Last news in Fakti

27 Април, 2023 19:04 1 392 52

Русия ще достави строителни материали на Турция за възстановяване след земетресенията

  • русия-
  • турция-
  • земетресения-
  • възстановяване-
  • материали

Заяви руският президент

Русия ще достави строителни материали на Турция за възстановяване след земетресенията - 1
Източник: БГНЕС

Руската федерация скоро ще достави голяма пратка строителни материали на Турция за възстановяване след земетресенията на 6 февруари, заяви днес руският президент Владимир Путин на церемонията по доставка на гориво в атомната електроцентрала „Аккую“, окръг Мерсин, Южна Турция, предадоха турските медии.

Той подчерта, че Русия искрено съчувства на Турция след преживените мащабни земетресения с многобройни жертви и разрушения.

Наясно сме с трудните задачи, пред които са изправени турското правителство и президентът на Турция при възстановяването на инфраструктурата, жилищните и социалните обекти, и сме готови да продължим да оказваме на турските партньори необходимата помощ и подкрепа, заяви Путин, който се включи чрез видеовръзка на церемонията.

Взехме решение в най-скоро време да доставим на Турция голяма пратка руски строителни материали, добави той.

Руският президент отбеляза, че строителният сектор на Турция е много добре развит, "но днес ситуацията е особена", пише БТА.

Путин припомни, че Русия бе една от първите, които изпратиха в Турция спасителни екипи и медицински персонал, разположи мобилна многопрофилна болница в един от най-засегнатите райони, където вече са лекувани над 13 хил. души.

И тази помощ, уверявам Ви, е абсолютно искрена и безкористна. Винаги сме готови да подадем ръка за приятелска подкрепа на нашите турски партньори, добави руският лидер.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    12 30 Отговор
    Русия с двете подадени ръце към Си и Ердо ще остане без ръце скоро.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Българин

    28 10 Отговор
    Браво на руснаците истински приятели

    Коментиран от #5, #50

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сибирски крепостен

    12 17 Отговор
    Кочината никога, никога не дава нещо безвъзмездно, няма такъв случай в досегашната ни история. Винаги ти излиза 10торно по скъпо. Турците по добре да ползват пластмасовите китайски пирони отколкото дървените руски.

    Коментиран от #27

  • 5 Не бъди заблуден

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Няма приятели има интереси. Безплатен обяд няма.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гориил

    21 4 Отговор
    Това е ефективен пропаганден ход, насочен към създаване на добронамерено отношение на турския народ към народа на Русия. След завършване на строителството на атомната електроцентрала в Аккую. Турция ще се присъедини към семейството на енергийно независимите страни и ще даде тласък на развитието на енергоемките сектори на икономиката. Русия съзнателно върви към формирането и укрепването на индустриална суперсила в Близкия изток като противовес на икономиките на арабските държави и предния пост на САЩ в Близкия изток Израел.В този случай е крайно време бедните и изоставащи страни от Южна Европа да преосмислят вектора на своето политическо и икономическо развитие. Откриват се невероятни перспективи за интеграция и сътрудничество с бързо развиващата се турска икономика.

    Коментиран от #20, #32

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КГБ

    14 3 Отговор
    Значи щом изграждат окопи за да неможе да превръкне пиле а камо ли укро армията значи имат много строителен материал, едно земетресение има мощ на милиони атомни бомби а Русия ще построи нова Турция отново а укрите с американска помощ нямат строителен материал да си въстановят рад.зрушенията в ИЗточна УКрайна от войната

    Коментиран от #24

  • 12 оня с коня

    5 16 Отговор
    Евала на Руската изобретателност- Оправдават ЗАГУБИТЕ СИ НА ФРОНТА с това,че са били заети със Строителна дейност в Турция.И да бъдем точни КОЙ БЕ,КОЙ друг ще се сети за такава Врътка?!
  • 13 КГБ

    26 5 Отговор
    Русия построи атомна централа в Турция, даде ракетни остановки, сега и строителни материали а САЩ досега са дали само шпионаж слугинаж да им слугува Турция , санкции и още куп проблеми
  • 14 Алиса

    16 7 Отговор
    Путин, целия български народ те обича. Ние сме с теб, подкрепяме те, ти си нашата надежда , за по- добро бъдеще.

    Коментиран от #18, #21

  • 15 Комуниста

    3 6 Отговор
    Празнуват Великден със свинско защото им е по евтино обаче го раздават евроатлантици в България хахаха пародия племе обречено на изчезване
  • 16 Битко

    3 10 Отговор
    Е тиа ме кефат, казвам ви! Ердо осигорява дролове кои да помагат на пиангурите да гиберясват по качествено а бацо Пуцю мо строи атомна и мо дава тухли да ремонтира хотелите у кои летоска савецките мастии че бъдат забременени од анадолските гажали! Евала, и двамата са за Нобел!

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сибирски крепостен

    3 7 Отговор

    До коментар #14 от "Алиса":

    Толкова много го обича целукпният български народ, че няма да издържи на всенародната любов, 2рия или до 3третиялюбовчия най много, нали дори с високите подметки е грандиозните 118 см.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българските турци

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    100% си прав но мислещи като теб за съжаление в България няма !...Всички са замаяни с дрогата на грандоманията на Европейската "демокрация" !...Нищо че пътят на "подправките и коприната" а днес на "енергията ,икономиката и търговията" от векове насам за пръв път така отчетливо се е насочил към България.За съжаление взорът на българите е пренасочен и цели да им бъде отнет този геополитически авантаж...
    Използват генетичната малоазиатска параноя на българина и отклоняват облагите към своя територия...
    Гърчите се в лютата си фобия и плюете...а се говори за национални интереси на България.Ослепели сте от злоба и не виждате облагите за България...Защо да не тече газ от Турция през България?... Защо да няма високоскоростен влак през Пловдив и София за Европа?...Трасето до Одрин е почти готово и Турция иска газта,влаковете и тировете да минават през България ...Тогава какво и кой пречи да няма мостове над Дунав, тунели под Стара планина и ЖП и авто магистрали през тях от Азия към Европа?!... Повярвайте ... Турция наистина е готова да инвестира и реализира без да се поддава на какъвто и да е комплекс и претенции, всичките блянове на българите...защото знае че са един благосъстоятелен и много по мъжки народ от другите на Балканите. Мицотакис направи всичко възможно да отбие трасето към Солун и Скопие...a и не е ли време вече да се отърсите от 150 годишния си сън и да видите кой ви е приятел, кой ви е враг ?!..

    Коментиран от #26, #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Жребец под наем

    9 0 Отговор
    Русия ще достави на Турция основно арматурно желязо с много добри параметри.Щях да ви предложа да познаете от три пъти откъде ще дойде материала.Ще ви го спестя,от утилизирания натювски хайтек.

    Коментиран от #28

  • 24 Бай Яни

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "КГБ":

    На изкопаната пръст щом е наричаш строителен материал,толкова тие и умственият багаж.😄😄😄
  • 25 Кюмюра от Драгалевци

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гориил":

    Направи си като за начало виртуална разходка из Белене .Да свикваш де,че купона вече тече.
  • 26 Култура миянко

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    Пич на 80% си прав и евалла,но останалалите 20% които не си ги казал ,а деликатно загатнал,за неоосманската пропаганда,която най вероятно казва ,че сме сме запазили като народ благодарение на османците ми идва в повече,доста повече.А погледни тези които бяха завладени от германци и австрийци къде са ,а ние къде сме.

    Коментиран от #39

  • 27 Якоши Ба

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сибирски крепостен":

    Абе,кат се замислих,мога да ти ударя един руски дървен пирон от зад.Само се притеснявам,че ще ти хареса и ще искаш още.После оттърване от теб няма.

    Коментиран от #29

  • 28 Българските турци

    13 2 Отговор

    До коментар #23 от "Жребец под наем":

    Ердоган обеща и 100% ще изпълни обещаните жилища за пострадалите от земетресението региони ! Все още не можете да проумеете ,че става въпрос за територия по голяма от България и население колкото около пет Българии , за да разберете че за такова грандиозно строителство са необходими фантастични количества цимент и арматурно желязо , които не се произвеждат толкова лесно и бързо ! Всеки нормален логично мислещ човек мисля, че може да прецени каква скъпоценна подкрепа прави Русия на Турция ! Кой съюзник от НАТО може или желае да направи такъв жест на Ердоган ?!..."Лафарж" ли който е построил подземните бетонни бункери -тунели за ИД и ПКК плътно до турската граница в протежение на цялата северна граница на Сирия ?!...

    Коментиран от #33, #35

  • 29 Сибирски крепостен

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Якоши Ба":

    Няма откъде да говземеш защототие забит в крушата на задниятти необятен двор. Ватиранотпадък.
  • 30 ТИГЪР

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    След 500 години турско робство, назовавано от някои продажни съвременници "присъствие",
    определението ти "генетичната малоазиатска параноя на българина" буди само съжаление,
    че някой те е научил да използваш нашия език!
    Склонен съм да се съглася, че днешните турци не са виновни за това което са правили техните прадеди
    (Децата не са виновни за престъпленията на родителите си).
    Що се отнася до това да развиваме нашата държава, използувайки геостратегическото ни
    местоположение, за това си прав.
    Питаш: "Защо да не тече газ от Турция през България?", а за мен е по-интересно: Защо да не тече
    газ от България през Турция? Това, че предателя на българските национални интереси Б. Борисов,
    позволи преноса да мине през Турция, за в бъдеще може да се промени...

    Сложил съм ти (+)

    Коментиран от #34, #47

  • 31 гемчо

    0 3 Отговор
    майкооооу на пишман майтори пишман материал после след новото земетресени жална им майка на обокновенните комшита
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 генч

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българските турци":

    путин подарява ли му цимент и арматура ?????????? и от кога НАТО произвежда сурвини за строителство??? ти нещо не си си пил апчатаааа

    Коментиран от #41

  • 34 Да дааа

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "ТИГЪР":

    Може да се промени ама на дали.С тези продажни властници посоката е към бездната.
  • 35 Жребец под наем

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българските турци":

    Нищо лошо не съм казал за Турция ,аби,а само ,че Русия ще достави много качествена арматура от натювския скрап.И за в бъдеще количеството и качеството ще се увеличава.Казват че Леопардите и Чалънджърите били от много качествен материал и поне едно добро дело ще свършат.

    Коментиран от #37

  • 36 Баро

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "генчо":

    Кво му обясняваш, невиж че от гурели са му залепнали клепачите идаже и ушите са му запушени, а у главата само сърп и чук.
  • 37 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Жребец под наем":

    ХА ХА и като събраха сичката стомана на немците от всв па произвеждат кашкавал, нищо нестава от тия ватници.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българските турци

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Култура миянко":

    Османската империя беше унищожена и разграбена, а турският народ нокаутиран от западните колонизатори с ПСВ и един цял век беше в дълбок комоциум ! Къде се сравняваш с католическа Европа ?!...Ти си Източно православен...пра-во-сла-вен... и Кръстоносците за разлика от вас , не го забравят това от първия, втория , третия и т.н. кръстоносен поход до днешни дни !... От 150 години насам за всичко веднага намирате виновни ?...И само плачете и плюете !! ... И винаги има виновни за българската несполука..."Турско робство","Диктаторътъ Стамболов", "Мегаломанията на Фердинанд","Борис ІІІ с Германия","СССР с БКП и Тато",сега "Герб, ДПС и мутрите" и след някое време " ЕС с НАТО"... и никога некадърноста, мързела и "богоизбрания" ви елитизъм няма да са причина за тоталната физическа и душевна мизерия !!! Турците начело с един "проклет турчин"като Ердоган се свестиха и вече излизат от вековния комоциум и регенерират потенциалите и възможностите си !! И вие докато още сте в съзнание трябва да се оттърсите от засадената ви от "освободтели",от фалшиви покровители и корумпиран национален елит Робска психика и да си намерите един свестен Българин , който най сетне да ви ориентира правилно националните и политически вектори за да си стъпите здраво на земята , която ви принадлежи с името България от 13 века насам !!!

    Коментиран от #40

  • 40 Култура миянко

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Българските турци":

    Пак си написал много верни неща,но като юдеовизантийски шахматитист,не си ми отговорил на въпроса,за заблудата която се разпространява,че единствено благодарение на османците ( или въпреки тях) сме се запазили като народ.

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "генч":

    Турция е в НАТО от 70 години и знае много добре кои в НАТО какво произвеждат и какво не произвеждат !!!
  • 42 Тб2

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Култура миянко":

    Аз ще ти отговоря като професионален историк,ако не беше "турското робство" сега в южната част на територията дето се именува България щеше да се говори на гръцки ,а в северната на румънски и сръбски,относно мечтите за ядрени централи и разни газови потоци това вече никога няма да стане,междудругото необвинявай бг политиците,каквото е народа такива са и политическата класа и армията.

    Коментиран от #44

  • 43 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Култура миянко":

    Това не е в обсега на моята компетентност ! Такова твърдение можете да го опровегаете или потвъдите само вие българите ! Аз мога само да потвърдя , че Турция все още е многонационална и всички националности и етноси които обитават територията и , са със запазена идентичност и оригиналност ! За да се увериш можеш да посетиш Мардин , Урфа ,Хатай или Ван ...или цяла Турция ! Национализмът в Турция не е етнически... а е обединяващият национализъм обявен от Мустафа Кемал Ататюрк с думите "Щастие е за всеки който казва - Аз съм Турчин " !!!

    Коментиран от #45

  • 44 Култура миянко

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Тб2":

    Сигурно си от тези " демократи" които измислиха присъствието и мирното съвместното съществуване.

    Коментиран от #46, #48

  • 45 Култура миянко

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Българските турци":

    Ами щото няколко пъти преди време едни дървени философи с мюсулмански имена на този сайт опитваха да убеждават че османците ни били запазили от асимилиране и трябвало да сме благодарни.Някаква Мелиха ли беше ,Зелиха ли беше.Знам ли,може да го преподават официално като история.
  • 46 Тб2

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Култура миянко":

    От тези съм дето знаят историческата истина,която хич не е удобна тука,малограмотни хора няма как да знаят например,че освен че прабългарите са от тюркски произход то и Асен и Петър т.е. създателите на Втората българска държава са кумани,разбирай тюрки,знам също,че султаните от страх турското население Даме поиска Конституция например целенасочено покровителстват стопанският и културен напредък по нашите земи,знам също така че "Великите успехи" на комунизма ги постигнахме благодарение на робския труд на турците,помаците и циганите....

    Коментиран от #49

  • 47 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "ТИГЪР":

    Ние не пишем за + или - Пич ! Достатъчно ми е ако съм разтърсил някое заблудено или приспано съзнание !...А който разбрал разбрал...на спящите приятни сънища и бог да им е на помощ !... А нивото е въпрос на принцип ! Аз не се обиждам дори на най жлъчната обида написана от тук , ако в нея има искренно и лично преживяно човешко чувство !...Обидно е лъжата, манипулацията ,оплюването и цинизма !!!...Обидно е да гпедаш как сте погубили България и онази чиста и наивна българска душевност и как сега се мъчите да озаптите бесния мутренски сатанизъм и чалгарската им културна мизерия !!! Обидна и пошла Ви е и цензурата ... защото няма необходимата визия с която да различи градивната позитивна критика от бясното оплюване и селяндурския цинизъм !!! ...Оставете свястното да се чете !... Все още има свестни и разумни Българи , които могат да оценяват правилното и логичното !... Или е срамно ник Българските турци да пише на чист български език "големи" думи за българи и българска култура и история !?...
  • 48 Тб2

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Култура миянко":

    Да големите приказки дето сме велики и работливи са само дрън дрън,с робския труд на малцинствата построихме съвременна България,ядрените реактори от СССР също ги платихме със селскостопански стоки произвеждани почти само от същите тия малцинства,както виждаш сега всеки политик си прави вятър на устата за АЕЦ,за някакви грандиозни инфраструктурни проекти ама ядец нищо не се получава,защото населението дето ги "избачкваше" тия работи го изгонихме,при това със цялата си глупост даже се радвахме,та така малограмотни:))
  • 49 Култура миянко

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Тб2":

    Ами аз като се погледна в огледалото нищо тюркско не откривам.Идеално съм се вписвал и в Западна Европа и Сащ.Никой безпричинно не ме е питал откъде съм.

    Коментиран от #52

  • 50 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    А бурятите или чукчи кво мислят по въпроса, а дроновете на аятоласите кога ше се плащат?

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Макрон

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Култура миянко":

    Сериозно ли бе?
Новини по държави: