Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 14:37 1 305 4

Вучич преди срещата с Курти: Няма да има капитулация, нито завръщане в деветдесетте

  • косово-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • албин курти

В Брюксел ще се състои среща между президента на Сърбия Александър Вучич и министър-председателя на Косово Албин Курти в рамките на диалога за нормализиране на отношенията между двете страни

Вучич преди срещата с Курти: Няма да има капитулация, нито завръщане в деветдесетте - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза преди заминаването си за Брюксел днес, че няма да има капитулация, нито завръщане в деветдесетте и Сърбия ще върви напред, колкото и да е трудно, предаде Танюг, информира БТА.

„След 15 минути тръгваме за Брюксел. Искам да благодаря на тази част от Сърбия, която има доверие в своето държавно ръководство и която вярва, че ще направим това, което е най-добре за страната ни“, каза Вучич във видео, публикувано в Инстаграм профила му.

Днес в Брюксел ще се състои среща между президента на Сърбия Александър Вучич и министър-председателя на Косово Албин Курти в рамките на диалога за нормализиране на отношенията между двете страни с посредничеството на Европейския съюз. Срещата е организирана от върховния представител на ЕС за общата външна политика и сигурността Жозеп Борел, който заедно със специалния представител на ЕС за Западните Балкани и за диалога между Сърбия и Косово Мирослав Лайчак ще проведе отделни срещи с президента на Сърбия Александър Вучич и с министър-председателя на Косово Албин Курти. След това ще бъде проведена обща среща, на която ще бъде обсъдено предложението на ЕС за нормализиране на отношенията между двете страни.

Във видеото Вучич се обърна и към тези, които го нападат, че „ще подпише нещо“ и по този начин ще се превърне в „предател“ на родината си.

„На тези, които предварително са готови да ни нападат и предварително знаят, че сме виновни и се връщаме в деветдесетте, мога само да кажа да не се притесняват“, заяви сръбският президент.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рада дълбоката

    7 4 Отговор
    Насила хубост не става или Зорлем гюзюлюк олмаз както казват турците . Насила Косово не можеш да задържиш както и аналогично вече 4 бивши области от Украйна . Принципно фашагите на Бандера не са нужни никому и много от тях вече са при него но ако все пак има тъпоъгълници в УКР. които не споделят тия идеи а са на фронта , жалко за тях .

    Коментиран от #2

  • 2 хахаха

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "рада дълбоката":

    Боже какви бъртвежи идват от модерна Русия.

    Коментиран от #3

  • 3 рада дълбоката

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "хахаха":

    Тебе забравих да питам !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: