Last news in Fakti

8 Декември, 2022 08:20 729 3

Гана стартира приложение за лесна регистрация в Националната здравноосигурителна система

  • гана-
  • националната здравноосигурителна система-
  • махамуду бавумия

Вицепрезидентът на Гана Махамуду Бавумия представи нов широкообхватен онлайн портал "Моят НЗОС", предназначен да улесни регистрацията и подновяването на абонамента в Националната здравноосигурителна система

Гана стартира приложение за лесна регистрация в Националната здравноосигурителна система - 1
Снимка: ГНА

Вицепрезидентът на Гана Махамуду Бавумия представи нов широкообхватен онлайн портал "Моят НЗОС", предназначен да улесни регистрацията и подновяването на абонамента в Националната здравноосигурителна система (НЗОС), предаде ГНА.

Новото приложение, което е допълнение към няколкото цифрови платформи, въведени в сектора на здравеопазването, има няколко удобни за ползване функции, като например възможността за регистрация в НЗОС от уюта на дома през мобилно устройство.

Приложението работи както на Андроид, така и на iOS, позволявайки на абонатите на НЗОС да платят и да подновят по сигурен начин абонамента си посредством онлайн банкиране, банкова карта или банкова сметка.

По време на представянето в Тамале – столицата на Северния регион, Бавумия заяви, че дневният ред за приобщаване на гражданите към НЗОС може да бъде изпълнен само чрез установяване на дигитално здравеопазване.

Благодарение на НЗОС повече хора се ползват от здравните услуги, което е довело до по-добри резултати в сектора на здравеопазването и намаляване на смъртността на родилки и бебета в страната.

Като част от програмата на правителството за цифровизация стартира Националната електронна фармацевтична платформа (НЕФП) – услуга от дигиталното здравеопазване в сферата на фармацията, която позволява на клиентите да използват мобилните си устройства за закупуване на лекарства с електронна рецепта, които да им бъдат доставени по домовете им.

"Понастоящем над 16 милиона души са активни абонати на НЗОС, което представлява 54% от населението. Това представлява увеличение спрямо 40-те процента през 2019 г. 80% от всички абонати са стари членове, които са използвали мобилното приложение, за да подновят абонамента си", заяви вицепрезидентът Бавумия.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    0 1 Отговор
    Бре бре тия у Гана как си плащали осигуровките доброволно без да им ги удържат от заплата През ден пишете за тая Гана , да не би тамошният президент да е обещал че ще напсува Путин та ни ги "промотирате" толкова
  • 2 Дедовия

    1 0 Отговор
    След тази новина, ще взема да им разменя местата по крачолите!
  • 3 Така

    0 0 Отговор
    виждаме как и Гана бавно ни подминава