Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 14:30 580 7

Папата призова конгоанските младежи да се борят срещу корупцията

  • папа франциск-
  • африка -
  • конго

На събитието, състояло се на футболен стадион в Киншаса, на който цареше жизнерадостна атмосфера, дойдоха около 65 000 богомолци, а Папа Франциск призова младите хора да поведат Африка към по-добро бъдеще

Папата призова конгоанските младежи да се борят срещу корупцията  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск разчита на младите хора да поведат Африка към по-добро бъдеще, в което да има по-малко войни, страдания и корупция, предаде ДПА. Тези свои надежди главата на Римокатолическата църква сподели по време на среща днес с конгоански младежи.

На събитието, състояло се на футболен стадион в Киншаса, на който цареше жизнерадостна атмосфера, дойдоха около 65 000 богомолци. Пред тях ръководителят на Римокатолическата църква призова конгоанския народ да поеме съдбата си в своите ръце. "Не се оставяйте да бъдете манипулирани от лица или групи, които се опитват да се възползват от вас, за да държат страната ви в хватката на насилието и нестабилността, така че да могат да продължат да я контролират, без да носят отговорност пред когото и да било", призова Светият отец. "Нека вие бъдете тези, които трансформират обществото, тези които превръщат злото в добро, омразата в любов, войната в мир. Искате ли да бъдете такива личности? Ако искате, то тогава това е възможно", каза още Франциск.

Тази седмица папата е на посещение в Демократична република Конго, утре той ще отпътува към Южен Судан. Двете страни наскоро отново бяха потопени в кървав конфликт. Франциск вчера се срещна с жертви на насилието в източната част на Демократична република Конго. Те му разказаха за преживени от тях лично или от техните близки невъобразими жестокости.

Папата изрази съпричастност с техните страдания и каза, че основните причинители на злото са корупцията, алчността и парите. Той призова хората да не се поддават на тези изкушения. "Ако някой ви предложи подкуп или ви обещае услуги и много пари, не се хващайте в капана. Не се заблуждавайте, не се оставяйте да затънете в блатото на злото", призова Светият отец младежите, събрали се на стадиона.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папата да си оправи

    5 0 Отговор
    Корупциятя в ъв ватикана
  • 2 Значи

    4 2 Отговор
    Светът гори тоя с какво се занимава

    Коментиран от #3

  • 3 Смех 😆🤡🤣

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Значи":

    Органи и деца им тряжват а къде раждяемостта е висока ами в Африкания

    Коментиран от #7

  • 4 Цако Дакое

    2 1 Отговор
    А що не призове и българските младежи за същото!?
  • 5 да помогнат и тук както си знаят

    2 0 Отговор
    Папата призова конгоанските младежи да се борят срещу корупцията
  • 6 Конгоанците

    1 0 Отговор
    Конгоанските младежи призоваха Папата да си извади главата от ... и да се бори срещу корупцията и педофилията.
  • 7 Значи

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Смех 😆🤡🤣":

    Ватикана е убежище на дявола