Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Ноември, 2022 10:50 471 3

Украйна и Гутериш обсъдиха защитата на децата

  • украйна-
  • оон-
  • андрий йермак -
  • антониу гутериш

Генералният секретар на ООН подчерта, че децата трябва да бъдат със семействата си и тези, които се грижат за тях

Украйна и Гутериш обсъдиха защитата на децата  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитата на украинските деца. Това обсъди Андрий Йермак, ръководител на канцеларията на украинския президент, по време заседание на Координационния съвет за защита и безопасност на децата във формат на видеоконференция с участието на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, представители на структурите на ООН, посланици на страните от Г-20 и детски омбудсмани.

Според канцеларията на президента в събитието са участвали над 100 души, съобщава "Укринформ".

"Нашата цел е да спрем насилственото прехвърляне или депортиране на деца от Украйна в Руската федерация и да предприемем всички необходими мерки за тяхното безопасно връщане и събиране на семейството в съответствие с интересите на детето и международното право", каза ръководителят на президентската канцелария. .

Украйна и Гутериш обсъдиха защитата на децата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на ООН от своя страна подчерта, че децата трябва да бъдат със семействата си и тези, които се грижат за тях и призова за действия в интерес на децата.

По време на срещата бяха обсъдени съвместни действия, които могат да помогнат за спиране на престъпленията на Русия срещу непълнолетни украински граждани.

Дария Херасимчук, комисар на украинския президент по правата на детето и рехабилитацията на децата, отбеляза, че към 14 ноември, според държавния портал "Децата на войната", 10 764 деца са били депортирани в Русия от Украйна.

Дмитро Лубинец, комисарят на Върховната рада по правата на човека, подчерта, че руските власти открито дават заповеди за принудително депортиране на украински деца и по всякакъв възможен начин улесняват тяхното "осиновяване" от руснаци.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    1 1 Отговор
    Върховната рада по правата на човека, ха ха смешници.
    САЩ обърнаха гръб на Зеленски, приластен и изоставен не му остава друго освен капитулация.
  • 2 Тиква

    1 1 Отговор
    А децата на Луганск и Донецк които бомбихте години наред, какво да кажат? Или сме слепи и глухи всички?

    Коментиран от #3

  • 3 Хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тиква":

    БАШ СИ ТИКВА!
Новини по държави: