Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 22:40 5 346 125

Норвежкото разузнаване: Качиха отново тактическо ядрено оръжие на руските кораби

  • русия-
  • ядрено оръжие-
  • украйна-
  • нато

Тактическите ядрени арсенали са малки ядрени оръжия, предназначени да унищожават големи цели или концентрации на вражески войски на бойното поле или в непосредствения тил

Норвежкото разузнаване: Качиха отново тактическо ядрено оръжие на руските кораби - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Корабите на руския флот започнаха да излизат в морето с тактически ядрени оръжия - за първи път от 30 години, бие тревога норвежкото разузнаване, цитирано от Руската служба на Би Би Си.

В годишния доклад, публикуван в понеделник, се казва, че по-голямата част от ядрените сили са разположени на подводници и кораби на Северния флот. На фона на отслабването на конвенционалния отбранителен потенциал значението на ядрените оръжия за Русия значително нарасна, пишат авторите на доклада.

"Тактическите ядрени оръжия представляват особено сериозна заплаха в няколко оперативни сценария, в които могат да участват страни от НАТО", каза норвежкото разузнаване.

Норвежкият портал The Barents Observer, коментирайки доклада, нарече това предположение "сензационна новина". "В съветско време корабите от Североморск излизаха в морето с тактически ядрени оръжия, но няма доказателства, че ядрени оръжия с малка мощност са извеждани в морето от края на Студената война", се казва в публикацията.

Руското министерство на отбраната все още не е коментирало доклада на норвежките разузнавателни служби.

Тактическите ядрени оръжия (ТЯО) са малки ядрени оръжия, предназначени да унищожават големи цели или концентрации на вражески войски на бойното поле или в непосредствения тил.

Във флота те могат да бъдат изстреляни както с артилерийски оръдия, така и с корабни крилати ракети, от самолети, както и чрез подводни оръжия - торпеда, дълбочинни бомби, привързани и дънни мини. По време на Студената война много, дори не най-големите кораби, имаха ядрен арсенал на борда си - например, клас фрегати (патрулни).

Потенциалната мощ на тактическото ядрено оръжие се доказва от теста на съветско ядрено торпедо на 10 октомври 1957 г. Тогава с един удар от подводница от разстояние 10 км бяха унищожени наведнъж шест учебни цели - четири надводни кораба и две подводници. Подобни тестове са проведени и в САЩ.

Според независими експерти Русия разполага с около 2000 нестратегически ядрени оръжия.

Над 500 от тях са противокорабни, противоподводни, противовъздушни ракети, както и торпеда за кораби и подводници, включително до 250 ядрени крилати ракети КР-55 Гранат. Има и няколкостотин тактически ядрени ракети въздух-въздух и дълбочинни бомби, които могат да бъдат използвани от военноморската авиация.

Съединените щати, според същите оценки, разполагат с около 500 тактически ядрени оръжия - около 400 бомби B-61 и 100 крилати ракети с морско изстрелване с ядрена глава. Пентагонът планираше да се освободи от бомбите, но сега може би плановете ще бъдат преразгледани.

От петте официални ядрени държави само Великобритания не разполага с тактически ядрени оръжия - тя има само стратегически сили на въоръжение. Франция има 60 изстрелвани от въздуха тактически бойни глави. Няма потвърдени данни за Китай, но Пекин определено разполага с тактически ядрени оръжия. Индия, Пакистан, вероятно Израел и Северна Корея също имат тактически ядрени оръжия.

Много ядрени оръжия са произведени през 50-те и 60-те години на миналия век и са изчерпали полезния си живот. Според руски официални данни в началото на 2000-те години всички те са преместени в централизирани хранилища, а 30% са унищожени

Но методологията на тези изчисления поражда сериозни съмнения, пише през 2011 г. академик Алексей Арбатов, ръководител на Центъра за международна сигурност към Института за световна икономика и международни отношения на Руската академия на науките. Той посочи, че тактическото ядрено оръжие се използва от носители с двойно предназначение - същите, които могат да носят конвенционални оръжия. Следователно процесът на намаляване или премахване на тактическите ядрени оръжия не може да бъде контролиран чрез преброяване на броя на унищожените пускови установки, носители или платформи.

Освен това в мирно време тактическите ядрени оръжия обикновено се съхраняват в складове, където не се допускат външни наблюдатели. Нито един договор за разоръжаване не предвижда присъствието на чуждестранни инспектори по време на ликвидирането на ядрени взривни устройства, за да се предотврати изтичането на секретна информация за тяхната направа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    99 40 Отговор
    Аааа не бе.
    Басма ще ви цепят.

    Коментиран от #118, #119, #121

  • 2 Последния Софиянец

    91 28 Отговор
    Затова има такава извънземна активност.Извънземните виждат че вървим към унищожение.

    Коментиран от #16, #81

  • 3 007

    61 112 Отговор
    Руските фашисти не знаят друго освен агресия и шантаж!!! Трябва твърдо да се изолират и разбият!!!🇧🇬🇺🇸🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #122

  • 4 какъв смешник

    55 95 Отговор
    Путин пак се прави на "мъж", но иначе се наси ра и се вози на брониран влак в бункера си.
  • 5 Дядо Гъдьо

    48 18 Отговор
    Това оръжие, мъкаДонско требе да е! Те всички са специалисти, и на сондите и на завийте на самальота!
  • 6 мдаааа

    42 29 Отговор
    Ми , що ... Мислят си , че ракетите могат летят само в една посока ..
  • 7 Клик

    40 36 Отговор
    Сега остава да натиснат копчето
  • 8 Ами

    38 23 Отговор
    Другите вече са в недостиг вече алтернативата им е да излизат без никакво оръжие вече.
  • 9 Опааа

    76 47 Отговор
    Браво! Браво! Мачкаааай Вова! “Леопарди” а? 😆

    Коментиран от #18, #65

  • 10 Мдаааа

    42 38 Отговор
    Атома ще реши всички проблеми!
  • 11 Абе

    44 63 Отговор
    Само да не вземе да потъне някое руско корито с тези оръжия на борда, че ще стане екологичен проблем. Като знаем в какво състояние е руската армия и техниката и опасността наистина е повече от реална

    Коментиран от #23

  • 12 Путинче

    42 62 Отговор
    Вовата е напълни памперси щом почва да дрънка ядрено оръжие. Това е като самоубиец с граната в асансьор заобиколен от по силни от него. Не му остава друго освен да плаши че ще я използва и разбира се няма шанс да оцелее обаче се надява другите са се уплашат и да не го бият или даже още нещо, 😂😂
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    79 40 Отговор
    На Запада тоя път няма да му се размине. Капиталистическият Запад се е развилнял, а капиталистите трупаха богатства и ползваха огромни блага, все едно ще живеят хиляди години!

    Коментиран от #19, #24

  • 15 Раданч Татлъту

    64 39 Отговор
    Слава на Русия!🥳🤡👍
  • 16 Таухид

    49 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Всички идолопоклоннически цивилизации се унищожават на определен етап от развитието им.

    Коментиран от #96

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 да питам

    52 20 Отговор

    До коментар #9 от "Опааа":

    Явно , Вова ти е запазил едно местенце в Рая ... С друго не мога да си обясня радостта ти ..

    Коментиран от #98

  • 19 Опълченец

    57 22 Отговор

    До коментар #14 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Сега войната в Украйна е война срещу капитализма? Вие съвсем изчаткахте в този форум.

    Коментиран от #26

  • 20 Там там!!

    20 16 Отговор
    Който търси Намира!!!
  • 21 Антипутлерист

    38 41 Отговор
    Ядрените заплахи на отчаяния кремълски г-н-о-м не са нищо друго освен демонстрация на висша форма на безсилие. Ядрено оръжие дори и само тактическо няма да бъде използвано, защото на Путлер му е ясно какво ще последва ако си позволи дори и само да издаде заповед за използването на такова.Путлер има една единствен цел да е на власт, а за да е на власт трябва да съществува страната все пак

    Коментиран от #34

  • 22 Не само тактическо

    54 36 Отговор
    Скоро ще видите, кон боб яде ли!
    Ама сте като бесни кучета. Целия този "западнал" запад... Дразнехте, дразнехте мечката и май си искате боя?
  • 23 защо

    50 27 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    абе единственно краварите са ползвали мръсни бомби химичееско оръжие атомна бомво и забранените касетъчни - дето сега и укрите касетъчни и химическо ползваха
    - ама само обвиняват дрети че щели да ползват - ирак избиха милиони - за химическо и биолотично че имали - а те нямале - ама краварския шериф пуска всякакви забранени оръжия на няд 10 точки на планетата - дореи в сърбия - откъдето по границата и бг пострада - ама това е правилно спорет либералите
  • 24 советобезмозг

    30 23 Отговор

    До коментар #14 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    А най-несметните приказни богатства натрупаха болшевиките.

    Коментиран от #33

  • 25 Адмирал от пехотата

    33 19 Отговор
    На кои кораби..тия дето са от съветско време ли

    Коментиран от #49, #75

  • 26 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    40 31 Отговор

    До коментар #19 от "Опълченец":

    Войната сега в Украйна не е против капитализма, но добре го разклати. Социалистическа революция този път ще избие от най-неочакваната посока!
    Смърт за Капитализма!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТаУмВзе

    12 22 Отговор
    Късно е либе, цъфнал ти е букето! Са ти го съобщавам де.
  • 29 Реалист

    35 31 Отговор
    Даваха пи Канал 1 как фашистите пребоядисват авитомобили на цивилни в зелено явно фашистите са найраяна сили си, а Руската армия още не е познавала и 10% от потенциал си.

    Коментиран от #41

  • 30 Само да питам

    33 27 Отговор
    Треперите ли соросчии 9М730 Буревестник идва за вашитр домове.

    Коментиран от #57

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Юрген

    38 23 Отговор
    Вашата черга сороооосоидна ще гоооориииии.

    Коментиран от #38

  • 33 Да ти кажа

    28 26 Отговор

    До коментар #24 от "советобезмозг":

    Не болшевиките, а товарищите..на времето по руските пътища е имало големи банди, които след като разгромели керваните и избиели търговците, тичали по каруците с викове -Товар ияи, товар ищи- и оттам е дошло това товарищи..абе нищо ново под небето..руското небе..мдааа!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Много страшно казаха

    27 27 Отговор
    Кремълските циркаджии се чудят как да отърват боя..на Соловьов сина му го има на снимка облечен като жена в момента в ютюб
  • 36 НЕ ЗА СЕФТЕ

    32 14 Отговор
    ТЯ ПРУЖИНАТА СЕ НАВИВА,НАВИВА ПА НАКРАЯ.....СЕ КЪСА.!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 советобезмозг

    23 11 Отговор

    До коментар #32 от "Юрген":

    А юрганя на начервеното и лакирано отроче на Салавьов ще гори ли?

    Коментиран от #42

  • 39 Хохо Бохо

    31 21 Отговор
    Явно искат Москва да бъде изпепелена...
  • 40 Бушеми

    24 21 Отговор
    А неутроните ракети на руснаците броите ли ги?

    Коментиран от #43, #78

  • 41 Рашка по прашка

    31 28 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Паникьосаното джудже в Кремъл иска да покаже че ще остане на власт даже ако трябва света да изчезне. По зле от Хитлер е тоя джуджак нещастен

    Коментиран от #47

  • 42 Колинс

    11 20 Отговор

    До коментар #38 от "советобезмозг":

    Твоя юрган ще изгори преди това

    Коментиран от #46

  • 43 Путинче

    24 11 Отговор

    До коментар #40 от "Бушеми":

    Броим и плазмени те им торпеда и бомбите от антиматерия 😂😂
  • 44 Сократ

    30 27 Отговор
    Норвежците нещо почнаха да се плашункат. А когато взривявахте СП1 и СП2 не ви беше страх, а?
  • 45 Иисус

    21 26 Отговор
    Скоро соросчиите ще се отрича от ФАЩ като Свети Петър на първи петли
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 КОНТРАТА

    17 22 Отговор

    До коментар #41 от "Рашка по прашка":

    Дядката Джоузеф седи в бункера при Зелебобата от 6 месеца не са виждали светлина само се обрават
  • 48 9003

    18 19 Отговор

    До коментар #46 от "советобезмозг":

    Таблетки йод не помагат при директно попадение с ядрена ракета
  • 49 Ами какви други?

    30 11 Отговор

    До коментар #25 от "Адмирал от пехотата":

    То и корабите и оръжията и ядрените и не ядрените са все от съветско време. А как са подържани и в какво състояние са сега е съвсем отделна тема

    Коментиран от #50

  • 50 Голяма неизвестна

    26 6 Отговор

    До коментар #49 от "Ами какви други?":

    Как да са..руските стандарти са високи това го знаем всички много добре

    Коментиран от #63

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Петров

    22 24 Отговор
    Тези с окраински знаменца замирисаха на страх
  • 54 Бесен - _Язовец

    22 25 Отговор
    Първияте манатарки се очакват в Полша и острова на мъглите

    Коментиран от #56

  • 55 Дуран Боянкев

    19 19 Отговор
    Тактическото не е страшно. Стратегическото е. Нещо започнаха да се запичат нещата та ще видим.
  • 56 советобезмозг

    25 12 Отговор

    До коментар #54 от "Бесен - _Язовец":

    Кой е "островът на мъглите"? Да не би да е онзи, на който Салавьов-младши, епилиран, напарфюмиран, начервен и лакиран мачка чаршафите с клиентите си?

    Коментиран от #60

  • 57 КуКу

    27 16 Отговор

    До коментар #30 от "Само да питам":

    Ватник терорист в целия му блясък!!!

    Коментиран от #61, #62

  • 58 ха ха хааа

    24 9 Отговор
    Руснята са наежи ...🤭😁
  • 59 Бесен - _Язовец

    21 21 Отговор
    Ще им се сринат борсите и банките ще фалират при ядрен удар. 500 години където са крали западняците ще изчезнат за минути ще бъдат занулени!
  • 60 Бесен- _Язовец

    17 20 Отговор

    До коментар #56 от "советобезмозг":

    Острова е там където е гнездото на западната 4ума
  • 61 Професора

    4 18 Отговор

    До коментар #57 от "КуКу":

    Скрий си някъде дюшек в случай, че оцелееш
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 КуКу

    19 1 Отговор

    До коментар #50 от "Голяма неизвестна":

    Ха ха ха. Щях да се задявя от смях....
  • 64 Внимавайте в картинката

    16 22 Отговор
    че ще ви гази Мечка.

    Коментиран от #70, #79

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 да питам

    23 9 Отговор
    Знаете ли как наричат мобилизираните руски вегани ? " Пушечни зеленчуци " ...🤭
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 А някои

    10 20 Отговор
    си мислеха, че е майтап. На ви сега един майтап.

    Коментиран от #72, #83

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Нема лабаво

    9 21 Отговор
    Ще ви ядат гащите бой, че пушек ще се вдига. Скоро ще видите къде зимуват раците.
  • 72 Какъв майтап

    22 9 Отговор

    До коментар #69 от "А някои":

    А ядреното тропкане с краче какво е? Нима не е отчаяно квичене от безсилие?
  • 73 Смех !

    25 5 Отговор
    Айде у канафката.Простотий и пропаганда.Не знам някоя руска или американска подводница да не е оборудвана с ядрени ракети.Това си още от съветско време.Столтенберг и евреите плашат Света с нещо,което съществува от 60 г.
  • 74 Е.Гунчева

    18 3 Отговор
    Дали са високоточкови?
  • 75 Моряка

    4 17 Отговор

    До коментар #25 от "Адмирал от пехотата":

    Капитан 1 ранг от 122 милиметровите гаубици:какво им пречи,те плават много малко,имат достатъчен моторесурс.(за леваците,дето не служили- моторесурса им се мери в часове)
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Според мен

    10 24 Отговор
    америка трябва да изчезне първа. Нататък, по ред на номерата.
  • 78 Хохо Бохо

    26 11 Отговор

    До коментар #40 от "Бушеми":

    Какви неутронни ракети, бре?
    Военнокосмическите сили на Москва използват напоследък някакви балони.
    Военно-комичните сили е по-точно.
    Нали?

    Коментиран от #86

  • 79 мдаааа

    18 2 Отговор

    До коментар #64 от "Внимавайте в картинката":

    Махни от изречението "че" и "ще" ... Да видя как ЩЕ го съставиш ..
  • 80 Гост

    5 21 Отговор
    Подготвят овцете да рупат руски гъби
  • 81 Стариа Софеанец

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Глюпости ... Вие за РАЯ сте си добре ..
  • 82 Абе, радвайте се

    6 19 Отговор
    Щом не са качили стратегическо. Ама, и това ще стане.
  • 83 Моряка

    9 22 Отговор

    До коментар #69 от "А някои":

    Какъв майтап бе братко,Путин предупреждава само веднъж,не си ли чувал.А сега онези прибалтийски нищожества,заедно с кака им Полша,пак да се зверят.Дали рунаците ще пробват само най озъбения пичер( не Соломон,бе,а Естония).Или масиран удар,всички наведнъж,барабар с Арсенал и министърката му Корни,дето нито 1 патрон не е минал през нея.Не е,нали Кирчо ги прекарваше, покрой нея.

    Коментиран от #103

  • 84 Гого

    14 21 Отговор
    Ами ако продължавате да се дръвчите и дрънкате оръжия, въоръжавате Зеленски, а после казвате "не сме ние" и "НАТО няма нищо общо", може и със стратегическите ракети на Русия да се запознаете. Норвежкото нахалство и лукавост минаха всякакви граници. С последните разкрития на американски разследващ журналист се установи, че взривяването на северен поток 1 и 2 е планирано и подготвено от САЩ и изпълнено от норвежките спец служби. Така, че не се правете на "ни лук яли, ни лук мирисали", ами се подгответе да си изсърбате попарата, която сами си надробихте.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Бушеми

    9 22 Отговор

    До коментар #78 от "Хохо Бохо":

    От тези белони дето краварите треперят от страх
  • 87 КОРАБ С ЯДРЕНА ТОЯГА

    8 20 Отговор
    СРЕЩУ ЛЕОПАРДИТЕ И БОЙ ПО БЕРЛИН ЩЕ ИМА СКОРО С ТАКТИЧЕСКО

    Коментиран от #88

  • 88 ЕУ Е ХВАНАЛО ДЯВОЛЪТ ЗА ОПАШКАТА

    7 19 Отговор

    До коментар #87 от "КОРАБ С ЯДРЕНА ТОЯГА":

    И СИ ТЪРСИ БЕЛЯТА

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ДЕМОКРАТИТЕ В БГ ЗА САПУН

    9 22 Отговор

    До коментар #88 от "ЕУ Е ХВАНАЛО ДЯВОЛЪТ ЗА ОПАШКАТА":

    ИИ ДА СИ НАПРАВИМ НОВА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ ДА НАЦИЛИОНИЗИРАМЕ ВСИЧКО ДЕМОКРАТИЧНО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

    Коментиран от #93

  • 92 А защо ли

    12 22 Отговор
    Май си бяхте по добре преди да лакействате на интриганта САЩ?
  • 93 ДЕМОКРАЦИЯ = НА МАФИЯ

    7 20 Отговор

    До коментар #91 от "ДЕМОКРАТИТЕ В БГ ЗА САПУН":

    КОЙ РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ

    Коментиран от #101

  • 94 Игъл

    22 8 Отговор
    Страх ги е да не полети влакът на ужасите с човечето вътре,и да не я пълнят много падводницата за да не хване грешният Курск.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Хахаха

    20 1 Отговор

    До коментар #16 от "Таухид":

    Това обяснява случващото се с Русия
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 МАФИЯТА ДЕМОКРАТИЧНА

    5 18 Отговор

    До коментар #93 от "ДЕМОКРАЦИЯ = НА МАФИЯ":

    КУПИ САМОЛЕТИ ОТ ПО ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАТИЧНА МАФИЯ ФАЩ- ХАХАХАХАХ МУХА

    Коментиран от #102

  • 102 РУСНАЦИТЕ ЧЕТЪТ И НЕ ВЯРВАТ

    1 6 Отговор

    До коментар #101 от "МАФИЯТА ДЕМОКРАТИЧНА":

    ЧЕ БЪЛГАРИН КАЗВА ИСТИНАТА РУСНАЦИТЕ КАЗВАТ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е СЪЗДАЛ СВЕТЪТ И БЪЛГАРИН ЩЕ ГО УНИЩОЖИ
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Руски виц

    23 2 Отговор
    Европейците си купували старо , отлежало вино , що немали пари за ново ...🤭😁
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ДБ и ПП са ЗАТВОР

    5 17 Отговор

    До коментар #106 от "РУСКИТЕ ТРЯБВА ДА ПОМАГАТ":

    И ЦЕЛИЯТ БИВШ ПАРЛАМЕНТ -В ПАНДИЗА ДО ЖИВОТ
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Госあ

    7 17 Отговор
    Да ги почва ! Антибиотиците засягат и полезната чревна флора, обаче без тях вредните бацили процъфтяват.
  • 111 Хохо Бохо

    1 16 Отговор

    До коментар #108 от "Хохо Бохо":

    - Е ПРОВОКАТОР И МУ ПРАЩАМ КООРДИНАТИТЕ НА РУСНАЦИТЕ ЗА ПАРИ - , -1 ЛЕВ
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 15 Отговор
    НЕ на ВОЙНИТЕ те НЕ са РЕШЕНИЯ а РЕШЕНИЕТО е МИРЪТ
  • 115 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 14 Отговор
    ПО време НА война НЕ важът ЗАКОНИТЕ
    ЦИЦЕРОН

    Коментиран от #117

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ОТ ХУМАТА

    2 5 Отговор

    До коментар #115 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Зе ли си противозачатачните што та почваме сехбогиня наша
  • 118 Писател

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    Смени си и Анос@ защото те чака много работа
  • 119 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    САЩ имат ИЗГОДА от УКРАЙНСКО РУСКИЯ КОНФЛИКТ
    РАДИО КИТАЙ
  • 120 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 14 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ е психопат слуга на СОРОС и на САЩ
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Подводничар

    6 8 Отговор
    Норвежкото разузнаване да си признае за тръбите, да се извият на Германия и да платят за щетите.. А не да ни баламосват за отвличане на вниманието
  • 124 Мишел

    5 10 Отговор
    Тази новина вървеше заедно с новината, че според американското флотско разузнаване, АПЛ БЕЛГОРОД е доставила първите два ПОСЕЙДОНИ край източното крайбрежие на САЩ.
    Върви Карибска криза 2.0.
    Целта на Русия е силово предотвратяване на повишаването на напрежението, създавано от НатО и предотвратяване ядрена война.
    Отделно първата партида Хъмфри са стоварени на пристанището Хамбург. Тя може да стане последна.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: