17 Май, 2023 07:15 1 810 21

Индия недоволства от искането на Борел за ограничаване вноса на петролни продукти от руски нефт

  • индия-
  • европейския съюз-
  • жозеп борел-
  • ес-
  • петрол-
  • русия

"Призовавам ви да прочетете Регламент 833/2014 на Съвета на ЕС", добави индийският външен министър. Регламентът се отнася до правилата на ЕС за ограниченията по отношение на Русия

Индия недоволства от искането на Борел за ограничаване вноса на петролни продукти от руски нефт  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар отхвърли изявлението на ръководителя на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, че ЕС може да ограничи вноса на индийски петролни продукти, произведени от руски нефт, предаде ТАСС..

Борел отправи този призив в интервю за в. “Файненшъл таймс”.

В отговор Джайшанкар посъветва Борел да прочете правилата на Съвета на ЕС. "Погледнете правилата на Съвета на ЕС, руският нефт се преработва значително в трети страни и вече не се третира като руски нефт", цитира информационната агенция АНИ думите на Джайшанкар.

"Призовавам ви да прочетете Регламент 833/2014 на Съвета на ЕС", добави индийският външен министър. Регламентът се отнася до правилата на ЕС за ограниченията по отношение на Русия.

По-рано във вторник Борел не изключи, че общността може да ограничи вноса на индийски петролни продукти от руски нефт, за да затегне антируските санкции, наложени заради ситуацията около Украйна. Според Борел е "нормално" Индия да купува петрол от Русия, но южноазиатската страна не бива да се превръща в "център за рафиниране" и след това да го продава на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    56 2 Отговор
    Борел е никой запада отказва да приеме, че вече никой не ги бръсне за нищо и си гони собствения интерес.

    Коментиран от #15, #19

  • 2 Хмм

    45 2 Отговор
    Абе я му пратете на Борела, 200 - 300 милиона цигани мигранти, да си седне на четирибуквието

    Коментиран от #20

  • 3 Бонев

    53 2 Отговор
    Нашият велик ЕС оправи Русия и Китай, сега се захваща с Индия. Палячовци.
  • 4 🇧🇬🇪🇺💯

    35 2 Отговор
    Не сме чули от Жосеп Борел все още за днес че войната в Украйна ще се реши на бойното поле, губи ми се ена немска ястребица гжа Бербок че всички сме във война с руссия, да попитам гн. Шолц защо списъци днес, вчера беше победа на бойното поле или нещо съм изпуснал парадът на германските лепарди в москва?
  • 5 Пешо

    31 1 Отговор
    Евробюрократите вече се препънаха тотално .
  • 6 Ццц

    44 1 Отговор
    Той регламентът си регламент. Важи във всички ЕС държави и се прилага с приоритет пред държавния закон. Нали обожават суверенитета на другите и го защитават дори с цената на фалит? Но временно не важи. Само докато угодим на началството и после пак. Сега се чудят как да замажат положението, че всички други печелят за сметка на нас европейците. Трудно е да се обясни защо поддържат един престъпен наркомански режим във война, в която никога няма да спечели, подаряват му пари на данъкоплатците и в същото време блокират евтини стоки, за да купуват същите с надценка от трети държави???? До края на мандата на това ЕС управление бежанците ще искат да си се връщат в Афганистан, а ние ще искаме да вървим с тях. По-некомпетентни и прости хора могат да се намерят само в люлката на демокрацията!

    Коментиран от #7

  • 7 🇧🇬🇪🇺💯

    30 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ццц":

    Мога спокойно да предвидя Европейски “meltdown” на следващите избори за правителства в Европа, Германия, Франция, Италия и так далее… но кой квот си направи никой не може да му го направи, специално за Шолц, внукът на ЕсЕс офицер е аут на следващите избори.
  • 8 АБЕ

    21 1 Отговор
    Каде е Европа каде е Индия..

    Коментиран от #21

  • 9 Това беше

    4 18 Отговор
    целта на санкциите - Русия да печели по-малко. При таван от 60$/барел Индия го купува по $42. Казали са на руснаците,че при по-висока цена няма да купуват. Изнасят бензин и дизел в ЕС и печелят доста добре. Ако себестойността на нефта е $30 за руснаците остават $12, а преди войната биха оставали $40-50.
  • 10 🇧🇬🇪🇺💯

    9 2 Отговор
    Tук да направя една забележка че на маса мога да си пия бирата и с внуци на ЕсЕс офицери.
  • 11 Смешно ли, тъжно ли, жалко ли?

    22 0 Отговор
    Тия евро палячовци съвсем се оматаха като патета в калчища, защото "американските петролни продукти" от какъв нефт са? Скарал се борелчо, че индийците купували нефт от Русия и го продавали на ЕС. Смешник. Ами че индийците, китайците, краварите, това го правят от началото на тъпите ЕС санкции. Всички това го знаем от ден едно, борелчо сега го разбрал. Знаем и друго, европейските бюрократи изпълняват исканията на краварите, а краварите искат целия внос и износ на ЕС да минава през САЩ. И тук въпросът е само един, до колко ЕС бюрократите са си падали на главите като малки, за да се съгласят на краварските мераци? Като гледам борелчо, явно много...

    Коментиран от #13

  • 12 🇧🇬🇪🇺💯

    17 0 Отговор
    Европа в “тупик” но дано следващата Зима да е толкова нестудена колкото и тази която беше.
    И една забележка, “ Индустриите за Добив на Петрол и Природен Газ са най големият бизнес в света, периодът за инвестиции/експлоатация е дълговременен, тепърва ше се очакват разлики в системите на добиване на петрол и природен газ в световен мащаб, затова руснака е спокоен, времето работи в полза на Руската Федерация и срещу Европейският Съюз.
    Европа е в незавидно положение на световно губещ играч, печелившите от войната в Украйна са Китай, Индия, Съединени Щати, Латинска Америка и Русия.
    Украйна ще се бие до последният украинец за наше всеобщо съжаление, а Европа ще плаща Украинските сметки до последният европеец.
  • 13 🇧🇬🇪🇺💯

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Смешно ли, тъжно ли, жалко ли?":

    Повярвай ми “краварите” тук (става въпрос за украинският конфликт) са в шеста глуха, конците се дърпат от обединена европа главно от Германия, Французите са накъдето ги завлече течението, Италианците отдавна са банкрутирали и нямат право на глас, Англичаните знаеки каква “боза” са Германци и Французи предвидливо излязоха от Европейският Съюз и сега могат да наливат масло в огъня без да много, много да се интересуват от последствията но Европа, Европа е аут за дълги времена.
  • 14 резервист

    12 0 Отговор
    Не е лесно да си прост! Помните ли как Урсула фон дер Ваксинен ходи в Китай да им се кара и да ги поучава какво да правят и беше приета от зам. министъра на пощите?! Сега и тоя изкуфял старец се изказва неподготвен. Времето на колониализма отдавна мина. Минава и времето на американския диктат. Ако не почнат да мислят с главите си ще ни докарат китайски диктат.
  • 15 куку

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    пореден кретен от ес
  • 16 Какво пък

    7 0 Отговор
    им пука на индийците какво иска тоя изперкал дядка
  • 17 дядо поп

    7 0 Отговор
    Борел се бори , за някой друг барел!
  • 18 Абе този пияница

    5 0 Отговор
    даже за нас, европейците е някакво нищо, какво тогава да го слушат пък индийците?
    Никой, както и всичките, високо платени мишки в "управелнието" на този "съюз", НЕ го е избирал от хората в Европа!
    Как тогава ще говори от името на 500 милиона европейци? То стана традиция вече, някакво си малцинство от психично-изкривени "лидери" да си прокарват техните глупости, уж представяйки цели народи и съюзи! Но всъщност действат само по заповед на други или по собствени убеждения, които нямат нищо общо с народа!
  • 19 Майстора

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Абе не бръснат, ама всички искат да продават в ЕС..Що ли? Като чуят че ще има санкции и все едно катър им е стъпил с предните крака в джобовете..и им диша тежко във врата...НАли си имат ШОС-МОС..БРИКС-МРИКС..да си търгуват там...къф им е проблема..
  • 20 Много му пука

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хмм":

    на дедо Йоско селскио кмет от мигрантите.
    Той не живее там къде те са или ще отидат.
    Кадафи им го каза че ако го махнат мигрантите ще дойдат.
    Е, дойдоха, всеки ден спасяват по 200-300.
    Ама debилните западняци пак не могат да загреят откъде им е това.
  • 21 Индия е голяма мизерия

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "АБЕ":

    Нещо невъобразимо!Дават филм къде отиват бракуваните грамадни фериботи-в Индия.И там оксиженисти ги срязван на оксижен на парчета и след това в завода за металолеене-Пахтакор Митал,да същата тая фирма,дето стоеше на Кремиковци,или завода в Галац(тва не е важно).А работниците как работят?Предпазно облеклоНИКАКВО.Обувки?БОСИ.Спането-на поляната до установения за срязване ферибот,сиреч НА ПЛАЖА.Завивки-никакви.Беднотията в Индия ПОСЛОВИЧНА
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания