Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Ноември, 2022 11:00 2 489 15

ОМОН от Дагестан се прехвърля в окупираната Южна Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • дагестан-
  • руска агресия-
  • омон

Части на ОМОН са прехвърлени от Руската федерация във временно окупираната част на Херсонска област в Украйна с цел провеждане на незаконна "военна мобилизация"

ОМОН от Дагестан се прехвърля в окупираната Южна Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Части на ОМОН са прехвърлени от Руската федерация във временно окупираната част на Херсонска област в Украйна с цел провеждане на незаконна "военна мобилизация" на жителите от региона в армията на руснаците. Кремъл планира да проведе такава "мобилизация" през декември.

Това съобщиха от Центъра за национална съпротива към Силите за специални операции на украинските въоръжени сили.

За тази цел подразделения на ОМОН от Дагестан (Руска федерация) пристигнаха на левия бряг на Херсонска област, която временно е под контрола на интервентите. Заедно с руските правоохранителни органи там са изпратени и "военни комисари" от групите на ЛНР и ДНР.

Известно е, че те са били разположени в село Красное в Каховски район на Херсонска област.

"Новопристигналите окупатори не крият, че през декември личният състав ще бъде включен в незаконната военна служба на жителите на региона с руски паспорти. Възможно е обаче на "мобилизация" да бъдат подложени всички мъже, а не само притежателите на вражески паспорти", се казва в публикацията.

Националният център за съпротива призовава жителите на временно окупираните територии да напуснат окупирания от Русия регион в Южна Украйна и "да не се превръщат в ресурс за врага".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примати

    7 14 Отговор
    Himarsa : прехвърлям на обратно… много бързо

    Коментиран от #2, #3, #11

  • 2 Човека КоZа

    24 11 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Бандеровците ще се топлят на солнцепек тази зима.


    💤

    Коментиран от #8

  • 3 Човека КоZа

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Бандеровците ще се топлят на солнцепек тази зима.


    💤

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Одит

    17 6 Отговор
    Украинците от месеци насилствено мобилизират всички руско говорящи от източните райони!
    Оля и затова би трябвало да пишеш!

    Коментиран от #7

  • 6 Примати

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Човека КоZа":

    За тоя който щеше да ходи в Одеса ли става дума. Ха ха ха
  • 7 акъл

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Одит":

    такава опорка не бях чел, сам ли я измисли?
  • 8 Хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Човека КоZа":

    А ти ще мръзнеш с мизерната пенсия!
  • 9 украинските котки

    2 1 Отговор
    привестват новината
  • 10 Сменете снимките малко

    5 0 Отговор
    9 месеца само 5 въртите
  • 11 Маймуняк

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Хаймарса е 95 кг срещу 170 за Смерч-бойна част. Тоест един по малко ефективен комплекс от руския аналог. Опасен е колкото и аналозите. Опасност са ПЗРК .Руснаците могат д авдигнат авиацията над 4 км -и стават недосегаеми.Тоест могат да бомбардират всичко .Не го правят поради цивилни и политически причини. Това много бързо -като натоварят 4 тонните гугасни заряди и ВСУ приключва в рамките на две седмици. Пушкат се ,интересно им е . Явно политиците в Русия позовляват загуби .Пуска се ескадрила за подавление на ПВО с което почти не се разполага .За два дни беше смляно цалото ПВО .След това минава втора ескадрила и така -много бързо .Тоест не са решили не са ни разкатали руснаците.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Примати

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Маймуняк":

    Виждам че не сте запознат…

    Коментиран от #13, #15

  • 13 С кое да не съм запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    С притискането на Русия ? Затова че запалитхе Украйна ? Прекъснахте енергийните трасета за да се ззахване целия вход на Макропикономиката -контрол . Долар -коловатчас . Вдигнаха ли лихвите ? Настана ли инфлация ?Победихме ли ? Засега тези в Русия нямат намерение да воюват . Това много бързо може да се промени. И войаната ще е тук в Европа . Глад , мизерия , мор . Забравих че НАТО ни пази .
  • 14 Колко е руската армия ?

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Маймуняк":

    С какво разполага ? Могат да првърнат Украйна в Лунен пейзаж - само да решат. Н емогат да ударят Зленскли ли ?По парламент ли ? По цялата инфраструктура както "моротвоците" от НАТО правеха в Югославия , Ирак и т.н Смляха цялото цивилно насление по "миротворски " Там що не ревахт ече умират братя сърби , Сег аукраинци и руси. Що не ревеш че ти вдигат лихвите ми гълчиш по Русия ? Щото май сте от Балкана и малко от Деарбекира- живи и здрави!!! Кво прайит в Сирия .Щото като станат много гарго освен бела друго няма да направите. Тия сметки не са за вашите глави . Почнат ли Руснацит еот Полша , Румъния , Германияи Турция камък върху камък няма да остане .
  • 15 Федерацията

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Примати":

    разполага с биологично ,оръжие, химическо оръжие ,. С фуганси бомби - почти неограбничнео количество .Разполага съсъ 7 хил бойни зраряда. С съсъ ситеми за злпов огън , танкове, авиация. стратегически флот и т.н .Как по точно ще воюващ срещу Рсуия не ми е ясно.Цяла Евроопа ще пламне .Е й тава ще направит е, само тая простотия с ХАймарсите и ПВО -няколко бжройки .И катъо се изтреля един хиперзвуков носител от Румъния ил иПолша и контраударът ще помете всичко Понеже в Руси яимат - наситина имат ПВО .В Европа има един гол И ща питам тогав акъде е НАТОТО на завет в САЩ .Пък тука мор.
Новини по държави: