Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Май, 2023 08:18 2 075 18

Южна Африка отрече: Не доставяме боеприпаси на Русия! Посланикът се извини

  • русия-
  • украйна-
  • южна африка-
  • оръжие

Американският дипломат каза, че боеприпасите са били натоварени на борда на руски кораб, който е акостирал във военноморската база в Кейптаун миналия декември

Южна Африка отрече: Не доставяме боеприпаси на Русия! Посланикът се извини - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Посланикът на САЩ в Южна Африка Рубен Бриджити се e извинил и заявил, че е прекрачил границата. Той е направил това по време на брифинг, съобщава южноафриканското издание TimesLIVE.

Той направи това, след като отделът за международни отношения и сътрудничество в петък изрази крайното недоволство на правителството от поведението и изявленията на Бриджити.

Още новини от Украйна

Припомняме, че Бриджити обвинил властите на тази страна, че доставят боеприпаси на Русия.

Американският дипломат каза, че боеприпасите са били натоварени на борда на руски кораб, който е акостирал във военноморската база в Кейптаун миналия декември.

След това президентът Сирил Рамафоса обяви, че правителството ще започне независимо разследване, за да провери тези твърдения.

Южна Африка е известна в световен мащаб с един от най-строгите процеси при продажба на оръжие на други страни, се казва в изявлението на властите.

По-рано беше съобщено, че южноафриканските власти се опитват да убедят Кремъл да се откаже от идеята за посещение на президента Владимир Путин на срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе в Южна Африка през лятото.

Причината е заповедта за арест на руския президент, издадена от Международния наказателен съд (МНС) в Хага по обвинения във военни престъпления, извършени в Украйна. Република Южна Африка е страна, признала МНС и следва да арестува Путин, ако той попадне на нейна територия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е

    24 4 Отговор
    и Факти да се извини на читателите си! Прекрачвайки границата с преписване на лъжи!
  • 2 Ауу

    24 7 Отговор
    Само демократичните държави хвърлящи атомни бомби, имат право да доставят оръжие
  • 3 дядо поп

    15 2 Отговор
    Ехей , чак се извинил! Като кажат един път , че сестра ти е с леко поведение и съмнителни доходи , ходи да доказваш , че нямаш сестра!

    Коментиран от #6

  • 4 Сериозен въпрос

    16 3 Отговор
    "По-рано беше съобщено, че южноафриканските власти се опитват да убедят Кремъл да се откаже от идеята за посещение на президента Владимир Путин на срещата на върха на БРИКС"

    Кой е съобщил това? Заинтересувайте се и го публикувайте! За не ви обвинят и вас в "прекрачване на граници" както тоя лъжец!!
  • 5 Лошо

    8 18 Отговор
    И точно в този напрегнат момент на посещение е нашия Мунчо Решетников. След великото си слово за 9 май, в което нямаше думата съюзници и НАТО, след поредните разединителни думи и създаване на напрежение при преговорите за правителство. Този да си стои тук, че само ни излага.
  • 6 Не е излъгал

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "дядо поп":

    А просто е прекрачил границата......... с лъжите си!

    Коментиран от #14

  • 7 Дааа

    13 2 Отговор
    Хвала на такива посланици!!! С такива дипломати антиамериканските настроения процъфтяват, а Лавров потрива ръце, че вършат и неговата работа!
  • 8 12343211

    5 2 Отговор
    Факт, хората трябва да внимават с информацията.
  • 9 Битко

    4 4 Отговор
    Верно, лажа е! Не продават а препродават!
  • 10 Фори

    4 5 Отговор
    Да подаряваш или продаваш оръжие на най-големият производител в света- русия е срамнно!
    Какво ще кажат след време? Ние сме най големият производител но когато ни трше не можахме да произведем. А и статута на голям и богата държава не позволява да просиш оръжие като келяв украйнец.Срамно е!
  • 11 Вирус

    8 3 Отговор
    Нахални и нагли американци
  • 12 Крушовица

    2 0 Отговор
    Нашата клепарка кво вика?
  • 13 И да да продали

    2 6 Отговор
    Смеят,ли да си признаят.
  • 14 Глей по-горе кво пише

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Не е излъгал":

    Убеждавали Путин да не ходи там/Претория.Ама той ще отиде и щат не щат ши го арестуват,прангите на китките и дайректли в Ден Хааг.Посли съд
  • 15 Ццц

    4 3 Отговор
    Посланикътсе кълнеше в живота си, че е истина. Сега ще направили публично харакири, за да спаси честта си? От догодина 1-ви април е празникът на колективния запад 🤣
  • 16 Шойгууу, Герасимов где оружиу

    4 2 Отговор
    Някак си трябва да се обясни на западната публика защо цялото НАТО не може да произведе снарядите на Украйна за един месец за цяла година. При трилиони бюджет где са парите? А през това време Русия стреля 3 пъти повече на ден. Но чак да се кълнем и да се излагаме?
  • 17 Алооо

    3 4 Отговор
    Че ЮАР пращат за Русия, това е ясно. Нашия чорап какво прави там!!? Естествено, че ще снабдяваме Африканската Република, а от там за Путин. Взеха ни за балъци.
  • 18 паси

    4 2 Отговор
    Защо никой няма право да дава на Русия няма значение каквото и да е когато тая сган има право на всичко.? Откъде и кой им дал това право ? Но Руснаците са си виновни защото им вярваха както някога наивният предател Горби само не си свали гащите да се предложи . Още в 2014 година нямаше да признаят Украинските избори по точно Военият преврат и щяха да направят така ,че на власт да дойдат които няма да се Анти-Русия Нацисти Бандеровци които Америка ги докара на власт а Руснаците наблюдаваха само какво ще стане.Не бих се учудил някой ден да им дадат особена Англия - Ракети с ядрена боеголовка и после да кажат - не знаем, няма нищо общо с нас .