Last news in Fakti

24 Април, 2023 22:00 1 662 16

ВВС на САЩ преместват зареждането с гориво от Германия в Полша

  • сащ-
  • русия-
  • германия-
  • украйна-
  • полша-
  • нато-
  • армия-
  • европа-
  • самолети-
  • танкер-
  • ввс-
  • източен фланг

Самолет в Повидз може да бъде натоварен със зареждане с гориво за бойни самолети, включително най-модерния боен самолет в света, F-35A Lightning II, което потенциално разширява обхвата на мисиите на НАТО

ВВС на САЩ преместват зареждането с гориво от Германия в Полша - 1
Снимка: Shutterstock

Военновъздушните сили на САЩ преместват мисията си за зареждане с гориво от Германия в Полша в обозримо бъдеще, в ход, насочен към укрепване на източния фланг на НАТО, съобщиха от ВВС, съобщава Stars and Stripes.

Резервните военновъздушни сили на САЩ и Националната въздушна гвардия наскоро излетяха от военновъздушната база Spangdahlem в Германия като част от Copper Arrow, продължаваща операция за увеличаване на капацитета за зареждане с гориво във въздуха на континента.

През следващите месеци 19 единици танкери са планирани да дойдат в западно-централния полски град Повидз, с няколко планирани операции в подкрепа на дейностите на НАТО, се казва в изявление на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Африка.

Самолет в Повидз може да бъде натоварен със зареждане с гориво за бойни самолети, включително най-модерния боен самолет в света, F-35A Lightning II, което потенциално разширява обхвата на мисиите на НАТО. Холандските военновъздушни сили наскоро разположиха осем от самолетите във въздушната база Малборк в Полша.

Този ход "означава способността на Европейското командване на САЩ бързо да разположи големи бойни сили и оборудване в цяла Европа", се казва в изявлението на USAFE-AFAFRICA.

Танкерите на ВВС са част от Отделение 1 и могат да включват KC-135 Stratotankers, KC-10 Extenders или най-новият танкер на ВВС, KC-46 Pegasus.

Танкерите започнаха да летят от Повидз в началото на март, а на 13 април Pegasus от 931-во крило за зареждане във въздуха от въздушната база Макконъл, Канзас, зареди с гориво F/A-18 на финландските военновъздушни сили, каза USAFE-AFRICA миналата седмица.

Мисията разчита на части от САЩ, които изпращат своите танкери в Европа, за да подкрепят операциите на USAFE, каза командването.

Танкерите "пътуват с членове на въздушния резервен компонент, които доброволно се ангажират с ротации в европейския" театър, каза полковник Гари Додж, съветник на Националната въздушна гвардия на командващия USAFE-AFAFRICA.

603-ти център за въздушни операции във военновъздушната база Рамщайн наблюдава мисията от Германия, от проверката на кандидатите до осигуряването на командване и контрол, казаха от USAFE-AFRICA.

Американските сили се преместват в Европа след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г.

От началото на войната Пентагонът е увеличил броя на американските войски на континента на повече от 100 000.

Над 10 000 от тези сили са в полски бази, каза посланикът на САЩ в Полша Марк Бжежински в изявление на военновъздушните сили.

Увеличението на изток е още един пример за усилията на САЩ да създадат трайно присъствие в бившата държава от Варшавския договор, жизненоважен член на НАТО, който дели дълга граница с Украйна.

Преди месец САЩ официално откриха първата си постоянна база в страната. Полският гарнизон на армията на САЩ в Познан, западно от Повидз, ще подкрепя V корпус на армията, който наблюдава мисиите на НАТО на изток.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не ме интересува

    12 10 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ , ЗА МЕН ТОВА БЕШЕ ОТ ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ !!!!!!!!!
  • 2 12343211

    7 5 Отговор
    способността на Европейското командване на САЩ бързо да разположи големи бойни сили и оборудване в цяла Европа... или локация извън нея.
  • 3 Тото

    24 9 Отговор
    Те ФАЩ докато не се преместят на ония свят няма да се мирясат!!!😂😂😂😂
  • 4 Офф..

    23 9 Отговор
    Тия англосаксонски свине нямат спиране.Нишо де,то и Адолф беше така..
  • 5 Германия

    23 7 Отговор
    Е окупирана територия още от 1945-та
    а поляците винаги са играли крвəски на руснаци и немци и са се слагали на англосаксонците но този път може да се наиграят.
  • 6 Сатана Z

    16 5 Отговор
    САЩ се готвят да воюват с Гернания до последния жив Поляк

    Z
  • 7 Сатана Z

    24 8 Отговор
    Тва е щото Руснаците унищожиха миналата седмица складове с 70 000 тона бензин в Укростан.Така Укрите ще настъпват с гол в ръката……

    Z

    Коментиран от #13

  • 8 Добър Ход

    16 6 Отговор
    Дръжте НАТО и всите атлантици в Полша, Румъния, Прибалтийските - само да е по-далечко от БГ
  • 9 За размисъл

    10 3 Отговор
    Едно от двете : спиране на Русия до полската граница или подгряване за ТСВ.
    Хайде фили и фоби започвайте плюенето.
  • 10 БЕНЗИНОСТАНЦИИ ИМА ВЪВ ФАКУЛТЕТО

    7 4 Отговор
    НЕКА ДОЙДАТ ТУК ! ШЕ НАПРАИМЕ ПАЧКИ ОТ АЛУМИНА !
  • 11 Поп Кръстю

    14 6 Отговор
    Краварите станаха световни господари ,а Европа световни помагачи. Прибират емигранти от Африка от Латинска америка от Азия и други. Във Германия германците се загубиха ,защо краварите не взимат емигранти ,защото има глупава европа даги прибира със кораби идват от африка.
  • 12 От тук

    7 4 Отговор
    Ли идва наглостта на вечния полигон Полша?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Напреднал

    7 3 Отговор
    Премествайте в Полша, Румъния, Балтийските - по-далеч от БГ по възможност.............
  • 16 Фашагите стягат

    3 0 Отговор
    Обръча около Русия. Май без голямата война няма да се размине вече?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания