Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Януари, 2023 07:01 21 433 257

Крим отново ще е украински! САЩ взеха важно решение

  • украйна-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • крим-
  • русия-
  • владимир путин-
  • оръжия-
  • ракети-
  • война

САЩ са склонни да предоставят на Украйна оръжията, които иска

Крим отново ще е украински! САЩ взеха важно решение - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Съединените американски щати могат да предоставят на Украйна оръжията, необходими за пълното освобождаване на окупирания Крим. Въпреки че официално Съединените щати до момента отказваха да предоставят на Украйна оръжия с голям обсег за нанасяне на удари по руски военни бази в Крим, сега тази позиция започва да се смекчава.

Няколко американски официални лица, пожелали анонимност, казаха пред The ​​New York Times, че след месеци на дискусии с украински служители администрацията на Байдън започва да признава, че Украйна може да се нуждае от сили, за да удари окупаторите в Крим, дори ако този ход увеличи риск от ескалация. Според американски служители и експерти, опасенията, че агресорът Русия ще отговори с тактически ядрени оръжия, изчезнаха, въпреки че те предупредиха, че рискът остава.

Още новини от Украйна

Отбелязва се, че новата позиция относно Крим, незаконно анексиран от Русия през 2014 г., показва колко далеч са стигнали служители от администрацията на Байдън от започването на руската война срещу Украйна, когато те се страхуваха дори публично да признаят, че Съединените щати прехвърлят зенитни ракети Stinger на украинските войски. С напредването на войната Съединените щати и техните съюзници в НАТО постепенно преминаха от доставка на Javelin и Stinger към модерни ракетни системи, системи за противовъздушна отбрана Patriot, бронирани бойни машини и дори някои западни танкове.

Американски официални лица обсъждат с украинските си колеги използването на американски оръжия, от ракетни системи HIMARS до бойни машини Bradley, за евентуално насочване към Кримския мост. Все още не е ясно дали САЩ са готови да предоставят на Киев ракетни системи с голям обсег.

Официални лица казват, че Русия трябва да вярва, че Крим е под заплаха като фактор за укрепване на позицията на Украйна във всякакви бъдещи преговори. Американски служители смятат, че като демонстрира способност да нанася удари по Крим, Украйна може да покаже, че руският контрол над полуострова не е установен.

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк заяви, че Русия вече е готова да избяга от окупирания Крим. Той предположи, че след като Крим попадне под тоталния огневи контрол на Украйна, нашествениците ще започнат да бягат от полуострова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 259 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой сънуват

    385 59 Отговор
    и будни.
  • 2 САШ взеха решение?

    535 52 Отговор
    САЩ управляват, те взеха решение, те казват на кого какво принадлежи? Дори не си даваме сметка как сме свикнали с това и тези думи...

    Коментиран от #5, #12

  • 3 Хахаха

    360 39 Отговор
    А те какво отношение имат к ,,решения по Крим"?

    Коментиран от #174

  • 4 Русия

    433 81 Отговор
    Крим и Украйна винаги са били руски. УКРАЙНА Е създадена от Ленин. Само демократите вярващи в правата на човека биха отрекли и глобалистите искащи Русия в кръв

    Коментиран от #8, #123, #216, #221

  • 5 Хахаха

    264 58 Отговор

    До коментар #2 от "САШ взеха решение?":

    Напротив. Даваме си сметка. Затова е СВО в Украйна.
    За да запазим човешкия свят.

    Коментиран от #7

  • 6 среднощен

    356 42 Отговор
    Байдън няма друг ход - в Украйна синът му има огромни инвестиции... Но, идват нови избори в САЩ - нищо не се знае...
  • 7 Русия

    195 32 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Ето един от вярващите в глупотемината свободния свят. Неразбирайки, че утре пак ще му дадат игла и ще го затворят в къщи и кий знае какви изродщини

    Коментиран от #151

  • 8 Хахаха

    243 36 Отговор

    До коментар #4 от "Русия":

    Ако Екатерина Втора не би отказала на Великобритания помощ във войната с Америка, не се знай, кога те щяха да празнуват своята независимост. Пак Русия помогна на нещастния колонизиран народ.

    Коментиран от #163

  • 9 Украйна е фашистка диктатура

    343 51 Отговор
    Крим винаги ще е руски, никога американски (украински)!
    Зловещата американска пропаганда, губейки прокси войната, премина от "сигурна победа на Украйна" към пожелателно наклонение: трябва, ще, на всяка цена, а-а, ъ-ъ....

    Без Сащ ще има мир.

    Коментиран от #178

  • 10 Марче

    230 32 Отговор
    Знаеш ли САШ ще бъде руски

    Коментиран от #148, #244

  • 11 Нечисти съединители

    316 30 Отговор
    Тези малоyмници няма да спрат да ръчкат докато не думне цар Бомба. Тъпото е, че ние ще страдаме най-много, но и нашите предатели като украинските, ръкопляскат с блеснала влага в очите.
    Спрете избиването между руснаци бе. Делегитимирайте зеления евреин. Сигурен съм, че е "избран" като нашите "променители" с любезното съдействие на "Америка изяжда света".

    Коментиран от #30, #252

  • 12 хахаха

    334 41 Отговор

    До коментар #2 от "САШ взеха решение?":

    В България не е ли същото?
    Колко американски бази има, които се водят територия на САЩ, и там важат законите на САЩ???
    А като бяхме под "руско влияние" - колко руски бази имаше на наша територия?
    Едните са ни направили АЕЦ, започнали са втори АЕЦ, направили са ни камара заводи (които в момента още се разграбват, но са ликвидирани), дали са ни сума ти самолети, танкове, оръжия....
    А сега... сега не ни трябват, защото САЩ ще ни защитават....
    САЩ са тумор.

    Коментиран от #21, #28, #175, #176

  • 13 Аз съм последният Окраинец

    149 35 Отговор
    Предавам се,от 52,200 000 население през 1991година сега сме 5,000 000 мъже и 15,000 000 жени.
    Слава Окраина,слава героев.
  • 14 Бай Дън

    176 27 Отговор
    Е резервирал две Посейдончета за сащ. Скоро ще ги получи по подводната поща.
  • 15 Ще стане, когано цъфнат налъмите!?

    159 26 Отговор
    Това значи -ТСВ и гибел за всички!

    Коментиран от #230

  • 16 Тото

    193 29 Отговор
    Еее то докато не играе атома тези джендъри няма да се укротят ,нагла паплач кои са те че да решават какво да става на другият край на света ,аз предлагам още утре Русия да даде на Куба и на Северна Корея хиперзвукови ядрени ракети.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Гочо

    40 221 Отговор
    Бой по твърдоглавите ушанки..докато се изметат от суверенна Украйна....вън...руският башибозук.....

    Коментиран от #61, #77, #89, #94

  • 18 Гост

    27 125 Отговор

    До коментар #16 от "Тото":

    Нали алкашите са ербап...да се бият с конвенционални..или нещо се огъват....

    Коментиран от #68

  • 19 Само питам

    33 11 Отговор

    До коментар #16 от "Тото":

    Тото 6/от 49 ли си?
  • 20 ПУТИН

    83 22 Отговор
    ААА,НЕ.ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ ГИ ВЗИМАМ АЗ!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Попа

    111 12 Отговор
    Абе само глупости, напишете реално какво се случва,а не фантазиите на паркетници.
  • 24 Зелен Демократ

    167 19 Отговор
    Сега ще попитам сериозно въпреки, че така наречената война си е една договорка, колкото и да не ви се вярва: Може ли някой с повече от две гънки мозък да допусне, че Крим няма да е Руски без съгласието на Русия за това!? Как си го представяте това? Мантрата за слабата и безпомощна Руска армия е за наивници. В Русия тази "война" се използва за вътрешни промени в държавния, финансов и военен сектор.Същото е и на Запад с допълнениеро- Социални промени сред народонаселението, обедняването, феодализирането на обществото и свободите на личността.
    Тази "война" можеше да свърши на третия ден, но някои помним как руснаците спряха по необясними причини на километри пред Киев и зачакаха дрогираното ръководство Зеления Ни приятел да се съвземе и да почне имитацията на съпротива
    Това е всичко приятели, време е да почнете да мислите самостоятелно, а не по шаблони, лек ден и умната( за русата е ясно ;))
  • 25 Тити

    26 115 Отговор
    Крайно време беше да им дадат ракети далечен обсег и Рашистите да опитат от териер който нанасят.

    Коментиран от #47

  • 26 Ццц

    123 17 Отговор
    Да, далече стига човеконеневистният, терористичен режим на Джо Кукуто и някой трябва да му припомни, че времената на Дивия Запад са свършили и е ядрена ера. Алчността на кукловодите става застрашителна, а безсилието им да подчинят една държава икономически агресира. Очевидно обаче плановете им не са тайна за руснаците, които готвят окопи и траншеи от лятото, за да се пазят от нацистите. Пък после референдумите били фалшиви. Хората се готвят на живот и смърт да се борят, но Съединените терористи и подлоги казват незаконно е народът да решава! Не и когато решенията на народа не съвпадат с интересите им. Повдига ми се от тая нагла паплач. Отново молба към Йелоустоун да изпепели тоя цинизъм.

    Коментиран от #242

  • 27 Българин

    27 116 Отговор
    Русофилчета, каквото стана с привържениците на нацистка Германия след ВСВ това ще стане и с вас! Може да бягате в Латинска Америка.

    Коментиран от #33, #76

  • 28 Никой

    17 45 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    не ни е дал, взеха часовника на дядо.

    Коментиран от #53

  • 29 ПУТИН В ШОК

    21 70 Отговор
    Почват мъ
  • 30 Хахаха

    96 15 Отговор

    До коментар #11 от "Нечисти съединители":

    Избран е затова, че обеща да приключи украинския тормоз на руснаците в Донбас. Повярваха му. А той пожела да стане президент на ядрена държава. И? Кой мисли, че Русия ще трае. Ако под вратата ви ще се настани маймуна с граната вие какво ще направите?
  • 31 Наблюдател

    30 144 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #66

  • 32 Гихи

    20 9 Отговор

    До коментар #21 от "Руснаков":

    Само това ли можа да измислиш? Кое от написаното в коментар 12 не е вярно?

    Коментиран от #50

  • 33 Хахаха

    17 4 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Ти какво знаеш за това?
  • 34 ДОСТ

    98 19 Отговор
    САЩ СЪНУВАТ РОЗОВИ СЪНИЩА. ИСКАТ КРИМ ЗА ВОЕННА БАЗА АМА НЯМА ДА СТАНЕ. РУСНАЦИТЕ ЩЕ РАЗБИЯТ УКРАИНЦИТЕ. ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. ТОВА Е САЩ.
  • 35 Никога

    90 21 Отговор
    Запомнете го, никога. Крим е само руски и такъв ще остане.
  • 36 Трезвомислещ българин

    42 14 Отговор
    А кой ще предостави на сърбите за Косово?

    Коментиран от #39

  • 37 ПРИГОЖИН ТРЯА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ

    15 32 Отговор
    ТАМ. ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ НА ФРОНТА ША ЗАГИНАТ МЛАДЕЖТА И ПАТРИОТИТЕ И ША ОСТАНАТ ЖИВИ САААМО ПЕТОКОЛОННИЦИ КОИТО БЕЗ БОЙ ША МИНА КАТО ТУКА НА РЕГУЛАЦИЯ ОТ СОРОСОИДИТЕ. ЛОША РАБОТА...

    Коментиран от #101

  • 38 Софиянец

    4 7 Отговор
    То това отдавна вече е ясно
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ангеларий

    53 13 Отговор
    По големи глупости не бях чел.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Някой

    73 13 Отговор
    Американците искат нова война, далеч от домът им. За да туират временно поне вътрешните си проблеми. Големи проблеми.
    Затова не се колебаят много дали да хвърлят Европа в пламъци. Отново. И без това последната е свикнала да бъде опустушваване от време на време. Още веднъж не бърка - никой няма да го забележи.
    Та, да имаш такива партньори си е силно усещане...

    Коментиран от #79

  • 45 Българин

    24 74 Отговор

    До коментар #41 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защо не си благодарен и на украинците? Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в гр. Шипка и всеки може да се увери.

    Коментиран от #62, #82, #84, #186, #227, #243, #247

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ПО. ПРОИЗВОДСТВО НА ЗРК ВОДКИТЕ

    31 9 Отговор

    До коментар #25 от "Тити":

    СА С КАПАЦИТЕТ КОЛКОТО НА ЦЕЛИЯ СВЯТ. Явно много се знае това но ще се усети на ЖИВО. А ПО СТРАТЕГИЧЕСКИ МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ СА 3 ПЪТИ СПРЯМО УСА по КАПАЦИТЕТ И.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Руснаков

    17 75 Отговор

    До коментар #32 от "Гихи":

    Първо...Ние си бяхме полуруснаци,така че нямаше нужда от военна база...Второ...нищо не са ни дали...Ние сме си го купили...Трето...45 години стигат..взехме друг политически курс...АКО НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗАЛ...ама явно не си...Нищо не може да оправдае войната която Путин води в Украйна.....НИЩО....

    Коментиран от #199

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мифлюзин

    30 9 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    То и по турско таквиз ви е имало
  • 53 И после дядо ти си купил

    26 8 Отговор

    До коментар #28 от "Никой":

    друг часовник, по-хубав от предишния, запетнал ръкави и направил АЕЦ-а.

    Коментиран от #81

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Трезвомислещ българин

    18 7 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    С тези заучени фрази не ми отговори на въпроса.
  • 56 Руснаков

    5 13 Отговор

    До коментар #41 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Гайгеров...днес нещо много рано си светнал....
  • 57 Мишел

    70 12 Отговор
    Мераците на САЩ за украински Крим са повече от ясни.
    Но САЩ могат да решат да дадат на Украйна само своя полуостров Калифорния.
    Хем това ще бъде подкрепено и от Русия.😃😃😃

    Коментиран от #156

  • 58 Софиянец

    39 12 Отговор
    Фашистки мечти!
  • 59 Ксаниба

    7 14 Отговор

    До коментар #54 от "Ксаниба":

    Аз съм спокоен..ти нещо си надъхан...,в строителството ли работиш,...чета нещо ....проливи ще правиш...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Я пак

    79 13 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    Каква Украйна рече? Суверенна? От доста време такова нещо като "суверенна Украйна" няма! Тази вече псевдодържава е на remote control от отвъдокеанските... То и "нашите" властимащи са продажници, но укрите бият всички класации по продажност...
  • 62 Мишел

    70 14 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Имаш само един проблем в коментара: в Руската империя никога не е имало украински етнос.
  • 63 Просто човек

    15 56 Отговор
    Крим е Украйна!!!

    Коментиран от #85, #100

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Въпрос

    13 29 Отговор
    Как е сафарито другари??защо спамите в Интернета на натовска територия а не отивате във руския мир??
  • 66 Историята

    14 4 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    няма как да греши. Тя е факт. Грешки може да правят тези които я наблюдават, като теб.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пубер,

    20 7 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Айде с конвенционални, щом казваш. Ама един срещу един.
  • 69 един

    12 62 Отговор
    САЩ до сега трябваше да са я свършили тая работа,а не по-лъжичка на час!Предвид че войната се води на територията на Украйна/със всички последствия от това,икономика,цивилни жертви,деца и т.н./,на ВСУ трябваше да предоставени /и обучени/ мощни нападателни оръжия които да затруднят агресора и да го принудят да освободи територията на Украйна!Напълно разбираема е предпазливостта на американците,при тях всички процедури по отпускане на помощ са на демократична основа,опозиция която им държи сметка за всичко,отделно секретността на оръжията им не искат да бъда разгадана,украинската армия тепърва трябва да усвоява тоя тип оръжие,имаха опасения от употреба на ЯО и т.н. и т.н.!НО насреща си имат враг който води агресивна и безмилостна война,не спира пред нищо,готов е да унищожи цялото население на Украйна/ вкл. и децата/,икономиката,енергийната инфраструктура и т.н.!Следователно срещу такива безмилостни варвари трябва да се действа изпреварващо,максимално бързо и със цялата мощ,така както постъпиха американците в Сирия/Дейр ез-Зор/,когато унищожиха светкавично стотици руснаци и накараха в Кремъл да си седнат на ос......те задници!

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 кирил

    12 50 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна!
    Слава на Украйна!
  • 74 От страни

    49 13 Отговор
    То че луд умора няма - няма. Заедно с оръжията дават ли хора? Че окраинците са на привършване и мъже и жени. Полша е на ред.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 От страни

    44 10 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Като гледам как вървят нещата май вие ще се изнасяте някъде по Франкфурт на Майн.ата му. А и сте по малко та ще е по лесно. Ама помнете че краварите се изнасят нощеска на тъмно та няма и д усетите та да се хванете поне за колесарите на излитащите транспортни самолети. Така че купувайте си запазени места.
  • 77 ПЕЦИ

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    ГОЧО,ВЗИМАЙ ОСТЕНО И ОТИВАЙ ДА ПОМАГАШ!
  • 78 Аз съм от ссср

    15 8 Отговор
    Пак сте сънувала розови сънища.
  • 79 От страни

    38 10 Отговор

    До коментар #44 от "Някой":

    От разтурането на Европа американците ще си докарат до 18 трилиона долари във вид на производства и други неща. А "полезните идиоти" от рода на Шолц и Макрон ще ги направят на сапун та е плюс десетина долара.
  • 80 мдаа

    60 14 Отговор
    САЩ с такива изявления само повдигат бойния си дух, иначе казано - дават си кураж. САЩ губи войната с Русия и това го знае всяко дете, затова вече са склонни да хвърлят и последните си сили и тежко въоръжение във войната, която от години се стараят да разпалят. Запада е колок на глинени крака и Русия го показа на целия свят. Това е добре, защото светът ще престане да се страхува от световния хулиган и ще се обедини за да го постави на мястото му, че в последните 50-60 години съвсем се е самозабравил. Процесът ще бъде болезнен, но оздравителен. Тези от нас, които оцелеят, ще имат шанса поне за известен период, да живеят в един по-нормален свят. Бог да пази Русия!
  • 81 Вкараха

    7 6 Отговор

    До коментар #53 от "И после дядо ти си купил":

    го в Белене, много преди строежа

    Коментиран от #98

  • 82 От страни

    43 12 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Нема такова нещо като украинец - РУСНЯЦИ. това не са братски народи - това е ЕДИН НАРОД разделен искуствено на три - русняци окраинци и белоруси. До революцията няма да намериш и един документ да пише "украинец" - навсякъде е "малоросия". Първите думи "украина" са в докладите на австрийско-унгарското разузнаване където планират разделянето на Русия като откъснат част от русняците и им промият мозъците че "не са русняци" (книгата на Кучма "Украина не Россия")
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 НЯКОЙ

    33 9 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Ти си Българин колкото аз. съм чукча.И всичките тези подробности каква.е по проценти националността на императорската руска армия с какво щеше да е полезна на България без РЕШЕНИЕТО да се води война за освобождение на България , ( същата каквато се води в момента и в Украйна).Украинското правителство, ( каквото е било невъзможно към оня момент поради всеизвестни исторически факти) ли е финансирало тази война. Огъвате фактите и действителността и се чудите как да пренапишете историята, вероятно добре заплатени за това, но истината винаги излиза на повърхността.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 За крим

    41 11 Отговор
    Крим завинаги ще остане руски. Украйна ще се разпадне. Русия не се интересува от мнението на САЩ.
  • 87 Симо

    28 10 Отговор
    Една шайка предатели ще унищожат изцяло Украйна и ще въвлекат голяма част от Европа в реалностите на войната. Докато народите на украйна и европа мълчат и "изчакват", точката от където няма връщане назад ще бъде премината. Единствения печелещ е УСА, ама няма да е все така. Нещата ще стигнат и до тях.
  • 88 сдфгхйкл

    26 11 Отговор
    Като му откраднаха победата бай ви Тръмп заяви, че ще се кандидатира за президент на фащ през 2024г... Още тогава се появи заявление, че това няма да се случи просто щото през 2024г. НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА онуй нещу фащ...

    И на фона на всичките глупости които творят фащ и в осраина, и в тайван шансовете насред Фашингтон да започне бесен растеж на лош сорт гъби + възможността за появата на Канадско-Мексикански пролив растат в геометрична прогресия...
  • 89 Eдин

    24 8 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    Гочо, да си чувал за "Киевская Русь" ? Кой от къде гониш, бе пич?!

    Коментиран от #245

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 БолнатаАтанасова

    23 10 Отговор
    Не е спала за да изкара КозякБакшиша. Това мотивиране на краварите с думи - въздух под налягане е защото друго не могат да направят. Не само Крим, но и голяма част от уркорайха ще бъде руски. И децата го знаят това.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Националист

    11 20 Отговор
    По бързо им давайте оръжие че лятото ми се почива на Украйнски Крим

    Коментиран от #97

  • 94 Ти си луд

    27 8 Отговор

    До коментар #17 от "Гочо":

    Урките са измислена държава като Македония. Киевска рус, а не Киевска урка е било по тези земи от край време.Уркофашиститв са долно племе.
  • 95 мдааа

    40 8 Отговор
    Добрютро, ... не се правете на дръш ми капата...
    Проблема въобще не е 0крайна, 0крайна е една територия за изтребване на пушечното месо заповядано от байизкукуригал и то до последния 0краинец...
    Даже запада не прави разлика между украинци и руснаци..за тях колкото повече убити от двете страни толкова по-добре.. всичко друго е една тлъста мазна ЛЪЖА...
    А иначе войната е между запада и Русия... там трябва да има преговори, които трябва да решат МИР или КРАЙ НА СВЕТА... а за да има МИР байизкукуригал трябва да приеме условията на Путин... а именно да си прибере играчките около оградата на мечката и да спре да я при0пикава!!!
    Колко е простичко, нали... бял байряк на зеленчъка, преговори и МИР, МИР, МИР!!!
    Но ако днес Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен за путинист.
  • 96 Бай Минас

    18 6 Отговор
    Разбира се, на кукуво лято, или по-точно когато цъфнат налъмите! 😆
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Чакай ся...?!?!

    16 5 Отговор

    До коментар #81 от "Вкараха":

    Да не би дЕдо ти да е закачал булките на фронтоваците,като дЕдото на Буцката,че затова да са го вкарали в Белене...?!?!
  • 99 Заключение

    15 6 Отговор
    Общо взето Черно море ще е новият Персийски залив. Ще ядем само колците от доматите.
  • 100 ТОЧНО ТАКА...!

    8 19 Отговор

    До коментар #63 от "Просто човек":

    ,,Крим е Украйна"...!
    Документирано е със селфита и пощенска картичка от взривеният Кримски мост...
  • 101 едрфтгъхуйи

    37 7 Отговор

    До коментар #37 от "ПРИГОЖИН ТРЯА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ":

    Записвай си, либераст некъпан:

    Ако Пригожин утре, в 08:00 часа стане президент гарантирано още преди 16:00 часа Фашингтон ще бъде изпарен, а Ню-Йорк ще бъде потопен...

    За не знам кой път казвам:

    Правете молебени и палете всеки ден свещи за дългият живот и крепко здраве на Путин щото единствено той удържа военните да не унищожат фащ и да изтребят едни 50млн. краваря. Те си заслужават да бъдат изтребени и няма да е загуба за света, ама човека все още има някаква съвест която не му позволява да ги избие.
    Всеки друг който би могъл да смени Путин в тези условия ГАРАНТИРАНО ще унищожи фащ... А някои ще изпепелят и ивропътъ просто щото имат лични сметки за уреждане...

    Коментиран от #146

  • 102 НРБ

    30 6 Отговор
    САЩ каза.....ама нали войната е м/у Русия и Украйна ???? Какво се меси там САЩ те ли разпределят парчета от държави в света ???....Що за лицемерие на НАТО...уж отбранителна , а се оказа жандарма на света !!???
  • 103 Мдааа Дааа

    14 5 Отговор
    Въпроса не е Крим, Донбас, Окрайна въпроса за факти е за стинките... да ни възбуждат да пишем повече мнения, повече плюсове и минуси защото всичко това значи повече стинки.... боли ги такойто за укрия!!!
  • 104 йохо

    14 9 Отговор
    да, ама когато Украйна стане част от Руската федерация
  • 105 мучо

    22 6 Отговор
    видно от заглавието сащ решава кои територии в световен мащаб на кого да принадлежат....още един пример в това отношение....
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Дабе

    6 4 Отговор
    Глупости
  • 108 пожелали анонимност

    14 5 Отговор
    докато всички са в Давос на инструктаж... тоест, не са пожелали анонимност ами измислица е тази статия.
  • 109 Мдааа Дааа

    22 9 Отговор
    Правилно.... Крим ще бъде на 0крайна само когато 0крайна се върне в РФ!!!
  • 110 ХХХЛ

    12 8 Отговор
    върбов ден знаете ли кога е на 32 февруари може и да стане продаж.ни псе.та
  • 111 Глупаци

    9 30 Отговор
    Няма какво да се лъжем изхода на войната зависи от САЩ, руснаците нямат шанс ако се дадат правилните оръжия на Украйна. Живата сила няма значение важно е оръжието.

