Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Март, 2023 10:23 2 795 20

Украйна ще има само един опит да предприеме голяма контраофанзива

  • украйна-
  • русия-
  • контраофанзива-
  • чехия-
  • президент

Това предупреди новият президент на Чешката република Петр Павел

Украйна ще има само един опит да предприеме голяма контраофанзива - 1
Източник: БГНЕС

Украйна ще има само един опит да предприеме голяма контраофанзива за освобождаване на окупираните от руснаците територии, тъй като е много вероятно да няма достатъчно ресурси за още една. Това предупреди новият президент на Чешката република Петр Павел в интервю за полския вестник "Rzeczpospolita".

По думите на пенсионирания генерал от НАТО контранастъплението трябва да се осъществи в рамките на няколко месеца, а "прозорецът на възможностите е отворен тази година“. Според Павел ще бъде изключително трудно да се поддържа значително ниво на западна помощ след следващата зима.

"Умората от войната е не само изчерпването на човешки ресурси и оборудване, унищожаването на инфраструктурата в Украйна, но и умората в страните, които предоставят помощ. Много страни, много политици очакват известен напредък през тази година“, обясни чешкият президент.

"Смятам, че Украйна ще има само един опит да започне голяма контранастъпление. Следователно, ако реши да започне голяма офанзива и тя се провали, ще бъде изключително трудно да получи средства за следваща такава“, изрази увереност пенсионираният генерал.

Освен това Павел припомни, че през следващата година в САЩ ще се проведат президентски избори, така че въпросът за помощта за Украйна може да мине на заден план.

"Интересът на Америка към Украйна и нивото на помощта може да намалее през следващата година. И когато това се случи, много европейски страни ще направят същото", добави чешкият президент.

В същото време той подчерта, че не призовава Украйна да прави териториална отстъпки. Павел отбеляза, че партньорите и съюзниците не трябва да притискат украинците или да предоставят планове, а само да помагат в борбата им срещу Русия.

Церемонията по встъпването в длъжност на Петр Павел се състоя на 9 март. Той стана четвъртият президент на Чешката република. Очаква се той да посети Украйна през април по покана на държавния глава на страната Володимир Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    46 14 Отговор
    Единствената офанзива ще е към берлинските бардаци.
  • 2 Петър

    35 8 Отговор
    А Кипър колко опита има да предприеме контраофанзива срещу Северен Кипър?
  • 3 12343211

    35 7 Отговор
    Свърши субсидията, ми сега !?
  • 4 стоян

    16 48 Отговор
    За слабите московци и един опит от смелите украинци стига - за да избягат от страх московците

    Коментиран от #6

  • 5 Гочо

    13 35 Отговор
    Много не говорете а действайте....модерни оръжия и боеприпаси...това трябва...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Орка

    36 5 Отговор
    АААА ГЛЕЙ ТИ АМА КАК ТАКА И ПОСЛЕ АКО НЕ СТАНЕ КО ПРАЙМ ШЪ ПРАЩАМЕ ЛИ ЧЕХИ НА ПОМОЩ ИЛИ САМО ПОЛСКИ БАЛАМУРНИЦИ
  • 8 Петр Янко

    32 5 Отговор
    Никва контра няма да има окраинските фашисти са изсъхнали
  • 9 КОНТРАТА

    32 2 Отговор
    Къде го намериха този Дядо Мраз да разтяга за фантасмагории за контра атаки фашиски?
  • 10 Гай Турий

    30 0 Отговор
    Натовските генерали изглежда не само не четат история, но не разбират и от народопсихология на руснака. НАТОвската контраатака, планирана в Херсонска област ще завърши като Сталинградската битка за Паулус. Оттам нататък кубчетата на киевската хунта и на техните господари от фашистгтон и лондон ще се срутват като домино. Руската психология е построена така, ще умре, но до победен край доведен от следващите го. Не се знае кога самите жители в окааяна ще осъзнаят, че са жертвен остен в ръцете на световните сатани и империалисти и с еизбиват едни други със своите събратя за чужди интереси.
  • 11 Клоун

    22 2 Отговор
    Абе каква контраофанзива те гони верния отоговор е нула нямат шанс за каквото и да е настъпление освен в посока запад
  • 12 Премини на Дегазин

    17 1 Отговор
    това е така, но след това ще опитат Полша, Балтиките, Румъния, България...чичо Сем няма да се откаже лесно да воюва с чужди животи

    Коментиран от #20

  • 13 Ам чи

    23 1 Отговор
    ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ УКРАЙНА ОТ ГЛУПОСТТА И АЛЧНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я В МОМЕНТА ЖАЛКО ЗА МЛАДИТЕ МОМЧЕТА ЗАГИНАЛИ ЗАРАДИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ
  • 14 Стратегиком Арийски

    18 1 Отговор
    При този нестабилен фронт всяка необмислена реакция на Киев ще е пагубна Ако имат глупостта да атакуват без центрове за дислокация краят е близо
  • 15 Вирус

    8 1 Отговор
    Хахаха без коментар
  • 16 Иван

    16 2 Отговор
    Прав е човека! Украйна ще има само един опит и той ще завърши трагично за тях!
  • 17 Ихтамнет

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ами хайде де!":

    Русороб да виждаш България да е нападната че да се защитава и тръгва на някъде
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 13 Отговор
    Пишете без да разсъждавате.Това ,което стана в украйна ще има продължителност стотици години.Войната ще спре тази година,но това е рана ,която е НЕЗАРАСТВАЩА!само разпада на русия може да помогне там да има някакъв по устойчив живот без стрелба!
  • 19 българин

    5 6 Отговор
    И този е натовски генерал, но няма прилика между него и нашия пРеZидент, също "натовски" генерал, разликата е, че новият президент на Чешката република изглежда начетен и има осанка на генерал, нашенския на вмирисан зелен чорап в нещавен цървул, на фатмашки крак.
  • 20 Пич,

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Премини на Дегазин":

    Това не е най лошото.
    След Украйна лигавщината на Путин ще приключи. Няма да има повече галене с перце на "братските" народи. Всеки следващ ще яде качествено дървото. Да се надяваме, че смотания фатмак дето ни е президент ще обяви капитулация веднага. Поне толкова мозък трябва да има, надявам се.

    Леле, дано не съм прав!!!
Новини по държави: