Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Януари, 2023 10:05 2 686 169

Русия дала убежище на над 5.2 млн. украински бежанци

  • русия-
  • украйна-
  • украински бежанци

Средно дневно и до този момент в Русия бягали повече от 4 хиляди души

Русия дала убежище на над 5.2 млн. украински бежанци - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на бежанците от територията на Украйна от февруари 2022 година до този момент е над 5.2 милиона души. Това съобщава държавната агенция ТАСС, позовавайки се на данни на силовите структури. От тези 5 милиона души 733 хиляди са децата.

Средно дневно и до този момент в Русия бягали повече от 4 хиляди души. За тях са организирани 897 пункта за временно настаняване, през които са преминали повече от 40 000 нуждаещите се преселници. Останалите са разчитали на частни средства или са се настанили при роднини, пише ТАСС.

Още новини от Украйна

Още в началото на инвазията си в Украйна в началото на миналата година руската администрация създаде коридори за преселване на украински граждани, включително и отпускайки сериозен федерален ресурс на граничните на Украйна области.

Едновременно с това обаче Киев обвинява Русия в принудително преселване на украинци на нейна територия, включително и опит за промяна на етническата картина в окупираните от нея области. Международни организации също са регистрирали редица проблеми при преселническата вълна към Русия, като особен акцент се поставя върху отвличането на украински деца, даването им на руско гражданство и "осиновяването им" от руски семейства.

Русия нарушава "основните принципи за защита на децата" по време на война, като издава на украинските деца руски паспорти и ги дава за осиновяване, бе заключението на върховния комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди след шестдневна обиколка из Украйна миналата седмица. "Даването на руско гражданство или осиновяването им противоречи на основните принципи за защита на децата в райони на военни действия", подчерта Гранди.

От месеци Киев алармира за масови депортации в Русия - често в отдалечени региони на хиляди километри от Украйна. От своя страна Москва отрича обвиненията за малтретиране или престъпни намерения и нарича масовите движения "евакуации".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    65 8 Отговор
    Имаше една серия в Слуга на народа в която Зеленски остана сам в цялата страна.Много пророческа.
  • 3 Делю Хайдутин

    44 5 Отговор
    5 млн в Русия,10 млн на Запад,1 млн убити и осакатени.
  • 4 Българин

    18 72 Отговор
    няма по-големи лъжци от руснаците
  • 5 Хаха

    18 52 Отговор
    След войната 20 мил руснаци ще се пишат украйнци за да живеят в ЕС.

    Коментиран от #30

  • 6 Българин

    13 52 Отговор
    ТАСС надмина всички по лъжи

    Коментиран от #64

  • 7 Българин

    9 43 Отговор
    украинците много обичат руснаците-с удоволствие ги могилизират
  • 8 Българин

    12 48 Отговор
    всъщност истината е ,че много руснаци избягаха от коч....та Русия,след започване на войната
  • 9 Искаме Мир, а не НАТО

    61 6 Отговор
    Повече са от 5 милиона.
    Избягалите в Русия ще са спокойни. Тези които избягаха на запад в Европа ги ловят като зайци и насила водят на фронта, а ако откажат да се бият за американския интерес, ги застрелват.
  • 10 Соваж бейби

    33 6 Отговор
    Когато свърши войната ще ги върне отново да строи и оправя мизерията на Зелински.Да си почиват още малко че после ден и нощ без почивни дни.Ще им остане само спомена за курорта в Европа благодарение на Путин видяха малко цивилизация пари и хотели.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Солей

    11 15 Отговор
    Руските войски са се окопали в източната част на Въгледар и продължават да настъпват. Това заяви изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин, предава РИА Новости.

    „Нашите подразделения продължават да напредват в посока Улудар. Сега можем да кажем, че частите са окопани в източната част на Въгледар“, каза той.
  • 13 Аспарух

    30 3 Отговор
    Представите на Зеленски за свободата са различни от тези на повечето американци. В допълнение към репресиите срещу свободата на пресата, забраняването на всички ненацистки политически партии и забраната на Руската православна църква, Зеленски ръководи и контролира нацисткото отравяне на всички нива на украинското правителство и армията. Сред значителните насърчения на Зеленски към нацистите са награждаването на командира на Десния сектор (организацията е призната за екстремистка и забранена на територията на Русия - прим. ИноСМИ) с медал Герой на Украйна, назначаването на съосновател на Десния сектор Дмитрий Ярош като съветник на главнокомандващия на въоръжените сили и замяната на началника на Одеската областна администрация от командира на нацисткия батальон "Айдар".
  • 14 Зеленски

    32 3 Отговор
    Западните глобалистки елити напълно подкрепят военния конфликт, воден от Вашингтон в Украйна. По време на неотдавнашната среща на Световния икономически форум в Давос не става дума за мир там, а само за ескалация и водене на "вечна война".
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Зеленски

    33 4 Отговор
    Зеленски е марионетка и Вашингтон му дърпа конците. Конфликтът ще приключи в момента, в който Байдън вдигне телефона и каже на Зеленски, че играта е приключила и е време за мир.
  • 17 Теле

    7 3 Отговор
    Долни лъжци
  • 18 Зеленски

    33 6 Отговор
    Украйна е първата открито нацистка държава в света от 1945 г. Но през изминалата година западните медии започнаха пропагандна кампания, насочена към избелване на украинските нацисти, сякаш никога не са съществували. Има две причини за този опит за изтриване и пренаписване на историята.
  • 19 по-скоро русия е заробила над 5.2 млн

    8 25 Отговор
    украинци, включително и деца
  • 20 Ужас

    7 34 Отговор
    Какво убежище бе ? Те насилствено ги депортират от домовете им и ги карат един Господ знае къде из Русия. Надали е в Москва, където могат да разкажат на околните какво става.

    Сега руските подлоги ще налепят минусите, но замислете се, подлоги, ако вашия кумир утре дойде в България с армията си, с хляб и сол ли ще го посрещнете докато войниците му стрелят по мирни българи както по украйнците ?
  • 21 Зеленски

    25 3 Отговор
    Но Зеленски не беше първият богат и могъщ украински евреин, който подкрепи нацистите. Игор Коломойски е украински еврейски милиардер олигарх и първоначалният финансов поддръжник на батальоните Азов и Айдар. Той финансира и други нацистки милиции. Коломойски беше основният финансов поддръжник на Зеленски като президент. И като собственик на Burisma Holdings той беше шеф на Хънтър Байдън.
    Могат ли евреите да подкрепят нацистите в Украйна? Ясно е, че могат и го правят
  • 22 Мишел

    17 0 Отговор
    Според върховния комесариат за бежанците към ООН, до края на 2022 бежанците от Украйна са 18.2 милиона.
  • 23 Зеленски

    25 1 Отговор
    Всяка четвърта еврейка жертва на Холокоста - 1,5 милиона - е била убита в Украйна. Немците не са строили газови камери, за да унищожават евреите в Украйна - те не са им нужни. Мащабът на сътрудничество между Украйна и нацистите беше колосален. Повече от 250 000 украинци са доброволци във Waffen SS и други германски нацистки военни формирования. Хиляди други са служили като екзекутори доброволци, както като спомагателна полиция в Украйна, така и като пазачи в лагерите на смъртта в Полша.
  • 24 Зеленски

    26 1 Отговор
    Клането на евреи в Лвов е документирано от самите нацистки колаборационисти. Снимките от тези години са просто шокиращи. Но днес в Лвов има паметник на Бандера на стойност 47 милиона долара и една от главните улици на града е кръстена на него.
  • 25 Зеленски

    23 1 Отговор
    Бандера е основателят на украинския нацизъм и неговият рожден ден е национален празник. В Украйна отдаването на почит на нейния най-известен антисемит и главният нацистки сътрудник на Втората световна война е много важно нещо.
  • 26 Украйна е фашистка диктатура

    18 3 Отговор
    Хората бягат от укрофашистките терористи!
  • 27 Зеленски

    22 1 Отговор
    На 1 януари светът празнува Нова година - празник на интроспекцията, самообновяването и надеждата. Но в Украйна акцентът беше съвсем различен. Там на 1 януари се чества рожденият ден на Степан Бандера, нацисткият национален герой на Украйна.
  • 28 Зеленски

    16 1 Отговор
    При президента Володимир Зеленски нивото на нацистко влияние и контрол в Украйна беше безпрецедентно. Зеленски забрани всички 11 независими и опозиционни политически партии, но остави партиите и организациите на своите нацистки партньори и съюзници непокътнати и на власт. Така че не е изненадващо, че на рождения ден на Бандера Върховната Рада, украинският парламент (в който не остана никой освен нацистите), избухна в бурни аплодисменти. По-късно главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни публикува снимка, на която гордо позира пред портрет на Бандера.
  • 29 Зеленски

    17 1 Отговор
    Украинският еврейски президент е доброволен съучастник във фарса на Бандера. Зеленски напълно игнорира антисемитското нацистко наследство на Бандера и неговото съучастие в убийството на повече от 1,6 милиона украински евреи, поляци и руснаци. Той заяви, че ако украинците почитат този нацистки убиец като национален герой, тогава „това е добре. Това е готино“. Това е страхотно, защото в книгата на Зеленски Бандера е „един от онези хора, които защитават свободата на Украйна“.
  • 30 Чичо ти

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Да те за деградиращата студена но шарена европа мечтаят
  • 31 Зеленски

    18 1 Отговор
    В кървава лудост украинците измъчваха жертвите си с невъобразима жестокост. Хората бяха скалпирани живи. Техните носове, устни и уши бяха отрязани. Очите им бяха извадени, ръцете им отсечени и главите им бяха затиснати в менгеме. Гърдите на жените били отрязвани, а бременните жени били намушквани с нож в корема. Гениталиите на мъжете са били отрязвани със сърп.
    Полският филм от 2016 г. Омраза (известен също като Волин или Волиния) е исторически точен разказ за престъпленията на Бандера. Филмът е шокиращо графичен – много сцени са почти невъзможни за гледане. Заради истината, която се съдържа в него, украинските власти забраниха прожекцията му.
  • 32 Зеленски

    19 1 Отговор
    Батальон Азов гордо показва своята нацистка патология. През май руските войски превзеха град Мариупол и плениха 2500 украински войници, повечето от които азовски нацисти. Видеозаписът от обиските на затворниците показва обширните им нацистки татуировки. Тук, както в поговорката: "По-добре е да видите веднъж, че да чуете сто пъти."

    Коментиран от #37

  • 33 Зеленски

    17 2 Отговор
    В страна, наситена с нацистки военни организации, асоциации и политически партии, батальонът Азов остава най-скандалният в Украйна. Идеологията на "Азов" си е чист нацизъм, а емблемата и символите са направо от нацистките СС.
  • 34 Ясно е

    3 16 Отговор
    Принудителните депортации са военно престъпление и престъпление срещу правата на Човека. Опа, забравих, че в РуЗЗия няма такова нещо, да не говорим в нападнатите от нея територии, където се провежда геноцид и етническо прочистване.
  • 35 Зеленски

    17 0 Отговор
    И накрая, по време на световното си турне, за да поиска още милиарди в пари и оръжия, Зеленски разгневи членовете на израелския Кнесет с позорна реч за отричането на Холокоста в Украйна. Отказвайки да признае историята на сътрудничеството между Бандера и нацистите, Зеленски абсурдно заяви, че значителните украински военни усилия срещу германците са били, че те „спасяват евреите“. Той беше унищожен от еврейски критици за „изопачаване на Холокоста
  • 36 Зеленски

    17 0 Отговор
    Когато започнаха да се появяват въпроси за нацисткия режим в Украйна, украинските медии бързо ги заглушиха и попречиха да бъдат обсъждани. Често срещана медийна реакция в украинския политически спектър е постоянното подчертаване на еврейското наследство на Зеленски. Така самият въпрос за украинския нацизъм беше представен като абсурден. Простата "логика" на този трик беше следната: "Зеленски е евреин. Един евреин не може да подкрепя нацистите. Следователно в Украйна няма нацисти." Зеленски беше недосегаем - никакви приказки за нацистите не го докосваха. Изводът беше, че докато Зеленски беше президент, в Украйна дори не можеше да има нацисти.

    Коментиран от #41

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Зеленски

    16 1 Отговор
    Повече от 70 години украинските нацисти и техните апологети, както в страната, така и извън нея, провеждат дезинформационна кампания, за да избелят Бандера и да пренапишат историята. Основната им цел е да превърнат нациста Бандера в „борец за свобода“. Тези усилия се засилиха драматично с ускоряването на нацификацията на Украйна при Зеленски. Над 50 паметника и статуи са издигнати в чест на Бандера в цяла Украйна, 500 улици са кръстени на него

    Коментиран от #164

  • 39 Зеленски

    15 0 Отговор
    За да създаде впечатлението, че кървавата бруталност е само спонтанно селско въстание (и от собствено садистично удоволствие), ОУН предпочита да убива жертвите си с брадви, коси, ножове, чукове, стоманени пръти и вили. Стотици бандеровци напъхаха нещастните в къщи и навеси и ги изгориха живи. И този метод все още е предпочитан от украинските нацисти

    Коментиран от #63

  • 40 Зеленски

    14 1 Отговор
    Има ли нещо по-непочтено от подкрепата на Америка за нацизма? Избелването и подкрепата на украинските нацисти от американските медии и законодатели е национален позор.

    Коментиран от #43

  • 41 Всъщност

    1 16 Отговор

    До коментар #36 от "Зеленски":

    За разлика от руЗЗките съчинения, на които така свободно даваш воля, е ФАКТ, че преди няколко години в РуЗЗия се състоя Световен нацистки конгрес.

    Коментиран от #47, #71

  • 42 Солей

    13 1 Отговор
    Днес в Бахмут подразделения на ЧВК "Вагнер" откриха тела с отрязани глави и ръце. Както и телефони и друга информация, че тези тела принадлежат на наемници, които врагът не успя да изтегли поради плътни битки и по този начин се опита да скрие самоличността им. Заедно с телата обаче бяха открити електронни носители“, каза Пригожин, чиито думи са цитирани в Telegram канала на неговата пресслужба.

    Според него "всички тела и други доказателства скоро ще бъдат предадени на разследващите органи за по-нататъшни решения".

    Коментиран от #48

  • 43 Мутрафонова

    1 5 Отговор

    До коментар #40 от "Зеленски":

    Вчера Иван, днес Зеленски.

    Коментиран от #57

  • 44 Аспарух

    6 0 Отговор
    Един евреин не може да подкрепя нацистите.??? - Тепърва трябва да се търсят по-големи нацисти от евреите. Гарантиран неуспешен резултат
  • 45 Зеленски

    11 0 Отговор
    Дори Атлантическият съвет на НАТО заключи, че връзките на Азов с други организации за превъзходство на бялата раса остават непокътнати. Азов е международен център за привърженици на бялото превъзходство с глобална мрежа за набиране на персонал. Белите националисти пътуват до Украйна, за да натрупат боен опит и да се върнат в родината си със смъртоносни бойни умения.
  • 46 Реалист

    13 1 Отговор
    Филипо Ганди, Червения кръст.... нито веднъж не отидоха до Русия да видят за какво става дума, а, само лансират версията на фашистите детеубийци от Киев.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ясно е

    0 13 Отговор

    До коментар #42 от "Солей":

    РуЗЗките престъпления край нямат. НКВД изби 22 хиляди поляци в Катин, а СССР 45 години отричаше да е извършвал екзекуциите, след което призна за това, че ги е извършил.
  • 49 Зеленски

    7 0 Отговор
    Авторът съм аз, Морис Ричардс, бивш полицейски началник на град Мартинсбърг, полицейско управление на Западна Вирджиния. Заемах тази позиция от 2015 г. до 2020 г. след 24-годишна кариера в полицията в Чикаго. Ричардс има докторска степен по образование от университета на Северен Илинойс. Аз не съм пропагандатор на Кремъл, не съм русофоб и не съм русофил, аз съм обективен историк, който гледа трезво на ситуациите. Моите статии могат да бъдат прочетени и в различни издания.
  • 50 Борей

    10 1 Отговор
    Проблема е, че Руската армия не остави жив щит на натовските фашисти в Донбас
  • 51 Зеленски

    8 0 Отговор
    Ричардс има докторска степен по образование от университета на Северен Илинойс. Неговите статии и приноси се появяват често в Human Events, The Federalist, The Hill и The Daily Caller.

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Възрожденец

    0 8 Отговор
    Костя а ние кога ще имиграме в Расия
  • 54 Окраин4е

    11 0 Отговор
    Зеленски и хунтата му сега не може да мобилизира деца това е проблема, руснаците ги отведоха в Русия на сигурно и се провалиха плановете на Рамщайнските стратези за мобилизация на деца.
  • 55 Павел Николаев

    6 1 Отговор
    Ма кЪк бе? Те са депортирани! 5 милиона насила ги навряха в Русия!

    Коментиран от #60

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Крымчанин

    7 1 Отговор
    Актьорът и режисьор Иван Охлобистин обяви в блога си награда от 10 милиона рубли за всеки свален Ейбрамс.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Историк

    3 9 Отговор

    До коментар #55 от "Павел Николаев":

    Историята на руЗЗия и СССР е ПЪЛНА с примери за насилствени депортации. РуЗЗия и в момента не допуска представители на международни организацаии за защита на човешките права, нито по друг начин съдейства на опитите те да се свържат с тези хора. Това ясно говори за насилствени депортации и етническо прочистване.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Украйна е фашистка диктатура

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "Зеленски":

    Укрофашистите са зверове, не са хора. Тези изроди така водят война...
  • 64 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Нали както винаги му ги диктуват директно от Кремъл.
  • 65 ...

    3 6 Отговор
    Т.е. в Украйна не са останали русоробски подлоги. Тогава няма кого да "защитават" там./.. ми да се прибират в кочината си тогава.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Зеленски

    9 1 Отговор
    Всяка четвърта еврейка жертва на Холокоста - 1,5 милиона - е била убита в Украйна. Немците не са строили газови камери, за да унищожават евреите в Украйна - те не са им нужни. Мащабът на сътрудничество между Украйна и нацистите беше колосален. Повече от 250 000 украинци са доброволци във Waffen SS и други германски нацистки военни формирования. Хиляди други са служили като екзекутори доброволци, както като спомагателна полиция в Украйна, така и като пазачи в лагерите на смъртта в Полша.
  • 68 Иван

    5 1 Отговор
    Актьорът и режисьор Иван Охлобистин обяви в блога си награда от 10 милиона рубли за всеки свален Ейбрамс.
  • 69 Джон

    3 5 Отговор
    Отвлякла ги е, няма нормален човек доброволно да отиде на каторга в Русия
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иван

    5 0 Отговор
    имаме долар 70 рубли, на едро е още по-евтино. За 10 милиона можете да си купите два добри апартамента в Санкт Петербург. А ако взривиш два танка, ще си купиш и къща на най-красивото място. помислете добре. Дават пари и за свалени ракети.
  • 73 Иван

    0 2 Отговор
    сега бурятите ще ходят на лов. 10 милиона са достатъчни за цял живот. купете три апартамента, два под наем, в първия ще живеете. чакай burryat!
  • 74 Украинец

    8 0 Отговор
    "Даването на руско гражданство или осиновяването им противоречи на основните принципи за защита на децата в райони на военни действия"

    Е друго си е бандеровците от Азов да ги използват като жив щит като държат децата в детските градини а те да се разположат на горните етажи или на покривите на същите тези детски градини. Няма евакуация и всички еврог@йски принципи са спазени.

    Е какво да ги правят децата според този - особено останалите сираци (за осиновяване са само сираци) - да ги пращат в лагери ли или да ги върнат на Азовците че останаха без жив щит.

    Коментиран от #83

  • 75 Иван

    2 0 Отговор
    FORES, която произвежда керамични пропанти за нефтени кладенци, заяви, че е готова да плати 5 милиона рубли за първия унищожен или заловен в Украйна танк M1 Abrams или Leopard 2. Изявлението на компанията е публикувано на официалната страница на VKontakte
  • 76 Иван

    5 0 Отговор
    трябва да поискате от Запада повече танкове, иначе няма да стигнат за всички. вече има опашка за тях
  • 77 Дава само

    2 0 Отговор
    Страдание!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Иван

    4 0 Отговор
    всички на лов за танкове! кой има повече!

    Коментиран от #92

  • 81 Иван

    1 0 Отговор
    долара 70 рубли, на цена на едро може да бъде по-евтино. Възможно е да се купят няколко апартамента за 10 милиона в Санкт Петербург

    Коментиран от #88

  • 82 Зеленски

    6 1 Отговор
    Украйна е първата открито нацистка държава в света от 1945 г. Но през изминалата година западните медии започнаха пропагандна кампания, насочена към избелване на украинските нацисти, сякаш никога не са съществували. Има две причини за този опит за изтриване и пренаписване на историята.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Урюрвкос

    3 0 Отговор
    лица принудени да напуснат своите домове и лица получили статус бежанец не са едно и също. За бежанците има механизъм определен от миграционните закони. За януари 2023г от 592 души само 166 са от Украйна.. При получаване на статус бежанец лицето получава всички социални блага както гражданите на РФ. а при временно дошлите финансирането става със указ на Путин от 27 август 2022 г. № 586
  • 85 Мишел

    7 0 Отговор
    Разпространяваш лъжи, анонимннико.
    Няма как да стане, в Русия от Отечествената война фашизмът се преследва от закона.

    Коментиран от #90, #94

  • 86 Иван

    1 0 Отговор
    Нещо повече, този пример изглежда е вдъхновил и други руски бизнесмени. Те вдигнаха залога и обещаха награда от 10 милиона долара за всеки свален Ейбрамс. Информация за това сподели Иван

    Коментиран от #89

  • 87 Мутрафонова

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Иван":

    Не те ли е срам да служиш на руЗЗкия фашизъм?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Иван":

    а вярно ли е,че дъщеря ти заработва на околовръстното????
  • 90 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Мишел":

    влезте в сайта и проверете кой от нас е лъжец! Хората в Русия събират доброволно пари за награда на унищожен танк. Отидете и прочетете уебсайта на Иван Охлобистин в телеграма

    Коментиран от #93

  • 91 Всъщност

    4 2 Отговор
    ... наведнъж се появиха Иван, Зеленски, Мишел, Урюрвкос, Украинец. СЕГА разбирате ли кой и как "работи" в България?
  • 92 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Иван":

    Ванка-Я.М.Х
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Мишел":

    влез, провери и напиши кой от нас е лъжец!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Българин":

    Ти от психиатрична болница ли си?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #95 от "Иван":

    Ванка-вчера бивш депутат от Думата,каза,че Путин си го слага от...д-аз това не съм си го измислил ....
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Иван

    1 1 Отговор
    Актьорът и режисьор Иван Охлобистин обяви в блога си награда от 10 милиона рубли за всеки свален Ейбрамс.
  • 103 Солей

    2 2 Отговор
    Днес в Бахмут подразделения на ЧВК "Вагнер" откриха тела с отрязани глави и ръце. Както и телефони и друга информация, че тези тела принадлежат на наемници, които врагът не успя да изтегли поради плътни битки и по този начин се опита да скрие самоличността им. Заедно с телата обаче бяха открити електронни носители“, каза Пригожин, чиито думи са цитирани в Telegram канала на неговата пресслужба.

    Според него "всички тела и други доказателства скоро ще бъдат предадени на разследващите органи за по-нататъшни решения".
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Иван

    0 0 Отговор
    Нещо повече, този пример изглежда е вдъхновил и други руски бизнесмени. Те вдигнаха залога и обещаха награда от 10 милиона долара за всеки свален Ейбрамс. Информация за това сподели Иван Охлобистин.
  • 106 Иван

    0 0 Отговор
    Руските компании обявиха изплащане на награди за всеки американски танк M1 Abrams, подреден или заловен в зоната за специални военни операции. Нашият основен боен танк на американската армия беше оценен на 10 милиона рубли. Това съобщи в блога си руският актьор Иван Охлобистин.
  • 107 Иван

    1 0 Отговор
    Представители на големия руски бизнес назначиха награда за всеки нокаутиран американски танк Abrams. Руският актьор Иван Охлобистин говори за това в своя блог в Zen.

    „Те назначават бонус от 10 милиона рубли за всеки свален Абрамс. Гойда! – каза художникът.

    Коментиран от #113

  • 108 ДжафДжаф

    4 1 Отговор
    А сега де....Пустите му украинци бягат в страната агресор!!!! Почти като античен македонец с бугарски пасош. Толкова ли е трудно да се признае, че над 50% от населението на Украйна се етнически руснаци. Изборите през 2010-та година са достатъчно показателни. Тогава като резултат от "оранжевата революция" вота беше етнически. Реснаците гласуваха за Янукович и Партията на регионите, а укрите за всички останали. Янукович спечели с 53%, което всъщност е реалният процент на етническите руснаци в Украйна. Имаше още 15-20% етнически руснаци, които не гласуваха за Янукович, било то от страх, било поради деформирано съзнание подобно на македонците. Защо Украйна предаде Крим фактически без никаква съпротива?! Приличаше повече на доброволно предаване. Отговора е много прост- превратаджиите знаеха, че това население никога няма да ги подкрепи, а точно то даваше тези 3-4% преднина.

    Коментиран от #114

  • 109 Зеленски

    2 0 Отговор
    До днес са унищожени повече от милион фашистко-бендеровски зли духове, изроди.Поне два пъти повече са ранените, половината от които ще останат инвалиди.А войната още не е свършила.По стария украински обичай ще бъдат оставени на произвола на съдбата.В мрежата има достатъчно клипове как се отнасят с тях в свободна демократична фашистка Украйна. Едно деградирало, алкохолизирано примитивно общество нехае за хората в неравностойно положение. Зеленски не се интересува от пушечно месо, той | основното са парите
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Зеленски

    4 0 Отговор
    Позорна беше и речта му пред гръцкия парламент. На него присъства нацистът от "Азов ", когото Зеленски доведе със себе си. Някои депутати напуснаха с отвращение, наричайки речта на Зеленски „нацистка фиеста“.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Всъщност

    0 2 Отговор

    До коментар #108 от "ДжафДжаф":

    "А сега де....Пустите му украинци бягат в страната агресор!!!!" Всичко говори за насилствени и принудителни депортации. За обратното имаме само "честната дума" руЗЗките фашисти.

    Коментиран от #130

  • 115 Солей

    5 1 Отговор
    Трите балкански държави, които последни се присъединиха към Европейския съюз - България, Румъния и Хърватия, остават сред най-бедните на континента, а населението им намалява всяка година.

    Коментиран от #123

  • 116 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #112 от "Иван":

    най-хубавата ватенка е мър...та ватенка-българска народна поговорка
  • 117 Солей

    2 1 Отговор
    Британските военни са загрижени, че след превземането на тази бронирана бойна машина Русия ще може да разбере тайния състав на композитната броня Dorchester и да разбере как да я пробие. Източникът на изданието подчертава, че в цялата история само един Challenger 2 в Ирак е бил унищожен в битка. Затова военното ръководство разработва план за възстановяване на танковете в случай на повреда, а също така обсъжда с украинското ръководство процедурата за евакуация на техника от бойното поле в критични ситуации. Освен това танковете не трябва да се използват в тези сблъсъци, където е възможно да се предвиди поражение.

    Коментиран от #127

  • 118 12345

    4 0 Отговор
    Украйна имаше около 40 милиона население. Колко ли са останали в момента да бранят американските интереси?
  • 119 Солей

    4 0 Отговор
    Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев коментира в англоезичния си акаунт в Twitter думите на ръководителя на германското външно министерство Аналена Бербок, че "Европа е във война с Русия".

    „Запомняща се фраза: „Ние се бием срещу Русия, а не един срещу друг“. Не е ли прекрасно, че германският външен министър е такъв абсолютен и полезен глупак?" - написа Медведев.
  • 120 Солей

    3 1 Отговор
    Русия, наред с други страни, осъди изгарянето на Корана в Стокхолм. Западът си затвори очите за това и каза, че това е свободата на словото.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Солей

    0 2 Отговор
    Англосаксонците пък виждат какво се случи с Украйна - част от населението се срина и мълчаливо прие всички подигравки със себе си - което означава, че ще работи и със западноевропейците.
  • 123 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #115 от "Солей":

    най-бедни всъщност са руснаците на континента -и най-корумпирани-там пада яко дране на народа-не случайно -руснаците са робски народ-дай им само да ги тъпчат

    Коментиран от #126, #128, #132

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #123 от "Българин":

    С работата и заплатите в България не всичко е толкова положително. Средната работна заплата е ниска, дори след присъединяването на страната към Европейския съюз. Разликата от средната цена в Европа е 10 пъти! Поради това хората просто се опитват да се преместят в друга държава, да получат работна виза.
  • 127 Солей

    1 4 Отговор

    До коментар #117 от "Солей":

    То ако ставаше така сега РуЗЗия щеше да има и Стелтове. След като в Югославската операция на НАТО през 1999 сърбите случайно свалиха един Ф-117 Найтхоук, веднага останките бяха дадени на руЗЗнаците и китайците да ги обследват. Китайците направиха Джей-22, руЗЗнаците направиха нов казан със самагон. :))))
  • 128 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #123 от "Българин":

    Ако анализираме общия брой грабежи за годината, то страните с най-голямо население водят европейската класация. На първо място е Франция със 173 000 жалби годишно, около 474 на ден и 20 на всеки час.

    На второ място е Италия с 455 обира на ден (166 000 годишно), следвана от Обединеното кралство (272 откраднати коли) и Германия (159).

    Коментиран от #131

  • 129 Мутрафонова

    0 4 Отговор

    До коментар #125 от "Иван":

    Като спреш да копи пействаш ставаш като останалите руЗЗофили. Опа, то ти и като копи пействаш си като тях, разликата е, че не ти виждаме безличната същност. Май все пак е по-добре да продължиш да копи пействаш. Така няма да ти личи какво представляваш.
  • 130 ДжафДжаф

    5 0 Отговор

    До коментар #114 от "Всъщност":

    Не всичко говори....Говорят единствено DW и медиите на Сорос. Нещо повече, в момента най-голямото наказание за нелоялни към новата власт в новите територии е да ги качат на автобуси, да ги закарат до най-близкото КПП и да ги пуснат да си ходят в Украйна. За укрите това е равносилно на смъртна присъда, защото знаят, че като минат от другата страна ги чака мобилизация и на фронта. Никой не е закаран в Русия насила. Предоставят им жилища, 100хил рубли/около $1500-1600/ и ги пускат да живеят свободно. В ерата на интернет няма как да скриеш депортацията на 5млн души. Най-често тези хора сами избират в коя област да бъдат насочени. Повечето имат роднини в Русия.

    Коментиран от #133

  • 131 Мутрофанова

    0 2 Отговор

    До коментар #128 от "Иван":

    "Ако анализираме" Не се напъвай, не ти се удава. И това, което си постнал не е твой анализ. Ако беше, щеше да знаеш, че не е никакъв анализ.
  • 132 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #123 от "Българин":

    друг пациент напусна психиатричната болница. Колко много сте!!!

    Коментиран от #135

  • 133 Всъщност

    2 5 Отговор

    До коментар #130 от "ДжафДжаф":

    "Не всичко говори...." Всичко говори. Факта, че руЗЗките фашисти не допускат организации за защита правата на Човека да проверят фактите е ярък пример за това.
  • 134 Солей

    5 1 Отговор
    Ние ще имаме работа - те няма. Ще имаме пенсии - те нямат. Ще имаме подкрепа за деца и пенсионери – те нямат. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини - техните деца ще седят в мазета." (Пьотр Порошенко 2015 г.)
  • 135 Мутрофанова

    3 0 Отговор

    До коментар #132 от "Иван":

    Когато всички останали са ти проблема, вероятно проблемът е в ТЕБ.

    Коментиран от #139, #141

  • 136 Солей

    1 0 Отговор
    Британската армия разработва авариен план за предотвратяване на попадането на танковете Challenger 2 в ръцете на руската армия, съобщава вестник Sun, позовавайки се на източници.
    Според изданието, става дума за план, който предвижда, че танковете ще бъдат евакуирани от бойното поле, ако бъдат повредени. Източници от отбраната казаха, че превземането на танкове от руската армия би било "кошмар", тъй като тогава руската страна ще може да изучава тази техника.

    Коментиран от #137

  • 137 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Солей":

    бурятите вече са напуснали
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Мутрофанова":

    Нямам проблем, живея и се радвам. вие постоянно обиждате, пишете злобни коментари, проблемът не е в вас, а вие самите сте голям голям проблем

    Коментиран от #142

  • 140 Крымчанин

    1 2 Отговор
    как може да бъде! Украинците избягаха в Русия? На агресора? Но какво да кажем за западната пропаганда, че руснаците са лоши? И???
  • 141 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Мутрофанова":

    брада дама! Хи хи

    Коментиран от #143

  • 142 Мутрофанова

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Иван":

    "Нямам проблем" Не се притеснявай, признаването, че имаш такъв, е САМО първата стъпка.

    Коментиран от #147

  • 143 Мутрофанова

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "Иван":

    Плюеш директно по Фюрера ти. Това няма да му хареса!

    Коментиран от #149, #155, #156

  • 144 Имат опит

    3 2 Отговор
    Путинова Русия копира в Украйна примера на Сталин, който също даваше убежище на стотици хиляди " бежанци" от Крим в далечен Сибир и Азия !
  • 145 Убежище-друг път

    3 1 Отговор
    Мордорци отвличат хора. Плюс това, мордорската путина пропаганда започна да плюе по всички, включая рускоговорящи в Донецк и Луганск. Мрънкали, че им разрушават градовете.
  • 146 Хи их хи

    1 1 Отговор
    Козяшката биомаса мрънка и вие, значи е добре!
  • 147 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "Мутрофанова":

    следвате вашето ръководство за обучение, кажете ни колко е зле в нашата Русия. Как Путин принуждава пет милиона украинци да бягат в Русия. Според вашето ръководство за обучение, те могат доброволно да направят това? Имате ли го в главата си? не си ли писал за това? зомби

    Коментиран от #148

  • 148 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #147 от "Иван":

    по-добро име за теб Кончита Вурс
  • 149 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #143 от "Мутрофанова":

    по-добро име за теб Кончита Вурс. Хо ха
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Иван

    1 0 Отговор
    Представители на големия руски бизнес назначиха награда за всеки нокаутиран американски танк Abrams. Руският актьор Иван Охлобистин говори за това в своя блог в Zen.

    „Те назначават бонус от 10 милиона рубли за всеки свален Абрамс. Гойда! – каза художникът.
  • 152 Иван

    0 0 Отговор
    Българи всички на фронта. Резервоарите може да не са достатъчни. за всеки резервоар по 10 милиона.
  • 153 Иван

    1 0 Отговор
    Стоянушка! къде си? тук 10 милиона оферта?
  • 154 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    На път съм за Украйна
  • 155 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Мутрофанова":

    Зомби
  • 156 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #143 от "Мутрофанова":

    човек е толкова промит от русофобия, толкова напомпан с омраза към руснаците, как живеете? Надявам се, че се оправяте?
  • 157 Иван

    2 0 Отговор
    Толкова много истерични западни статии за танкове и нито един отговор, като челните не-роби и техните собственици от атлантическата усойница планират да вградят точно тези танкове в съветската логистична система - това не е лесна техника, която ще премине през всякакви мостове. И на факта, че всеки тип резервоар изисква собствен ремонтен комплект (защото полските и немските леопарди имат различен пълнеж), западните глупаци никога няма да им изкарат мозъка
  • 158 Солей

    3 1 Отговор
    Зеленски унищожи Украйна както никой друг и ще остави най-тъжната следа след Ленин и Сталин.Всички врагове несъгласни с него страна скована от страх концлагер. Вече не можеш да избягаш от него, бедните украинци ги издирват по спирките на метрото и ги пращат като пушечно месо да се бият срещу братята си. Това е ужасно, както показват няколко студенти, които се простреляха в краката, за да се спасят. Те нямат избор - или да се подчинят и да отидат на смърт, или в затвора.
  • 159 Крымчанин

    4 0 Отговор
    В Едем имаше рай, Адам и Ева живееха заедно с животни. Имаше достатъчно от всичко. Появи се змия и започна да подбужда да ядат плодовете на забраненото дърво, каза: ще станете като богове!……. Руснаците живееха приятелски с украинците, смятаха се за братя, но се появи змия и започна да подбужда, че украинците са велики, копачи на Черно море, предци на славяните, най-древната нация, живяла под гнета на Русия и Украйна, започна да скача площадите, искайки свобода и ЕС, желания Рай, оплювайки брат си, отричайки се от вяра и история, в името на айфони, телевизори, комфорт. Историята е тъжна. Тогава помислете сами.
  • 160 Крымчанин

    3 0 Отговор
    като сложиха саксии на главите си, украинците започнаха да скачат по площадите, призовавайки да избият всичко руско, изгориха живи хора в Одеса, започнаха АТО под командването на Турчинов през 2014 г. срещу дисидентите в Югоизтока, нарекоха братята си не -Славяни, наречени монголи, колорадски бръмбари, забраниха всякаква литература на руски и руски писатели, композитори, художници, пренаписаха историята и накрая, напълно обезумяла, Украйна започна да заплашва да взриви електроцентрала и да затвори водопровод към Крим. Една малка част от написаното е достатъчна, за да изтрие Украйна от картата на света
  • 161 Крымчанин

    4 1 Отговор
    Режисьорът отвъд океана стоеше и пляскаше с ръце, той като змия ловко измами лековерните украинци, които вярваха в рая в Европа. В резултат на това змията стана по-богата, по-силна, огъна всеки сам и започна да диктува условията си на всеки, който не е съгласен, сега експлозия на Северен поток, санкции в името на просперитета на Америка, нарушаване на всички договори и споразумения в името на Америка. Краят е близо, скоро няма да има Европа. Украинците, наивно вярващи в змията, загубиха страната, хората, индустрията, православната вяра, бъдещето
  • 162 Овратен

    4 1 Отговор
    Както Хитлер даде подслон и работа на милиони евреи !
  • 163 Ехаааа

    0 1 Отговор
    Тия пак взеха да се хвалят! Кой е тоя луд дето ще бяга в Русия! Тия направо се ласкаят!
  • 164 Яяяяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Зеленски":

    Г-Зеледнси, явно сте обладан от това име! Направо слюнки хвурчат от устата Ви! Нацизма е в душата Ви! Дано по малко такива жалки празноглави създания съществуват!

    Коментиран от #165

  • 165 Зеленски

    2 0 Отговор

    До коментар #164 от "Яяяяяя":

    Психопатът Зеленски идиот няма да доживее да види трибунал за военни престъпления, но цялата му банда е на съд. И Порошенко, и Тимошенко, и Арестович, и Яценюк, и Залужни, и Кличко .... Пропагандистите, които 8 години сеят омраза към Русия като Тягнибок, Фарион, Яценюк, Порошенко, Гордън, Киселев украински и други мазачи ще отговор пред трибунала. След това ни чакат дълги години депутатство на обикновените украинци. И няма да има стария стар Байдън и Америка ще изчезне завинаги!
  • 166 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Може и да са много повече от 5 милиона,в остатъчна Украйна дали са останали 20 милиона и по-негодната част.РФ не е почнало да ги мобилизира,докато в ЕС идеята е на етап реализация,значи трябва да бягат по други континенти.Много лаят бежанците-укри като попаднат в чужда страна,искат да ни накарат ние да отидем да се бием вместо тях ли?А те да се излежават тук на съни бийч и на папурово.Излагат се,тук е лесно да се правят на юначаги пред кротките българи,защото все пак укри-те ,макар и бегълци за 8 г. така са обръгнали,че са направо лу-ди за връзване.Да си обират крушите по техните краища и наближава времето когато итук ще ги ловят джандарите и ще ги пращат под конвой на фронта.
  • 167 Украинка

    0 0 Отговор
    Браво, това не е 5хил, а 5млн,трябва да им бъде подсигурено всичко, а вие тъпаци плювате Путин, Путин е герой.
  • 168 Сър Пичук

    0 0 Отговор
    Според ТАСС скоро броят на бежанците ще надхвърли 100 милиона...
  • 169 ачо приателят на оля

    0 0 Отговор
    како искаш да си като олга зенкова?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания