Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 08:34 726 8

Берлин слага край на предпазните маски в обществения транспорт

  • германия-
  • берлин-
  • столица-
  • маски-
  • предпазни

Решението бе взето, след като някои политически лидери отправиха призив за отмяна на мярката

 Берлин слага край на предпазните маски в обществения транспорт - 1
Източник: Shutterstock

Германската столица Берлин от днес слага край на задължението за носене на предпазни маски в превозните средства на обществения транспорт, предаде ДПА.

Отпада и изискването за носене на маски във влаковете и автобусите, които пътуват на дълги разстояния. Очаква се още девет германски провинции да последват примера на Берлин.

Решението бе взето, след като някои политически лидери отправиха призив за отмяна на мярката. Германия отмени задължението за носене на предпазни маски в самолетите в началото на октомври миналата година, припомня ДПА.

Германските железници призоваха правителството да отмени задължението за носене на маски във влаковете, като изтъкна, че пътниците трябва да бъдат оставени сами да преценяват дали да носят маски.

От утре задължението за носене на маски на федерално ниво ще продължи да важи само в клиниките, в домовете за възрастни хора, в лечебниците и в други здравни заведения, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Бунди

    4 3 Отговор
    За Германия не знам, ама има една новина,пресна-пресна..направои пари. Турция затваря небето си за руски самальоти, които са чуждопроизводство- Боинги, Еърбъси и други.

    Коментиран от #4

  • 2 Петър

    5 0 Отговор
    В това отношение(КОВИД-19), ФРГ са по изостанали спрямо България с много. ФРГ не искаха да се вгледат в българският народ и да видят как се прави.
  • 3 Хахах

    10 0 Отговор
    Ама тия малоумници верно ли още носят маски???

    Коментиран от #5

  • 4 Кокилон

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ал Бунди":

    Ти да не забравиш за часа за преглед днес във венерическата клиника!
  • 5 Германец

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хахах":

    Тия "малоумници" имат няколко ПЪТИ по-малко жертви от Ковид на милион население в сравнение с "умниците" в България. И после пак ти ще обясняваш как "Запада" ти е виновен, че се "топите" :)))) Еми, "умници" :)))))

    Коментиран от #8

  • 6 Мерките, мерките!

    6 0 Отговор
    За швабите не е толкова важно да се пазят от някакъв измислен хобит. Важното е СТРОГИ правила да има. Да се спазват стриктно. На всички да им е гадно, но да го правят с мазохистично усърдие. Дори и не им е необходимо да знаят, защо го правят, достатъчно им е да знаят, че ТРЯБВА. Тук мисъл не се иска, а и те не я показват всъщност

    Коментиран от #7

  • 7 Германец

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мерките, мерките!":

    Ти кои "мерки" визираш, че са така, или просто на едро приказваш "за всичко"? :))))
  • 8 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Германец":

    В голяма грешка си.
Новини по държави: