Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 16:08 1 243 4

Снежната буря се задържа в южните щати на САЩ

  • сащ-
  • сняг-
  • снежна буря-
  • щата тексас-
  • остин

Снежната буря се задържа в южните щати на САЩ, но прогнозите предвиждат подобрение на метеорологичната обстановка

Снежната буря се задържа в южните щати на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Южните щати на САЩ все още са под дълбока снежна покривка, а в щата Тексас, включително и в столицата му – Остин, хиляди домакинства са без ток при минусови температури. Според прогнозите обаче днес се очаква да започне подобрение на обстановката, причинена от смъртоносната снежна буря, връхлетяла тази част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Над 390 000 домакинства в Тексас останаха на тъмно тази сутрин, когато дървета, натежали от натрупания сняг, паднаха върху електропроводи. Само в Остин са регистрирани над 150 000 от авариите в електроснабдяването.

Училищата в Далас и Остин, както и в щата Арканзас и в Мемфис в щата Тенеси, ще останат затворени днес на фона на обилни снеговалежи, отбелязва АП.

Близо 700 от планираните за днес полети, вече са отменени, според данни, публикувани на уебсайта за проследяване на полети "ФлайтАуеър".

Хиляди полети бяха отменени или закъсняха, откакто снежната буря започна в понеделник. Властите предупредиха за зимни условия в щатите Оклахома, Арканзас и Луизиана, в части на щата Тенеси, на Мисисипи и на Тексас.

Опасната обстановка по заледените магистрали доведе до смъртта на най-малко 8 души, седем от които в щата Тексас и един в Арканзас. Републиканският губернатор на Тексас Грег Абът призова хората да не шофират в бурята.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    17 4 Отговор
    ОЩЕЕЕЕЕЕЕ! И ДА СЪБИРАМЕ КАПАЧКИ
  • 2 ДДРОнег

    11 6 Отговор
    Много тежка зима за САЩ ...
    Когато има горещо лято поради засилена слънчева активност, то зимата в Северна Америка и Северна Европа е много студена , това и се случи сега .

    Коментиран от #3

  • 3 Апофис

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Засилена слънчева активност може да се предизвика от паднал върху Слънцето огромен астероид.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.