Last news in Fakti

7 Март, 2023 10:16 4 089 22

Китайският президент отправи тежки обвинения към САЩ

  • китай-
  • си дзинпин-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • тайван

Западните страни, предвождани от САЩ, правят опити за цялостно сдържане, каза той

Китайският президент отправи тежки обвинения към САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайският президент Си Цзинпин разкритикува днес САЩ и Запада в реч на годишната сесия на китайския парламент в Пекин, предаде ДПА, като се позова на китайски медии, съобщи БТА.

"Западните страни, предвождани от САЩ, правят опити за цялостно сдържане, обкръжаване и потискане на Китай, което поставя безпрецедентни предизвикателства пред развитието на Китай", изтъкна Си.

В същото време Китай бе изправен пред редица трудности, като например ковид и засилващият се натиск върху китайската икономика, каза още китайският лидер. Днешното изявление на Си се откроява на фона на негови предишни изказвания, в които той говореше за "някои страни", без директно да назовава Съединените щати или Запада, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    59 3 Отговор
    Това го знаят и децата само нашите мисирки са глухи и слепи за истината.
  • 2 поднебесен

    8 55 Отговор
    ковида в китай не се отразява добре на менталното здраве на китайските комунисти!

    Коментиран от #10

  • 3 Манастира Шаолин

    46 4 Отговор
    Ще шамаросваме диви каубои....

    Коментиран от #9

  • 4 Вашето мнение

    41 4 Отговор
    Русия така намачка шаштисаните, че вече никой им няма респект.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Божие възмездие

    44 1 Отговор
    Западът събуди Китай, а сега прави всичко възможно и да го озлоби. Тези самодоволни нещастници скоро с умиление ще си помнят как са живели дедите им и колко държави са им се подчинявали!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 МирО

    46 2 Отговор
    Вече директно в лицето почнаха да им казват истината на джен.дърите - светът не иска грабежите им.
    Ярък пример е посрещането на Макарончо в Африка, чер.ните го разнищиха на пресконференцията - франсето така се оправдаваше, че беше станал червен като домат.
  • 9 Може

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Манастира Шаолин":

    "Ще шамаросваме диви каубои...."

    Може и да ги наритаме, за по-добър ефект.
  • 10 артишок

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "поднебесен":

    Ковида както и менталното здраве са преносими, особенно към неустоичиви кравофили. Споко урсуза ще ви даде ваксини..
  • 11 Китай No 1

    31 2 Отговор
    Реалната икономика на САЩ е три пъти по-малка от тази на Китай. С услуги и финансови инструменти ли ще се сражават?!
  • 12 Обвинения ли !?

    20 2 Отговор
    Казва самата истина !!! Никакви обвинения не са това! Който не разбира ролята на Китай да си плаща дълговете и тогава може да говори. Китай в момента имат да си прибират пари. Никой не е длъжен да яде гарнитурата, а основното да ти го взимат от чинията!!! Бля, бля, .... ама Китай произвежда !!! Ние търсим "висока" принадена стоъност за 800 дни и ....... накрая ще си я намерим !
  • 13 Българин

    36 5 Отговор
    Орбан смрази: Българските политици Бойко Борисов и Кирил Петков са взели милиард евро, за да вкарат страната си във война с Русия!
  • 14 Ама как така

    3 2 Отговор
    Ама това не е така. Не е вярно... хммм...
  • 15 Възрожденец

    3 24 Отговор
    Диктаторските режими трябва да се сдържат !
    За момент да се изпуснат и се ражда чудовище като кръволока Путлер и фашистки режим .

    Коментиран от #18

  • 16 Евроатлантик

    21 4 Отговор
    Щом Поднебесната говори така, значи са се убедили, че конфронтацията е неизбежна. Това ще е кошмарът за западния свят - воененно икономически съюз между Китай и Русия. В стремежа си да разрушат връзката на Русия с Германия, което е стара геостратегическа цел на западните ястреби те проспаха възхода на Китайския дракон, който сега трупа сила захранван от руските ресурси. А с него няма да се справят, доказва го хилядолетната история на Поднебесната.
  • 17 Българин

    13 2 Отговор
    в Китай ни е надеждата
  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Възрожденец":

    И кой определя кой е диктатор , от ФЕД ли ❓❗❓❗
    Защото СА и ОАЕ явно са демокрации ❗❗
  • 19 Лош

    8 1 Отговор
    САЩ дължат на Китай много пари. Като убиеш кредитора вече не дължиш нищо, много е простичко.
  • 20 Генералът

    3 12 Отговор
    Си не трябва да плюе по ръката, която го храни. Без САЩ Китай щеше да мечтае за индустрия.
  • 21 МАРКСИСТ

    1 4 Отговор
    Гнус ме е от Путин, очаквах той да иска Форкленските острови за Аржентина, и други такива конфликти, да осъди робството и геноцидите на западът, Аляска да иска, жалък геейй е той, вече се паникьоса.. Почвам да ставам русофоб. Руснаците никога не са имали достоен елит, добри управляващи. Най добър е Александър втори и граф Игнатиев. Социализмът е бъдещето, но те направиха лош социализъм, и после го предадоха и станаха фашисти като откаченият агент от КГБ - Дугин. Целта на войната е годишно 1000-2000 милиарда печалба от енргопотреблението на ЕС, в ръцете на американски компании, 1000-2000 милиарда долара в ръцете на военопромишленият сектор в САЩ. Санкции срещу Китай, защото, скоро Китай трябва да залее светът с автомобили, банани, плодове, дървесина, кафе, цитруси, сирене, сладолед, шоколад, уиски, вино, сглобяеми къщи, мебели, ..., но Китай е консуматор на 60% автомобилните марки от Европа и САЩ, и другите стоки. Такива санкции срещу Китай ще занулят акциите на 80% от американските и европейските компании. А планът на Китай винаги е бил планът на Сталин, това е икономика която няма нужда от внос и износ. (около 20% от бвп е износът, вносът им е около 18%. китай не е износна икономика, българия изнася 62% от бвп, германия 47%) СССР води два пъти по брой патенти за година в сравнение със САЩ, сега Китай има два пъти повече патенти от САЩ. Китай, много от износът им е айфони теслите на мъск, ню баланс, и всички марки които сглобяват в Турция..
  • 22 За протокола

    2 2 Отговор
    И Си запя песента на Русия - били го обкръжавали и притискали. И как става тази работа?!?!?
    От къде го обкръжават - откъм морето, откъм Северна Корея, откъм Индия, Монголия, Виетнам или Русия?!?!?
    И как го притискат?!?! Нали са най-голямата икономика. Да си произвеждат и да си продават на себе си и приятелите си от Русия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания