Last news in Fakti

24 Март, 2023 16:33 1 167 6

Съперникът на Ердоган: Очаквам да спечеля президентските избори още на първия тур

  • кемал кълъчдароглу-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Според последните проучвания на общественото мнение обаче президентските избори в Турция вероятно ще се проведат в два тура

Съперникът на Ердоган: Очаквам да спечеля президентските избори още на първия тур - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът на опозиционния алианс за президент на Турция и лидер на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу заяви, че очаква да спечели президентските избори още на първия тур, предават турските медии, цитирани от БТА.

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори. Кълъчдароглу и турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган ще бъдат основните претенденти за президентския пост. Редица други политици са подали заявления за кандидатиране за президентските избори във Висшата избирателна комисия, но според анализатори шансовете им са минимални.

Изборите ще завършат на първия тур. Гражданите ще отидат до урните и ще изразят волята си. Те искат промяна, изтъкна Кълъчдароглу пред опозиционната телевизия Халк Тв.

Според последните проучвания на общественото мнение президентските избори в Турция вероятно ще се проведат в два тура.

Кълъчдароглу също така за пореден път обеща, че хората, загубили жилищата си при унищожителните земетресения на 6 февруари, няма да плащат за новите жилища, които ще бъдат изградени за тях, и няма да бъдат облагани с данъци.

Лидерът на кемалистката НРП каза пред Халк Тв, че ако спечели на президентските избори, ще предаде сегашния президентски дворец на някой от големите университети или ще го превърне в научен център. Той подчерта, че планира да работи в двореца "Чанкая", който до 2014 г. бе официална резиденция на турските президенти.

Кълъчдароглу обяви и планове да увеличи представителството на жените в правителството и потвърди намерението си да назначи Екрем Имамоглу (кмет на Истанбул) и Мансур Яваш (кмет на Анкара) за вицепрезиденти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 \\\\\

    19 3 Отговор
    Ами те и краварите на това се надат оти падишаха сериозно им бърка сметките.
  • 2 Ами...

    19 4 Отговор
    И ние избирателите очакваме тоя Пинокио на снимката по горе да загуби още на първия кръг със такъв процент ще да го е срам да излезе изобщо от колибата си
  • 3 Трактор Беларус

    1 8 Отговор
    На моя Аркадаш Ердо , мога да му дам съвет как се печелят изгубени избори .
    Е после ще се наложи да ходи малко с бронежилетка и Калашников .
  • 4 Браво

    17 1 Отговор
    Първи ще си на опашката за целуващи ръка на новият стар Президент Ердоган
  • 5 Гост

    17 0 Отговор
    Падишаха ще падне, САМО акп той реши, иначе Калъча е пълен инвалид, също хАмериканцкия преЦедент!
  • 6 Тоа па

    9 0 Отговор
    От 20 г. Едно и също повтаря,като папагал,няма ли някакъв свестен лидер да се изправи срещу Ердоган,такива пейнирджии падишаха ги лапа за закуска
Новини по държави: