Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Януари, 2023 14:04 12 901 127

Най-тежката загуба на руската армия от началото на инвазията

  • владимир путин-
  • макеевка-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • руска армия-
  • himars-
  • хаймарс-
  • войници

Москва се сблъсква с вътрешни критики след смъртта на 63 руски войници

Най-тежката загуба на руската армия от началото на инвазията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия е обект на вътрешни критики след смъртта на 63 войници в Украйна, убити при удар на украински сили. Това е най-тежката загуба при една отделна атака, призната от Москва след нахлуването в съседната страна, пише БТА.

Украинският генерален щаб потвърди снощи, че е нанесъл този удар по Макеевка - окупиран от Русия град на изток от сепаратистки Донецк, в навечерието на Новата година. След критики от руски военни кореспонденти министерството на отбраната в Москва реагира, както рядко прави, със съобщение, че при експлозия на "четири ракети" в Макеевка са убити 63 руски военни.

Още новини от Украйна

Руската армия твърде рядко прави обобщение на своята офанзива или информира за загубите си. Според министерството на отбраната ракетите са били изстреляни от системи "Хаймарс" – оръжия, предоставени на украинските сили от САЩ, и са улучили "временен център за разполагане" на руските войски в Макеевка. "До 10 единици вражеско военно оборудване от различни типове бяха унищожени или повредени в Макеевка", се казва в съобщение на украинския Генерален щаб. По-рано същия ден управлението за стратегически комуникации на украинските въоръжени сили бе заявило, че в Макеевка са убити около 400 руски войници.

Генщабът, който не потвърди това число, посочи, че броят на руските жертви в момента се оценява. Съобщението за тези тежки загуби незабавно предизвика критики срещу руското военно командване, обвинявано по-специално от бившия сепаратистки лидер Игор Стрелков, много добре запознат със ситуацията на терен, че е складирало боеприпаси в ударената незащитена сграда.

"Опасно и престъпно" поведение

Все по-влиятелни, руските военни репортери твърдят, че при атаката срещу център за професионално обучение в Макеевка са убити стотици хора и обвиняват висшето военно командване, че не е извлякло никакви поуки от предишните си грешки. "След десет месеца война е опасно и престъпно да смяташ противника за глупак, който нищо не вижда", заяви Андрей Медведев, зам.-председател на законодателното събрание на град Москва. Губернаторът на руската Самарска област Дмитрий Азаров информира, че отваря гореща телефонна линия за близките на убитите войници.

Някои потребители на социалните мрежи обвиниха руските власти, че подценяват броя на загиналите. "Боже мой, кой ще повярва, че са 63? Сградата е била разрушена изцяло", писа рускинята Нина Верних в основната руска социална мрежа ВКонтакте. Чрез тази социална мрежа към руснаците бе отправена покана да събират дрехи, медикаменти и различни материали за оцелелите.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви от своя страна, че от началото на 2023 г. армията му е свалила над 80 дрона.

"В близко бъдеще те може да станат още повече", каза той. Информацията за този удар дойде след една Новогодишна нощ, белязана с руски бомбардировки на Киев и други градове, при които петима загинаха и десетки бяха ранени. Вчера Киев отново бе подложен на атаки с дронове иранско производство, но според украинските сили повечето от тях са били свалени.

Киевският кмет Виталий Кличко съобщи за експлозия в североизточната част от града. Снощи губернаторът на Харковска област Олег Синегубов заяви, че вторият по големина град в Украйна и околната област отново са били обстреляни с руски ракети.

Среща на върха в Киев

"На прицел беше взета критична инфраструктура", написа той. Началникът на украинския генерален щаб Валерий Залужни каза, че до момента армията е освободила "40 на сто от територията, окупирана след 24 февруари".

Журналисти от АФП чуха снощи четири силни експлозии в района на Краматорск - фактическият административен център на Донецка област в Източна Украйна. Областните власти информираха в Туитър за "две ракети", паднали в Дружковка и Якововка недалеч от Краматорск, които са ранили двама души. Руското министерство на отбраната заяви, че е използвало високоточни оръжия за удари близо до Краматорск и в Харковска област, твърдейки, че е ликвидирало "над 70 чуждестранни наемници".

След поредица военни неуспехи на терен и украински атаки срещу територията на Русия и анексирания Крим, през октомври Москва започна да обстрелва инфраструктура в Украйна, редовно предизвиквайки спирания на тока, водоснабдяването и отоплението. Според върховния комисар по човешките права към ООН те причиняват "огромни трудности" на украинците. На 3 февруари Украйна и Европейският съюз организират в Киев среща на върха, за да обсъдят европейската финансова и военна подкрепа, обяви вчера в комюнике канцеларията на президента Володимир Зеленски.

Зеленски разговаря по телефона за подробностите около тази среща с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Според комюникето е била спомената доставката на "подходящи" оръжия и стартирането на нова програма за финансова помощ на Украйна в размер на 18 милиарда евро, приета през декември от Европейския парламент. Киев настоя да получи първия транш през януари.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин Сл.оригинал

    68 58 Отговор
    хак им е на ватенките
  • 2 Българин Сл.оригинал

    71 53 Отговор
    всъщност бяха 400-ама няма да издребняваме
  • 3 Тази страница

    56 72 Отговор
    харчи много памет.Да живее Русия.

    Коментиран от #9, #13, #16, #97, #118

  • 4 Българин Сл.оригинал

    74 45 Отговор
    докато Путин командва в Кремъл-това ги чака

    Коментиран от #20

  • 5 КОТарАК

    79 20 Отговор
    какви 63 войници бе,...самите руснаци по форумите ги изкарват 300 и са възмутени

    Коментиран от #39

  • 6 русия ке падне

    72 45 Отговор
    Русия ще се разпадне!

    Коментиран от #82

  • 7 Българин Сл.оригинал

    66 41 Отговор
    дене след ден Украйна се доближава до победата
  • 8 Последния Софиянец

    42 63 Отговор
    Е щом 60 човека са най тежката загуба.Нали укрите избиваха всеки ден по 1000000.

    Коментиран от #40, #62, #119

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    70 24 Отговор
    Русия загуби много повече от 63 човека при този удар а и той не бе единствен за ноща.просто там умряха колкото загинаха на кораба Москва и тва няма как да остане незабелязано.

    Коментиран от #19, #30

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин Сл.оригинал

    62 30 Отговор
    сега копейките тук ще започнат да обясняват,че това било прегрупиране
  • 13 Другия ми ник

    36 13 Отговор

    До коментар #3 от "Тази страница":

    Да живее България.вече сме свободни .

    Коментиран от #22

  • 14 Загубите…

    47 21 Отговор
    …са много повече! Ще има още такива!
  • 15 Не се страхувайте

    37 20 Отговор
    рузнаци и рузофили :
    " Руски пропагандист към войниците: Не се бойте от смъртта, животът е силно надценен (ВИДЕО) 03.01.2023 09:12 898 Снимка: принтскрийн/YouTube Сподели Сподели Сподели    Телевизионният водещ и рупор на кремълската пропаганда Владимир Соловьов се обърна към руските войници и ги призова да не се страхуват да умрат, защото смъртта е само преход към нов етап от живота. Изявлението си той направи по контролираната от Кремъл телевизия „Россия 1“. „Животът е силно надценен. Защо да се страхуваме от това, което е неизбежно? Нали ще отидем в рая? Значи смъртта е край на един земен път и началото на друг път“, каза той. Гостите в студиото го подкрепиха като изтъкнаха, че сега най-после руснаците имат „нематериална мечта и висока цел“, за която да умрат. А Соловьов добави, че на фронта войниците съвсем ясно разбират за какво се бият и умират. „Това е такъв подем!“, отбелязаха дружно присъстващите в телевизионното студио. "

    Коментиран от #85

  • 16 Последния Софиянец

    24 16 Отговор

    До коментар #3 от "Тази страница":

    Ще живеете на сметищета затрупани с робсия!

    Коментиран от #23

  • 17 БСП за България и Радев

    9 50 Отговор
    Смешни статии на Запада. Никой не скърби за тези 60 мобилизирани. Сигурно са били затворници пратени на фронта да загинат и така да се прочистят затворите
  • 18 Някой знае ли?

    33 37 Отговор
    Колко виетнамци бяха убити от Американците?

    Коментиран от #31, #42, #72, #89

  • 19 Христо Божилов

    29 10 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Глупости, по официални данни на Шойгу общо загиналите са 1437 войници

    Коментиран от #32

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жалка пропаганда от дълбоко

    17 36 Отговор
    ГълтащатаСпермаАтанасова
  • 22 ТаУмВзе

    43 19 Отговор

    До коментар #13 от "Другия ми ник":

    робсия ке падне е рекла Ванга!
    И те падна,
    България ще е най- после свободна и независима!

    Коментиран от #29

  • 23 Град Козлудуйй

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Недей така бре !
  • 24 Простя Копейкин

    44 17 Отговор
    Военнопрестъпника Гиркин-Стрелков отговаря на въпрос : а къде изчезнаха видеата на тик-ток бойците от армията на Кадиров? Оказва се, че въпросните видеа са се снимали на вече окупирани от руската армия украински села и градове. От как 2-рата армия отстъпва и търпи разгром след разгром - тик-ток бойците не могат да намерят достатъчно сигрно място за постановъчни видеа, на които се водят героични "боеве" с празни панелки.

    Коментиран от #36

  • 25 Комсомолская правда

    41 9 Отговор
    Жертвите са много повече от представените
    Заедно с ранените са близо 1000.

    Коментиран от #99

  • 26 0000

    43 6 Отговор
    Дреме му на фюрера за пушечното месо.
  • 27 ДДРОнег

    42 12 Отговор
    Мда, само че не са били 63, а 630 и не е било само в Макеевка , а и в Херсонска област също !!!
    Помним лъжите на рузките пропагандисти, че убитите рузнаци са около 3000 бр. :)))) и не става ясно защоот тогава им е нужна мобилизация :)))))
  • 28 Алекс

    41 8 Отговор
    Боже колко народ умря заради Русия

    Коментиран от #43

  • 29 А Насредин ходжа

    7 28 Отговор

    До коментар #22 от "ТаУмВзе":

    каза че ще дишате руски газ копен от Турция.Много си активен днес .Урааа.
  • 30 АХА

    7 19 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Стоенчо, а нещо за загубите в хотел МАН. Или е политически некоректно?

    Коментиран от #41

  • 31 Биг дик

    25 8 Отговор

    До коментар #18 от "Някой знае ли?":

    Да знае, 2400 000 виетнамци мечтаещи за съветски комунизъм срещу 40 000 американци. от които повечето афро. Капиш товаришч

    Коментиран от #59

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Как се кефят центовете

    11 29 Отговор
    Ще ги застигне същото, с лихвите…

    Коментиран от #55

  • 34 стоян георгиев

    22 8 Отговор
    Така е даже имат един лаф дето сега е като виц.патери неть.та няма патери буряти те мобилизацията си я правят щото им е скучно а убитите са само украинци.руската армия не отстъпва тя се прегрупира и ще покаже едни работи ама другия път.та бурята лесно се лъже.две три клишета шепа вълна на челото и минава за овца.примери колкото щеш.
  • 35 АХА

    5 21 Отговор
    Всъщност познах. Понеже няма какво друго да напишете до прирадък претопляте стари манджи
  • 36 ДДРОнег

    32 7 Отговор

    До коментар #24 от "Простя Копейкин":

    Да, гледал съм техни видеа, на кадировците ... как убиват цивилни и се хилят ... и зверовете дори не правят така ...

    Коментиран от #64

  • 37 Според

    13 34 Отговор
    информацията в медиите,руската армия всеки ден губи.Ако е така,за близо 11 месеца трябва да не е останал и един войник.

    Коментиран от #47, #49, #52

  • 38 аз не броя

    28 8 Отговор
    Тук всякакви хора са заети да броят трупове. Труповече нямат никакво значение. Това което има значение е,че украинците могат да удрят по такива центрове. Знаят къде се намират. Могат да потопяват руски кораби. Знаят куде се намират. Могат да извършват атаки по летища вътре в Русия. Могат да си връщат територия.И подобни неща дето са от значение. А труповете са просто последствия. Днес може да са 50. Утре може да са 500. После пък да са 40 и тн.

    Коментиран от #127

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Алкаш с калаш

    27 5 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ти грамотен ли си? "Това е най-тежката загуба при една отделна атака, призната от Москва". А щом руснаците признават за 63, а украинците твърдят, че са над 400, търси средно аритметично за да получиш приблзителната бройка.
  • 41 стоян георгиев

    30 3 Отговор

    До коментар #30 от "АХА":

    Кое за хотел Ман?при руснака като се издъни и веднага се появява интервент като теб с въпроса...ама кво ще кажеш за робството в сащ? Та хотел Ман ква връзка има ми обясни че не се сещам.или по стар комунистически тертип ще се опитваш да внушаваш че като си до гуша в ла..а не е проблем щото имало и други изцапани?
  • 42 аааа

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "Някой знае ли?":

    А от Чингис Хан?

    Коментиран от #54

  • 43 Саша

    16 35 Отговор

    До коментар #28 от "Алекс":

    Боже, колко народ умря заради моето НАТО и краварите

    Коментиран от #48

  • 44 Няма страшно !

    21 5 Отговор
    Имаме попълнения от Кот дИвоар и Лесото !
    Двама людоеда и един шаман в Лиман !

    Коментиран от #71

  • 45 Реално

    28 6 Отговор
    За крайцера МаЦква са признали за няколко души. Тук признават за 63ма. Смятайте колко са всъщност. :))))
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Не според медиите

    5 21 Отговор

    До коментар #37 от "Според":

    а според Шорошките парц.ли
  • 48 Саше

    24 8 Отговор

    До коментар #43 от "Саша":

    И Сталин иьби много и Петър 1 историята на тая държава е само Сибир каторга,лагери ,войни.От 21 г на власт путин 18 г е във войни.Е фа целуя свят им е виновен

    Коментиран от #56

  • 49 Любопитен

    28 7 Отговор

    До коментар #37 от "Според":

    ".Ако е така,за близо 11 месеца трябва да не е останал и един войник." Хехехехе. Ти защо мислиш, че мобилизираха официално 350 хиляди, а неофициално почти двойно и не спират. Къде отидоха първите около 270 хиляди плюс тия 350 хиляди? Ще ти кажа. Украинците твърдят, че руснаците имат 107 хиляди убити. Съотношението убити: ранени е обикновено 1:3 до 1:4 107 хиляди убити и 321 до 428 хиляди ранени прави точно бройката плюс все още воюващите (да не забравяме, че фронтовата линия е ДОСТА скъсена от началната инвазия). Та, питай пак :)

    Коментиран от #58, #91

  • 50 ХиХи

    1 12 Отговор
    Май тук не разбраха, че като ми спрат коментарите на едно място, аз спирам да влизам от три други места също и гледам рекламите у блица, догодина може пак да пиша нещо
  • 51 Слава

    11 19 Отговор
    на Путин,че спря КОВИД истерията.По това време загинаха и психясаха повече хора отколкото на война.
  • 52 Българин

    21 2 Отговор

    До коментар #37 от "Според":

    Ами имаше мобилизация ,защо ли.Сега следва нова.Има места и за теб

    Коментиран от #65

  • 53 Хахаха

    26 9 Отговор
    Много орки умряха на 01.01.23
    Украинците са избомбили още 3 подобни центъра, като в Макиивка.
    Очаквам тотално настъпление на украинците и марш на подскок на руснаците към русия.

    Коментиран от #66

  • 54 Аха

    2 16 Отговор

    До коментар #42 от "аааа":

    При Чингис се спъна цялото Киевска хунта хохохо
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бъдеще

    27 5 Отговор

    До коментар #48 от "Саше":

    Без Стаин сега Русия трябваше да е над 210 милиона човека. Липсват едни 60-70 милиона. Избитите от Сталин плюс ефектите от липсата им. Същото ще е и с Путлер. Русофилите не си дават сметка, че в момента на фронта в Украйна умират 20 годишни момчета, които тепърва трябва да създават бъдеще. Още над 3 милиона избягаха в последните 2-3 години. Осакатените са стотици хиляди. И ще стават все повече.
  • 57 ХА ХА ХА

    8 22 Отговор
    АБЕ МАРО ТОВА ЛИ Е НАЙ СТРАШНАТА ЗАГУБА НА РУСНАЦИТЕ ОТ КАКТО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА ??????
    ТИ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПИСА , ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ЗАГУБИЛИ 100000 ВОЙНИКА И НЕ МОГАТ ДА СИ ПОПЪЛНЯТ ВОЙСКАТА !!!!!! ХАЙДЕ УТОЧНИ КОЕ ОТ ДВЕТЕ Е ВЕРНО , ЧЕ ЗАПОЧНАХ ДА СЕ БЪРКАМ !!!!!!!!
  • 58 Да бе

    5 23 Отговор

    До коментар #49 от "Любопитен":

    вервай на украинците,че скоро нема да ги има.

    Коментиран от #109

  • 59 И накрая излагация

    7 22 Отговор

    До коментар #31 от "Биг дик":

    Скоро гледах интервю на пенсиониран военен който си признава за най големия провал на саЩ във ВИЕТНАМ. .Да не говорим за Авганистан.Убиват за да по кажат колко са велики демократични.Скоро внучките ще са част от Истанбулската конвенция ,Евроатлантически ценности.
  • 60 Хи хи хи

    0 12 Отговор
    Тая ако я на....кле....."" ца някои , ще каже че са я ми.....на....ли 20 човека !
  • 61 ттт

    25 1 Отговор
    Възможно е да не е най- тежката. Ами забравихте ли онези безкрайна колони от рушляци през февруари и началото на март. Те не отидоха ли на концерта при Кобзон.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ами сега?

    25 3 Отговор
    Абе тия "ХАЙМАРС" не свършиха ли вече или всеки ден пристигата нови? Нали руснаците всеки ден унищожават поне по 20, а наскоро бяха обявили унищожени 5 пъти повече от доставените в Украйна. Дали унищожаването не започва още преди да са тръгнали от САЩ? Само 4 ракети и пълна сеч. А какво ли щеше да бъде ако бяха 40, както руснаците ги изстрелват само за минути?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бугарин

    2 9 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Дай пример въоръжен и веднага ще те последвам.

    Коментиран от #90

  • 66 Ми то ......

    1 11 Отговор

    До коментар #53 от "Хахаха":

    И лисицата легнала под дряна като видяла , че е цъфнал първи от всички дървета и чакала да яде дренки , ама .......??????
  • 67 МАРО ма

    2 15 Отговор
    Ти завършила ли си ?????
    Или си купи дипломата ма ????
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 СЛАВА РУСИЯ !

    5 28 Отговор
    СЛАВА НА ПУТИН !!!!!!!!
    СЛАВА !!!!!! СЛАВА !!!!!! СЛАВА !!!!!!
    ВЕЧНА СЛАВА !!!!!!!!!!

    Коментиран от #70, #73, #75, #86, #105

  • 70 Слава

    28 4 Отговор

    До коментар #69 от "СЛАВА РУСИЯ !":

    Верно е "слава на Путин". Той закопа Просия. Целия свят му благодари, че свърши едно благородно дело.

    Коментиран от #126

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Баро

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Някой знае ли?":

    Има ли значение по добре питай за причината
  • 73 Баро

    11 15 Отговор

    До коментар #69 от "СЛАВА РУСИЯ !":

    Те и у берлин така викаха хайл хайл хайл и после.........

    Коментиран от #93

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 И хиляда

    23 3 Отговор

    До коментар #69 от "СЛАВА РУСИЯ !":

    Удивителни да туриш, все тая. Кобзон не може да се нарадва на такава посещаемост на концертите си. Ежедневно прииждат тълпи...
  • 76 Русофилите

    21 2 Отговор
    ... бяха притихнали около нова година в очакване на нови масирани терористични удари по Украйна, а вместо тях ... това ..... :(

    Коментиран от #84

  • 77 Баро

    13 2 Отговор

    До коментар #64 от "бокоБРАВО КИРОАЛООО":

    Чакай ако всички са фашисти
    Кого ше убиват
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Дърт Хомунист от Хоминтерна

    14 2 Отговор
    Другареееее пак на еваа другарееее тес млади момци мкжех да им опърдя кочените пък сега гният каква загуба колко курци
  • 80 жужака с москвича

    18 3 Отговор
    Като неможеме да им трепами войската
    Ще им трепаме жените и децата
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 пешо

    2 14 Отговор

    До коментар #6 от "русия ке падне":

    ке паднат на женкати килотите
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 соломон напасания

    3 14 Отговор

    До коментар #76 от "Русофилите":

    Война е , всичко го има в картите ! Да припомня ли колко грешки имаше Афганистан (Кабул ) , Сирия и т.н от които и ние се оказахме потърпевши (излишно е да конкретизирам за нашите загуби ) . Трябва ли да злорадстваме за всеки загинал , не е ли прост@шко това .
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ердо

    4 16 Отговор
    Към вечерта фашагите наскачаха от дупките си . Искам да припомня че има един народен "лечител" на Балканите казва се Ердоган . Той винаги взема своето ! Гответе се драги мои , фашаги са сюнет . Безплатен е !
  • 89 А някой знаел

    18 2 Отговор

    До коментар #18 от "Някой знае ли?":

    Колко чеченци избиха рашките . За да сложат Кадирките на начело в Чечня .

    Коментиран от #108

  • 90 Какъв

    17 2 Отговор

    До коментар #65 от "Бугарин":

    Пример , пример трябва да дават русофилите като теб . Само че няма един доброволец да отиде и умре за Путлерана. Хахаха

    Коментиран от #92, #124

  • 91 нищо лично просто обективно

    2 16 Отговор

    До коментар #49 от "Любопитен":

    Колко много шороши изпълзяха от дупките си вечерта . Запомнете безплатен обяд няма . Днес Турция върши своята работа в Сирия с кюрдите , утре може би (от управлението зависи ) наред е Гърция сетете се кой е след това ...... Няма вечни приятели има вечни интереси , доколкото си спомням а към днешна дата България е най лесната плячка за съжаление . Можете спокойно да ме напълните с минуси и т.н но от това няма да промените нито политиката нито хода на събитията .
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 РоZZия е фашистка държава

    21 2 Отговор

    До коментар #73 от "Баро":

    а сега викат "Слава на Русия "

    Това ,че ти не ги разпознаваш ,това е проблем породен от твоето образование

    Русия се е превърнала във фашистка държава
  • 94 ПВО свали ракета от Хаймарс

    15 1 Отговор
    Пак са извадили нещо безаналогово. Дали пък не са свалили всичките ракети, но върху училището с празнуващи чмобики?
  • 95 Някой

    8 6 Отговор
    На руснаците, си мисля, пе големият проблем им е разузнаването. Украйма разполага с разузнаването на целия Запад. Сателити, дронове и местни партизани, които дават информация от тила на руснаците.

    Коментиран от #96, #100

  • 96 друг

    17 0 Отговор

    До коментар #95 от "Някой":

    Е то кво има за разузнаване? Хаймарсите непрекъснато са в движение, презареждат се с боеприпаси за 5 минути. В това време им сипват гориво и изчезват. Не стои на едно място, че да някой да го обади на врага.

    Коментиран от #125

  • 97 Пак ли?

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тази страница":

    Хвърляй го този твоя руски компютър.
  • 98 Мераклийски

    18 3 Отговор
    Руските изчадия трябва да се трепят не с десетки,а с хиляди!
    За тях не трябва да има милост,щом все още слушат дребния плъх!
  • 99 Мераклийски

    19 3 Отговор

    До коментар #25 от "Комсомолская правда":

    Руските изчадия трябва да се трепят не с десетки,а с хиляди!
    За тях не трябва да има милост,щом все още слушат дребния плъх!
  • 100 Баро

    20 1 Отговор

    До коментар #95 от "Някой":

    На руснаците най големия проблем им е че са руснаци
  • 101 Тацо Диев

    21 1 Отговор
    Съсипали са ги в Макеевка -повече от 400 са убити там ,може до 600 да достигнат.

    63 ли ?

    Коментиран от #103, #106, #123

  • 102 един , не го знаеш

    0 6 Отговор
    ... и отговорът не закъсня , потърсете инфо за гарата в Дружбовка ...
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Така де

    21 4 Отговор

    До коментар #69 от "СЛАВА РУСИЯ !":

    Слава на Путин, ликвидаторът на варварска Русия!

    Коментиран от #122

  • 106 ...

    2 9 Отговор

    До коментар #101 от "Тацо Диев":

    да бе , към 12 000 са ...
  • 107 Ами всъщност

    2 20 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тепърва предстои много лош ответен удар от страна на Русия, и руснаците май няма да удрят само обекти в Украйна а ще разширят и към "тия дето взимат решенията и доставят оръжията". Така че със всяка подобна атака, която успяват да направят укрите и западните им съюзници Русия отговаря много по-здраво и безкомпромисно! И когато най-накрая ЗАПАДналите усетят че са се набутали много яко с участието си в тази война вече ще е прекалено късно за тях.........руснаците ще има разкажат играта както на много други преди тях! Това дето сега им се случва на запада е просто като предястие, и скоро ще хапнат много яко основното ястие, което ще е един голям и неумит руски.........!

    Коментиран от #110, #113

  • 108 Баро

    12 1 Отговор

    До коментар #89 от "А някой знаел":

    Много даже кадирката предаде баща си
  • 109 Баро

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "Да бе":

    Колко скоро
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Батько Махно

    8 6 Отговор
    Съветските цигани ще бъдат изритани до един от свещенната руска земя!
  • 112 БТР-56

    10 0 Отговор
    Абе какви 63 - те само в Макеевка са поне 300 убити ватници според руския WarGonzo, да не говорим за новите удари в Сахи, Токмак и Бердянск, по поделението до Воронеж, край Белгород и т.н.
    Короче - пРосията отива на х..!

    Коментиран от #121

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Готин

    1 2 Отговор
    По време на война най-много се лъже! Бог да е на помощ на всички северноатлантически защитници,когато войната започне!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тази страница":

    Путин и олигарсите ли са Русия ? Думаеш ошибочно.

    Коментиран от #120

  • 119 Петел

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Кукуригууу!
  • 120 Що па ти

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Пешо":

    Байдън и ВПК ли са велика Америка .
    Гробокопачите на еталона за демокрация и пазарна икономика .3758
  • 121 300

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "БТР-56":

    Аре реви за 500к
  • 122 Я виж

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Така де":

    Синчето на действащ президент вече с повдигнати обвинения .
    Яка гняс ще излезе .
  • 123 Колин пауър

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Тацо Диев":

    Бесарабския фронт - под ,,Накавеевка,,
    за ден 1 милион , за два дена 3 милиона.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 През друг

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "друг":

    Ти кога зарежда ,,Химарси,,
    Май само нужници зареждаш .
  • 126 Закопал

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Слава":

    Я си виж дупките по пътищата и колко развалини и обезлюдени селища имаш в
    родината си . Три км. Тунел 300 милиона в Австрия 7 км. 120 милиона . Явно баща ти краде от евро фондове .
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания