Last news in Fakti

13 Май, 2023 18:54 5 934 156

Руски опозиционер: Путин ще умре, ако откаже да се предаде

  • иля пономарьов-
  • владимир путин-
  • война-
  • русия-
  • украйна

Иля Пономарьов е един от хората, които добре знаят каква е цената да се опълчиш на властта в Русия. Започнал политическата си кариера като депутат в Държавната дума, днес той се намира в Украйна и наблюдава от първия ред ужаса на войната

Руски опозиционер: Путин ще умре, ако откаже да се предаде - 1

Иля Пономарьов е един от хората, които добре знаят каква е цената да се опълчиш на властта в Русия. Започнал политическата си кариера като депутат в Държавната дума, днес той се намира в Украйна и наблюдава от първия ред ужаса на войната. Опозиционерът вярва, че Владимир Путин трябва да се предаде и да сложи край на хаоса и лудостта, които заплашват да сринат света и да го превърнат в безлюдна пустиня. Иля Пономарьов даде специално интервю за предаването "Офанзива" по NOVA NEWS.

Вие ставате депутат в Държавната дума през 2007-ма година, как изглеждаше Русия тогава?

Още тогава Русия беше започнала да се превръща в авторитарна държава. Авторитаризмът се развиваше успоредно с времето, създавайки илюзии за това какво може да бъде направено. Вероятно това е и причината няколко години след избора ми – между 2008 и 2011 година, когато Медведев беше президент, да опитаме да провокираме промени в страната, да развием демокрацията и да работим заедно върху модернизирането на икономиката. Искахме да създадем нова класа, която да бъде основната движеща сила за развитието на Русия. В момента, в който Путин осезаемо се настани на политическата сцена обаче илюзиите ни си отидоха завинаги.

А как изглежда Русия сега, години по-късно?

Държавата в момента се намира някъде по средата между авторитаризма и тоталитаризма. Русия се превърна в една много репресивна страна. Ако преди можехме да кажем, че има олигархичен капитализъм, че са налице отделни центрове на властта, които се състезават помежду си, то сега ситуацията е много по-различна. Основната причина за това е войната. Почти всички човешки свободи са сведени до нулата. В момента правителството е съставено от т.нар. „технократи” – аполитични хора, които се опитват да успокоят съвестта си чрез твърденията, че правят всичко възможно, за да може руската икономика да функционира нормално. Очевидно е обаче, че тези хора са просто марионетки, контролирани кукли на конци. Ясно е, че политическото лидерство, че властта е изцяло съсредоточена в ръцете на Владимир Путин. Нещо, което противоречи на основния закон.

Вие сте единственият депутат, който през март 2014 година гласува против анексирането на Крим – защо взехте това решение?

Защото това анексиране беше доста лошо за моите избиратели. Чрез начина, по който гласувах, аз просто изпълних задълженията си, изпълних дълга си спрямо хората, които са гласували за мен. Беше ме грижа както за държавата, така и за хората, които са част от нея. За съжаление обаче всички страшни прогнози, които определиха това накъде ще отиде моят глас, се сбъднаха. През онзи период се опитвах да убедя хората, че анексирането на Крим ще причини много проблеми на руското общество, че ще стане повод за санкции, за война и сериозни кръвопролития. Тези мои страхове се материализираха и доведоха до изолацията на страната. Нещо, което със сигурност е много лошо и би могло да застраши съществуването на Русия като държава.

Година след това срещу Вас е образувано наказателно дело, а по-късно сте обявен за международно издирване. Това ли е начинът, по който Русия се разправя с опозиционерите, с хората, които не са едно мнение с властта?

Да, това е обичайният подход на правителството на Путин. Те създават фалшиви криминални случаи и започват преследване на опонентите, на инакомислещите. Това се случи не само с мен, а и с много други членове на опозицията в Москва. Всички виждаме какво се случва вътре в страната. Ако погледнем назад във времето, ще видим как властта се опитваше да подвига различни обвинения, базирани на икономически договори, искайки да ни компрометира. Заформи се един омагьосан кръг - докато ние казвахме, че правителството е пълно с крадци, то отговаряше, че опозицията също е крадлива и корумпирана. В момента руската власт вече не се нуждае от този подход. Сега те просто обвиняват опозиционерите в екстремизъм, тероризъм и такива неща. Във времената, в които аз бях в обсега на съдебната система на Москва, най-суровите наказания бяха от около 10 години лишаване от свобода. Днес обаче те не спират да растат, стига се дори до 25-годишни присъди, като тази на Владимир Кара-Мурза.

В една от своите речи Вие наричате членовете на „Единна Русия”, партията, която стои зад президента Путин, мошеници и крадци. Фраза, първоначално използвана от Алексей Навални. Все още ли сте на това мнение?

Да, моето мнение все още е такова. Единствената промяна е, че когато произнесох своята реч, тези хора просто крадяха, сега ръцете им са изцапани с кръв, защото те са отговорни за смъртта на стотици хиляди хора. Те не са просто мошеници и крадци, те са престъпници.

В момента Вие се намирате в Киев и наблюдавате войната от първо лице. Какво можете да ми разкажете за ситуацията на фронта?

Всички очакват голямата контраофанзива. За съжаление, все още има много ракетни атаки по цивилни цели. Те станаха по-чести около майските празнични дни, по-специално осми и девети май – тогава имаше доста сериозни атаки срещу украинската столица. В крайна сметка обаче ходовете на Русия са безполезни – защитата, която Украйна има, успява да блокира повечето ракети, преди те ударят целта си. За съжаление, все още има много цивилни хора, които се превръщат в косвени жертви на безумието на войната. В момента украинската армия прави много тестове на бойното поле и опитва да идентифицира, както своите собствени слаби страни, така и ахилесовите пети на руските войници. Съвсем скоро ще станем свидетели на началото на сериозна контраофанзива.

Какво можете да ми кажете за едно събитие, което разбуни духовете в последно време – нападението с дрон срещу Кремъл?

Мисля, че зад тази атака стои група от руснаци. Тяхната цел беше доста ясна – искаха да спрат военния парад на девети май, да вдигнат завесата на пропагандата и да покажат на обикновените хора какво наистина се случва в Русия. Знаете ли, всички тези атаки и различни събития, които бележат хода на войната, рядко стигат в своята цялост до руските граждани. Мисля обаче, че след като всички видяха колко по-малък и скромен беше военният парад този май, обществото започна да осъзнава и да коментира помежду си всичко, което се случва отвъд завесата на пропагандата. Сама по себе си атаката не може да достави послание или съобщение. Това, което говори повече от 1000 думи обаче, са последиците. В крайна сметка хората осъзнаха, че администрацията на Путин не контролира ситуацията.

Какъв ще бъде отговорът на Русия?

Най-добрият отговор би било това Русия да се предаде – нищо друго. Всъщност ние видяхме отговора на Русия. Путин някак успя да „вземе заложници”, успя да изкуши някои световни лидери, които присъстваха на военния парад в Москва. Сигурно си спомняте, че миналата година никой не се появи. Дори и онези, които изглеждат като съюзници на Путин – президентът Лукашенко например, не поискаха да отидат. Тези, които се престрашиха да го направят тази година, със сигурност са били принудени по един или друг начин. Путин искаше да има световни лидери на парада, за да е сигурен, че на девети май няма да има нова атака срещу Русия. Политическият елит, който се беше събрал на площада, изглеждаше доста изплашен. Хората постоянно се взираха в небето, потрепваха при всеки по-силен шум – това означава, че наистина ги е страх.

По време на парада в Москва, Владимир Путин заяви, че за Русия няма неприятелски и враждебни народи, както и, че истинската война всъщност се води срещу Русия. Как ще коментирате тези негови думи?

Вижте, Путин е известен с това, че лъже. Обикновено подходът му, за да пробутва лъжите си, е методът на огледалото/огледалният метод. Щом президентът каже, че властта е миролюбива, то това със сигурност значи, че тя е враждебна. Ако чуете Путин да казва, че светът атакува Русия, то това означава, че всъщност самият той атакува света. Всеки път, когато слушате негови речи, трябва да знаете, че истината се намира на 180 градуса от това, което той говори.

Какво бихте казали на руския президент?

Единственото, което бих му казал в настоящия момент, е да се предаде. Ако го направи, все пак, ще има справедлив съдебен процес. Да, Владимир Путин вероятно би влязъл в затвора, но поне ще остане жив. Ако той откаже да се предаде, най-вероятният изход от ситуацията е смъртта му, при това в доста близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 140 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цру

    68 15 Отговор
    няма да закачате дядя вова ей!
  • 2 Да вмъкна

    102 73 Отговор
    Днес за последно се уверих, че има журналисти, които не са за тази работа. Те не правят разлика между ДУХ и МОРАЛ. Даже и превода от оригинални статии ги затруднява. Или манипулират, което е показателно за техния морал.

    Коментиран от #9

  • 3 Мдаа

    117 84 Отговор
    Предатели винаги е имало и ще има. И Факти ги идирвт и ни ги представят като герои

    Коментиран от #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гадател

    63 74 Отговор
    Путин ще се гръмне в бункера докато слуша Вагнер. А докато Лавров и Медведев подписват безусловната капитулация, Кончита Вурст и Емили Тротинетката ще развеят байряка с дъгата над Кремъл.

    Коментиран от #30

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 РЕАЛИСТ

    80 48 Отговор
    Думите на ренегат, който сътрудничи на врага , нямат никакво значение. Путин е вече в историята, а предателите никой не помни.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мдаааа

    77 37 Отговор
    Винаги и навсякъде е имало и има родоостъпници, предатели и майцепродавци... и съдбата винаги им е била незавидна...
  • 13 Мария Атанасова

    56 36 Отговор
    Ти не си човек как не те е срам да пишеш глупости ежечасно видя ли те такъв шамар ще ти забия че ще ти изпаднат ментето очила
  • 14 ПУТЛЕРИЗМА Е ...ПРО'КАЗА,..ЧУ'МА И

    55 47 Отговор
    И ПРОКЛЯТИЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
    ГАЗОВИ КАМЕРИ ЗА ТАЯ...ЧОВЕКОНЕНАВ"ИСТНА ГНАС

    Коментиран от #60

  • 15 РЕАЛИСТ

    49 48 Отговор
    Няма по пропаднали и гладни от ватите и техните бегераби!

    Коментиран от #23, #38

  • 16 Еми така е

    45 38 Отговор
    наистина няма друг вариант - или ще остане жив в затвора, или ще бъде думнат от останалите кремълски глупаци, които вече подготвят заместника му..
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мишел

    49 33 Отговор
    Маглтушката е в капитулация и разпад, копейките реват на бунището, мухахаа!

    Коментиран от #40

  • 19 Чутовно племе

    49 31 Отговор
    Ру софилистици, ама не искат да ходят в Расия!

    Коментиран от #72

  • 20 Ъ мчи

    45 32 Отговор
    Марче към този ренегат, МА.Ко ни пробутваш мнението на прогонени псета
  • 21 Костя:

    28 15 Отговор
    Не издържам вече..не мога .. Цоне,дръж ме ще си посегна.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Това е неоспорим

    14 15 Отговор

    До коментар #15 от "РЕАЛИСТ":

    Факт.

    Коментиран от #46

  • 24 Хахаха..

    48 30 Отговор
    Тая грозна муцуна се скрила на Запад и оттам лае какво щял да каже "в лицето на Путин".Нищо няма да кажеш ти,само като еврейският шахматист от Азербайджан ще правиш джаф джаф от безопасен ъгъл,това е,няма друго..
  • 25 Коко

    26 18 Отговор
    Аман и от Мара
  • 26 хахаха

    47 20 Отговор
    Иля Пономарьов, член на КПРФ, после на Левия фронт, после на Справедлива Русия...и накрая - емигрант в бандеровска украйна
  • 27 Юлиян

    35 22 Отговор
    За първи път чувам за този ,,опозиционен лидер,,.Едва ли ще чуя отново нещо за него.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 36 Отговор
    Путин е Диктатор а Края на Диктаторите е самоЕдин Тоест Летален Край

    Коментиран от #47, #49

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кюмюра от Драгалевци

    35 19 Отговор
    Тъй наречения дисидент само за физиономията си трябва да получи 5г изправителен режим на зона.
  • 34 Ърл оф Трън

    30 28 Отговор
    Съществуването на Русия като държава е заплашено от агресивния експанзионизъм на САЩ и НАТО. Следователно заплахата е екзистенциална и рано или ксно ще доведе до използването на ядрено оръжие.

    Коментиран от #140

  • 35 Ха ха ха

    22 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Предател викаш..... интересно, какво ли са мислили германците за Хитлер на 8.05 и после на 9.05.1945

    Коментиран от #51

  • 36 Мим

    25 18 Отговор
    Явно ти ще го изпревариш,като предател и няма да си жив за да видиш Путин.То такива като теб това и заслужават...

    Коментиран от #100

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бибитко

    30 15 Отговор
    Водещият на тази "офанзива" Любо Огнянов е мъжкото издание на Илияна Беновска, също тъй ехиден, язвителен и елементарен като нея, да не говорим за фъфленето му. Но понеже е евроатлантическа мисирка и пее в съглашателския хор, му дадавт и на него пари, за да промива мозъците на зрителите!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Слава на великия Сталин!

    29 29 Отговор
    Да живее непобедимата Червена армия!

    Коментиран от #50

  • 42 Костаки

    23 20 Отговор
    Путин не може да го намерите вече из бункерите... как очакваш да се предаде и да си подпише смъртната присъда... да го търсиш трябва да играеш на тука има - тука нема.
  • 43 Никой

    21 24 Отговор
    Сега разбрахте ли защо в небето в деня на парада липсваха руски самолети ? Русофила няма да проумее .
  • 44 Новините от Котел

    15 18 Отговор
    Путин ще е в Хага журналистите от Библиотекарския институт в ада ФактЪ
  • 45 Иван

    21 16 Отговор
    Масонските сатанисти само за смърт говорят.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бат Вальо

    24 31 Отговор

    До коментар #31 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Отново сте прав адаш! Края на всеки един диктатор е един - летален. Пример Саддам, Кадафи, Бин Ладен и сега е ред на последния диктатор Путин

    Коментиран от #61, #75

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Защо не

    17 19 Отговор

    До коментар #41 от "Слава на великия Сталин!":

    отидеш на санаториум да се лекуваш.

    Коментиран от #53

  • 51 Иван

    21 13 Отговор

    До коментар #35 от "Ха ха ха":

    Каквото ще мислят за Зеленски ...преди и ...след. Несъмнено.
  • 52 Ха ха ха

    24 21 Отговор
    Царь Потин няма да умре..... той винаги ще живее в сърцата и душите на BG ватенките! Даже малките ватенки ще ги кръщават Вова....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Спиди

    11 8 Отговор
    Боклук
  • 55 Пха ха ха ха

    19 14 Отговор
    Зеленски екскурзиянта
  • 56 Летящото племе на Пу

    17 20 Отговор
    Още една година драми в Украйна и Путин приключва курса..най-вероятно ще станат военна хунта като Северна Корея
    следващите 30 години ще им е добре
  • 57 НУРС

    20 27 Отговор
    За да се предаде се иска смелост и достойнство.
    Този ботоксов пръдльо на токчета няма нито едно от двете.
    Ще го извадят като Садам и Кадафи от някоя канализация.

    Коментиран от #133

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 8 Отговор

    До коментар #47 от "Бат Вальо":

    Благодаря
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Евроатлантик

    27 18 Отговор
    От 20 години чакаме Путин да умре и да падне от власт. Кралицата не го дочака, Меркел не го дочака, Буш, Обама, Тръмп не го дочакаха, Лиз Тръс и Борис Жонсън не го дочакаха.
    Мъка и тормоз...

    Коментиран от #69

  • 64 НАВАЛНИ ПРЕЗИДЕНТ !

    20 24 Отговор
    НА ИЗРОДА ПУТИН МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ .

    Коментиран от #67, #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 точно така

    25 17 Отговор

    До коментар #4 от "Стойко":

    зеленото насмъркано джудже няма друг изход. Даде си всички отверкстия на заем на "колективния дапад" да унищожат Русия. НО ПАСАРАН!!!!!
    Русия винаги излиза по-силна. Който не вярва, да погледне в Историята.
    Русия няма да се разпадне, но окраината - да. Отсега й се заглеждат - поляците например Лвов.

    А продажни хора и политици ВИНАГИ е имало. Има и сега на ПОРАЗИЯ в лагера на зеления папагал, но на журналята не се разрешава да пишат за тях.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Азиатец

    4 8 Отговор

    До коментар #63 от "Евроатлантик":

    ами хората ди сменят управляващите , това диктатурара не си го изтъкнал като някаква голяма гордост като чели
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 СССРБарета

    22 19 Отговор
    Русия никога не се предава пред нея другите се предават! Тоя соросоиден празен мозък кой го слуша!

    Коментиран от #73, #86

  • 72 странно,

    20 8 Отговор

    До коментар #19 от "Чутовно племе":

    твърде демократичният модератор не е спрял този отвратитетел некст на навит като пружина трол, но спира моя, в който казвам, че Навални е слаба фигура и питам за ценоразписа да се пише срещу Русия.
  • 73 САЩ

    10 13 Отговор

    До коментар #71 от "СССРБарета":

    За това ли се наложи , леко да в лендлизнем всв2 , та барям не спрехте да съществувате ?

    Коментиран от #83

  • 74 Последния Софиянец

    5 4 Отговор

    До коментар #70 от "Въпрос":

    Точно задаваш въпроса ник "Въпрос"?!
    Явно не посещаваш често сайта и си видял само гаврата с тоя Козлодуйски който е известен коментиращ тук както мен . С него всеки ни знае тук. Гавреха го и го унижава публично защото са смятали че е путинофил. Явно това е причината и толкова страшно го смазваха публично и пред всички. И си забелязал предполагам че вече от няколко дни никой не го обижда вече толкова жестоко.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 РУСКИ ПРЕДАТЕЛИ МНОГО , ЗА БЕСЕНЕ !

    22 14 Отговор
    ПУТИН МНОГО НЕ ГИ БАВИ !
  • 77 Наркоманска физиономия

    24 13 Отговор
    Ако в Русия беше диктатура, теб отреп ко отдавна щяха да те ръфат червеите, а не да си опозиционер с трибуна по медиите.
    Долари, шекели, грантове....?!?
  • 78 Някой

    21 7 Отговор
    И поради що се налага да четем (само заглавието, че тази помия не се търпи) бървежите на този никому неизвестен, назначен за опозиционер от американското посолство индивид? Колко хора в Русия го подкрепят? 100, 200 , 1000? Надали са повече...
  • 79 СССРБарета

    18 13 Отговор
    Байдън ако не се предаде ще умре, а пък капитулацията на сащ ще подпише за Зеленски!

    Коментиран от #85

  • 80 Пешо

    15 5 Отговор
    Не е истина какъв трябва да си , за да коментираш тази статия? До там стигнаха тези небивалици. Дъно!
  • 81 Наистина

    20 12 Отговор
    Номерът на скоростите НПО не мина в Русия. Не можаха да овладеят управлението както напр. в България. Сега активирани от ЦРУ петоколонници се опитват да злепоставят държавата си. САЩ са зло!
  • 82 хъ хъ

    16 7 Отговор
    мара ептен е превъртела😁
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 На марта в сряда щели да спечелят

    11 13 Отговор
    Украинското ПВО добре ги е загряло на руска територия..два самолета и два хеликоптера разход
  • 85 Бате,

    10 10 Отговор

    До коментар #79 от "СССРБарета":

    ВСУ са в Бахмут.
  • 86 Не се предават.

    8 6 Отговор

    До коментар #71 от "СССРБарета":

    Бягат.
  • 87 Гъл Фон

    7 5 Отговор
    тоа па, Путин одавна умре ве щамандуро
  • 88 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Механик":

    Благодаря
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Ксаниба

    8 4 Отговор
    Тоа навалник е толкова опощиционер, колкото всеки един ворюга е оппозиционер
  • 91 Жададык

    13 5 Отговор
    Е Жамбаската писа 78 пъти, че Путин е умрел....айде вземете се разберете, че сте смешни.
  • 92 35567888

    10 5 Отговор
    Ти ще Мреш по рано от него бе Продажник
  • 93 ИСТИНСКИ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    ЖЕГА Е
  • 94 Самарин

    15 5 Отговор
    Аланкоолу,може и да не си жив да видиеш Путин умрял.
  • 95 До а ти о!

    12 7 Отговор
    Поредния купен предател от някое задокеанско нпо
  • 96 Жоро

    15 8 Отговор
    Поредния измислен ,платен опозиционер ,дрънкащ глупости поръчани от господарите му
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Цензура

    16 7 Отговор
    Руските власти са твърде либерални. Националните предатели като този, трябва да се ликвидират, не да бъдат търпени. Да се възстанови СМЕРШ, такива да бъдат залавяни, където и да се крият, да бъдат завличани в Москва, съдени, осъждани и елиминирани.

    Русия да се предаде, да се предаде пред нациcтите и изврaтенците? А сама да се раздели на 58 държавици, за да направи кефа на САЩ - не искаш ли, изpoд?

    Коментиран от #104, #115

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 11 Отговор

    До коментар #36 от "Мим":

    "Путин" и да умре няма да се разбере....Жена му Людмила, с която са разведени, каза, че не разпознава "Путин" в този, който ни го представят за него?
    Копи пейст: „Неколкократно Людмила Путина правила опити да подаде молба за развод, ала била заставяна да мълчи, като била изпращана в психиатрична клиника. Бившата първа дама споделя, че е преминала през всички кръгове на ада - психотропни вещества, издевателства, дори била заключвана в изолатор. Месец преди смъртта си Владимир Путин излязъл навън посред нощ, без да предупреди. Така и не се появил повече. Малко след това една нощ в дома им дошли хора, които търсели нещо специално. Тя била предупредена, че ако иска да живее, ще трябва да мълчи. Няколко дни след това се появил и първият дубльор на Владимир Путин, а тя била принудена да играе ролята на негова съпруга. Според версията, приписвана на бившата първа дама, я спасило това, че враговете на Путин не успели да открият точна нейна двойница. След продължил повече от 30 години брак Путини се разведоха цивилизовано през 2013 г. Людмила приела раздялата като избавление.“
  • 101 Съдбата😁😁😁😁

    9 10 Отговор
    Путин е военнопреТъпник, трябва да бъде разчленен, това и ще му се случи! Запомнете ми думата, ши… ни путинофили. И вас не ви чака по-добра участ! Заслужена при това! Казах хан Ювиги на всички Българи от Азов до Бяло море!

    Коментиран от #103, #116, #119

  • 102 Докога?

    13 6 Отговор

    До коментар #49 от "Механик":

    Западните социолози казват, че Путин има 80% подкрепа - ама ти, пияницaта от мухляcалата панелка сигурно знаеш по-добре....

    Коментиран от #112

  • 103 Марш

    8 5 Отговор

    До коментар #101 от "Съдбата😁😁😁😁":

    Казваш ти... а съгласува ли го с Наполеон от съседното легло?

    Абе, всички ли русофоби сте с отклонения?

    Коментиран от #106

  • 104 Знаеш си го

    3 2 Отговор

    До коментар #98 от "Цензура":

    Нали знаеш че те чака същата съдба, която пожелаваш на другите, мъки, дълги , болезнени!

    Коментиран от #122

  • 105 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 11 Отговор
    Путин е Диктатор

    Коментиран от #113

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Реактор,":

    Моля Да Се Върне На Подателя
  • 108 Това

    11 9 Отговор
    Това путинофилите са най-големите социопати и човекомразци, трябва да бъдат затваряни до живот!

    Коментиран от #111

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Леля Петра

    8 3 Отговор
    Нали е умрял от 3 г.Ред е на дедото дет се изпуска.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Верно бе

    5 10 Отговор

    До коментар #102 от "Докога?":

    На Путин подкрепата му е толкова колкото реши Путин..на паметника на Жуков подарили тоалетна чиния и човека влязъл щастливо в затвора..от друга страна добре е руските бабички да държат силно за Путин че да могат да отидат заедно по дяволите както се полага
  • 113 ха ха

    9 4 Отговор

    До коментар #105 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    шото урсула не е ? конфликта е по вина на евро съюза и сащ , луди клептократи
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ето добра ушанка си пък стоиш тука

    7 8 Отговор

    До коментар #98 от "Цензура":

    Повече глад и терор ще доведе до по експлозивна революция..да не мислиш че на поколението което расте в момента му пука за СССР..самите руски военни няма да издържат още много унижението което поемат е на максимално ниво
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 така ли

    1 1 Отговор
    Пупюмапинкен ....
  • 118 Взимайте пример путлерофили

    6 10 Отговор
    Путинчета, гледахте ли клипа дето орка от вагнер си разпиля мозъка в окопа налапвайки дулото на ака-то, след като деоба му раздроби крака, взимайте пример от него, незабавно!

    Коментиран от #127, #135

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Скопени

    8 6 Отговор
    Всички путинофили са яко скопени!

    Коментиран от #126

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Това може да

    4 3 Отговор

    До коментар #124 от "Скопени":

    изрече само абсолютна откачалка. Но какъв друг да е?
  • 127 толкова безумна

    10 5 Отговор

    До коментар #118 от "Взимайте пример путлерофили":

    простотия може само ДЖЕНДЪР повредените пишман евроатлантици (ако знаят какво значи това?) да произносят. Как модераторът пуска такива текстове?
    По това ще разбере човек животинското им ниво на изхранващи се с насекоми джендър издания.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Пурко

    6 5 Отговор
    Този е избягал при господаря си,който му е плащал сребърниците.Предателя си остава завинаги предател и за свои и за чужди.
  • 130 Хохо Бохо

    9 8 Отговор
    Путин и сега е жив труп.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Тим билдинг

    4 2 Отговор
    Кокорчо се гримира със сенки.Ще подпише Истамбулската от вуле.
  • 133 ПТУРС

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "НУРС":

    Що не вземеш пищова на Зилената гъсеница и да се тряснеш в чел цето!!!?
  • 134 ганев

    3 3 Отговор
    А ДАНО ТОВА НЕЩО КОЕТО ИСКА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ ДА УМРЕ ПРЕДИ ПУТИН БОГ ДА ГО ПРОСТИ
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 КОГА

    9 1 Отговор
    Ще има
    ИНТЕРВЮ с усръински ОПОЗИЦИОНЕР!!!?
  • 137 Кремиковци

    6 2 Отговор
    Прилича ми на педо.фил тоя нещо,ще яде зор
  • 138 стоян георгиев

    7 5 Отговор
    Има и нормално мислещи руснаци ,но уви са малко и преследвани.

    Коментиран от #145

  • 139 пиночет

    7 5 Отговор
    По голям смотаняк от Путин,историята не помни,само смотаняк и палячо би нападнал суверенна държава!

    Коментиран от #141, #144

  • 140 Така де

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "Ърл оф Трън":

    Ядреното оръжие на Русия е същия боклук, като префърцунените им ракети. Ще се взриви над главите им.

    Коментиран от #143

  • 141 Рико

    6 5 Отговор

    До коментар #139 от "пиночет":

    Руснаците тръгнаха с безумието да говорят, че няма Украйна, няма украински народ, че украинците не са хора?! Това е възможният краен геноцид. В света няма държава която да е 100% етнонационална. Всяка една държава в света има притесненията от етническото си разнообразие. Коя държава ще признае геноцид? Ами тя застава срещу собственото си съществуване. Щом на едно място се приема геноцид, ще има и на други места. Реално НИТО една държава няма да подкрепи Москва. Това им беше най - тежката грешка, да твърдят че цял народ не съществува.

    Коментиран от #142

  • 142 Украйна е част от

    4 4 Отговор

    До коментар #141 от "Рико":

    Руската империя. Забравиха го, сега ще плащат.
  • 143 И САЩ така мислят

    4 2 Отговор

    До коментар #140 от "Така де":

    затова предпочитат да си стоят в обора, а укрите да мрат на бойното поле, след тях - останалите източноевропейски лумпени.
  • 144 Е с тази дефиниция

    4 2 Отговор

    До коментар #139 от "пиночет":

    всички щатски президенти от Рузвелт насам са яки смотаняци.
  • 145 Затова пък

    3 3 Отговор

    До коментар #138 от "стоян георгиев":

    нормални щатски подлоги няма.

    Коментиран от #147

  • 146 М3 голд

    5 6 Отговор
    Много дълъг спам. Решил да избяга в Окраина за да е интересен той. Него не интересува Русия, нейно политическо бъдеще. Интересува го неговото бъдеще. Вероятно си го вижда наблизо. Предателите и Господ не ги обича. Да е жив и здрав!

    Коментиран от #148

  • 147 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #145 от "Затова пък":

    Така е. ти такъв ли си?
  • 148 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #146 от "М3 голд":

    Напротив този е истински мъж.мобеше да си е добре и да си лапка ако бе превил гръб като останалите матрьошки.само че ти и останалите с превитите гърбове няма как да го разберете.
  • 149 Конник

    4 1 Отговор
    Стига вече с тия бити карти. Умърлушени, обидени дисидентчета сипят акъл?
  • 150 Е то

    3 0 Отговор
    Кво да пиша, като всичко е ясно !
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Гошо

    0 0 Отговор
    Още един соросоиден смукач ,като нашите така наречени демократи
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 пенко

    1 0 Отговор
    КЪДДЕ СИ БЕ --- " ИЛЛЯ МОРУМЕЦ " -- П И ЗД А " ОПОЗИЦИИ " ?????????????
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания