Last news in Fakti

26 Април, 2023 10:15 955 15

Белгийското военно разузнаване определя Русия като първостепенна заплаха

  • белгия-
  • русия-
  • белгийското военно разузнаване -
  • заплаха

Белгийското военно разузнаване отчита, че равнището на шпионските дейности в страната нараства и вече е сходно с времената на Студената война

Белгийското военно разузнаване определя Русия като първостепенна заплаха  - 1
Снимка: Shutterstock

Белгийското военно разузнаване отчита, че равнището на шпионските дейности в страната нараства и вече е сходно с времената на Студената война, съобщават местни медии, като се позовават на първия открит доклад на специалната служба.

Русия е определена като първостепенна и най-пряка заплаха за мира в държавите от евро-атлантическата общност. Посочва се, че свързани с руската държава извършители са в основата на зловредни действия в електронното пространство, включително по отношение на инфраструктурата на държавите от Запада. Изразено е опасение, че тази инфраструктура може да бъде взета на прицел при задълбочаване на войната в Украйна.

Според доклада руски хакери често извършват удари по повечето държави от НАТО като "отмъщение" за силни изявления или при решения за изпращането на подкрепа за украинските сили. Изразено е очакване тези действия да продължат.

Белгийското военно разузнаване определя Русия като първостепенна заплаха
Снимка: Shutterstock

Отбелязва се, че възможностите на руското разузнаване в Белгия са били временно ограничени с решението да бъдат изгонени 21 дипломати от руското посолство в Брюксел и консулството в Антверпен, както и 19 дипломати от руското представителство към ЕС. Уточнява се, че руската страна предприема мерки да се приспособи към променената среда, за да продължи разузнавателната дейност.

Разузнаването на белгийските въоръжени сили допълва, че се запазват заплахите от терористични действия от среди, свързани с ислямизма или крайната левица и десница. В доклада се разглеждат също заплахите, които произтичат от разпада на международната система за контрол над неразпространението на оръжия за масово поразяване, както и опасностите, свързани с Китай, Северна Корея, Иран, Сирия и с напрежението между Индия и Пакистан.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминатор

    19 0 Отговор
    Пак ще се повторя но и бълхите знаят ,че пестицида им е враг номер едно ама НИЩО не могат да направят.
  • 2 Белгийската армия

    18 2 Отговор
    Е направо световна сила, щом цитирате разузнаването и. Всичките 10 танка на Източния фронт

    Коментиран от #10

  • 3 Баце ЕООД

    15 3 Отговор
    Измислена от ФАЩ държава... Несериозно е да се цитира тази дружинка

    Коментиран от #14

  • 4 Момчил

    16 1 Отговор
    Първостепенна заплаха за Белгия е не Русия,а арабите превземащи легално държавата. То и без това населението на Белгия е е държава без нация - на север са холандци, на юг и запад са французи ,а на изток немци. Нация белгиец не съществува.

    Коментиран от #15

  • 5 Мим

    15 1 Отговор
    А руското разузнаване смята,че запада и нато са най големите врагове на Русия.Вярно ли е това ,а???Белгийски подлоги,що не пишете...

    Коментиран от #12

  • 6 Едуард Петров

    9 0 Отговор
    Да се воюва с Русия, е много странно от българска гледна точка по няколко важни причини: 1)В края на 10-ти век български мисионери занасят голямо количество Духовна Книжнина в Киевска Рус, по молба на Княгиня Олга и Покръстват Двора, а след това и Руския Народ; 2)Дават Българицата като основна Азбука, с която Руският многоетнически народ си служи до днес! 3)Духовната и Езикова близост между България и Русия, принуждава Руската Империя, да обяви война на Османската империя през 1877 г. и да освободи България на Трети Март 1878 г. (СЕГА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!)! 4)И немаловажен Факт: У НАС имаме издигнати около 500 Руски Паметника - големи и малки, но значими! КАНИМ ВСИЧКИ ДОБРИ ХОРА В ПЛОВДИВ НА ДЕВЕТИ МАЙ, ДА ЧЕСТВАМЕ ЗАЕДНО ДЕНЯТ НА ЕВРОПА! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 7 ама друг път

    5 1 Отговор
    Краварите ги слушат и командват , те за руснаците се хванали ! Боже прибери си вересиите ....

    Коментиран от #13

  • 8 Вълканов

    2 1 Отговор
    а бРИТАНИЯ, ЧЕ ИЗПРАЩА СНАРЯДИ С ОБЕДНЕН УРАН, ТЯ ГАЛЕНО ЧЕДО ЛИ Е?

    Коментиран от #11

  • 9 Демократ

    2 0 Отговор
    Империята на злото е най-високо квалифицирана в света в извършването на зловредни дейности и заплахи за целия свят. Сега не й стига опустошителната война,която води срещу Украйна, енергийния тероризъм и заплахата от глад заради блокирането зърнени износ от Украйна, ами предизвиква жестоки кръвопролития и гражданска война в Судан, за да открадне златото на тази държава и да изгражда военно-морски бази. Вагнеровските убийци от години тероризират Африка, за да й отнемат природните богатства.
  • 10 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Белгийската армия":

    Тя и руската е една......60 км военна колона, не можа един град като Киев да превземе.
  • 11 Пастиров

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вълканов":

    ГРЕШКА ДОПУСКА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. ТРЯБВА ДА СА С ОБОГАТЕН.
  • 12 Ааа не

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мим":

    Че на кого му пука какво смята руското разузнаване?
  • 13 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ама друг път":

    Да започне най напред от тебе?
  • 14 Даа бе

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баце ЕООД":

    Не може измислена държава да е център на ЕС! Измисления си ТИ!!
  • 15 А бре

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Момчил":

    В свободния свят има не малко държави, които не са етнически национални Ти си еталон за неонацист! По твоята логика изниква въпроса, Русия държава ли е?
Новини по държави: