Last news in Fakti

28 Май, 2023 05:04 2 469 11

Камала Харис предупреди кадети за Русия и САЩ: Навлизате в един нестабилен свят

  • камала харис-
  • кадети-
  • опасност-
  • русия-
  • китай-
  • сащ

Светът се промени драстично, подчерта вицепрезидентката

Камала Харис предупреди кадети за Русия и САЩ: Навлизате в един нестабилен свят - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският вицепрезидент Камала Харис бе първата жена, която произнесе реч пред дипломиращи се кадети от военната академия "Уест пойнт", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Харис предупреди близо 950 кадети, че навлизат в един нестабилен свят заради руската агресия и нарастващите заплахи от страна на Китай. "Светът се промени драстично", подчерта вицепрезидентката. Тя визира глобалната пандемия, отнела живота на милиони хора и обратите в глобалната политика в Европа и Азия.

Харис отново осъди руската инвазия в Украйна и предупреди кадетите да бъдат и нащрек пред Китай, в момент, в който той бързо модернизира въоръжените си сили.

В речта си Харис не спомена нищо за дискусиите за избягване на дефолт на САЩ. Тя подчерта важността институциите в САЩ да отразяват многообразието в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленски съм - Мари и Хуана

    37 6 Отговор
    Светът е нестабилен, щот оборчето ви фалира, затва...вината е изцяло ваша, албиноске.

    Коментиран от #5

  • 2 С други думи

    20 4 Отговор
    Ако искате да останете живи, напуснете армията. Ако не- бъдете готови да положите кости в наше име и в името на една източноевропейски държава.
  • 3 Було

    9 2 Отговор
    Какво е това було на главата и в дясно ?

    Коментиран от #6

  • 4 Име

    10 2 Отговор
    При комунизма поне нямаше войни, поне не така директно.
  • 5 555555

    5 14 Отговор

    До коментар #1 от "Зеленски съм - Мари и Хуана":

    Ееей ,като трън в задника са ви заседнали тези Щати-по десет пъти в денонощието ги фалирате,апък те проклетниците с проклетници не фалират.

    Коментиран от #8

  • 6 555555

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Було":

    От Китайска коприна е,подари и го лично верния и приятел-Петсидателя Си.
  • 7 нескопосани политици

    13 1 Отговор
    Абре Камилата , кой го прави нестабилен Света бе , аз ли ?
  • 8 РЕАЛИСТ

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "555555":

    Ами нали вчера се писа тук, че нямат пари за социалната система и държавните служители. Кристалина Георгиева от Международния валутен фонд се чудеше как да ги спасява. Това да САЩ , една фалирала държава, която води света към Трета световна, за да не загинат сами
  • 9 Няма да фалират,

    4 0 Отговор
    просто властта ще премине в ръцете на тия които са дали парите, те са от тяхната черга. Ще има фалити на банки, фирми, смяна на ръководства тук и там, но всичко ще стане задкулисно без много шум. През 1929г. САЩ са във фалит, но само след 12г. започва ленд-лиза към СССР, а преди това са помагали на Великобритания и дори на Германия.

    Коментиран от #10

  • 10 РЕАЛИСТ

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Няма да фалират,":

    Де факти те са фалирали отдавна. Дългът досега им е 32 трилиона, а сега Кристалина ще им отпуска още, за да закърпят положението. Ще печатат долари, ще смучат от марионетни държави, като нашата и така ще я карат. Приличат на Римската империя преди края ѝ.

    Коментиран от #11

  • 11 БВП на

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    страните от НАТО е над $50трлн. САЩ ще ги/ни накарат да си дадем всичкото старо оръжие на Украйна, а те ще ни продадат ново и ще си оправят дълга. Вече го правят, дори преди войната казаха всяка страна от НАТО да отделя поне 2% от своя БВП за военни цели. Имаше държави които отделяха под1%, а само те (САЩ) отделят 3,5%.Сега с тази война ще вдигнат още процентите.