    Коментиран от #117

  • 112 Гост

    17 3 Отговор
    Заглавието едно а статията друго.. От нея става ясно , че решение не е взето!
  • 113 Капорал Хаймарсченко

    4 7 Отговор
    Позволете да доложа :))))
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ХАХАХА

    25 9 Отговор
    А ФАЩ ще бъде пак на индианците!
  • 116 мара мазната трътка

    18 6 Отговор
    ха-ха-ха бай дъню пак се изтървал а нещо за Марс да е казал или снощи звездите не са му говорили
  • 117 Ти си малко луд

    16 7 Отговор

    До коментар #111 от "Глупаци":

    и от частиПедерасТ. А на хАмериканците ще помогне един плоски взвод лесбийки.

    Коментиран от #133

  • 118 Бамби

    27 9 Отговор
    Че кои са САЩ, че да вземат решения за държави, намиращи се на десетки хиляди километри от кочината САЩ?!
  • 119 Иванчо

    16 8 Отговор
    Думкай си народа Зеленчо .
  • 120 Цензура

    18 9 Отговор
    Според полковник Макгрегър, на нацистка ykpопия са и останали само 140-150 000 боеспособни войници. Дори да е намалил реалната цифра с 30-40%, все тая - войната за нaцитата свърши. Време е за зачистка на територията. Този подоляк да си бълва фантасмагориите колкото иска. Много скоро той самият ще бяга някъде по-далече. Крим е част от Руската федерация и масирана ракетна атака ще доведе само до едно - пълно заличаване на нaциcтка укpoпия. И крайно време е и подпалвачът на войни да си го отнесе. Един 50 мегатонов взрив на Посейдон край Калифорния ще задейства разломът Сан Андреас и САЩ ще се свие в границите си от 1776-а.

    Коментиран от #124, #126, #138

  • 121 цфдедф

    15 7 Отговор
    Сякаш идва времето Русия да удари всички които дават оръжия на бандера фашистите. Нахалниците способстват за разпалване на конфликта и си мислят че като са далеч тях няма да ги засегне. Да се избиват руснаци и укри а те само да потриват доволно ръце. Секаш е добре да падне някоя ракета в Берлин, в Париж, Лондон а защо не и в Ню Йорк. Докато и при тях не се съборят няколко блока няма да мирясат тези псета. Какво търсят в Украйна и Русия? Може за профилактика да изядат по 1-2 ракети а ако скачат може да изчезнат от атласа.
  • 122 Иван

    18 6 Отговор
    Американците са незаконно анексирали Хаваите и Флорида.
  • 123 Лустрация

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Русия":

    Той Ленин и руския език създаде ,нали кафтан?
  • 124 Иван

    10 5 Отговор

    До коментар #120 от "Цензура":

    По-добре на източното крайбрежие-Ню Йорк, Филаделфия, Балтимор, Вашингтон.

    Коментиран от #143

  • 125 Артилерист

    31 7 Отговор
    Американците всеки ден дават доказателства, че са световния жандарм, че от тях произлиза всяко зло на планетата. Те провокираха тази война чрез пряко участие в кървавия Майдан и инсталиране на бандеровските нацисти начело на Украйна. Те участват в тази война със съветници, с оръжия, с разузнавателна информация, с наемници, с купища пари-над 100 милиарда вече-с политическа поддръжка на нацисткия режим. Вчера Блинкен в прав текст заяви, че поддържат нацистите и ще продължат да го правят колкото и до когато е необходимо. Колко по-ясно от това трябва да се каже, за да се убедят всички, че това е война на американците и те ще я водят не само до последния украинец, а до последния наемник или войник на късмета. Вече съм коментирал защо американците водят тази война, но ще го повторя: защото Русия се противопостави на тяхната световна полицейщина. Тя ги удари в лицето в Сирия, забранявайки им да пристъпват определена червена линия, в противен случай ще срещнат нея. Това е директно посегателство на световното им владичество и американците сега жертват укронацистите, европейските си сателити и дано не отиде към всички, за да си запазят хегемонията...

    Коментиран от #128, #134

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Суверенна и независима Украйна

    10 14 Отговор
    След разпадането на Съветския съюз, през 1991 г., на Кримския полуостров е образувана Автономна република Крим, която заедно с град Севастопол влизат в състава на новата Освободена, суверенна и независима държава Украйна, чийто граници като новосъздадена самостоятелна държава са международно признати, включително и от РФ и потвърдени през 1994г.! Край и точка...!!!
    Всякакви по нататъшни спекулации от Русия, че КРИМ е бил някога исторически руски или в състава на СССР затова имала претенции отново да го владее, са несъстоятелни и са толкова с основание , колкото ако сега Турция реши да оспори НЕЗАВИСИМОСТТА на България като исторически и дълго владяна от Османската империя територия и с останало турско население и реши да не признава акта на Съединение на автономията на Източна Румелия с Княжество България...!!!

    Коментиран от #131, #191

  • 128 Ясно е

    8 19 Отговор

    До коментар #125 от "Артилерист":

    "Вчера Блинкен в прав текст заяви, че поддържат нацистите" Това, че руските фашисти наричат някого с епитети, не го прави такъв. Правят го действията му, а руския фашизъм е като по учебник.
  • 129 Тото 1 и Тото 2

    18 4 Отговор
    А има ли шанс , САЩ отново да станат на ИНДИАНЦИТЕ ? Или пък Аляска - на Русия. А защо не Тексас обратно на Мексико ? Това са само въпроси, приемете ги като сериозна шега !
  • 130 Ха Ха ХА

    6 1 Отговор
    Ма ногу проста ......ногу!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Запознат

    23 8 Отговор
    За пореден път сме свидетели как САЩ се бъркат във вътрешните работи на други страни и разпалват войни. За целта се мобилизират
    цялата им уродлива пропаганда и васалните им международни организации и правителства като се прилага принципа на двойните стандарти, т.е. значение имат само американските интереси независимо от чуждите жертви, които причиняват с войните си!

    В Новия световен ред няма да има грабители и хегемони/диктатори, няма да има място за американския неоколониализъм. Без САЩ ще има мир!
  • 133 Баааууууу

    7 8 Отговор

    До коментар #117 от "Ти си малко луд":

    Вас като ви притиснат в ъгъла, веднага лъсват слабостите ви!! Моментално заговаряте за джендъри ,лесбийки. май много ви липсват?!?
  • 134 Пехотинец

    11 22 Отговор

    До коментар #125 от "Артилерист":

    Какви Бандеровски фашисти бе.Бандера е лежал в немски концлагер,полски затвор и е убит от руснаци в Германия.По первъй канал един руски политолог им разби теориите за нацист и др .руски простотии.Той е един борец за освобождението на Украйна

    Коментиран от #136

  • 135 Тц тц тц

    15 6 Отговор
    Ами крайно време е да ни раздадат йодните таблетки.От миналия месец главния секретар на НАТО говори,че ако Крим стане украински това ще е със сигурност ядрена война.Следователно те точно това искат.Един голям взрив,който да е далече от сащисаните,за да имат повод да си направят The Great Reset.
  • 136 ........

    16 4 Отговор

    До коментар #134 от "Пехотинец":

    Бандера бил толкова зъл,че даже отвратил немците със своята жестокост и затова временно го затворили.Представяш ли си такова злобно същество,което е провесвало деца по дърветата да е национален герой?

    Коментиран от #139, #141

  • 137 🪵🪵🪵🪵🪵

    10 3 Отговор
    Защо не опитате да залитнат,
    към Крим.На дедо Дън,първо ще
    трябва да вкарат дух в тялото и
    след това,като види за какво става
    дума,да вземе решение.А инак
    в Крим,на хората там им е все едно,
    кой им дава пенсиите и снабдява
    с хляб и лекарства.Живял съм там.
    Хората са самобитни татарчета.
    Гледат тютюн и овце.От
    Симферопол върви по баирите
    тролей.Абе, местен змиярник.
  • 138 Яко

    9 8 Отговор

    До коментар #120 от "Цензура":

    "Един 50 мегатонов взрив на Посейдон край Калифорния ще задейства разломът Сан Андреас и САЩ ще се свие в границите си от 1776-а." Абе, вие четете ли си глупостите бе? :))))
  • 139 Факт

    8 9 Отговор

    До коментар #136 от "........":

    "Бандера бил толкова зъл,че даже отвратил немците със своята жестокост и затова временно го затворили" Като излезеш извън опорката и звучиш като 5 годишно дете .....
  • 140 Хаха

    21 4 Отговор
    Тия орУжия не можаха от талибаните на магарета да освободят Афганистан, какво ли остава да извадят Крим от Русия!? Някои много филми от Холивуд гледат и ги приемат за "реалност"...

    Коментиран от #152

  • 141 История не се пише а се прави

    7 8 Отговор

    До коментар #136 от "........":

    И ти се полираш от писана руска история.
  • 142 Хаха

    8 3 Отговор
    Да ви имам заглавията. Само едно " ха, ха ,ха " е достатъчно за коментар.
  • 143 Бай Котьо

    8 2 Отговор

    До коментар #124 от "Иван":

    Давай ,давай.....брътвежите и мечтите са безплатни!! Само че ако това се случи, няма да си жив да го видиш!!
  • 144 Мимч

    14 8 Отговор
    И как ще стане.Неразбрахте ли вече,че Крим си е бил,е и ще си остане руски.Русия ще използва,ако трябва и ядрено оръжие но янките никога няма да успеят,а укрите ще са на каша....

    Коментиран от #162, #201

  • 145 Слепок

    22 5 Отговор
    Крим е руски - също както териториите заети от измислената държава Украйна с още по-измисления им език. Украински език съществува толкова, колкото и македонски. САЩ и цялото си оръжие да доставят пак няма да стигне Покрайна да запази и малка част от територията си която е окупирала. Покрайна вече е документално разделена на части и всеки знае какво парче ще получи от нея.

    Коментиран от #157

  • 146 Хаха

    4 8 Отговор

    До коментар #101 от "едрфтгъхуйи":

    А сигурен ли си че и русийката няма да стане лунен пейзаж в такъв случай?

    Коментиран от #229

  • 147 ами

    10 1 Отговор
    да - сащ взеха важно решение - обещаха още пари и оръжия и накараха и другите да обещаят
  • 148 Онзи

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Марче":

    Ще бъде, кога баба ти пусне хвърчилото и обуе прашките!!
  • 149 Вела

    24 5 Отговор
    Ясно. Значи САЩ са взели решение да изгорят Европа в 3та световна война! Не че не го знаехме де! Въпросът е защо европейските политици се съгласяват с това? Вярно е че не им пука за живота на глупавите и грозните, но народа го е казал точно- покрай сухото, гори и мокрото. Няма да остане човек на тая земя. Може би само на някой остров за да помнят легендите за летящи в небето богове, лекуващи болести и виждащи с очи в космоса. Аха. Идва нов рестарт на човечеството. Хубавото е че поне знаем че ще влезем в употреба. Ще наторим хубавата планета с телата си. Тенкю САЩ! Данке Германия! Мерси Франция! Благодаря бг политици. Благодаря че сте убийци.

    Коментиран от #240

  • 150 Наблюдател

    3 5 Отговор
    Хахаха ама наистина ли вярвате на анонимни лица и я се стегне те не само ядрине уръжия могат да сринат Украйна с земята то има има и големи рекети които нямат този заряд и ще свършат същата работа вземете се по интересувате не вярвайте на анонимни лица

    Коментиран от #153

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Абе хилещия се, каква русия

    7 2 Отговор

    До коментар #140 от "Хаха":

    Кримско ханство и Османска империя
    След нашествието на хуните тюркски народи се установяват на полуострова. След унищожаването на Златната орда от Тимур, те сформират независимо Кримско ханство през 1441 г. под управлението на династията на Чингис хан.
    През 1475 г. генуезките градове са превзети от османците. След тази дата кримските ханове стават подчинени на Високата порта.

    Коментиран от #194

  • 153 Наблюдавал

    4 0 Отговор

    До коментар #150 от "Наблюдател":

    А дали ще литнат кюнците?
  • 154 Шабан

    9 2 Отговор
    Явно краварите виждат че, иначе няма да я бъде, ако не развържат собствената си кесия и почнаха, малко по-малко да пускат фъндък на укрите! Сметката на говедарите беше проста - ние ще пуснем фитила, а нека те сами(евразийците) да си го подпалят и да си се пържат в него, далеч от нас! Да ама, останалите чакали не се хванаха на този капан и изчакаха фитила да се самозапали! Е той пак се запали за трети път подклаждан от християнската алчност, но вече ще се загаси със зануляването на света! За това и говедарите пипат внимателно, защото посейдон вече е с ядрена бойна глава, не краварски рога!?
  • 155 Сокола

    5 2 Отговор
    Само така, окупаторите вън.
  • 156 Полуостровът

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "Мишел":

    Полуостровът е мексикански. Виж картата.
  • 157 Възрожденецо, знаеш за Крим като за Бг

    8 1 Отговор

    До коментар #145 от "Слепок":

    През Средновековието Крим е завладяван от готи (около 250 г.), хуни (376 г.), прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632 – 665 г.), хазари (8 век), Киевска Рус (10 – 11 век), Византия (1016 г.), кумани (1050 г.) и монголи (1237 г.). След 13 век генуезците превземат стари венециански селища и развиват търговия в района.
    Кримско ханство и Османска империя
    След нашествието на хуните тюркски народи се установяват на полуострова. След унищожаването на Златната орда от Тимур, те сформират независимо Кримско ханство през 1441 г. под управлението на династията на Чингис хан.
    През 1475 г. генуезките градове са превзети от османците. След тази дата кримските ханове стават подчинени на Високата порта.

    Коментиран от #193

  • 158 Преди да е руски

    10 3 Отговор
    Крим е бил Турски.

    Коментиран от #165, #185

  • 159 Гешев

    5 8 Отговор
    Русифилите да бъдат съдени за тролене.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Пророка !

    8 5 Отговор
    Аляска пак ще бъде руска !
  • 162 Я да видим кои са руснаците

    7 2 Отговор

    До коментар #144 от "Мимч":

    Руските учени за първи път проведоха проучване на руския генофонд. И бяха шокирани от резултатите. Включително и потвърждението на извода направен в нашите статии – “Държавата Моксел» (№14) и “Неруският руски език» (№12), че руснаците не са славяни, а рускоговорящи фини.
    “Руските учени приключиха и са готови да публикуват първото мащабно изследване на генетичния фонд на руския народ. Публикуването на резултатите може да има непредвидими последици за Русия и за световния ред “- така сензационно започва публикацията по темата в руското списание “Власт”. Сензацията наистина е невероятна – много от митовете за руската нация се оказаха лъжа. Включително, се изясни, че руснаците генетично не са “източни славяни”, а фини.

    Коментиран от #184

  • 163 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Малко грешно си го коментирал! Точното е, ЧЕ РУСКИЯТ ФЛОТ ОБСТРЕЛВА ОТ МОРЕТО АНГЛИЙСКИТЕ ВОЙСКИ, КОГАТО ТЕ ВОЮВАТ С АМЕРИКАНЦИТЕ! Малко хора знаят, че ПРЕЗ 1812 Г. АНГЛИЙСКИТЕ ВОЙСКИ ПРЕВЗЕМАТ ВАШИНГТОН И ОПОЖАРЯВАТ БЕЛИЯ ДОМ! Липси на исторически знания има в нашето поколение, Жалко...

    Коментиран от #164, #169

  • 164 Фен на ОСРАЙНА?

    18 7 Отговор

    До коментар #163 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    "Крим отново ще е украински?" МАЙТАП ГОЛЯМ! Че няма да стане Е ЯСНО! 🤣😜НО, Е СИГУРНО, ЧЕ ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ПОНЕ ДО УНИЩОЖАВАНЕТО НА СТОЛИЦАТА КИЕВ. ЧЕ, ДОСЕГА ГИ ПОЖАЛИХА..ЗАЩОТО /ДОСЕГА!/ В КИЕВ ПРИЕМАТ ДЕЛЕГАЦИИ, РАБОТЯТ ТРАМВАИ, МЕТРО, МАГАЗИНИ, ТРАНСПОРТ.. АМА, МАЙ НЯМА ДА Е ТАКА,,, ЗАРАДИ АМЕРИКАНЦИТЕ, РАЗБИРА СЕ..
  • 165 Русия е била точка на картато

    2 7 Отговор

    До коментар #158 от "Преди да е руски":

    Руснака е нямал излаз на Черно Море.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Съвремие

    9 1 Отговор

    До коментар #131 от "седфде":

    Не се рови далечното минало и в някогашната История , къде и кои земи и територии някога си, преди 1300 години с отдавна "минало свършено време" , са били завладени от българите при основаването на българската държава и къде са днес и кой ги владее сега , че разровиш ли се, ще замирише много лошо и на изгоряло, ами живей с реалностите на настоящето...!!!
  • 168 Бай Никодим

    4 8 Отговор
    На УКРАЙНА е КРИМ
    НЕДЕЛИМ
  • 169 Полу липси на исторически знания

    0 2 Отговор

    До коментар #163 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Не през 1812г а 1814г. И какво?

    Коментиран от #197

  • 170 Вова

    17 3 Отговор
    Някога да сте прочели подобно заглавие: "Русия взе важно реешение!!! Тексас и Калифорния ще бъдат Независими!!! " Това обяснява всичко относно ситуацията в момента.
  • 171 Ще-, ще-

    7 0 Отговор
    ама КОГА. Е въпросът.
  • 172 да да

    11 4 Отговор
    байдъна си търси чорапа ...
  • 173 да да

    9 3 Отговор
    Клептокрация по краварски с мечти....
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Гост

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    И си мислиш че всичко ни е подарък от руснаците ли? Всичко е платено та и отгоре, безплатен обяд няма. Нямаше руски бази, щото неофициално им бяхме 16 република.

    Коментиран от #179, #196

  • 176 ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ РУСКА БАЗА

    4 12 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    Яко се кланяхме на "братушките"

    Коментиран от #200, #203

  • 177 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Румен Радев":

    Що твоята родина да не е майка Америка ?
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Интересно

    7 2 Отговор

    До коментар #175 от "Гост":

    Със какво си платил. Никога нищо не сме имали, освен изгнили домати и чушки.
  • 180 Вероятно

    2 2 Отговор

    До коментар #166 от "Дийп Пърпъл":

    Е така, но имали над Крим ще има и над голяма част от Европа. Което е много лошо.
  • 181 Ще бъде

    8 2 Отговор
    Веднага след като 0крия се върне в РФ...
  • 182 5000лв за маска

    12 3 Отговор
    САЩ си играят с огъня...Да си спомнят 1962 карибската криза когато до бреговете на Америка се намираха съветски о подводници с ядрено оръжие Американците ги беше страх да заспят. изживяваха последните си мигове ...Да не прочетем след време ....океански риби плуват по високите етажи на небостъргачите . в САЩ.

    Коментиран от #239, #241

  • 183 ДДРОнег

    2 10 Отговор
    СУПЕР НОВИНА !!!
    рузия ке падне лето 2023 !!!
    Светът ще си отдъхне от империята на злото - блатаня кочина !!!
  • 184 Много

    4 1 Отговор

    До коментар #162 от "Я да видим кои са руснаците":

    Ясно е лъжа. На руснаците историята е писана от немци и поляци. След това през вековете се сменя едната власт със друга и всяка си пише каквото и изгодно на нея. Но това важи за цялата история на човечеството.

    Коментиран от #188

  • 185 Никога

    4 0 Отговор

    До коментар #158 от "Преди да е руски":

    Не бил турски. Турция я има от 19 век, както и Гърция, Германия, Италия.

    Коментиран от #187, #189, #190

  • 186 Шляхтич

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Благодарни трябва да бъдете и на поляците... И те са били в състава на Руската Империя по него време
  • 187 555

    4 1 Отговор

    До коментар #185 от "Никога":

    Значи България никога не е била под Турско робство ...Значи Цариград не превзет от османлиите т. е. турците .
  • 188 Знам

    1 4 Отговор

    До коментар #184 от "Много":

    За теб има само руската истина на полираните умове.
  • 189 Е добре, не врат ама шия

    3 0 Отговор

    До коментар #185 от "Никога":

    На Османската империя, сегашния правоприемник Турция. Защо не кажеш че България не е била под турско робство ?
  • 190 Не Нидерландия

    4 1 Отговор

    До коментар #185 от "Никога":

    А Финландия. Тя и Република България съществува от 1990г.
  • 191 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    7 4 Отговор

    До коментар #127 от "Суверенна и независима Украйна":

    Дрън Дрън казваш! ВСЕИЗВЕСТНО Е, ЧЕ ДОРИ самата УКРАЙНА, А НЕ САМО КРИМ ОЩЕ НЯМАТ МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ГРАНИЦИ! НИТО В ООН,.. НИТО НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ИМА ТАКИВА ДОКУМЕНТИ, И ТОВА СЕ ЗНАЕ, но не се коментира от знаеш, КОИ... МАЛКО ЧЕТЕШ, малкия, ограмотявай се, да не те "ограмотявам" аз.. По кратката процедура.. 😜
  • 192 Българин 681

    6 2 Отговор
    Да, да
    Новото му име ще е Кримо-украински Федерален окръг.
  • 193 Точно така

    13 0 Отговор

    До коментар #157 от "Възрожденецо, знаеш за Крим като за Бг":

    И от твоите писаници се вижда че Покрайна никога не е съществувала. Дали Чингиз Хан, дали Османската империя ... тези територии никога не са били самостоятелни - демек никога не са съществували като държава. Това става едва след благоволението на Русия. И след договарянето на условия които Покрайна упорито не изпълнява. Така че ще си получи заслуженото...
  • 194 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    6 0 Отговор

    До коментар #152 от "Абе хилещия се, каква русия":

    ЗАЩО СПИРАШ ДО 15 ВЕК, НАШИЯ? ЗАЩО НЕ ПРОДЪЛЖИШ С ИСТОРИЯТА, СПОРЕД КОЯТО РУСИЯ/руската империя! /ЗАВЛАДЯВА КРИМ ОТ ТУРЦИЯ И ГО ВЛАДЕЕ ДО 20-ТИ ВЕК? ЦЕЛИ 250 ГОДИНИ? И, ЧЕ КРИМСКИТЕ ТАТАРИ ПОСТЕПЕННО СА СЕ РАЗСЕЛИЛИ, /под руско управление.. /И, ОРЕДЕЛИ И ЗАМЕСТЕНИ В КРИМ С РУСКОГОВОРЯЩИ? ИЛИ, РУСНАЦИТЕ СА СПУСНАТИ В КРИМ ЗА 2 ЧАСА, С ПАРАШУТИ? СМЕШНИ СТЕ.. Май не ти изнасят тези СТРАНИЦИ ОТ ИСТОРИЯТА? 🤣😈

    Коментиран от #235

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    7 0 Отговор

    До коментар #175 от "Гост":

    ,ТВЪРДИШ, "Нямали сме руски бази, "защото сме били 16-та република на СССР? Я тогава ми отговори, КАТО СМЕ 27-ЧЛЕН НА ЕС, ЗАЩО У НАС ИМА АМЕРИКАНСКИ БАЗИ, ХОЛАНДСКИ, ИСПАНСКИ И ПРОЧИЕ ВОЕННИ КОНТИНГЕНТИ И ТЕХНИКА?? ? НЕ Е ЛИ СЪЩОТО, КАТО АРГУМЕНТ??

    Коментиран от #214

  • 197 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    5 1 Отговор

    До коментар #169 от "Полу липси на исторически знания":

    Какво, какво, ШАРЕНОТО! ПРОВЕРИ, ЧЕ БЕЛИЯТ ДОМ Е ОПОЖАРЕН ТОЧНО ПРЕЗ 1812 Г. А, относно, КАКВОТО? ТИ ТВЪРДИШ ОБРАТНОТО НАШИЯ, ЧЕ РУСИЯ Е ПОМАГАЛА НА АНГЛИЯ. В ГОЛЯМА ГРЕШКА СИ! РУСИЯ Е ПОМАГАЛА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СЕ "ОСВОБОДЯТ" ОТ АНГЛИЙСКАТА КОРОНА! Чети още, да не те ограмотявам аз.. Имам голям опит с "такива" като теб..

    Коментиран от #232, #233

  • 198 Крымчанин

    9 0 Отговор
    Крым - исконно русская территория, успокойтесь!
  • 199 Гибон гласоподавател

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Руснаков":

    Обаче, яко те стяга шапката.....
    Осъзнаваш ли, какви си ги издрънкал? По твойта логика, ако си в една платноходка, на където духне вятъра, на там ще викаш "давайте моряции" и не е важно, дали е правилно или не? С коя ръка да се прекръстя, не знам.
  • 200 Българин 681

    8 2 Отговор

    До коментар #176 от "ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ РУСКА БАЗА":

    Дааааа,
    но много по-малко отколкото сега на новите ни господари.
  • 201 Лустрация

    1 8 Отговор

    До коментар #144 от "Мимч":

    Ами не ,не си прав ,когато е създаден Крим ,Русия е била в лявото мадо на баща си.

    Коментиран от #212

  • 202 Тези си просят

    16 2 Отговор
    атомната война!
    Русия няма как да бъде победена!

    Страна с такива силни оръжия никога няма да търпи, да бъде смачкана от по-слаби от нея!
    По-вероятно е краварията да стане океан, отколкото Крим да бъде превзет от Натото!

    Коментиран от #246

  • 203 Била е руска база трънки!

    16 2 Отговор

    До коментар #176 от "ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ РУСКА БАЗА":

    Разликата е, че тогава бяхме войници на НРБ и щяхме да я защитаваме, а днес е сащиянска колония с разните Кирчовци на власт.
    Лъжци и крадци, подариха страната на фашистанците. Злато и всичко ограбват. Пари дай, самолети нанай!
    Знаеш ли, колко военни самолета имахме тогава? И все нови, последна технология!
    А днес дай милиарди за самолети, технология на 50 години!

    Днес сме колония, която не е България!
    Едва ли ще ме накара някой, да ходя на война по заповед на тези олигофрени на власт, които така и така са предали страната на други!

    Коментиран от #209, #211

  • 204 талибан

    10 1 Отговор
    САЩ не могат да се примерят как под носа им Русия си върна Крим а каква американска база щяха да направят американците и с това щяха да ликвидират черноморският Руски флот,но закъсняха
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Фащ са без значение

    10 0 Отговор
    Женски квачки, които само куткудякат зад/ във г@за на зеленски....това им е цялата военна сила- да се крият и куткудякат от г@за на зеленски
  • 207 Руската армия унищожи краварска във

    11 1 Отговор
    ...във Венецуела; в Сирия; в Усраина и краварските джендъри искат още бой, извратеняци
  • 208 смях в залата

    17 2 Отговор
    Историята на Русия е бедна без историята на Крим. Водени са няколко кримски войни дадени са много руски жертви . за да бъде отвоювана от Турците и сега хоп да я харижат на украинците та американците да си направят там военна база там ...Гладна кокошка просо сънува .
  • 209 зведрфтгъху

    9 0 Отговор

    До коментар #203 от "Била е руска база трънки!":

    Спокойно, такива като теб никой няма да посмее да ги прати да воюват за интересите на фащ, нато и ес... Това, че си дърт дори е бонус- ти вече и деца си направил, и си отработил много години та общо взето оттук нататък няма кой знае какво да дадеш на държавата и си идеален за пушечно месо на фронта...

    Но няма да те пратят на фронта щото трябва да ти дадат автомат с минимум 4 пълнителя бойни патрони и шансът да се обърнеш и да разстреляш като бесни кучета командирите дето стоят зад теб Е ОГРОМЕН... А на псетата им се живее още...

    Коментиран от #228

  • 210 Мнение

    10 0 Отговор
    То ако от краварите зависеше то цялата вселена щеше да е тяхна.
    След години няма да има тава държавно образование което като хиена ръфа от десетки държави по света ,които не му се подчиняват.
  • 211 Лаврентий Берия

    3 6 Отговор

    До коментар #203 от "Била е руска база трънки!":

    Какъв войник си бил ти бе Швейк? Всичките пенсажи една и съща песен пете - голем войниклък сте карали. Я кажи къде си "служил" охлюв?

    Коментиран от #222

  • 212 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    4 0 Отговор

    До коментар #201 от "Лустрация":

    Ти ли си СЪЗДАЛ КРИМ, БЕ? Казваш, че "Крим бил създаден?" От кой и кога бе? Според теб, МАЙ КРИМ НЯКОГА ГО Е НЯМАЛО?? Ако мислиш, че ти си го създал,що не идеш на преглед? То си личи и без преглед, но ПОНЕ ЩЕ ТИ ПРЕДПИШАТ ПРАВИЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ... 🤣
  • 213 Вик

    9 1 Отговор
    Някои сънуват мокри сънища.Краварчетата да си налягат парцалите и да трайкат.
  • 214 Българин

    2 6 Отговор

    До коментар #196 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Разликата е ,че НАТО може да го напуснеш,а едно време нямаше мърдане.Щото инапе идва братската руска армия да те вкара в правия път.Разбра ли м р Биин

    Коментиран от #217

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 СЕЛЯНИН

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Русия":

    УКРАЙНА Е БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И ЩЕ БЪДЕ БЪЛГАРСКА. ТАКАВА ДЪРЖАВА РУСИЯ НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА НИКОГА.

    Коментиран от #220

  • 217 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    2 0 Отговор

    До коментар #214 от "Българин":

    Браво, засмя ме! Страна можела да напусне НАТО? И, ДАЙ. ТОГАВА ПОНЕ 1 ПРИМЕР ЗА НАПУСНАЛИ, ЗА ДА СЕ УВЕРЯ, ЧЕ НАИСТИНА МОЖЕ ДА СЕ НАПУСНЕ?? Такива "сигурни" като теб са баш като коне с капаци...

    Коментиран от #249

  • 218 пенко

    2 0 Отговор
    МОЖЕ БИ , НО ЕДВА ЛИ ДА !!!!!!! КУРТРЕСЪТ НА САЩ СИ ИМА ДРУГИ ПРОБЛЕМИ И ТО ЛОШИ -ТА ЛОШИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 219 Дедо ви Вазов

    0 6 Отговор
    Русия ке падне!

    Коментиран от #225

  • 220 Даааа

    3 2 Отговор

    До коментар #216 от "СЕЛЯНИН":

    Абе прав си, че Украйна е българска, но и точно тя е Русия. Варягите, акто я окупират, само ѝ отнемат името, защото нямат толкова акъл да си измислят свое. Такива ми ти работи!
  • 221 Алоу

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русия":

    Украйна е българска. И ако трябва ще пуснем бойния ни самолет да отблъсне всички мераклии.
  • 222 В дупките на Бояна!

    11 1 Отговор

    До коментар #211 от "Лаврентий Берия":

    Гледахме на планшети ден и нощ натовските самолети на Турция и Гърция!
    Дори не можеш днес и да си представиш, каква армия бяхме тогава!
    Военните ни пилоти бяха в постоянна бойна готовност! С руските истребители излитаха за отрицателно време и отиваха да наблюдават горе турски или гръцки военен самолет, който се доближаваше до нашите граници! Една заповед и техните железа щяха да паднат на скрап.... Бяхме СИЛА!!!! Велика България и Народна република, наистина!!! За която бяхме готови да воюваме на смърт!
    Ама и СССР беше истински съюзник! ФАЩ са едни джебджии и пладнешки разбойници! Лъжци!
    А днес имаме боза, както всичките западнали, подчинени и "съюзници" на ФАЩ! С някоя женица за министър на отбраната!

    Коментиран от #226, #234

  • 223 илюминати

    2 0 Отговор
    Ние така решихме!
  • 224 АЗ ЛАВРОВ

    8 2 Отговор
    ВИ КАЗВАМ НАТОВЦИ И ЕСЕС ОВЦИ, ЧЕ ЩЕ ВИ НАКАРАМЕ ДА ИЗТРЕЗНЕЕТЕ.
  • 225 ДЕДО БОЖЕ.

    3 0 Отговор

    До коментар #219 от "Дедо ви Вазов":

    КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ.
  • 226 бай Ставри

    2 7 Отговор

    До коментар #222 от "В дупките на Бояна!":

    Така, така! И от уазката и масквичу по-хубаво нямаше!
  • 227 Украинската

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    3 та армия през ВСВ поставя комунистически режим на власт . Но не се споменава в твойте опорки .
    Укр не е съществувала сато държава за да ни освободи .
    Решението е взето в Москва .

    Пропагандата ти от 100 г няма значение . Тогава Америка е хвърлила 2 атомни бомби в Япония .
    Сега са съюзници
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 вседрфтгъх

    10 2 Отговор

    До коментар #146 от "Хаха":

    Не е важно аз и ти дали сме сигурни къде ще бъде лунен пейзаж... Важното е, че фащ и псетата им от нато и ес + онея клоуни на островчето са не 100, а 300 000% сигурни в нещо просто:

    При размяна на ядрени удари 2/3 от островчето изчезва под вълните, ивропътъ става лунен пейзаж, появява се Канадско-Мексикански пролив и общо взето биват изпепелени над 500млн. либераста като теб и господарите ти...
    Дали после Русия ще я има и как ще изглежда на никой не му пука, но по данни на фащ и нато при такъв тежък сценарий "великият запад" бива УНИЩОЖЕН без остатък, а Русия ще понесе минимални щети тъй като ПО ДАННИ НА фащ и нато шансът техни ядрени ракети да поразят цели в Русия е под 0,3% срещу над 70% успешни попадения на руските ракети по цели "на запад"... Що така са изчислили- питай фащ и нато...
  • 230 има възможна ескалация

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ще стане, когано цъфнат налъмите!?":

    и без тя да е ядрен конфликт - ако могат да свалят сателити, което изглежда е голямото предимство на западната коалиция в конфликта, това доста би изострило нещата без да има човешки жертви
  • 231 окийухъгт

    4 0 Отговор
    И защо коментар 228 е изтрит?
    Може би щото някой каза, че като войник се е заклел да защитава българският народ срещу всички врагове- и вътрешни, и външни?
    Или щото същият този смята сегашните управляващи за ВРАГОВЕ на народа?

    ИСТИНАТА е забранена тук, нали?

    Коментиран от #250

  • 232 Какво, какво ли ? ти какво нова история

    0 2 Отговор

    До коментар #197 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    По време на съществуването си Белият дом претърпява 2 пожара – по време на Британско-американската война (1814) и през 1929 г., когато пожар обхваща западното крило. Айде у леву, незнайник.
  • 233 Какво, какво ли ? ти какво нова история

    0 2 Отговор

    До коментар #197 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    По време на съществуването си Белият дом претърпява 2 пожара – по време на Британско-американската война (1814) и през 1929 г., когато пожар обхваща западното крило. Айде у леву, незнайник. Аз имам голям опит с такива като теб, пишещи нова история.
  • 234 ерфтг

    6 2 Отговор

    До коментар #222 от "В дупките на Бояна!":

    Дай да уточним що е туй "СССР беше истински съюзник!" във военно отношение...

    При нападение срещу НРБ от страна на Турция, Гърция или друга нато-вска държава армията на НРБ имаше една-единствена задача:

    Да задържи контролът върху пристанищата за 24 часа- за толкова време се предислоцираха по въздух руски войски от Южен военен окръг. За по-малко от 72 часа пристигаше Черноморския флот... Лично съм участвал в едно такова учебно прехвърляне на 4 самолета с десантчици от Ростов до Варна- гарантирано без никакво подшушване и подготовка им отне 9 часа след подаване командата да кацнат в бг... 10 руски изтребителя с пълно бойно снаряжение долетяха след 4 часа- как и отде идея нямам...

    В сегашната реалност когато сте член на нато нещата са малко по-други...

    Ако утре Русия ви нападне помощта от нато е по схемата 30-30-30 което значи:
    След 30 дни ви изпращаме ДО 30 000 военни които остават на фронта ДО 30 дни. И си плащате масрафа- безплатни услуги не се предоставят... Това е ОФИЦИАЛНАТА стратегия на нато...
    Малко по-друго е от това СССР да ти е военен съюзник, но джендърите идея си нямат що е то сериозна армия...

    Коментиран от #236, #237

  • 235 Абе хвърчило неграмотно

    0 4 Отговор

    До коментар #194 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Не спирам ДО 15 ВЕК, НАШИЯ? ЗАЩОТО В ИСТОРИЯТА, СПОРЕД КОЯТО РУСИЯ/руската империя! /ЗАВЛАДЯВА КРИМ ОТ ТУРЦИЯ А НЕ ОТ БАБА ТИ ГИНА. ТАКА ТИ САМ ПРИЗНАВАШ ЧЕ КРИМ Е БИЛ ТУРСКИ /ПРАВОПРИЕМНИК НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ / ПРЕДИ ДА Е РУСКИ. ТАКИВА ЗНАЕЩИ ИСТОРИЯ СА РУСОФИЛЧЕТАТА🤣😈
  • 236 Джендърче,

    0 4 Отговор

    До коментар #234 от "ерфтг":

    Сериозната руска армия я разгроми неизвестната украинска армия, хахаха.
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Надежда

    4 0 Отговор
    Защо Крим, може и Москва, смешници, чудят се, как предизвикат война.
  • 239 може

    6 1 Отговор

    До коментар #182 от "5000лв за маска":

    Ванга и Едгар Кейси са предсказвали (независимо един от друг), че Ню Йорк ще изчезне напълно. Кейси даже е бил много пунктуален като е твърдял, че западното крайбрежие на САЩ ще бъде унищожено и ще има огромни разрушения в Лос Анджелис и Сан Франциско, както че ще настъпят големи географски промени в централните части на САЩ. За Русия няма такива катастрофални предсказания. Така че, като нищо може да излезе грешна сметката на амариканците, ако го докарат до размяна на ядрени удари. Според окултното и свръх естественото, Русия има повече шансове за оцеляване.
  • 240 Хър Мър

    2 0 Отговор

    До коментар #149 от "Вела":

    Много точно
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Ранчо

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    Браво!!!
  • 244 Хрушчов

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Марче":

    Това кога го сънува???Ами и Аляска е била руска. Защо не си я вземат? Помощ от неприятел:
    -Защото не им стиска...
  • 245 Укьо

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "Eдин":

    А българската рус?
  • 246 Хър Мър

    2 3 Отговор

    До коментар #202 от "Тези си просят":

    По лесно ще бъде превзета Москва отколкото Крим
  • 247 защото

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    са изпълнявали заповед, не са дошли тук водени от благороден порив и по собствена инициатива, като самостоятелни единици. Всички, които си в състояние да изброиш са дошли като представители и части на руската армия. Няма как да адресираме благодарността към украинци, финладци, татари или към която и да е било етническа група в състава на руската армия като към отделни самостоятелни субекти. Всички те са били част от едно цяло наречено Руска Армия и за тях участието в тази война е било изпълнение на заповед и дълг към Руския Император.
    В човешки план винаги можем да отчетем, че руската армия е многолика и за нашата свобода са се били хора от различни националности. Но субекта, воювал за нашата свобода е Руската армия.
  • 248 Укьо

    0 1 Отговор
    А българската рус?
  • 249 Хър Мър

    2 1 Отговор

    До коментар #217 от "Льотчик на недоставено USA-фърчило":

    Готин си Харесвам коментарите ти Франция е напускала нато когато са я управлявали велики политици
  • 250 Ние сме българи,

    4 1 Отговор

    До коментар #231 от "окийухъгт":

    най-древният народ в Европа и над 1000 години по-древна държава от сащиянците!
    Ето го коментар 228 !
    ""Аз съм от НРБ! Демокрацията е система за дебили с отрязани органи и с 55 пола... Зелени дивотии и пландемии...
    И съм давал клетва да защитавам САМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и ще стрелям по всеки, който УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ!
    Така че, които са предатели на нашата страна и народ, те са мои врагове. ""
    Няма нищо за цензура тука, ако човека си обича страната и народа! Всеки истински българин трябва да защитава България и народа ни!
    Така ни учеха в НРБ! А в капитализма ги учат, как да крадат и да си пълнят гушите с предателство на всичко! Тази система е проказа, ще доведе до пълно разрушение на всичко българско, ако не се спре!
  • 251 Сега ли го решиха

    5 1 Отговор
    Това решение на САЩ е още през 2014 г. Меркел каза, всичко е било лъжа и театър с Минските споразумения. Целта им е постигната. Украйна е натъпкана с оръжия и военни специалисти още преди Русия да я нападне. Холивудските сценарии на Америка не заблуждават вече никой нормален човек. Конгреса бил решил, но Бог решава господа убийци на украинския народ и не се оправдавайте със зеления клоун, че точно това искат. Той е неадекватна кукла, която вие управлявате. А днешното му исказване че Путин е мъртъв как ви звучи, думи на отговорен президент на многомилионна държава ли са или на дрогиран шут, който всеки ден лъже безцеремонно.Крим се знае чий е, хората които живеят там са които го определят, а не изкуфели, мухлясали конгресмени ще решават вместо тях.
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Ти да видиш

    0 2 Отговор
    Да, Крим отново ще е украински.... в някоя американска кино боза, жанр "фантастика" с елементи на комедия. ;)
  • 255 Тексас е мексикански

    0 2 Отговор
    Когато Тексас и Калифорния станат мексикански Крим отново ще е украински.За сега Крим ще се отдалечи от украинските територии поне на 1500км до лятото.
  • 256 Бай Минас

    0 1 Отговор
    Ще бъде, ама на Куково лято, когато цъфнат налъмите! 😄

    Коментиран от #257

  • 257 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #256 от "Бай Минас":

    Като Херсон