Last news in Fakti

2 Декември, 2022 17:39 2 663 41

Русия: Франция първо да създаде трибунал за собствените си престъпления

  • русия-
  • москва-
  • франция-
  • трибунал-
  • престъпления

Москва е възмутена от намерението на Франция за създаване на трибунал за разследване на "руската агресия"

Русия: Франция първо да създаде трибунал за собствените си престъпления - 1
Източник: БГНЕС

Москва е възмутена от намерението на Франция за създаване на трибунал за разследване на "руската агресия". Това съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Ние сме възмутени от изявлението на френското министерство на външните работи относно плановете за създаване на специален трибунал "за престъпленията на руската агресия". Освен че се опитват да ангажират Международния наказателен съд, западните страни решиха да насърчат идеята за създаване на друга, чисто политизирана "съдебна" власт, която всъщност няма нищо общо с правосъдието", възмущават се от руското ведомство.

"По някаква причина Париж продължава да си затваря очите за осемгодишното беззаконие на киевския режим спрямо жителите на Донбас, които продължават да умират всеки ден при артилерийски и ракетни атаки", добавят от министерството.

Руското МВнР препоръча на Париж да започне със създаването на специален трибунал за собствените си престъпления, извършени по време на колониални войни, наказателни операции и опити за намеса във външните работи на други страни в различни части на света.

"От многобройните екипи от адвокати и съдебни експерти, които Франция изпраща в Украйна, поне един експерт трябваше да бъде натоварен със задачата да проучи добре разгласените зверства, извършени от украински националисти, както и да посети руските територии, които продължават да са под украински обстрел", се подчертава в съобщението на ведомството.

Руското външно министерство изтъква и че сегашният опит на западните страни да създадат набързо "квазисъдебен механизъм" е още един пример за политиката на двойни стандарти на Запада.

"Подобна квартална шайка никога няма да има юрисдикция над Русия", отсичат от министерството.

В сряда председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз ще работи с ООН за създаването на трибунал за разследване и преследване на военни престъпления, извършени от руските сили в Украйна.

Ден по-късно обаче говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че всеки опит за създаване на съд за военни престъпления на Русия няма да има никаква легитимност и ще бъде осъден от Москва, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 85 Отговор
    Жужака е стегнал бухчата за Хага‼️

    Коментиран от #4, #15

  • 2 Френска мишка

    68 6 Отговор
    Цър..цър..цър..И аз съм Нещо на Световния таван бе,ей!
  • 3 Запознат

    101 8 Отговор
    Френскияте престъпници имат да дават обяснения пред съда за престъпленията в Мали, Мароко, Алжир, Нова Гвинея, Виетнам
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Адам Хилтън

    70 6 Отговор
    Франция що си изби "интелигенцията" през 1792-ра? А после Наполеон извърши "специална военна операция" в цяла Европа?
  • 6 Тошо

    84 5 Отговор
    ГЛУПАВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИЦИ ОРГАНИЗИРАХА КЪРВАВ БАНКЕТ В УКРАЙНА,А СМЕТКАТА ЩЕ БЪДЕ ПЛАТЕНА ОТ НАРОДИТЕ ИМ.
  • 7 Ахаа

    64 4 Отговор
    А Русия защо взе Африка - златната кокошка на Франция? Това автоматично дескридитира Макрон.. Да загуби Африка... господарите му няма да простят това... Политическата кариера на Макрон беше до тук.
  • 8 Борей

    52 5 Отговор
    На франсетата една Булава ще им отвори и очите и всичко дето може да се отвори
  • 9 Такъв трибунал

    66 1 Отговор
    Трябва да съществува и там да бъдат съдени всички военни престъпления извършени в корея виетнам лаос тайланд бирма афганистан и рак сирия египет либия мароко централна африканската република и всички южноамерикански държави

    Коментиран от #39

  • 10 Жана Д'Арк

    63 2 Отговор
    Това геронтофилче Макрон е незаконно президентче.
  • 11 Браво

    32 1 Отговор

    До коментар #4 от "Минги бе":

    Натри носа на поредния крадец
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Котка ученият

    46 2 Отговор
    В случая с Франция трибуналът трябва да получи извънреден статут, защото е геноцид.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И гресира добре веригите на танка , да не дрънчат много по паветата на хагските улици.

    Коментиран от #21, #25

  • 16 Адам Хилтън

    6 60 Отговор
    Проскубляците да се готвят за трибунал, няма нужда да казват на цивилизованите държави какво да правят и трибунала ще е в робсия след капитулацията, няма как да закарат толкова терористи и мърдери до Хага, после направо ги бесят ва башнята и да изпушват през комина на крематориума!

    Коментиран от #22

  • 17 Дядо Ганю

    42 1 Отговор
    Глей си бабата ве
  • 18 Последствията ще са за Европа

    74 4 Отговор
    Европа наистина прекалява. Само трябва да се отвори гугъл и всеки може да прочете наистина за всички военни операции, войни, окупации, ядрени заплахи(и не само), мисии, преврати които са извършили почти всички страни от ЕС, Великобритания и САЩ. Колко пъти Русия се обърна към ООН с документи и доказателства срещу Украйна но всички се правят на умрели лисици, защото не им изнася да разследват. Великият диктатор САЩ нарежда какво да се прави, егати и демокрацията.
  • 19 Ф22

    66 3 Отговор
    АЗ съм твърд Атлантик,но признавам,че в конкретния случай рашките са први за фрнцузите,все едно крадеца да вика "Дръжте крадеца"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БАЙ КУРТИ

    29 3 Отговор
    Франция е единствената държава с президент чупеща полуоска/па знам. , ли може и други ЕС да вървят с лявото рамо до, поне се прикриват. Та сега се съмнявам какви ли са тези / експерти или ....
  • 24 кремъл трябва да се опомнят!

    4 40 Отговор
    нито на бойното поле печелят, нито с ракетите по Украйна, нито в пропагандата, нито в дипломацията! - е за какво цялата им простащина дето я демонстрират, като губят навсякъде!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хахаха

    35 1 Отговор

    До коментар #24 от "кремъл трябва да се опомнят!":

    За теб, разрушителя, ако Русия не прави килимни бомбардировки, значи губи. За теб украинците са никой и нищо. За руснаците те са близки хора. Не говоря за фашагите.
  • 27 спецопа се сгъна

    2 20 Отговор
    и ся ситуацията е "ама друг ни е виновен" - почнаха да се правят на хуманни, тия дето заплашваха с некви колоди карти, за некви ракети, сармати, посейдони, с вакумни бомби, армати, новичоци, с некви вагнеровци и кадировци - по хотелите на 50км в тила! Не мога да ги позная! Ма много хуманни станаха, кото видяха че затънаха!
  • 28 Хахаха

    32 5 Отговор
    Какво знаеш за делата на ,,цивилизационните страни"? Кажи нещо за колонизаторската политика на тези страни? Нещо за геноцида в Африка и Азия? За тяхната измислица ,,концентрационните лагери" и нацизъма? За продаване на деца в секс робство. Случаят с обесването на 7 годишното детенце заради това, че в откраднало хляб е само един от многото престъпления срещу деца..Руанда, Заир, Сомалия, Конго...и още много престъпления и военните в това число, против народите по света. Физическите наказания на децата в училищата в някои от ,,цивилизовани" страни били отменени в края на 20 век. За Германия няма какво и да се говори. Вечно трябва да се покайват и да молят Русия , като правоприемник на СССР, за прошка. Ти си неграмотник. Виж и сега какво правят с децата. Под благовиден предлог ги осакатяват и развращават. Ако тази ,,цивилизация" е бленувана за теб...

    Коментиран от #29

  • 29 Вие сте бунаци

    3 16 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    Не пиши дълги глупости че няма кой да ги чете. Ограничи се до две изречения.

    Коментиран от #31, #35

  • 30 небрежнев

    8 16 Отговор
    Ушанките са никой. Да си оправят държавата и после да говорят за света и за полюси. Може да започнат с прокарването на течаща вода и канализация по градовете си, после газ и интернет... Да направят и някакво производство, и да разберат, че производство не е да напишеш Москвич на капака на JAC JS4, не е и да стреляш по домовете на хората, не е и за помпаш нефт и газ с американски компресори.
    Колкото по-бързо възстановят Украйна, осъдят убийците от Кремъл, платят репарации и забравят за надменното си отношение, толкова по-скоро ще започне да се цивилизоват. Обаче, като гледам какви бетонни глави са, то по-вероятно е да трябва да се мине през пълна разруха, по примера на Хитлеристка Германия.

    Коментиран от #32

  • 31 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Вие сте бунаци":

    Не чети.
  • 32 Хахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "небрежнев":

    Може ли пак за течащата вода в домовете на руснаците. Моляяя...пиши още. За теб дъно няма, нали?

    Коментиран от #33

  • 33 небрежнев

    4 12 Отговор

    До коментар #32 от "Хахаха":

    Разбира се, че може - виж сам в тубата, като напишеш "Что скрывает Россия: Ужасающая правда о жизни БЕДНЫХ в РФ — Гражданская оборона на ICTV".

    Коментиран от #34

  • 34 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "небрежнев":

    Ти сериозно ли? Горкият...
  • 35 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "Вие сте бунаци":

    Аз ще пиша дългите ,,глупости", които , явно, четящите тук оценяват положително. А ти пиши глупостите си с две изречения. Ако са повече, няма кой да ги изтрае.
  • 36 димитър

    10 2 Отговор
    Тези цивилизовани с...не убиха повече 1.5 милиона мирни жители в Египет.
  • 37 Рико

    3 3 Отговор
    Французите събориха Бастилията преди повече от 200 години; когато руснаците съборят Кремъл, тогава ще разговарят като равни.

    Коментиран от #38

  • 38 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Рико":

    Сатанист - разрушител...
  • 39 до Такъв трибунал

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Такъв трибунал":

    Трибунал и за престъпленията на Русия и СССР извършени срещу своите граждани. А така също и за окупацията на источна Европа, за събитията в Чехословакия, Унгария, Чечня, Грузия, Украйна, Сирия. За участието в Корея, Авганистан и Виетнам. За избиване на хора в Аляска. В момента страната с най-голям брой колонии е Русия.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "до Такъв трибунал":

    Не говори от името на чуждите граждани. При теб всичко е наред и си доволен, нали? И д и о т.
  • 41 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "до Такъв трибунал":

    Кой да отговаря? Грузинците и украинците ли, евреите са ли? Те са управлявали СССР предимно. Руснаците са били малцина в управлението на СССР.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания