Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Декември, 2022 12:33 7 563 87

Стратегическа битка! Фронтовата линия вече е в покрайнините на Бахмут?

  • бахмут-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Американският институт за изследване на войната напомня, че в хода на войната украинците са освободили 74,25 хиляди квадратни километра територия, първоначално завзета от руснаците

Стратегическа битка! Фронтовата линия вече е в покрайнините на Бахмут? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Появяват се съобщения, че руснаците са загубили някои позиции южно от Бахмут, но според геолокацията, засечена от ISW те вече са на позиции в града, в самите му покрайнини.

В обобщение от тази сутрин украинският генерален щаб на Украйна съобщава по-специално, че през последните 24 часа руснаците са продължили да правят опити за атаки край Бахмут, край Донецк и в най-северната част на фронта, край Сватеве и Кремена.

Така генералният щаб твърди, че през последните 24 часа украинските части са отблъснали атаките край Стелмаховка (северозападно от Сватове), Червонопопивка (на пътя Сватово-Кремина) и Серебрянка (югозападно от Кремина).

Освен това, според Генералния щаб, украинците са свалили два руски хеликоптера през последните 24 часа. Руски източници съобщават за един свален украински хеликоптер.

ISW също съобщава, че руските сили са загубили позиции южно от Бахмут, въпреки че наземните атаки продължават. Руски военен кореспондент, за когото се съобщава, че е внедрен в подразделение, сражаващо се на юг от Бахмут, признава на 18 декември, че украинските сили са успели да изместят руските войски от неуточнени позиции, за които са се борили "цяла есен".

Руски милиблогъри твърдят, че бойци от групата "Вагнер" се сражават южно от Бахмут и в промишлената зона на самия Бахмут, включително по югоизточните покрайнини на Бахмут. Геолокализирани кадри, публикувани на 19 декември, показват как украинско координирано разузнаване с дрон насочва артилерийски удари по руски позиции на улица "Федора Максименка" в източните покрайнини на Бахмут.

На 18 и 19 декември руските сили продължават наземните атаки по западните покрайнини на град Донецк. Руски военни блогъри съобщават за боеве в много от същите райони и подчертават операциите на 11-и гвардейски полк на Донецката народна република (ДНР) и батальон "Сомалия" в районите на Писки и Первомайске северозападно от град Донецк. Руски източници също така широко твърдят, че руските войски са пробили украинската отбрана в центъра на Маринка на 18 декември и настъпват още по на запад на 19 декември. Според тях превземането на Маринка ще даде възможност на руските войски да заобиколят Вухледар на югозапад и да напреднат на северозапад към Курахово, което според съобщенията е основен украински транспортен възел и железопътна линия. Руски блогър обаче твърди, че украинските войски са изтласкали руските части от позициите в Победа и са установили контрол над опорни пунктове южно от Маринка.

Американският институт за изследване на войната напомня днес, че в хода на войната украинците са освободили 74,25 хиляди квадратни километра територия, първоначално завзета от руснаците. Това е 12,3% от територията на Украйна.

Руснаците все още контролират приблизително 87 000 кв. км от украинската земя, или около 14,4% от територията на страната. Това е повече от два пъти повече, отколкото преди нахлуването на 24 февруари, тъй като общата площ на Крим и "ДНР-ЛНР" е 42 000 кв. км.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    36 111 Отговор
    Как ли се чувстват наивниците, които цял живот са смятали, че Параша е неква велика сила. Хахаха. И гледат как з почти година, едвам едвам крета в Украина.... Кви глупости съм чувал от русофилнята. Нема да ви се верва. Даже един пич ми разправяше, че има хора в руската армия дето палили самолетите само с мисълта си. Безконтактни боеве, хахахахха

    Коментиран от #8, #17, #26, #85

  • 2 Пречукан от европейска минимлна заплата

    78 18 Отговор
    Боли ме бахмута в колониалната територия и без война ни затриват.
  • 3 Петьо Петров

    23 33 Отговор
    Само когато хората разберат, че без правила, норми и закони, съобразени със съответната държава и религия няма как да живеят щастливи и усмихнати ( свободни), само тогава ще има относителен мир на Земята. Слободията на някой не е свободата на друг. Дотогава ще живеем в кървава демокрация, внесена отвън с кесия или меч. Цената също е ясна, кървави сълзи. Всички хора я виждат в момента в Украйна. А за тези, които не желаят да живеят по този начин, има място и за тях под слънцето, казват му страната на свободата. Може и страната на чудесата. Ще имат всичко което пожелаят, пари, коли, жени, телефони... Но събуждането ще е кофти за тях. А будилникът е готов да звънне.
  • 4 честен ционист

    53 19 Отговор
    За 100 годишнината пак ще се казва Артёмовск.

    Коментиран от #20

  • 5 Батальон "Сомалия"

    23 38 Отговор
    Това казва всичко за "магучая".

    Коментиран от #16

  • 6 Пешо

    73 9 Отговор
    Драга редакция, бих се радвал да преглеждате текста преди да го копирате от Гугъл преводач.
    Има доста грешки които остават след превода му и само човек може да ги забележи.
    Украинския език не е силната страна на Гугъл преводач .
    Успех с преписването!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 24 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ и ПУТИН да седнат на МАСАТА на ПРЕГОВОРИ за МИР

    Коментиран от #12, #14, #18

  • 8 честен ционист

    35 13 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Гледам как шепа пацани от КВЧ-то пердашат армията на Райха с безсмъртната руска техника.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    26 87 Отговор
    В покрайнините на бахмут са според рт1 и според вашите писания ,взети от рт1!.Истината е доста по различна както и за мариновка.та Артьомовск е далеч от превземане и се превръща в камъка ,който ще счупи зъбите на мечката.А,след като се счупят зъбките на мечката тя ще се спомине от Глад,путинофили!

    Коментиран от #22, #69, #80

  • 10 Хххх

    65 17 Отговор
    Поредна лъжа ! Мечтите не винаги се сбъдват! Украинският шут избива населението за което има претенции че са украинци ! Няма луд ,който да желае малтретиращият го !
  • 11 ДДРОнег

    23 66 Отговор
    Мда , новините са разнопосочни, истинта ще се разбере по-късно ...
    Едно обаче е сигурно, "втарая армия в мире" търпи позор вече почти десет месеца !!!
    Щото ако бяха втаря армия в мире, нямаше да целят само цивилни цели, а щяха да постигнат и големи успехи на фронта !!!

    Коментиран от #27, #68

  • 12 Историк

    17 56 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма проблем. След като Просия изтегли ВСИЧКИТЕ СИ войски от територията на Украйна, включително от Крим.

    Коментиран от #86

  • 13 болно козяче

    16 57 Отговор
    Утре идват пейтриътите и пияндурите ще бягат през глава!

    Коментиран от #19

  • 14 Владо

    7 17 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тези и двамата са дребни и вредни. Не могат ли за се разберат кой за какво е по- добър. Вреден или дребен
  • 15 ДДРОнег

    13 39 Отговор
    Към путинофилите - Игор Гиркин/Стрелков праи на пух и прах рузките военни, съветниците на путин и самия путин !!!
    А кой е Гиркин, вие добре знаете, нали :)))))

    Коментиран от #75

  • 16 Някоя си

    39 7 Отговор

    До коментар #5 от "Батальон "Сомалия"":

    Батальон "сомалия" има много да си връща на укрите....най вече за подлото убииство на Гиви....
  • 17 Брюкселската зелка

    66 14 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Аре тука се бият руснаци срещу руснаци и двете сили са добре въоръжени. Я сподели как се почувства когато най-великата армия подви опашка и се изниза от ебанистан зарязвайки оръжие и местни подлоги на милостта на пещерни неграмотници дето си бият главите у земята по 3 пъти на ден?
  • 18 име

    49 7 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защо му е на Путин да преговаря, още повече че зеренски е васал, той не взима решения. В Украйна става все по-зле за ВСУ, а и войната не се води на руска земя, че да иска Путин преговори.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А бе вардарски Дончо

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Вие от вардарско всички сте компетентни!
  • 21 Русия

    51 11 Отговор
    Украйна загуби войната .Русия доказа ,че войните се печелят на бойното поле ,не чрез пропаганди .
  • 22 Това

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    на раменете не е само за равновесие, но ти няма как да разбереш! 😃

    Коментиран от #34

  • 23 стоян

    7 40 Отговор
    За кой път ще го превземат орките - украинците ги пуснат да влезнат до някъде и могилизират орките - и това е всяка седмица

    Коментиран от #37

  • 24 Псевдоним

    19 1 Отговор
    Фронтовата линия е в околностите на София.

    Коментиран от #35

  • 25 Една от основните

    9 30 Отговор
    (според Кремъл) причини за войната беше обстрела на Донецк в продължение на 8 години, дадените хиляди жертви, включително и деца. На практика точно там няма никакъв пробив на руснаците. Украинските позиции са на 10-15км. от Донецк вече 10-ти месец след инвазията. Чак през септември "освободиха" летището на Донецк, крепостта Авдеевка стои непревземаема на 15км. от града. В същото време нападаха Харков, Киев, Херсон, Запорожие и др
  • 26 БеГемот

    40 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Ами тя украинската армия е втората по големина в Европа след руската и реално в момента превъзхожда по численост руските части в Украйна плюс всичкото оръжие на Запада. ..и ето ти го отговора...

    Коментиран от #33, #40

  • 27 Али и баба

    43 5 Отговор

    До коментар #11 от "ДДРОнег":

    Що не коментирате бягството на първата армия в света след 20 години война в Афганистан?

    Коментиран от #32, #47

  • 28 Хахаха

    8 33 Отговор
    Това изобщо не е стратегическа битка а тактическа. ВСУ избива руски войници
  • 29 О-крайнец

    21 3 Отговор
    Още малко и сме прес Кремъл! Така каза Еленски 🙂
  • 30 Яне Сандански

    42 8 Отговор
    Цитирам : (Кресна) Сащ мислейки ,че Русия е отслабена достатъчно и виждайки ,че Украйна губи войната ще се изкуши чрез НАТО да влезнат в директен двубой с Русия където ще бъдат смачкани .Озлобени ако си позволят да ударят завзети руски територии ,войната излиза от релси и ще бъде ударена самата Сащ ,в противен случай след боя над Черно море заради Одеса ,Сащ ще си приберат зад океана да си ближат раните ,а НАТО се разпада .Жалко за европейските загуби , ще бъдат повече от ВСВ.
  • 31 Хаха

    12 33 Отговор
    Мега силната вторая армия в мирe хахаха. Айде бе тоя Бахмут ще го превземате ли в тоя живот? През тва време украинските лъвове си върнаха Харков и Херсон. Смешници.

    Коментиран от #45

  • 32 Американците

    27 9 Отговор

    До коментар #27 от "Али и баба":

    бяха предадени от 350 000 правителствена армия създадена, обучена и въоръжена от тях, която вместо да ги защити при тяхното обявено изтегляне се предаде без бой на 50 000 талибани на коне и мотопеди. САЩ разбраха, че тоя народ е неспасяем и е добре да бъде оставен да ври в собственият си казан.
  • 33 Софиянец

    29 6 Отговор

    До коментар #26 от "БеГемот":

    Така е, ама няма кой да го каже! Мисирките са заети да разпространяват измишльотините на бесарабските укрита 🤭
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 15 Отговор

    До коментар #22 от "Това":

    от Личен опит явно говориш,му...льо!!!

    Коментиран от #36, #43

  • 35 ИСТИНАТА

    5 30 Отговор

    До коментар #24 от "Псевдоним":

    Не е вярно, че Петков и Василев не знаят какво искат!
    ПП винаги са искали едно и също!
    Нормална европейска България!
    Край на кражбите и беззаконието!
    Край на дерибейщината на Борисов и Пеевски!

    Коментиран от #39

  • 36 Аха

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Четейки глупаци от сутрин до вечер!

    Коментиран от #46

  • 37 Антитрол

    27 5 Отговор

    До коментар #23 от "стоян":

    Я кажи сега урсулка как се обърка че повече от 100 000 бандеровци са денацифицирани. Опорките трябва да се следват плътно.

    Коментиран от #54

  • 38 Солей

    24 7 Отговор
    Като започнат да губят и изведнъж стратегически важните градове за окрайна, се оказват без особено значение, аххаха🤣😂😂😂
  • 39 Аха

    17 4 Отговор

    До коментар #35 от "ИСТИНАТА":

    ПП проекта на мафията на прокопиев и кръга капитал! каква благородна мафия! само факта, че плащат за лъжи, и коментарите са излишни! 😂
  • 40 Гаглей

    2 17 Отговор

    До коментар #26 от "БеГемот":

    Сам на себе си да си намериш оправдание е най лесно. Хубавото че парашниците вече около месец скалъпват оправдания, това значи че скоро ще гризнат дървото. Измислена смешна държавичка построена само на лъжи и смешни чувствазавеличие. Северна кореа е следваща в еднага след Параша.

    Коментиран от #63

  • 41 Камен

    27 4 Отговор
    Заловени са живи двама офицери от 80-а бригада, които са екзекутирали Руски пленници. Те са предадени на съответните органи в Русия.
  • 42 Българските оръжия за Украйна ,

    7 16 Отговор
    Мъката на кака Кури и БКП ...
  • 43 Наблюдаващия

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Човека е прав, няма да разбереш!

    Коментиран от #51

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Украинец

    30 4 Отговор

    До коментар #31 от "Хаха":

    Значи да разбирам че руснаците са завзели Харков пък после украинците са си го върнали - можеш ли ме светна кога е станало това че явно на Козяк други военни действия ви обясняват.
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 14 Отговор

    До коментар #36 от "Аха":

    Ограмоти се и си пооправи изказа????Това,което си написал е обратното на това,което си искал да кажеш!

    Коментиран от #50, #57

  • 47 ха ха хааа

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Али и баба":

    Щото коментираме Втората армия , която избега Първа ...🤭😁
  • 48 Руските ZV. иne

    5 19 Отговор
    От 6 месеца атакуват Бахмут и освен хиляди ГРУZ 200 отправени за Русия нищо друго не са постигнали. Градът вече е почти разрушен и украинците може да се изтеглят на по-укрепени позиции. А руските zv.инe ще превземат единствено руини върху, които да градят така нареченият "Руzzкий мир".

    Коментиран от #77

  • 49 Американско говедо

    29 4 Отговор
    Русия ще спечели тази война и всички на Запад го знаят но искат да протакат войната за да отслабят РФ,а Украйна е жертвенното агне.
  • 50 Коко

    15 1 Отговор

    До коментар #46 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Много се радвам, че си тук. Поне мога спокойно да се разхождам навън. Улиците са свободни от паразити

    Коментиран от #52

  • 51 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 16 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдаващия":

    Кой прав, а кой не, ще разберем след 25г....Прав е винаги -Глупака!
  • 52 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 13 Отговор

    До коментар #50 от "Коко":

    На улицата е по опасно за немислещи !Пази се от такива ,като теб шофьори!

    Коментиран от #55

  • 53 Американско говедо

    30 3 Отговор
    Не съм чул нито един натовски генерал да твърди че Украйна ще спечели войната.Само разни Урсула,кирчовци и други "военни експерти" ги дрънкат тия глупости.

    Коментиран от #56

  • 54 Гледах интервю

    8 19 Отговор

    До коментар #37 от "Антитрол":

    с Арестович който обясни следното:(краят на ноември 2022г) Украинските невъзвратими загуби са между 10 и 20 хиляди, точното число го знаел, но било държавна тайна. Имат много "санитарни загуби" около 80 хиляди, но голяма част са излекувани и са в строя. По принцип медицинското обслужване в руската армия е на ниво ВСВ и имат много загинали поради ненавременно лечение и късна евакуация. Личните медицински аптечки на украинците били много по-добри от руските, а руснаците не ценели особено човешкия живот. Руснаците водят предимно настъпателни операции и затова дават 2-3 пъти повече жертви. Мобилизираните руснаци са необучени и дават много жертви от незнание къде и как да се скрият при обстрел и са пращани на първа линия от по-старите бойци.

    Коментиран от #70

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 За Украйна

    6 16 Отговор

    До коментар #53 от "Американско говедо":

    победата не е да марширува на Червения площад, а да отблъсне агресорите до границите преди 1991г., т.е. са на 100км. от линията на победата, само за Крим малко повече. Какво е победа за Русия обаче никой не знае, дори Путин. В началото нямаха териториални претенции, сега имат. Искаха Киев за 3 дни, Приднестровието, Молдова и цяла Украйна, сега говорят за Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк.

    Коментиран от #58

  • 57 Аха

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Е направи го де! По добре е отколкото да ни заливаш с бълвочи и комплекси! 😃
  • 58 Пропагандата е за забавлемние

    8 3 Отговор

    До коментар #56 от "За Украйна":

    Само глупака я ползва за да се информира!
  • 59 Шутът

    8 2 Отговор
    Зеленски е отишъл да ги посрещне.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бончев

    7 19 Отговор
    Вече и в Кремъл знаят, че войната им е пълен провал.
    Ще завършат като кримската или руско японската. Ако продължат, ще завършат като ПСВ, после, гражданска война и разпад.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 мдааа

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Гаглей":

    Цитат от стих писан точно за такива като теб, от един велик поет -... Христос сказал: «Убогие блаженны,
    Завиден рок слепцов, калек и нищих,
    Я их возьму в надзвёздные селенья,
    Я сделаю их рыцарями неба
    И назову славнейшими из славных…»
  • 64 Хи их хи

    12 1 Отговор
    Актуално ни гъбаркате с информация поне от пет дена!
  • 65 Толкоз

    8 1 Отговор
    Вервам само на украински новинари и радио Ереван.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Никой

    4 8 Отговор
    В момента медиите в България умишлено пропускат една тлееща точка на конфликт близо до нашите граници.Ситуацията в Косово разпалвана от Русия твърди ,че конфликта трябва да бъде решен с дипломатични средства. В същото време Русия подстрекава т.н. членове на " Народно патроле " сръбска нациолистическа организация свързана с руската паравоенна организация " Вагнер " да предизвиква размирици около границата с Косово. Русия по всякакъв начин се стреми да увеличи ескалацията на конфликта с цел предизвикване на конфронтация между Република Косово и Република Сръбска. Русия смята ,че една ескалация на военни действия би отклонило вниманието и финансови ресурси за войната в Украйна от ЕС и САЩ. Така може Балканите да станат огнище на нов военен конфликт където Русия има основен клиент Белград.

    Коментиран от #84

  • 68 БПФ

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "ДДРОнег":

    Хахаха, клоyн, руската армия е два милиона, а смля нацистка укрoпия с 200 000, нищо че 50 държави я зареждат с оръжие !!! А ако Путин прати половин милион?
  • 69 Дълбоко проникващ

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Добър ден добри ми господине и още по здрави.Дълбокият разум дълбо прониква.
  • 70 БПФ

    15 5 Отговор

    До коментар #54 от "Гледах интервю":

    Какъв точно олигoфрен трябва да си, за да вярваш на арестович? Още юни американските военни експерти говореха за 250000 загинали или тежко ранени войничета от ВСУ !!! От тогава те бяха брутално намачкани на още доста места. Вече да поне 400 000, от тях поне 100 000 на оня свят. Руските жертви са в пъти по-малко, пак американците го казват. Именно руските офицери пазят войниците си, а украинските хвърлят своите с по един автомат срещу руските оръдия !!!
  • 71 Нострадамус от Злокучене

    4 12 Отговор
    И днес има клипове с боевете около Бахмут.Ватниците се опитват да влязат в покрайнините на града,но всеки път са изритвани обратно,като понасят тежки загуби.Кремълската пропаганда още от лятото надува фанфари,как "превземат" града и сега ситуацията не е по-различна.Няма никакви "пробиви",никакви значителни успехи,а само пропаганда,която издиша от всякъде.Неслучайно Зеленски е в Бахмут,който "асвабадителите" уж "превземат" за пореден път.
  • 72 Гост

    7 1 Отговор
    Яко майтапи.Бухаххаахах.Какви глупости пишете не е истина
  • 73 Ха ха ха

    8 2 Отговор
    Какви покрайнини бе мисирки. Укрите копат окопи през центъра на града вече. Нещата са необратими там.
  • 74 БАРС

    11 0 Отговор
    Нищо ново те от 3 дена са в покрайнините а невероятно смелите украинци са толкова смели че използват мирно население като щит.Едно друго те рашките и не крият готвятсе да ги заклещят както в Мариопол и ще го направят.Гледах по Украинската тв тяхните спец войски казват че рашките са много силни не можем да си повдигнем главите но все пак се дьржим.Първо казват укрите че рашките на малки групи биле и с предвижвали по време на бомбандировките на укр.окопи и след това внезабно атакували .Биели много точно рашките товаса думи на чужди наемници на бахмутският фронт.А пишат какви ли не фейкове че рашките губили.Нищо подобно.
  • 75 Абе,

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "ДДРОнег":

    изшмъркай си хапчето и си брой центовете, кравешка подложке!
  • 76 Хм...

    1 8 Отговор
    Храбрата и непобедима руска армия стана за смях пред целият свят, то не бяха лъжи за руското безаналогови оръжие, лъжи за непобедимите руски войни, за най големите руски пълководци, за най качествените руски оръжия...и се оказа че това е една слаба армия разкъсвана от корупция и некомпетентност, демотивация, слаба логистика, лошо въоражение изощаващо от западните образци с ъс сто години, личен състав неподготвен за война от 21 век, не могат да превземат и пет километра от Бахмут за пет месеца, оставяйки хиляди убити, некадърно командване, смях за НАТО и съюзниците, руският голям балон се спука в Украйна с гръм и трясък, само българските осакатени русофилски мозъци не могат да проумеят какво се случва.
  • 77 А ЗНАЕШ ЛИ

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Руските ZV. иne":

    КОЛКО ГРУЗА "ЕВАКУИРАНИ" ПОТЕГЛИХА КЪМ СИБИР. А ЗАГУБИТЕ НА НАЦИТАТА ВЕЧЕ СА НАД 200000. А ТИ СИ БРОЙ ГРУЗОВЕТЕ. ДА НЕ ПРОПУСНЕШ ИЗПЕЧЕНИТЕ 3000 КРАВАРИ ТАМ ЗА КЪДЕТО ГОВОРИШ.
  • 78 Анонимен

    6 1 Отговор
    Като чета опитите за мисловни напъни на плиткомумните неонациски сополанковци и дъртите хомо седесари,аутсайдери и отритнати от обществото деграданти се смея с глас,и се убеждавам все повече колко са прави руснаците в това което правят.Така че стагяйте си клощавите си задници,че лошо ви се пише.ХАХАХА
  • 79 Сух

    5 1 Отговор
    "Американският институт за изследване на войната" това звучи като "световната здравна организация" не вярвам на такива сатанисти..
  • 80 Сух

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Счупена ти е точката на тебе, но те е срам да говориш за това..
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Бай Яни

    3 0 Отговор
    Славажрушия ,бесмъртният полк марширува в центърът на Бахмут😄
  • 84 Роско

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Никой":

    Ти наистина си Никой! Ако САЩ и т. н. отбранителен съюз НАТО не бяха нападнали Сърбия и откъснали Косово, сега нямаше да го има този конфликт.
  • 85 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Откъде изпълзявате такива умни и красиви?Като се погледнеш в огледалото не си ли посягаш?Как се чувстваш, като червей?
  • 86 Баш Истински Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Няма проблем. След като у.СРАйна изтегли ВСИЧКИТЕ СИ войски от територията на Донбас,Донецк,Луганск без включително от Крим.. Там вече ги изчистиха тия укро.хохлятски неонацисти от п- в Крим
  • 87 Пулицер-цар

    0 0 Отговор
    Укрите лъжат, че напредват но сателитните снимки показват нещо друго!
    Пълна цензура има на истината в Киев! Вчера са арестували каталически свещенник който оспорва украйнските новини за Суми с инсценираните убити! Папата какво ще каже след това? Досега само православието нападаха укрите!
Новини по държави: