Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Декември, 2022 10:20 767 11

САЩ дават още 275 млн. долара военна помощ на Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • военна помощ

САЩ изпращат още 275 милиона долара военна помощ на Украйна, тя ще включва големи количества боеприпаси и високотехнологични системи които могат да бъдат използвани за откриване и противодействие на дронове

САЩ дават още 275 млн. долара военна помощ на Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ изпращат още 275 милиона долара военна помощ на Украйна, съобщи АП.

Тя ще включва големи количества боеприпаси и високотехнологични системи, които могат да бъдат използвани за откриване и противодействие на безпилотни самолети в продължаващата война с Русия.

Още новини от Украйна

Това са съобщили официални представители на САЩ.

Общата сума на помощта е по-малка от повечето от последните пакети, доставени от САЩ, и идва, тъй като много военни служители и експерти прогнозират намаляване на атаките през зимата. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Русия изглежда забавя военните си действия, за да се прегрупира и да започне нова офанзива, когато времето се затопли.

Длъжностните лица казаха, че последният пакет от помощ включва 80 000 патрона за гаубици и неразкрито количество боеприпаси за високомобилната артилерийска ракетна система, известна като HIMARS. Той също така включва системи за противодействие на дронове и противовъздушна отбрана, заедно с повече HUMVEES, генератори и друго бойно оборудване. Длъжностните лица говориха при условие за анонимност, за да обсъдят пакета от помощи преди публичното му оповестяване, което се очаква в петък.

Атаките с дронове от двете страни се увеличават, което прави откриването на безпилотни експлозиви критично за украинските сили. Русия купи стотици атакуващи дронове от Иран през лятото и официални лица казаха тази седмица, че Москва се стреми да направи повече от същото.

Руските сили все по-често атакуват гражданската инфраструктура на Украйна, включително електроцентрали, с което оставят хиляди без отопление и електричество с настъпването на зимните месеци.

Освен това няколко скорошни атаки с дронове удариха две стратегически руски въздушни бази на повече от 500 километра от границата с Украйна в началото на тази седмица. Москва обвини Украйна, която не пое отговорност.

САЩ вече са предоставили повече от 19,3 милиарда долара в оръжие и друго оборудване на Украйна от 24 февруари насам.

Помощта ще бъде предоставена чрез пълномощия на президента, което позволява на Пентагона да взема оръжия от собствените си запаси.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски

    10 2 Отговор
    Републиканците ми орязаха парите.
  • 2 Джарвис

    12 0 Отговор
    Патрони за гаубици!? Мисирки сър!
  • 3 МБабе

    10 2 Отговор
    Само така, подкрепа за Украйна докато не остане камък върху камък. Слава дебилизме
  • 4 Запознат читател

    8 1 Отговор
    Да има да продават в Dark net и да въоражават бандитите и терористите и да си изпират кражбите
  • 5 1111

    9 1 Отговор
    Онзи ден подслушваната от цру меркел пр3зна в интервю, че минските споразумения са били фиктивни, за да се даде време на запада са подготви украйна за война. Американските сатани ще горят в ада - от където и са се пръкнали! Бог е Русия!
  • 6 Джамбaза

    11 1 Отговор
    ЕС и тия дадоха толкова пари назаем на Украйна,
    че единственият и шанс е да загуби войната.
  • 7 Реалист

    9 1 Отговор
    Горките американци. Работят по 16 часа на ден, веднъж да пропуснат да си платят здравната осигуровка и дори спешна помощ не ги взима. В държавата им ако си социално слаб или останеш безработа над 2 месеца даже кола да те блъсне няма за ти окажат помощ защото нямали пари. Та излиза че американците нямат пари за американците, но имат за война до последния украинец. Както казах, жалко за американците. А много от тях са свестни хора.

    Коментиран от #9

  • 8 Последния Софиянец

    1 5 Отговор
    Жужака ще вие на умрело от бункира с Кабзон като разбере, Зеленски му бастиса пълчищата и му ги връща в торби за смет частично събрани от канавките!
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 9 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    А в робсия няма застраховки, няма болници, пътища, работа, няма и коли които да те блъснат, а и газ също няма, но пък има яко алкохолици, тиня до колена, терор до дупка, бият жените с черните забрадки по мегданите, лагери също има бая, добре е‼️
  • 10 пешо

    1 0 Отговор
    абе тия пари ще ги връщат ли фашагите
  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    КУПУВАТ 16 ГОДИШЕН ФУТБОЛИСТ ЗА 60 МИЛИОНА "ДОЛАРА " !!!!!!!!!!!!!!