Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 16:40 1 777 12

Москва засилва ПВО в Централна Русия

  • русия-
  • пво-
  • централна русия-
  • москва-
  • противовъздушна отбрана-
  • николай патрушев

"Трябва да се вземат мерки за изграждане на силите и средствата за противовъздушна отбрана и противобатарейна борба с цел прикриване на районите, където са разположени критични и потенциално опасни обекти“, заяви Патрушев

Москва засилва ПВО в Централна Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Необходимо е да се вземат спешни мерки за укрепване на системата за противовъздушна отбрана в Централна Русия, за проверка на мобилизационната готовност и гражданската защита. Това съобщи във вторник в Брянск секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев на съвещание по въпросите на сигурността в Централния федерален окръг, предава EA Daily.

"Трябва да се вземат мерки за изграждане на силите и средствата за противовъздушна отбрана и противобатарейна борба с цел прикриване на районите, където са разположени критични и потенциално опасни обекти“, заяви Патрушев. "Уточнени са задачите по организиране на планирането и провеждането на гражданската защита, защитата на населението и мобилизационната готовност, като се вземат предвид съвременните военни опасности и заплахи. Тези задачи трябва да бъдат изпълнени в близко бъдеще“.

Москва засилва ПВО в Централна Русия
Снимка: Shutterstock



Съществуващите пропуски в защитата на опасните съоръжения също трябва да бъдат спешно отстранени.

"Важно е преди всичко да се осигури антитерористичната защита на енергийно, биологично и химически опасни съоръжения, хидротехнически съоръжения, образователни организации и други места за масов престой на хора, включително чрез укрепване на тяхната сигурност, организиране на патрули на териториите в близост до такива съоръжения“, отбеляза той. "Незабавно отстранете съществуващите нарушения на изискванията за гарантиране на сигурността на тези съоръжения, засилете мерките, насочени към предотвратяване на транспортирането на забранени предмети и вещества“.

Срещата в Брянск се провежда по нареждане на президента на Русия Владимир Путин. Дискусията се фокусира върху въпроси, свързани с осигуряването на антитерористичната защита на критично важни и потенциално опасни обекти, разположени на територията на Централна Русия.

Източник: EA Daily / Фокус

Москва засилва ПВО в Централна Русия
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпа стара руска стратегия

    18 12 Отговор
    Пуснаха плашилките с цел руснаците да продължат да поддържат путин.
  • 2 Русофил

    12 11 Отговор
    Нещо се разтревожиха нашите след ударите по централи в Украйна.
    Защо ли? Нали щяхме да ги ударим с атома.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путинофил

    21 13 Отговор
    От войната рускините пак ще останат без мъже и ще тръгнат пак да се омъжват за бг цигани. Пак ще се народят много русофилчета.
  • 5 Знам руската военна тайна

    15 11 Отговор
    В тези зелени кюнци са скрити рушляци. Изстрелват ги като десант. Стават пушечно месо.

    Коментиран от #7

  • 6 Рико

    10 5 Отговор
    От ще се разходим до Киев, до копаене на окопи на собствена територия.
  • 7 ТЕ ТАКА

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Знам руската военна тайна":

    И ОНЯ(....)ГА ГА РИН ТАКА ГО ФУКНАХА У КОСМОСА☝
  • 8 Калпазанин

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Затова ли твоите любими сороси и отан имат над 700 бази в целия свят, да се отбраняват!!!!!!!
  • 9 Котка ученият

    7 7 Отговор
    Когато Западът обявява война на Русия, всички средства за унищожаване на Запада са добри. Включително модерни средства за доставка на ядрени заряди в Европа.
  • 10 оня с коня

    6 6 Отговор
    ама нали Русия щеше да проведе в украйна една 3-дневна Офанзива и да свали Правителството,за да сложи СВОЕ?това се оказа не само абсолютно Самозалъгване,но нещата ескалираха и в момента Русия се опасява от Ракетен обстрел на Цантралните си части от Украинската армия!И да уточним:Западът предоставя макар и в Относителен аспект "отбранителни оръжия с ограничен периметър/80км/ на действие за да няма претенции русия.С милиардите Западна помощ обаче Зеленски може да купи също като Русия от Иран Всякакви балистични ракети и да ги изстреля към вътрешността на русия!Руснаците това го знаят отлично,затова и се "Застраховат",подсилвайки ПВО-отбраната си.
  • 11 Я па тия...

    7 7 Отговор
    Тия ще изпукат от страх, никой не ги заплашва, но те ще усилват всички видове отбрана. Също като Тодор Живков, никой не го търси, но той се крие от полицията.
  • 12 ГРУЗ 200

    9 4 Отговор
    Знаят на къде вървят нещата и че ще се натикани отвъд Урал където е мястото на азиатците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания