Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 18:37 941 8

Вучич: Страните от Западните Балкани ще формират регионален енергиен пазар

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • балкани-
  • електричество-
  • газ-
  • петрол

Министър-председателят на Черна гора Дритан Абразович изрази увереност, че всички страни от Западните Балкани ще се посветят на общата цел да намалят енергийната зависимост

Вучич: Страните от Западните Балкани ще формират регионален енергиен пазар - 1
Снимка: Facebook

Страните от Западните Балкани ще формират регионален енергиен пазар, обяви днес президентът на Сърбия Александър Вучич на регионална конференция, предаде ТАНЮГ.

"Възможностите за инвестиции във възобновяеми енергийни източници в Западните Балкани" са тема на конференцията, която започна днес в сръбската столица с участието на президента на Сърбия Александър Вучич и министър-председателите на Албания, Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина - Еди Рама, Димитър Ковачевски, Дритан Абазович и Зоран Тегелтия. Конференцията е организирана от посолствата на Норвегия в Белград и Сараево.

„На днешната конференция се договорихме, че ще формираме регионален пазар и ще си помагаме едни на други, когато става въпрос за енергетиката, защото само заедно можем да осигурим бъдещето си, а не говорим само за настоящата, а и за следващата зима“, каза сръбският президент Александър Вучич.

Андреас Ериксен, представител на премиера на Норвегия, призова страните от Западните Балкани да си сътрудничат в областта на енергетиката и в намирането на решения за въвеждане на по-висша степен на възобновяеми източници на енергия, както и за постигането на целите на зеления преход.

Министър-председателят на Черна гора Дритан Абразович изрази увереност, че всички страни от Западните Балкани ще се посветят на общата цел да намалят енергийната зависимост, да намалят шоковите ситуации, които се създават заради нея и да вървят към изграждане на енергийни обекти от възобновяеми източници, за да има повече зелени производители.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    9 6 Отговор
    Време е да ставаме независими от брюкселския идиотизъм!

    Коментиран от #4

  • 2 росснята

    3 5 Отговор
    Нали газпром бяха надеждни бре?!
  • 3 регионален пазар

    1 0 Отговор
    Се едно открит белот и си бъркаме у гащите с тоя балкански битак.
  • 4 време е

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво!":

    Гъзпром да ти пусне тръбата по килватера на Дунав иначе газ йок.
  • 5 Анте Павелич

    7 3 Отговор
    Страните от Западен Балкан, всички заедно произвеждат 65% от ел. енергията, която произвежда България! Сръбските свинари-русофили още мислят, че са някакъв регионален фактор!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1?3

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анте Павелич":

    Те са! И работят много активно за създаване на общност под марката "Западни балкани".
Новини по държави: