Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Януари, 2023 12:13 1 925 32

Кисинджър: Присъединяването на Украйна към НАТО може да бъде "подходящ резултат" от инвазията

  • украйна-
  • нато-
  • присъединяване-
  • русия-
  • кисинджър

"Идеята за неутрална Украйна при тези условия вече няма смисъл“

 Кисинджър: Присъединяването на Украйна към НАТО може да бъде "подходящ резултат" от инвазията - 1
Източник: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ, Хенри Кисинджър, каза, че присъединяването на Украйна към НАТО може да бъде "подходящ резултат“ от руската инвазия, като същевременно повтори призива си за разрешаване на конфликта чрез преговори, предава "Bloomberg".

"Идеята за неутрална Украйна при тези условия вече няма смисъл“, каза 99-годишният Кисинджър на годишната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария във вторник. Кисинджър, отдавна е противник на членството на Украйна в организацията, но смекчи позицията си по въпроса през последните месеци.

Кисинджър, който е бивш държавен секретар и съветник по националната сигурност, каза, че вярва в поддържането на диалог с Русия, докато войната продължава, с оглед прекратяване на боевете. Той предупреди за пряк конфликт между Запада и Русия и подчерта колко е важно да се позволи на Русия да се присъедини отново към международната система.

Кисинджър каза, че са необходими ограничени и конкретни стъпки от САЩ и Китай за подобряване на връзките между двете най-големи икономики в света. В по-дългосрочен план той каза, че Вашингтон и Пекин трябва да претеглят рисковете от конфликт между две ядрени държави, които също така развиват способности за изкуствен интелект.

"Всяка страна трябва да обмисли за себе си как може да се справи със заплахата за човешкото оцеляване от разрушителната сила на оръжията, съчетана с превръщането им в почти съзнателно приложение“, каза Кисинджър.

Относно Тайван, Кисинджър каза, че и двете страни трябва да избягват действия, които предполагат "неизбежна конфронтация“ и хладен заплашителен език, за да създадат условия за диалог.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    37 14 Отговор
    Турция и Гърция като са в НАТО, какво? Всъщност, Турция защо не напусне незаконно окупираната северна част на остров Кипър? Даже няма и санкции срещу Турция, а тази окупация е от 50 години.
  • 2 Много бързо обърна палачинката

    31 12 Отговор
    беше против, сега за!
  • 3 ТаУмВзе

    38 16 Отговор
    Миналия път в Давос, друго лая изкуфелия. Набили са му клинците, нищо че е на 100 годин. Тия си искат Ядрена война и тва си е. Z
  • 4 ЕтоЯсно

    35 13 Отговор
    Е да, друго е отбранителен съюз да се разшири против собствените си правила, че няма право да присъдинява държави в конфликт.... западни закони, които се изменят когато и както им е в изгода, друго не виждаме от тези "демократични" държави в които "закона се спазвал" :)

    Коментиран от #11

  • 5 хаха

    18 36 Отговор
    Даже и този разбра каква гола вода са рашистите.

    Коментиран от #31

  • 6 Посейдон

    21 13 Отговор
    e вашият "подходящ резултат“.

    Коментиран от #15

  • 7 И това се случва

    16 30 Отговор
    Русия вече се засилва по пистата към второразредна държава.Китай и САЩ остават на фронта,но Китай е твърде назад.Можеше руснаците да се монтират на далеч по-високи позиции,ама с тва ръководство...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен- _Язовец

    25 13 Отговор
    Тоя ча икуфял още си мисли, че Окрайната съществува
  • 10 Мое мнение

    30 14 Отговор
    Ще се присъедини Украйна към НАТО то е ясно. Въпросът е дали ще има Украйна, че както вървят нещата вървим към зануляване на тая територия.
  • 11 до Ето Ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЕтоЯсно":

    Е нали точно това е радът, основан на правила.
  • 12 ДДРОнег

    19 24 Отговор
    Украйна е по-добре въоръжена с НАТО-вско оръжие, отколкото ние !!!
    рузкото оръжие стана синоним на калпаво оръжие и повод за смешки :):):)
    Никой няма да си купи повече рузки боклуци :):):)
  • 13 Бибитко

    14 2 Отговор
    Еврейското лоби е достатъчно платежоспособно и силно,за да може да въздейства на своя единоверец Кисинджър!
  • 14 Урюрвкос

    16 15 Отговор
    Украйна фактически е в НАТО защото украинските депутати приеха няколко закона с които се дават пълни права на полските граждани да заемат административни постове, кметове, военни, полицаи и т.н. Полша може да защитава своите граждани на "украинска" територия и ако не и стигне силата може да поиска от НАТО да и помогне

    Коментиран от #24

  • 15 ДДРОнег

    17 24 Отговор

    До коментар #6 от "Посейдон":

    Мда, рашистка мантра - "Посейдон" ...
    Той и Хитлер е имал такава мантра - "Фау-2", но пк ане му е помогнало "тайното оръжие" !!!
    Толквоа ще ви помогне и посейдона, Китай само чака да използвате ядрено оръжие, за да си вземе Сибир !!!
    Сибир е китайски !!!
  • 16 Бесен- _Язовец

    8 14 Отговор
    Времето го е превърнало на картоф обаче нещо разсъждава там НАТО Окрайнината руснаците....
  • 17 !!!?

    15 11 Отговор
    Украйна е в НАТО де факто !!!?

    Коментиран от #20

  • 18 Дивуй

    12 10 Отговор
    Тоя вече не знае какво иска.Всеки месец различно.И той изкукурига ама иска да е в играта.
  • 19 Бай ти Ганьо

    14 9 Отговор
    Щом нато чака българия да праща оръжие за украйна значи и на Украйна и на нато им е спукана работата!
  • 20 А можеше и да не е!

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    А тоя "диктатор" с тия нередовни съветници,всъщност те до къде го докараха?С мюсулманите-турци тръгна да мели брашно в една воденица Да си беше вървял в правилния път,къде би била сега Русия?Разбира се,че Украйна се явяваше като една неделима част,но...раздели се.И това се случва на сила,на сила от изток,на сила от запад.
  • 21 Атанасов

    6 5 Отговор
    Явно на Кисинджър са му набили канчето и вече е прозрял истината......
  • 22 ЛиБеРаст

    16 5 Отговор
    Някой да забелязва, че почти целият световен елит е с хазарски гени? С уточнението, че хазарите са юдеи но не са евреи семити. Някой да забелязва, че са собственици на 5те IT гиганта, че са собственици на световните банки и ФЕД. Че 5 най- могъщи инвестиционни компании Vanguard, PIMCO, BlackRock, Fidelity и Invesco са техни. И живеете в свобода и демокрация???

    Коментиран от #29

  • 23 Иван

    4 3 Отговор
    След всиака воина границите на държавите малко или много се измениат.Винаги печелите по големите държави.Като си върнем Одрин Украина ще си върне Крим.
  • 24 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Урюрвкос":

    Глупости на търкалета пишеш, как можа да ти роди главата такава глупост?

    Коментиран от #28

  • 25 ФЕН

    3 17 Отговор
    влезне ли Украйна в НАТО Путин е до там !! Не за 3 дни а за 3ч. Русия е срината и е история от учебниците!
  • 26 ДжафДжаф

    13 4 Отговор
    Гледах клипове в тубата от контролираната от Русия Запорожка област. Там, който не е доволен от присъединяването към Русия, просто го извеждат до най-близкото КПП и го пускат да ходи в Украйна. Местните укро патриоти възприемат тези действия на властите буквално като смъртна присъда. Знаят прекрасно, че попаднат ли в Украйна, подлежат автоматично на мобилизация с последваща могилизация някъде в Донбас. Общо взето добра схема, показваща бъдещето. Вероятно ще има някаква Украйна без излаз на Черно море и без индустрия. Всички укропатриоти там. Може и в НАТО да ги вземат, ама надали. Без Крим Домбас и Одеса , едва ли ще са интересни за някой. Излишен масраф....а и след войната ще трябват милиарди за възстановяване.
  • 27 И каква стана тя?

    4 5 Отговор
    Нали целия смисъл(ако изобщо има смисъл това вероломно нападение над суверенна държава) беше да се възпре членството на Украйна в НАТО и стопиране на приближаването на блока към Руските граници(според официален Кремъл)!.Вместо това от тази така "умно" изпипана "специална операция" се получи с един куршум два заека.Хем Украйна вече е с единия крак в НАТО,хем Финландия и Швеция(които при статуквото отпреди тази "специална операция" нямаха никакво намерение да влизат в каквито и да било военни блокове) също са чукат на входната врата и границата на досег се увеличава с още 3500 километра!Ей голям "стратег" е тоя Путин!Един втори Петър Велики!
  • 28 Роня

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Петър":

    🤣 Тоя все едно казва, че Албания може да защити Македония. Понеже албанците са с евро валута познайте бг правителствата как ще буксуват !!!
  • 29 Един от всички

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "ЛиБеРаст":

    Сещаш ли се какво ще стане, ако Русия и САЩ се сритат ядрено истински? В резултат двата най-големи ядрени арсенала ще са в историята. И тогава който има ядрените бомби ще е новия господар - който ще е стоял някъде отстрани - например в Австралия - там местните вече са подготвени за локдауни и ядене на скакалци. След известен брой години ядрената пустиня в САЩ и Русия ще се е изчистила, но и най-вече ще е без излишния "боклук" и така Земята ще бъде финално заграбена от истинските подстрекатели на този конфликт...
  • 30 Дернев

    0 0 Отговор
    "Идеята за неутрална Украйна при тези условия вече няма смисъл“ Да, в това е абсолютно прав, но не и в посоката на ангажираността. Проточването на военните действия с помощи на НАТО, налага влизането на Украйна към Руската федерация със запазена територия, но с една армия и външна политика с нея. Другото е 3СВ със сигурност, ако Франция и Германия, че оцеляването в Европа минава само през Европа за европейците, а не през НАТО.
  • 31 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "хаха":

    просто ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА.
  • 32 Няма Украйна,

    1 0 Отговор
    няма проблем!