги пита защо.
  • 14 Путя

    2 2 Отговор
    Преди да е избягал в Грузия хи хи хи
  • 15 Да ама Путин не става за комуникация

    0 3 Отговор
    Има хронична паник атака и хистерични изблици. Биполярното му разстройство го превръща ту в изплашено дете, ту в горящ в ада грешник.
  • 16 прав е

    0 0 Отговор
    Те искат да разговарят с него. А той си мисли че искат да му се подиграват.
Новини по държави: