Last news in Fakti

30 Март, 2023 17:17 921 7

Сближаването продължава! Гръцкият министър на отбраната ще се срещне с турския си колега Хулуси Акар

  • хулуси акар-
  • турция-
  • гърция-
  • никос панайотопулос

Срещата, насрочена за 4 април, е продължение на контактите между двамата министри, които поддържаха комуникация дори в момент на обтегнати двустранни отношения

Сближаването продължава! Гръцкият министър на отбраната ще се срещне с турския си колега Хулуси Акар - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Гърция Никос Панайотопулос ще посети другата седмица пострадалите от земетресението в Турция райони, където ще се срещне с турския си колега Хулуси Акар, съобщи електронното издание на в. "Катимерини", цитирано от БТА.

Срещата, насрочена за 4 април, е продължение на контактите между двамата министри, които поддържаха комуникация дори в момент на обтегнати двустранни отношения, отбелязва изданието. Реакцията на Гърция след смъртоносните земетресения на 6 февруари, които отнеха живота на повече от 50 хиляди души в Турция и над седем хиляди души в Сирия, доведе до настоящата по-спокойна обстановка между двете страни.

Дневният ред за срещата все още не е оповестен, като е малко вероятно да бъдат постигнати конкретни договорености. И в двете страни тече предизборна кампания за президентските и парламентарни избори в Турция на 14 май и парламентарните избори в Гърция на 21 май, поради което не се очаква възобновяването на процеси като работни групи на по-ниско ниво, отбелязва в. „Катимерини“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    6 3 Отговор
    Милват ли се вече
  • 2 да де

    6 4 Отговор
    Абе кВа беше оная приказка за данайците турците дали са я чували?
  • 3 Диктатора ердоган

    5 13 Отговор
    Търси по всякакъв начин гласове преди изборите, за да се задържи на власт, като част от тактиката е и сближаване с Гърция....мазен хитрец, напомня ми на един друг лидер в България

    Коментиран от #4, #5

  • 4 копейката

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Диктатора ердоган":

    Знам, че ти напомня за Черната Златка. Нормално е, диктаторите си приличат
  • 5 На диктатор гласове не му трябват

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Диктатора ердоган":

    Но виж, на мичотскис след всичките глупости които сътвори и докара гърците до просешка тояга му трябва чудо за да спечели, затова и отива да целува там където е плюл 🤭

    Коментиран от #6

  • 6 Мако Наков

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "На диктатор гласове не му трябват":

    МНого си се объркал..като е мъгла в главата ти, що се обаждаш,а? България ако избираше такива , като Мицотака, сега знаеш ли къде щеше да е? Или такива като Мевлют Чавушооглу или Дендияс? Турция и Гърция са с школи в дипломацията, докато нашите цървули с една Македония не могат да се оправят...такива ми ти работи, драги ми смехоране..!!!
  • 7 Геополитик

    0 1 Отговор
    Много се чудят как така Турция и Гърция се сближиха!!?

    Обяснението е просто: Когато аз и Гошо сме в обтегнати отношения и скоро може да стигнем до бой. В това време разбираме че Пешо идва със желанито да убие и двама ни Гошо. Какво ни остава да направим аз и Гошо???

    Същото стана и с Китай и Русия
    Пита се - кой е Пешо?
Новини по държави: