Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Май, 2023 04:28 1 113 9

Фумио Кишида: Украинската криза ще се проточи

  • фумио кишида-
  • украйна-
  • премиер-
  • япония-
  • криза

Г-7 трябва отново да се обедини и да покаже силна солидарност към Киев, заяви премиерът на Япония

Фумио Кишида: Украинската криза ще се проточи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японският премиер Фумио Кишида смята, че кризата около Украйна ще се проточи и страните от Групата на седемте (Г-7) трябва да бъдат единни в подкрепа за Киев, става ясно от негово интервю за телевизия Ен Уйм Кей, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Съществуват опасения, че ситуацията в Украйна ще се проточи. Смятам, че именно в този контекст Г-7 трябва отново да се обедини и да покаже силна солидарност към Украйна. Силни санкции срещу Русия и силна подкрепа за Украйна. Ние ще продължим да го правим. Смятам, че е важно да изпратим такъв сигнал (на срещата на върха на Г-7)", заяви премиерът.

Говорейки за предстоящата среща на лидерите на Г-7 в Хирошима, Кишида заяви, че я смята за много важно събитие. "Световните лидери ще се съберат тук, за да обсъдят въпроси, свързани с мира и стабилността. Тъй като неспокойната международна общност е изправена пред исторически повратен момент, смятам, че няма по-подходящ град за такива дискусии от Хирошима. Изправени сме и пред въпроса как да се справим с мащабни международни кризи, като например енергийната и продоволствената", добави Кишида.

Япония ще председателства Г-7 през 2023 г. От 19 до 21 май домакин на срещата на върха на Г-7 ще бъде Хирошима - градът, който е бомбардиран от САЩ на 6 август 1945 г. На срещата на върха са поканени и лидерите на Австралия, Бразилия, Островите Кук, Индия, Индонезия, Съюза на Коморските острови, Южна Корея и Виетнам.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    Трябва Дипломация Преговори
    Мир
  • 2 ХАХАХА

    6 3 Отговор
    Поредния чалнат!!! И така до края на света с обединението и подкрепата от ЕС ,ФАЩ и дръпна трите.
  • 3 Иван

    5 3 Отговор
    Хирошима е подходящ град......Ивицата Газа е също подходящо място.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 12345678

    5 2 Отговор
    Що така премълчавате истината, демократи? Градът, който е бомбандиран с какво? С буркани компоти може би. Бъдете поне веднъж коректни, жертвите го заслужават, напишете, градът, който беше бомбандират от америка с ЯДРЕНИ бомби!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЗАБЛУДИТЕ ВИ НЕ МИНАВАТ.

    6 2 Отговор
    А БЕ ПАПАГАЛИ , ДО КОГА ЩЕ ПЛЯМПАТЕ ВЕЛИКИТЕ ИЗВРАТЕНОСТИ НА ГОСПОДАРЯ СИ ??????? НЯМА ЛИ ДА ЧУЕМ ЕДНА УМНА ПРИКАЗКА ПОНЕ ОТ ЕДИН ОТ ВАС - ПРИКАЗКА ЗА ПРЕГОВОРИ ,ДИПЛОМАЦИЯ , ОВЛАДЯВАНЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЯ КОМФЛИКТ ???? ТЕ ЩЕЛИ ДА СЕ ОБИДИНЯВАТ , КАТО ЧЕ ЛИ ДО СЕГА НЕ СА БИЛИ ,АМА ЩЕЛИ ДА ПОКАЖАТ СИЛНА СОЛИДАРНОСТ С КОГО , С УКРАЙНА ЛИ ??ХА,ХА НЕ С УКРАЙНА А СЪС САЩ , МИШОЦИ !!!!!ВАШАТА , ЕВРПЕЙСКАТА ,УКРАИНСКАТА ПОМОЩИ СА САМО ЗА САЩ ЗА ДА ВОЮВА С РУСИЯ. ОЩЕ ЛИ СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ СВЕТА ??? НЯМА КАК НЯКОЙ ДА ВИ СЕ ВЪРЖЕ.
  • 9 и тоя американски слуга

    4 1 Отговор
    ще последва съдбата на шиндзо абе
Новини по държави: