Last news in Fakti

20 Март, 2023 14:45 609 0

Палестина предостави медицинска помощ на Сирия

  • сирия-
  • помощ-
  • земетресение-
  • хуманитарна помощ-
  • палестина

Палестинската делегация е предоставила медицинска помощ на Сирия. Това посещение е важно и ценно за сирийците и свидетелства за здравината на връзките между двата братски народа

Палестина предостави медицинска помощ на Сирия - 1
Снимка: САНА

Министърът на здравеопазването на Сирия Хасан Ал-Хабаш обсъди с палестинския министър на религиозните въпроси Хейсам Ал-Бакри и придружаващата го делегация начините за увеличаване на сътрудничеството и реалното състояние на сирийския здравен сектор след земетресението, което удари Сирия през февруари.

В изявление пред репортери Ал-Хабаш подчерта, че палестинската делегация е предоставила медицинска помощ на Сирия. Това посещение е важно и ценно за сирийците и свидетелства за здравината на връзките между двата братски народа.

Според Ал-Бакри посещението е потвърждение на традиционно силните палестинско-сирийски отношения. Това се отнася особено за участието на Сирия във всички детайли на палестинската кауза, предоставянето на подкрепа и приемането на палестинския народ. Това доведе до факта, че след природното бедствие, сполетяло Сирия, палестинският народ застана на страната на сирийския народ с всички налични възможности и средства.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА