Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 20:50 1 012 14

САЩ наложиха санкции срещу мрежа за военни поръчки, подпомагаща Русия

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • иран

САЩ днес взеха на прицел руски снабдителни вериги, като наложиха санкции срещу 14 физически и 28 юридически лица

САЩ наложиха санкции срещу мрежа за военни поръчки, подпомагаща Русия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ днес взеха на прицел руски снабдителни вериги, като наложиха санкции срещу 14 физически и 28 юридически лица, за които твърдят, че са част от международна мрежа, която закупува технологии в подкрепа на руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс.

Министерството на финансите на САЩ също така наложи санкции на членове на семейството на руския олигарх Сюлейман Керимов, както и физически лица, за които твърди, че са действали като финансови посредници в мрежата на Керимов.

"САЩ ще продължат да нарушават снабдителните вериги и да карат помагачите на президента Путин да плащат висока цена, както и всички, които подкрепят бруталните действия на Русия срещу нейната съседка", се казва в изявление на Държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Министерството на финансите на САЩ добави към черния списък "Миландър" руска компания за микроелектроника, за която Вашингтон твърди, че е част от инфраструктурата за военна изследователска работа и разработки на Москва. В списъка са включени и три юридически лица, свързани с компанията, както и няколко физически лица на ръководни постове в нея.

Министерството на финансите наложи санкции срещу големи фирми от военната индустрия в Русия и министерството на търговията спря износа на произведени в САЩ компоненти, както и американски технологии, използвани от част от руската военна техника.

Русия успя да се снабди с ирански дронове, с които атакува градове и енергийната инфраструктура в Украйна. Иранските военни структури и индустрии вече са санкционирани от САЩ заради ядрената програма на Техеран.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    5 18 Отговор
    Скоро рашистите ще воюват с прашки, ако ги имат на склад...

    Коментиран от #3

  • 2 ЖЕЧКА

    18 4 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ГИ СЛАГАТ НА Х,,И
  • 3 ДЯДО ИОЦО

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    РУСНАЦИТЕ ИМАТ ОРЪЖИЕ ДА ИЗРАВНЯТ РЕЗУЛТАТА С КРАВАРИТЕ СПОКО ДЯДОВОТО

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ридик

    10 4 Отговор
    Русия има проблем с логистиката на въоръжените си сили но Франция и Герамния са основни доставчици на технологии за Русия, САЩ налагат санкции срущу някой си но БРИКС и ШОС усилено подържат руската агресия, дори НАСА все още контактува с руснаците, тези санкици за кой са не е ясно
  • 6 Баце

    7 1 Отговор
    Защо изтри коментара ми???
    Нямаше нито обиди, нито нещо невярно, исторически факти само.
    ЗАЩО???
    Ето за това сме на 112 място и то преди 3-4 години по свобода на словото!

    Коментиран от #11

  • 7 Котка ученият

    6 1 Отговор
    Продаващите и помагащите плюят на санкции.
  • 8 Ридик

    1 11 Отговор

    До коментар #3 от "ДЯДО ИОЦО":

    Руснаците имат оръжие да изравнят 360 млн в отвъдното но да предначмертаят света или конвенционално САЩ нямат , с 70% съвременна техника Русия вече атакува с танкове от първата световна, явно складовете в Сибир не са достатъчно високи като планина или нямат ресурсите на Китайв хипер производството
  • 9 Осведомени твърдят

    14 1 Отговор
    Че съединените щати са наложили сериозни санкции на 114 служители от метрото в калининград на 28 чистачки от петроград и 72 ма шофьори на автобуси в новосибирск
    Да се готвят коминочистачите в хабаровск
  • 10 Иванушка 🇷🇺

    3 14 Отговор
    Пълна капитулация и разпад ва алкохолната джамахирия, страхливото жуже с памперса да стяга бухчата и токчетата за Хага, рублоибриците ще ровят по кофите за парче хляб тая зима и завинаги, където им е мястото!
  • 11 Защото

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Баце":

    Псевдонима ти е баце
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 САЩ купуват С 300

    4 1 Отговор
    САЩ купуват руско ЗРК С300 и си го поставят в САЩ.
  • 14 ПО СИЛАТА НА КАКВИ ПРАВИЛА

    1 0 Отговор
    САНКЦИИ,Т.Е НАКАЗАНИЯ НА ................БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА, ЗА НЯКАКВИ ТВЪРДЕНИЯ ??????ПРИЙОМИ ,ПРИСЪЩО ЗА ВОЕННИТЕ ХУНТИ И ТАЛИБАНЩИНАТА...НА ТЕЗИ ХОРА ТОВА ИМ Е РАБОТАТА,С ТОВА СИ ИЗКАРВАТ ХЛЯБА,КАК ТАКА??????ЖИВЕЕМ В ЕДИН ОБЪРКАН , ПОБЪРКАН СВЯТ, БЛАГОДАЕШНИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ВЕЛМОЖИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.ЖИВЕЕМ ПО ЗАКОНИТЕ НА ДЖУНГЛАТА.