Last news in Fakti

28 Януари, 2023 11:18 1 159 3

Десетки арестувани след кървавото нападение в Йерусалим

  • йерусалим-
  • израел-
  • палестина-
  • арестувани-
  • полиция

Нападателят бе ликвидиран

Десетки арестувани след кървавото нападение в Йерусалим - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Четиридесет и двама души бяха задържани за разпит след извършеното вчера нападение край синагога в Източен Йерусалим. Това съобщи израелската полиция, предаде AFP.

"Полицията арестува 42 заподозрени за разпит, някои са от семейството на терориста", се казва в изявление на полицията. Вчера палестинец уби с огнестрелно оръжие седем души близо до синагога в Източен Йерусалим по време на молитвите за шабат. Нападателят бе ликвидиран.

Нападателят открил стрелба близо до синагога в Неве Яков - населен с еврейски заселници квартал на анексирания от Израел Източен Йерусалим. Мъжът убил седем и ранил трима души, след което се опитал да избяга с кола, но бил застрелян от израелски полицаи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак марийка

    5 2 Отговор
    Ама последната нвовена тя не я звае!?!? ..... , а тя е В Украйна е обявена тревога в Днепропетровска, Николаевска, Кировоградска, Полтавска, Харковска и Сумска области. В същото време се казва, че на контролираните от Киев територии на ДНР, Херсонска и Запорожка области също звучат сигнали за тревога. Пак ще има баууууу
  • 2 Анти-маймуна

    9 2 Отговор
    Не е имало кърваво нападение, а конфронтация с палестинските сили
  • 3 Сорос

    4 1 Отговор
    Хайде на грантовете ХАХАХА