Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 13:10 648 1

Атентаторът самоубиец в джамията в Пешавар е носел полицейска униформа

  • пакистан-
  • атентат-
  • атентатор-
  • мотоциклет-
  • полицейска-
  • униформа-
  • джамия

Той е влязъл в строго охраняваната зона с мотоциклет

Атентаторът самоубиец в джамията в Пешавар е носел полицейска униформа - 1
Източник: БГНЕС

Извършителят на самоубийствения атентат в джамията, намираща се в пределите на комплекса на централата на полицията в пакистанския град Пешавар, при който загинаха над 100 души, е носел полицейска униформа. Атентаторът е влязъл в строго охраняваната зона с мотоциклет, предаде Ройтерс, като се позова на местния полицейски началник Моазам Ансари.

Нападателят, извършил самоубийствената бомбена атака, е бил идентифициран като член на терористична групировка, каза началникът на полицията, предаде БТА.

"Признавам, че това беше пропуск в сигурността. Хората ми не можаха да го предотвратят. Това беше моя грешка", каза той, без да дава повече подробности.

Бомбеният атентат беше един от най-кървавите през последните години в Пешавар, град в Северозападен Пакистан, подложен от десетилетия насам на насилие от ислямистки терористи. Пешавар се намира близо до неспокойните пущунски племенни територии, граничещи с Афганистан, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Промити мозъци

    2 0 Отговор
    Вече е във вечния харем с много жени и благоденствие както са му обещали "приятелите" му. Само, че той е на парчета а другите си живуркат. Как въобще успяват да ги вербуват за самоубийствен атентат?