Last news in Fakti

10 Декември, 2022 17:20 3 205 14

"Това е обявяване на война": вълна от критики заля Хари и Меган

  • меган маркъл-
  • война-
  • хари-
  • принц хари-
  • нетфликс-
  • кейт мидълтън-
  • принцеса даяна

Върху двамата се изсипа лавина от критики. Защо?

"Това е обявяване на война": вълна от критики заля Хари и Меган - 1
Снимка: Shutterstock

Тази седмица "Нетфликс" стартира излъчването на документалния филм "Хари и Меган". Още от трейлърите стана ясно, че тук ще бъде разказана една история, прекрачваща границата на това, което вече знаем за принц Хари и херцогиня Меган. И че двамата ще назоват и неудобните теми. "Чувствам го като мой дълг да разкажа за експлоатацията и продажността в нашите медии", казва принц Хари още в началото на 6-серийния документален филм. А Меган дори обвинява медиите, че са искали да "унищожат" връзката им.

Хари и Меган говорят не само за драматичното си отдръпване от британското кралско семейство, но и не остават длъжници на жълтата преса. Така например Хари споделя, че се страхува да не се повтори историята на майка му - принцеса Даяна. През 1997 година при опит да избяга от папараци тя претърпя тежка автомобилна катастрофа, при която загина. Хари и съпругата му Меган също неведнъж са били преследвани от пресата - и именно това е една от централните теми в сериала. За нещастие в един от трейлърите беше попаднала фалшива сцена, която внушаваше, че Меган е била тормозена от група фотографи. По-късно стана ясно, че някои от кадрите са от събития, на които Хари и Меган изобщо не са присъствали.

"Отвратени"

Още през 2021 година Хари и Меган привлякоха вниманието по цял свят, когато в телевизионно интервю пред известната американска водеща Опра Уинфри двамата обвиниха британския кралски двор в расизъм и душевна жестокост.

В кралското семейство изглежда приемат сравнително спокойно старта на документалната поредица. Твърди се, че крал Чарлз и съпругата му Камила се били "уморили" от безкрайните нападки на Хари и Меган. Но крал Чарлз и принц Уилям, пишат британските медии, били решени да се противопоставят на неверните твърдения в документалния филм. За Уилям се казва още, че му е омръзнало да приема мълчаливо вечните обвинения.

Извън двореца критиките към сериала са още по-силни. Според "Дейли мейл" приятели на Уилям и Кейт са заявили, че двамата са били "отвратени" още от първия трейлър. Те смятат, че сериалът е опит Хари и Меган да бъдат представени като жертви, а Меган дори като новата Даяна.

"Очернят семейството"

Също и в Туитър валят много критики. Потребители се гневят, че семейната кавга се разиграва пред милионна аудитория. "Ако единственият начин да си изкарвам прехраната е да очерням семейството си пред милиони хора по целия свят, бих предпочел да умра от глад", пише потребител в Туитър.

Критики предизвиква и противопоставянето на двете кралски двойки. Престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт са представени по-скоро като несимпатични и сковани хора, лишени от емоции. За разлика от Хари и Меган, които изглеждат като една много приятна, естествена и емоционална двойка.

В британското общество документалната поредица е определяна като "ненужен ритник срещу кралското семейство". Освен това голяма част от нещата, които сериалът показва, така или иначе вече били известни. Хари и Меган са обект на критики и заради това, че всъщност са искали по-малко публичност, а сега правят точно обратното. Или както пише саркастично "Дейли стар": "Отшелническата двойка споделя най-интимни моменти с 8 милиарда души".

"Обявяване на война"

Медиите във Великобритания дадоха своята оценка още преди официалния старт на документалната поредица. "Дейли мейл" я определи като "обявяване на война на кралското семейство", "Дейли експрес" попита Хари дали наистина мрази толкова силно семейството си, а "Сън" говори за "атака" с цел "саботаж" на Уилям и Кейт, които в момента се намират в САЩ за връчването на награда за опазване на климата.

Първите три епизода се излъчват в платформата "Нетфликс" от 8 декември, а следващите ще бъдат пуснати седмица по-късно. Няма обаче да мине много време до следващия скандал: през януари 2023 година трябва да излезе автобиографичната книга на Хари, озаглавена "Spare".

Автор: Паула Рьозлер


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    28 1 Отговор
    Хари и Меган: "Оставете ни на мира. Ние искаме да живеем спокойно! Личният живот трябва да е личен!"

    Също Хари и Меган: "Дайте да направим един документален филм за 100 милиона, задавайте ни каквито въпроси искате!"
  • 2 Истината за лицемерните медии

    7 2 Отговор
    Критиката в документацията е към пресата! Лъжете, манипулирате и измисляте интриги!
  • 3 ха ха

    5 1 Отговор
    Гнетфикс са глобалистка маша. Ще се опитват да държат за топките и да дискредитират Двора по всички възможи начини. Явно в Давос има размествания - кликата на Кралицата е във война. Спомнете си как пробутаха давоска принцеса на Джонсън, след това събориха. Тръс не стана дори и компромис и натресоха милиардерското зетче... Нали се сещате, че "тати" не е случаен човек? Собственик е на ИТ империя с огромен отпечатък в САЩ и Европа...
  • 4 Кака Лили

    15 1 Отговор
    Тоз трейлър ме разсмя, обаче Меганке щи кажа нещо - в махалата са по-добри актриси. Ела и виж и ще се удивиш хахаххаха !

    Коментиран от #12

  • 5 Ялова волЯ

    5 0 Отговор
    А филма за нелегалната МаТа ХаРи , симаща и шпионираща стаята с чекмеджетата на Вожда от Банкя ? Ще избие рибата ! Още повече , че се оказва , че ББ лично я познава много добре !
  • 6 Циник

    8 2 Отговор
    Хари си разгони фамилията на живота - от британски принц стана мъж под чехъл на една отворена инфуенсърка... защото Меган е точно това.
  • 7 Мнение

    9 2 Отговор
    Тези двамата параноици, освен да излагат семейството на Хари и да печелят пари от това, друга цел в живота си имат ли?! Тази мамба Меган така го манипулира този слабохарактерния и травмиран от детството приц, че той е готов да прави всичко, което тя му внуши!

    Коментиран от #8

  • 8 кво да прай

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    От как тати му отреза финансирането глад, а е всикнал на имане. Но и тия пари ще свършат а после?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 тия са си зле

    5 1 Отговор
    То е видно, че има раздор. Щото тая мяза на ци ган ка. Обаче, норвежката принцеса направо кърти: ши ба я бри кет.
  • 11 Мара

    5 0 Отговор
    Каква дама е тая порно звезда.
  • 12 Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кака Лили":

    меган е родом ОТ Столипиново тя Сие циганка от класа
  • 13 8888

    3 0 Отговор
    Хари:
    Аз и жена ми сме безработни...
    Майка ми загина в катастрофа..
    Имаме три деца и живеем в къщата на баба, която скоро почина..
    Баща ми е принуден да работи на 74 годишна възраст....
  • 14 пенко

    0 0 Отговор
    ЕВРЕЙСКАТА ИЗГЪЗИЦА--- ХРИСТИЯНСТВО- Е ЗА САМОЗАЩИТА В СИЛНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ !!! СЪЩОТО Е С МЮСЛИМАНСТВОТО - В СЛАБА РИМСКА ИМПЕРИЯ ---ДА СЕ БИЯТ ПО МЕЖДУ СИ И ДА Е ЗАКАЧАТ ЦИОН -НИСТИТЕ !!! ДНЕС ВОЙНАТА ИМ Е НА БАНКОВА ОСНОВА --- ЦИОНИСТКИЯ ДОЛАР - СРЕЩУ ЮАНА-РУБЛАТА - И Т. Н. !!!!!!!!! ЕХ ХИТЛЕР -ТАПАНАРИКУС - ДРУГА БЕ ВОЙНАТА ТИ !!!!!!