Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 15:01 812 3

Мерки! Още една смъртна присъда в Иран заради участие в размирици

  • иран-
  • аятолах али хаменей-
  • махса амини-
  • ебрахим раиси

В неделя съд в Техеран осъди на смърт човек, признат за виновен за опожаряване на правителствена сграда, нарушаване на обществения ред и заговор за извършване на престъпление срещу националната сигурност

Мерки! Още една смъртна присъда в Иран заради участие в размирици - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ирански съд произнесе втора смъртна присъда за последните три дни срещу участник "в размириците", съобщи Франс прес, като се позова на новинарския портал на съдебната власт в Иран.

Присъдата бе обявена снощи. В съобщението се казва, че обвиняемият е "тероризирал хората на улицата с хладно оръжие, подпалил е мотор на един гражданин и е атакувал човек с нож".

В неделя съд в Техеран осъди на смърт човек, признат за виновен за "опожаряване на правителствена сграда, нарушаване на обществения ред и заговор за извършване на престъпление срещу националната сигурност".

Иранските власти наричат "размирици" протестите, избухнали преди два месеца след смъртта на 22-годишната кюрдка Махса Амини. Тя почина дни след като бе арестувана от нравствената полиция за неправилно носене на забрадка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    5 2 Отговор
    Пък някои от тия дето нахлуха в Капитолията на 6-ти януари направо си ги гръмнаха на място - екзекуциите при демокрацията обаче са "защита на мира." Също както електрическият стол който чака Джулиан Асандж.
  • 2 Май иде

    3 7 Отговор
    Иранската и руската пролет.Народа не ги иска тези престъпници.
  • 3 1944

    2 6 Отговор
    споко .... след войната в украйна иде ред на иранския приятел на путлер ефенди.