Last news in Fakti

3 Декември, 2022 08:50 1 377 10

Латвия разследва независима телевизионна станция

  • латвия разследва-
  • независима телевизионна станция

Латвийската Служба за държавна сигурност съобщи вчера, че е започнала разследване на изявления, направени от журналист в руската телевизионна станция „Дожд“ по подозрение, че медията помага на войските на Москва

Латвия разследва независима телевизионна станция - 1
Снимка: Shutterstock

Латвийската Служба за държавна сигурност съобщи вчера, че е започнала разследване на изявления, направени от журналист в независимата руска телевизионна станция „Дожд“ по подозрение, че медията помага на войските на Москва във войната срещу Украйна, предаде Ройтерс.

„Дожд“ излъчва от Латвия и други държави, след като руските власти затвориха московското ѝ студио с мотив, че съзнателно разпространява лъжлива информация за действията на руските войски в Украйна.

Службата за държавна сигурност каза, че в четвъртък водещ на новинарска емисия по телевизия „Дожд“ изразил надежда, че телевизионната станция вече е помогнала за снабдяването на много руски войници с най-необходима екипировка.

„Тези изявления пораждат подозрение, че телевизионният канал оказва помощ на войниците от руските окупационни сили“, се казва в прессъобщение на Службата за сигурност.

„Никаква подкрепа за агресора Русия не е оправдана“, посочва латвийската Служба за държавна сигурност и добавя, че всеки, който помага на руските войски, носи наказателна отговорност.

Латвия е малка бивша съветска република със значително рускоезично малцинство и е сред най-силните критици на руската инвазия в Украйна.

Службата за сигурност каза, че многократно е предупреждавала политиците за предизвикателствата, „произтичащи от руските т.нар. независими медии, прехвърлили дейността си в Латвия“ и каза, че те представляват риск за разузнаването.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ежко Бежко

    27 8 Отговор
    Латвия е фашистка държава.

    Коментиран от #5

  • 2 Чудо голямо

    13 4 Отговор
    какво забранили мишките на котката..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Катеричка Рунтавелка

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ежко Бежко":

    Верно е.
  • 6 Хихихи..

    11 3 Отговор
    Русофобките все обикалят около гениталиите на Путин и дотам..
  • 7 Станко

    19 2 Отговор
    Свобода на словото. Тинтири-минтири. Ес е новия СССР.
  • 8 ДрБр

    7 2 Отговор
    Колкото по малко е кученцето, толкова по злобно лае.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ценов

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДрБр":

    Пинчерчета,но по отношение на а.кохола ги бият само поляците!
Новини по държави: