Last news in Fakti

19 Декември, 2022 14:18 855 4

Автомобил, превозващ мигранти, катастрофира в Унгария

  • унгария-
  • мигранти-
  • автомобил-
  • катастрофа-
  • наранявания

Десетима мигранти от Афганистан и сръбски шофьор са получили наранявания

Автомобил, превозващ мигранти, катастрофира в Унгария - 1
Източник: Shutterstock

Десетима мигранти от Афганистан и сръбски шофьор са получили наранявания в резултат на катастрофа в Унгария близо до границата с Австрия, предаде ДПА.

Шофираният от заподозрения трафикант на хора автомобил се е преобърнал на магистралата в близост до град Дьор, съобщи снощи унгарската полиция. Преди това автомобилът избягал с висока скорост от полицейски патрул, който се опитал да го спре.

Унгария се намира на Балканския маршрут, който бежанци и мигранти използват, за да достигнат Западна Европа. Въпреки оградата по дългата 160 километра граница със Сърбия през 2022 г. по този маршрут в Австрия са влезли два пъти повече мигранти в сравнение с миналата година, показват австрийски данни, предаде БТА.

В Унгария често се случват злополуки с участие на автомобилите на трафиканти. През септември шофьор и трима мигранти загинаха, след като автомобилът им катастрофира в река на няколко километра от границата с Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечo

    0 4 Отговор
    хората които превозват мигранти и те са хора и те имат деца да исхранват неги управдавам но всичко си има убяснение

    Коментиран от #3

  • 2 Тей става

    4 0 Отговор
    като караш с хиляда евро в час.

    Коментиран от #4

  • 3 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечo":

    убаво..
  • 4 Излиза ти сметката

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тей става":

    Дьор е далеч на северозапад и ако им е взел на тия мизерници по две -три стоянки за превоза в последния му стадий излиза точно.
Новини по държави: