Last news in Fakti

13 Януари, 2023 22:44 5 122 39

Парамов: Криптовалутите ще установят нов ред за финансиране в света. Лидер ще е Великобритания

  • кольо парамов-
  • криптовалути-
  • финансиране-
  • великобритания

Ако контролните органи изпълняват своите функции в детайл, наложат мораториум, какъвто се полага, приемат варианта за съприкосновение в директен план за всички тези преводи и схеми, няма да се допусне този "батак", коментира експертът случая с Ружа Игнатова

 Парамов: Криптовалутите ще установят нов ред за финансиране в света. Лидер ще е Великобритания  - 1
Снимка: БГНЕС

"Криптовалутите ще установят нов ред за финансиране в света. Първи са във Великобритания, където искат да превърнат Лондон в световен криптоцентър. Ако един млад човек успее да моделира схема, която за 48 месеца да осигури преводи и да осигури оборот за 94 млрд. долара, това означава, че той е гений, всички го наблюдават, никой не го пипа и той си прави, каквото иска с богатствата на света. Успехът на подобни финансови схеми е възможен, поради липсата на контрол и действащо финансово разузнаване". Това каза финансовият експерт и главен ревизор на БНБ Кольо Парамов в коментар за обзорното предаване "Това е България" на Радио "Фокус" по темата за криптовалутата, NEXO и бъдещето на криптобанките.

В отговор на въпроса защо криптовалутите имат такава притегателна сила, особено след излизането наяве и на казуса NEXO, финансовият специалист каза: "Това е много сериозен въпрос. Всичко върви напред, а историята се ползва като справка, а откриването на новите методи за забогатяване откриват ново начало и тези, които успеят да се впишат в тази историческа обстановка, остават за винаги като първопроходци. Един ден, може би, ще отбележат ситуацията с тези млади момчета като Тренчев (бел.ред.: Антони Тренчев, един от собствениците на NEXO) като гении, които са използвали момента на съприкосновение с тези големи пари и са направили тези обороти.

На въпрос как е допуснато такова разрастване на финансовата схема OneCoin на Ружа Игнатова, Парамов каза: "Проблемът е един-единствен - голямата "слободия и липсата на контрол. Ако контролните органи изпълняват своите функции в детайл, наложат мораториум, какъвто се полага, приемат варианта за съприкосновение в директен план за всички тези преводи и схеми, няма да се допусне този "батак". Ако обаче не се осигури такъв контрол, няма действащо финансово разузнаване, няма функция на отделните съприкосновения между прокуратура, следствие, съд и всичко останало се отива до крайни, тежки фротнални размери, които са просто непонятни за държавата. Най-малкото като нашата - с 5 млн. души", допълни Парамов.

Ако един млад човек успее да моделира схема, която за 48 месеца да осигури преводи и да осигури оборот за 94 млрд. долара, това означава, че той е гений, всички го наблюдават, никой не го пипа и той си прави, каквото иска с богатствата на света. Той успява да излъже 8 американски щата, да се настани на пъпа на Ню Йорк, да осигури сделки в такъв огромен мащаб и размер, за да му осигурят 10 млрд. долара печалба и никой да не го пипа за нищо, стана ясно от думите на финансовия експерт.

Всичко тези финансови схеми са възможни поради липсата на финансов контрол и действащо финансово разузнаване, както и сработването на всички институции, от които зависи този контрол, става ясно от анализа на Парамов

"Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс обявява с две писма прекратяване на две фирми за акредитиране на криптовалута, едната от които е NEXO с главен изпълнителен директор Антони Тренчев. Американците го обявяват през октомври, ние чакаме да стане януари и да видим по какъв начин ще се развият нещата. Тази работа, която своршиха вчета 300-те разследващи следователи и полицаи у нас, е можело да стане и преди 2-3 години. Но поради липса на синхрон, се получава тази ситуация", разясни още Кольо Парамов.

Според финансиста, криптовалутите ще установят друг ред и друг порядък на финансиране в света, като лидер ще е Великобритания.

"Преди броени дни изпълнителният секретар на финансите въвежда понятието "дигитална лира". Така ще се докаже, че в Лондон ще се изгради световен криптоцентър. До сега, казва той, този въпрос е бил подценяван, но правителството сега разбира, че то е далеч назад и допълни изрично, че е време да има предвидима дигитална лира, чиято стойност ще е обвързана с традиционните валути или с активи като златото. Ако Лондон вече е узрял да приеме тази "стартова магьосническа схема" по отношение на първичната заблуда, значи тази условност няма да бъде прескочена. При всички положение ще има някаква нагласа и ще се стартира, за да се установи друг порядък по отношение на преследване и проследяване на финансирането с тези криптопари", допълни Парамов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кеша умираааааа

    63 4 Отговор
    И Тоя е напълно луд шарланджия ментак измамник
    имаш нещо което е нищо
    не можеш да го пипнеш
    не го държиш в ръце и може по всяко време да изчезне
    всичкото нищо с един клик

    Коментиран от #35

  • 2 ЕС фен

    59 8 Отговор
    Този Парамов е истинският гений. Гениално е да измислиш толкова глупости са толкова малко време.
  • 3 меччо

    37 2 Отговор
    пирамида бате

    Коментиран от #5

  • 4 Гачо

    56 3 Отговор
    Кеф ми прави тоя пърч,и оная крадлата на кремчета,как от сътрудници на ДС едно време и ближещи г.ъзовете на дъртите комунисти,веднага се пренастроиха към САЩ и Великобритания.

    Коментиран от #13

  • 5 РЕАЛИСТ

    52 3 Отговор

    До коментар #3 от "меччо":

    Пирамида, ама сега и се вика " криптовалута". Шапка и свалям на Ружа. Взе парите на алчните американци, които искаха да печелят. "Кьорав карти не играе" Да откраднеш от крадец , не е грях
  • 6 Еша ва Коле

    39 2 Отговор
    Аграрен хумор с комунистически оттенък!
  • 7 аман

    37 4 Отговор
    стига давайте трибуна на съвременни шарлатани а още повече на бивши ченгета...
  • 8 Хохо Бохо

    30 3 Отговор
    И аз така мисля.
    Лидер в криптовалутната измама ще е Великобритания.
  • 9 Само да питам

    38 1 Отговор
    Така ли си мислят соросоидите, че ще минем на виртуални пари мечтайте си.

    Коментиран от #34

  • 10 Бесен- _Язовец

    41 1 Отговор
    Сега разни ротшилдски подлоги ще обясняват за предимствата на имислените пари!
  • 11 Българон

    26 4 Отговор
    Лидер ще е Китай
    Четете малко де. Не става само с ядене
  • 12 Дарт Вейдър

    18 0 Отговор
    т.е. който го влече Тъмната страна ще трябва отново да се обърне към Империята и Сикстките лордове, понастоящем пиратите.
  • 13 Баце

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гачо":

    а каквито са нефелни и оръндзавели какво ли правят при новите си господари ???

    Коментиран от #23

  • 14 Измамите са на финал..

    23 5 Отговор
    Светът е самотен остров,ти си там и сам.Пред теб има склад с храна за една година и голям сандък с 1 000 000 000 $, коя от двете опции си избереш?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шака Zулу

    36 5 Отговор
    ТОЗИ ИЗКЪРТИ ТЪПОМЕРА. АКО ТОЗИ Е ФИНАНСИСТ АЗ СЪМ ЮРИЙ ГАГАРИН.
  • 17 Пако

    29 4 Отговор
    Стара комунистическа и феодална гумена тиква.
  • 18 Ами,да

    27 7 Отговор
    Прав е ,без ефективен контрол няма да бъдат спрени измамите.Нашите измамници ИТ спекуланти се възползвали точно от липсата на контрол при криптовалутата и са действали екшън докато съществува законодателна вратичка.А Асенчо иска бързо,бързо да превръща криптовалутата в пари.Виртуални пари,не е работа!

    Коментиран от #19, #22, #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 от дърт червен крадец акъл...

    27 2 Отговор
    бившите слуги на СССР и наследниците им станаха първи слуги на САЩ, ЕС, Израел, Великобритания и Турция
  • 21 Многознайко

    32 4 Отговор
    Бай Кольо, можеш ли да ми обясниш защо разузнавачите от ДС станахте първи "демократи"?

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пука ми за крипто пирамидите

    11 0 Отговор
    Като наложат криптото минавам на натурални единици .
    Заменям жената на 50 за две девойки на 25.
  • 25 бедни но не и глупави

    14 1 Отговор
    По времето на Жан Виденов Академик Сендов ни обясняваше как работела пирамидата. И тогава ни стана ясно че той не разбира от математика. Тук сега друг корифей който не знае произхода и функциите на парите е взел думата.
  • 26 то се вижда

    13 1 Отговор
    Винаги е имало измамници. Нека си спомним приказката "Царят е Гол". Просто ДБ и ПП са съвременния вариант в България.
  • 27 Искат да ни контролират

    16 0 Отговор
    Криптовалутите процъфтяват защото са анонимни и трудни за проследяване. Вече е предсказано, че дълбоката държава ще създадат дигитални валути, които целят точно обратното - инструмент да ви контролират и следят какво купувате. Също ако не слушкате, ще ви замразят активите. Това ще е финансов тоталитаризъм
  • 28 Анонимен

    8 1 Отговор
    Още един галфон
  • 29 Хахаха

    8 0 Отговор
    Нали там се труди ...... Уважава господарите си... Нищожество
  • 30 Знайко

    5 2 Отговор
    Г-н експерте социалисто-банкере Пръмов. Първо, криптовалутите, това са съвременните Понци схеми, това е екривалента на схемите с "пирамидите" от 1990-те години. С края на сегашното десетилетието хората ще са се опарили, ще са "поумнели" и сегашните криптовалути ще отмрат, така като отмряха пирамидите. В бъдеще вероятно ще се появят някакъв вид ДИГИТАЛНИ ПАРИ, които ще заместят сегашните хартиени пари. Но тези ДИГИТАЛНИ ПАРИ, няма да са същите като сегашните криптовалути, макар и да имат доста общи неща, ще имат и основна разлика. Зад ДИТИТАЛНИТЕ ПАРИ ще стои правителство/държава/ или съюз от държави. Бъдещите дигитални пари ще са нещо като сегашното евро, обща валута на държавите в Европа. Еврото вече няма да е хартиено, а ще е дигитално евро. В бъдеще може би ще има Дигитално евро, а биткойна, уанкойн ... ще са останали в историята. Така както са останали в историята холандските лалета, като средство за съхранение на богатството и като пример за глупост. Така както преди време хартиетите пари са заменили златните и сребърните монети.
    Второ, такова нещо като вас червен социалист банкер и социалист червен милионер няма, това е все едно да твърдите, че има суха вода или студен огън.

    Пръмов каза: "откриването на новите методи за забогатяване" . Вместо да ви каже истината, а тя е, че това е нов начин за измами/грабеж/.

    В основата на всичко, което се случва сега и на кризите, които ще последват от това. Е АЛЧНОСТА на хората, у които се намират "излишъци

    Коментиран от #31

  • 31 Знайко

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Знайко":

    В основата на всичко, което се случва сега и на кризите, които ще последват от това. Е АЛЧНОСТА на хората, у които се намират "излишъците". "Излишъците" са плод на алчност, "излишъците" пораждат още повече алчност(желание за още, и още, и още ...). Алчният човек е ненаситен и лекомислен, винаги иска да увеличава още и още... "излишъка" си. И това го превръща в лесна жертва на измами. тласка го в ръцете на измамници, които му обещават, че ще му увеличат "излишъка" с 20% или с 50% или със 100% за една година. Но това, което се случва е, че измамниците му "зануляват" "излишъците". И алчния човек е гневен, не защото живее в лишения, а защото му е намалял "излишъка", защото някой друг по-алчен му е прибрал "излишъка" при себе си.
  • 32 Зевзек

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Многознайко":

    Също да обясни: Защо пенсионерите, които бяха комунистите от върхушката и техните деца и внуци станаха червени милионери и милиардери? А пенсионерите, които по времето на комунизма бяха преподаватели професори, инжинери... сега ровят в кофите за смет и не са милионери. Само знам, че не е поради липса на акъл или липса на образование. Липса на нещо друго е, вероятно става въпрос за едни пълни куфарчета.
  • 33 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами,да":

    Контрольор = Корупционер

    Без истинско правосъдие, справедливи закони, истински прокурори ... процъфтяват ИЗМАМИТЕ и ИЗМАМНИЦИТЕ. Като главен ревизор на БНБ Кольо, който мами, че е експерт и че разбира от криптовалути, икономика, финанси ...
  • 34 Знайко

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Само да питам":

    "ще минем на виртуални пари мечтайте си." Преминаването към виртуални пари означава също и преминаване към виртулна икономища, виртуална заплата, виртуална пенсия, виртуална храна, виртуалено жилище, виртуален автомобил, виртуални избори за парламент, виртуални депутати, не че сега са по-реални депутатите. Аз не знам сега някъде да има поне една приемна на депутат, където избиратели да отиде и да изложи свой проблем, оплакване... Само труда продължава да е реален и по 10-12 часа на ден, без почивни съботи и недели, без празници.
  • 35 Крум Зарков

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кеша умираааааа":

    Само да попитам, дигиталните портфейли, на какво ще работят, когато скоро няма да има електричеството. Електричеството ще изчезне заедно с въглищните електроцентрали.
  • 36 не минава

    4 3 Отговор
    Криптовалутите са обикновена пирамида. И сега се разменят виртуални пари чрез разплащането с кредитни карти, но зад тях стоят организации които са контролирани от правителството. И въпреки че правителство може да бъде избрано с машинации, дори в нашия случай ние знаем кой стои зад него и рано или късно можем да му потърсим сметка.
  • 37 калугин

    0 1 Отговор
    НА РУЖА КОРЕНАТ Е ОТ ПАРК ХОТЕЛ МОСКВА, РЕСТОРАНТ КРИММММ
  • 38 ЖалкиНщожества

    2 1 Отговор
    Тук е заровено кучето - в новият ред за финансиране в света.Световните терористи ФАЩ и Англия,виждайки падението на краварския долар като световна валута, искат чрез слугите си,като тяхната колония BG да съсипят и унищожат крипто-банките като Nexo,защото нетъргуването с долари не им носи печалби,ама няма да им се получи.Преставяте ли си - краварете не са посмели да съсипят бизнеса на тази банка(познайте защо!?), А нашите подлоги са се нагърбили!?
    Знаете ли след време какво ни чака нас,данъкоплатците след този показен цирк!?
  • 39 Даа!

    0 0 Отговор
    Хайде,пробвайте,да донаредите пъзела,след тази гениално поднесена " експертиза"? За другото не знам,но защо ни блъскат буквално в гърба,с ритници,да влезем в еврозоната, на мнозина им просветва.Англето е финансовия пъп,столицата на световните кинти.Затова изпълзяха елегантно от Европа.Но запазиха паунда си.Ще принудят всички,без изключение да приемат еврото.За да финализират плана с еврокойн.Когато всичко е с една валута,а на върха са недосегаемите - акушерки ,с една директива,ще преминем към безналични евро.От там- до койн ,е само крачка.Така се зануляват стотици трилиони неизплатими борчове.Едновеременно пак банкстерите водят хорото,с нови 💸 а паралелно 540 милиона са набутани в електронното гето,от което няма излаз.
Новини по държави: