Тема: Украйна

30 Май, 2023 16:16 4 825 114

"Това се случи в България. Но се почувствах като в Русия."

  • александър стоцки-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • българия-
  • убежище

Разказ на руснака Александър Стоцки, на когото България отказа убежище

"Това се случи в България. Но се почувствах като в Русия." - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

"Охраната ме хвана грубо под мишниците, извъртяха ми ръцете зад гърба и ме изхвърлиха от сградата на Руския културно-информационен център. Почувствах се в Русия, нищо че съм в България."

Това са думи на Александър Стоцки - руснак, избягал в България след нахлуването на Русия в Украйна. Когато разбира, че в Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София ще бъде излъчен филм за превземането на Мариупол и завода "Азов", отива да гледа филма. "Знаете ли как се влиза в РКИЦ - претърсват те като на граница, бъркат в чанти, опипват дрехите. Какъв културен център е това?" Много по-важен за него обаче се оказва филмът. "Той беше чиста пропаганда, изпълнен с неверни твърдения, които чуваме от началото на войната. Украинците били нацисти, руските войски били освободили Мариупол, а не са го разрушили до основи и избили хиляди невинни хора там. Във филма показваха руски войници, сапьори и глас зад кадър обясняваше как това били спасителите. Имаше и интервю с възрастна жена от града, която разказваше как руснаците ѝ дали храна. Но какво друго би могла да каже пред микрофона на руска телевизия и с руски войски около нея, че ги мрази ли? Зад мен една жена в салона подсмърчаше и плачеше от умиление, гледайки този "героизъм" и "хуманно" отношение на руската армия в Украйна. Бях дълбоко възмутен от всичко, което видях във филма и около мен в салона."

Още новини от Украйна

Още в началото на разговора ни Александър ме пита: "Защо вашите институции допускат излъчването на такъв филм, който на всичкото отгоре е продукция на забранената от ЕС руска телевизия RT, а вие сте страна членка на ЕС?". Обяснявам му, че вероятно нямат основание да се месят, ако РКИЦ е част от дипломатическата мисия в България. Той не се съгласява с мен и казва: "Все нещо могат да направят, ако ги интересува. Този филм е пълен с неверни твърдения, а в залата имаше и българи. Те гледат, слушат, вярват и после разпространяват тези лъжи. Най-малкото, от украинското посолство излязоха с позиция против излъчването му, а вашите политици можеха поне официално да изкажат също несъгласие. Аз обаче не чух такова нещо. Все едно не са знаели. Не може да не са знаели."

След края на прожекцията в РКИЦ Александър се изправя и се опитва да обясни на присъстващите в залата, че са гледали пропаганден филм. "Една от най-големите лъжи във филма за мен беше, когато онзи глас зад кадър каза, че пленените украински войници трябва да бъдат разстреляни, защото са нацисти, а на края на филма един дядо каза, че най-добре да бъдат обесени. Извадих руския си паспорт, за да видят, че един руснак може да мисли по различен начин и попитах хората в салона дали знаят, че в Русия по закон няма смъртно наказание, как тогава ще разстрелват и бесят пленени войници. Попитах ги и дали знаят, че всъщност около стотина от пленените украински войници от "Азов" по-късно бяха разменени срещу "кума на Путин" Виктор Медведчук.

Как така Путин се съгласява да размени тези "нацисти", които трябвало да бъдат "разстреляни", според филма, срещу Медведчук? Къде са тук руският идеализъм и твърдост, за които претендират властите там? Значи "кумът на Путин" е толкова важен, че за да си го върнат руснаците, се отказват от пленените украински войници "нацисти" от "Азов"? Попитах хората в залата не им ли се струва странно всичко това. Но никой от тях не пожела да дискутираме в културно-информационния център тези теми. Вместо това започнаха да ме наричат провокатор. Наобиколиха ме едри, цивилни мъже. Извадих украинското знаме и извиках "Слава на Украйна". Това окончателно ги озлоби. Хванаха ме под мишниците, извиха ми ръцете зад гърба и започнаха да ме влачат към изхода на сградата. Изхвърлиха ме навън. Имам няколко синини по тялото от това, но те ще минат. Това, което ме тормози, е, че в България, за която вярвам, че е демократична страна, изведнъж се почувствах все едно съм в Русия."

Питам Александър защо е извадил украинското знаме насред РКИЦ и не е ли целял наистина провокация с това. Отговаря ми, че е искал да подложи на тест доколко наистина има свобода на изразяване в Русия, та дори и да си в нейно представителство някъде по света. "В Русия няма закон, който да забранява някой да развява украинското знаме. Защо да съм провокатор. Те нали спасяват Украйна с тази "специална операция", защо ги дразни да развявам украинско знаме тогава. Ако спасяваш някого, той не ти е враг. Същото важи и за нещата, които казах след филма. Путин твърди, че в Русия има демокрация и свобода на изразяване. Да видим - в родината ми бяха закрити всички опозиционни медии, както и достъпът до различни социални мрежи. Десетки журналисти и опозиционери са в руски затвори. Аз само се опитах да покажа нагледно, че никой не може да говори свободно в Русия и го доказах." Александър показва и синините по тялото си: "Ето, вижте, тези синини по тялото ми са от опита ми на територията на културен център на "демократична" Русия в чужда държава да изоблича неистината и пропагандата в един техен филм. Това е демокрацията в Русия."

ДВ потърси за коментар и РКИЦ в София. От центъра получи следния отговор:

"Относно повдигнатия от вас въпрос можем да съобщим следното:

1. На 25 май т.г. в Руския дом в София се състоя прожекция на филма

"Азовстал", който съдържа разкази на местни жители, пострадали от братоубийствената политика на киевското ръководство, и кадри от местата на пребиваване на батальона "Азов", неоспоримо потвърждаващи неонацистки характер на това формирование. Внушенията, че филмът уж пропагандира военна агресия, са откровено подвеждащи.

2. В съответствие с длъжностните си инструкции сътрудници на охраната на Руския дом трябва да осигуряват безопасността по време на мероприятия. В частност, на 25 май т.г. лицата с предизвикателно държане са били отстранени от прожекцията. Умишлено увреждане на здравето не е допуснато.

3. Горепосоченият текст беше изпратен в отговор на запитването от БНТ на 26 май т.г. Твърдението в репортажа, че Руският дом се е въздържал от коментар, дължи или на умишлено игнориране на нашата позиция, или на техническа грешка. Бихме помолили коментарът ни да бъде даден без съкращения или корекции, за което предварително благодарим.

Пресслужба на Руския дом в София"

Пред ДВ от район Средец потвърдиха, че сградата е собственост на Руската федерация.

Междувременно в понеделник стана ясно, че е излязло решението на Върховния административен съд (ВАС) по молбата на Александър Стоцки за убежище в България: той е получил отказ. "Няма основания да бъде прието, че от страна на официалните власти в Руската федерация се предприемат безогледно масови репресии срещу гражданите, изразяващи по един или друг начин недоволство от политиката на президента". Това е аргументът на ВАС, с който е отхвърлена молбата на Стоцки. "Опасенията му, че при завръщане в страната ще бъде преследван за своите различни политически възгледи или ще бъде мобилизиран са само предположения, които не се обосновават с доказателства", смятат съдиите от Върховния административен съд. Те са решили да откажат бежанския статут, защото Стоцки не е имал проблеми с официалните власти и с полицията; не е имал етнически и религиозни проблеми, не е задържан, арестуван, съден или осъждан, заплашван, не му е оказвано физическо насилие.

Автор: Николета Атанасова


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 67 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    126 26 Отговор
    Ми не пускат употребили алкохол.Има деца.

    Коментиран от #10

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    135 20 Отговор
    Д,ВЕле не чета.
    Точно обратното е !

    Коментиран от #8

  • 3 Мнение

    139 23 Отговор
    Само вижте източникът на новината (ДВ) и стоп с четенето на отпадните им продукти!
    Крайно време е финансирането на медиите и публичните личности да бъде осветлено!
    Крайно време е журналистиката по света и у нас да бъде възстановена такава каквато трябва да бъде - независима!!!

    Коментиран от #72

  • 4 ХАХАХА

    130 22 Отговор
    Малиий каква помия. Марш от България бе ,върви в осрайна . Чий го дириш пред руския информационен център бе ? Никакво убежище за такива провокатори
    МАРШ,ВАРШ ,МАРШ.

    Коментиран от #81

  • 5 Българин 🇧🇬

    104 18 Отговор
    Ела още веднъж и дори бой ше ядеш бок.лук колаборантски
  • 6 Русо туристо

    86 13 Отговор
    Баш тука ли се намърда бе,алкашор,бегай у Германистаня при другото русо-джендо..
  • 7 Иван

    73 9 Отговор
    Стоцки......Троцки......да не е евреин????

    Коментиран от #14

  • 8 Да обратно е

    72 11 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Азовци“ в София искат цензура! Шивиков алармира за признаци за нацификация
    Четвъртък вечерта в Руския културно-информационен център в София бе показан филма „Азовстал“, което бе повод крясъците на малка проукраинска агитка пред сградата.
    Преди акцията украинското посолство в София реагира остро на прожекцията и на практика поиска българските власти да наложат цензура и да не допускат такива прожекции.
    По време на демонстрацията на шепата събрали се с украински знамена бяха забелязани хора с тениски на екстремистите от „Азов“.
    Генерал Димитър Шивиков посети прожекцията на филма и коментира поведението на тълпата пред сградата и алармира, че тя е индикация на нацификация и фашизъм в обществото. Ето какво написа
    „Волтер казва: «Не съм съгласен с това, което казваш, но ще се боря до последно за правото ти да казваш какво мислиш!» Защо започнах с тази мисъл, защото днес посетих РКИЦ, за да изгледам филма «Азовстал», посветен на битката за освобождението на Мариупол и завода «Азов», в който до последно се биеха националистите от полка» Азов».
    Няма да давам оценка на филма ще кажа само правдив, обективен и заслужава да се изгледа. Фокусът ми е насочен към лумпенизираната агитка от около 30 индивида, която се беше събрала пред РКИЦ и крещеше до несвяст и възпрепятстваше желаещите да влязат спокойно в сградат
    Представителите на МВР все пак се справиха чудесно и осигуриха достъп до сградата. След филма домакините бяха осигурили алтернативен изход и който пож

    Коментиран от #12, #46

  • 9 Българин

    22 66 Отговор
    Какво друго да се очаква в Задунайская Губерния, единствената държава в ЕС, в която се проведе марша на колорадските бръмбари!

    Коментиран от #104

  • 10 Софиянски

    21 43 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Само деВили е имало, наследници на мандраджиите от 44-а.
    Руснакът Батенберг е повече българин от родните пАдлоги

    Коментиран от #65

  • 11 Кратка История на Русия!

    23 73 Отговор
    Руснаците изнасилиха няколко милиона немкини 1945 г., след което изнесоха всички немски заводи и фабрики в СССР!

    Коментиран от #29

  • 12 Да обратно е

    71 9 Отговор

    До коментар #8 от "Да обратно е":

    След филма домакините бяха осигурили алтернативен изход и който пожела излезе през него.
    Аз, естествено, не се възползвах, а излязох през парадния вход, защото съм в Родината си и не ме е страх и никой не може да се разпорежда и налага правила, освен установените.
    Тълпата естествено озверя, започна да крещи по моя милост и да хвърля дребни предмети, въпреки че полицаите ми предложиха да се върна в сградата аз отказах и продължих по улицата.
    Част от фашизоидната тълпа ме последва до СУ с обиди и закани. Споделям това, сънародници, не за да се правя на герой, а да заостря вниманието, бдителността и чувствителността Ви, защото това са първите признаци на нацификация и фашизъм в обществото.
    Дори ги съжалявам тез индивиди, защото не се осъзнават, че са инструмент в чужди ръце и подлоги на чужда воля. Тук не е Украйна и тук не е Киев.»
    По-късно той сподели и видео от социалните мрежи, в което се виждат шепата агресивни протестиращи.
  • 13 11111

    10 52 Отговор
    всички орки зад урал
  • 14 Биляна

    69 12 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Този е окраинец не е руснак представя го пропагандата като руснак

    Коментиран от #20

  • 15 Иван

    64 10 Отговор
    Стоцки-Хилядоцки-Милионоцки: откъде -накъде американските нацисти ще развяват американското знаме пред посолството им???? Това е България, не е САЩ.

    Коментиран от #77, #88

  • 16 Скайнет

    19 60 Отговор
    Некултурен център на Московийската Фекализация. Трябва да бъде закрит, а бабата посланик изгонена отдавна.
  • 17 Ама

    15 57 Отговор
    Дългите руски пипала с навсякъде в Родината ни...Това момче го чака съдбата на Навални ако се върне...Изфабрикувани обвинения в Русия колкото искаш...Петата колона на Русия...БЪЛГАРИЯ...

    Коментиран от #40

  • 18 Някой

    69 5 Отговор
    Тоя да пробва да се изтъпани пред цяла зала в САЩ и да почне да говори против американската власт. Гарантирам му, че пак ще се почувства като в Русия.
    Инач, всеки гледа филма и си прави заключения. Не е нужно някой да се изправя и да ми казва кое е истина, и кое - не. Напълно заслужено са го изхвърлили.

    Коментиран от #25

  • 19 Kирил

    18 54 Отговор
    Руския културен център в София е шпионско диверсионно гнездо. Службите ни са на слугинаж от Москва.

    Коментиран от #96

  • 20 А бе..

    14 17 Отговор

    До коментар #14 от "Биляна":

    Не е ...Окраинец...иди се изкъпи с българска вода...
  • 21 нямам повече въпроси

    60 7 Отговор
    "Извадих украинското знаме и извиках "Слава на Украйна".
    А знае ли този александър че Слава Украине е нацистки поздрав равен на Хайл Хитлер . Този нищо повече от правокатор и ако си мисли че в България живеят аборигени които не могат да боравят с интернет и да потърсят други източници на информация жестоко се е излъгал . КЪК ТОЗИ александър :

    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

    2 Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент

    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“

    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.

    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.

    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там бъл

    Коментиран от #27, #34, #39, #53, #78

  • 22 НЯКОЙ

    20 0 Отговор
    Човещината у някои хора липсва, но винаги на такива им се случва в живота да изпаднат в положение да се надяват на човещина. Дано да попаднат на човеци, а може да попаднат и на нечовеци, като самите тях !
  • 23 Шаро

    36 8 Отговор
    Ами оди у амерското посолство. Том само от целия свят тачат предателите!
    Ама до време!
  • 24 Зеленски съм - Мари Игуаната

    20 3 Отговор
    Тва да се чува. Този се е почувствал като у дома си. Ма ние сме гостоприемни, бе...гладен нема да оставим човек...хляб и сол, лучец, люта пиперка и га му варим една тенджера боб...как нема да са почувства кат у дома си русначето...
  • 25 Гост

    5 15 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Специално на теб...доста трябва да ти се обяснява кое как е..

    Коментиран от #28

  • 26 Идно не разбрах

    37 4 Отговор
    Как гледал филма,след като го били исфърлили кат мъсно коти.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Някой

    15 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Хм, от теб ли? Приносителя на чистата истина?
    Стига си се шегувал!

    Коментиран от #32

  • 29 Иван

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кратка История на Русия!":

    Как установи??? 150 етноса са, включително укри, евреи, чеченци, татари, българи.........само макета няма.

    Коментиран от #45

  • 30 Гост

    17 2 Отговор
    .........ФЕЙК............
  • 31 Руснак

    31 6 Отговор
    Със бандеровска фамилия. Съвсем на взеха за канарчета.
  • 32 Гост

    2 13 Отговор

    До коментар #28 от "Някой":

    Точно от мен..ти на черното казваш бяло....
  • 33 Демократ

    8 30 Отговор
    Това е страшно доказателство,че вече сме задунайска руска губерния, управлявана от жалки национални предатели. Бог да пази България от руския ботуш, пред който се кланят тези предатели на паметника му. Роби,които не знаят що е свобода!

    Коментиран от #38

  • 34 Малеее

    10 34 Отговор

    До коментар #21 от "нямам повече въпроси":

    Хайде стига с тая руска пропаганда! Ставате смешни! Путинските изчадия що народ избиват всеки ден, а вие ги боготворите! Що за идиотизъм!

    Коментиран от #37, #103

  • 35 кюмюра от Драгалевци

    27 2 Отговор
    "Това са думи на Александър Стоцки - руснак, избягал в България след нахлуването на Русия в Украйна."

    В тоя конфликт си или за Русия (с всичките и недостатъци в управлението на страната ) или за Украйна с нейния фашистки режим , средното положение е като полубременна жена . Ако беше истински мъж с неговите разбирания щеше да е в окопите на "О"крайна или щеше да остане в родината си и при нужда да я защитава а той избягал на "служебна" софра и учи другите как трябвало да живеят .
  • 36 Такива виреят у нас

    5 27 Отговор
    Ние сме такива, предатели. Заложено ни е още с предателството на Левски, после болшевиките у нас, та чак до фатмака, който днес е готов и продава интереса ни на руските власти. Какво остава за горкия Александър.

    Коментиран от #48

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Абе

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "Демократ":

    Дермократ като не ти харесва заминавай за америка.
  • 39 Руски Баламурник

    7 28 Отговор

    До коментар #21 от "нямам повече въпроси":

    Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

    Деец ,ама друг път .
    Руски колаборант. руски предател .

    Коментиран от #107

  • 40 Московийски културен център

    7 11 Отговор

    До коментар #17 от "Ама":

    Тази пета колоно много я митологизират. Ниско интелигентни и с отклонения (каквито има навсякъде) и някои гладни ( но не за рубли!). Някои и къщи си построиха, защото ако няма балъци, няма да има и тарикати. Умника от Учиндол ако не им беше правил реклама, нямаше да ги има никакви.
  • 41 Гошо

    18 3 Отговор
    "Това се случи в България. Но се почувствах като в Русия."
    Даа още са си руски методи нашите ,трябвало така да направят ,че да се е почувствал като във Франция тоя европеец
  • 42 Факт

    12 3 Отговор
    В България всички са подлоги и предатели! Едните на Русия, другите на САЩ! Все едно братя близнаци извратеняци, но понеже са извратеняци трябва и да са един срещу друг! Никой не се сеща, че тук е България! Всеки се продава за сребърници и не му пука за другите, Що за сбирщина сме тук! Този народ е създал Европа и Русия. Този народ е спасил Европа от турския ятаган и дал писменост на Русия. А сега е сбирщина от предатели и лакеи! Къде си български народе? Има ли още такива, което милеят за тази страна и не искат да са подлоги нито на изток, нито на запад, нито на юг и север!

    Коментиран от #76

  • 43 гост

    17 1 Отговор
    ТО и РСМ плещи и пише лъжи десетилетия, но Дойче зеле не се трогва от това. Напротив, разпространява ги.

    Изводът: В България има демокрация и свобода на словото. Всеки може да истина или лъжа. Ние сме много по-умни и от източните и от западните полудемокрации ...
  • 44 Ей копейкаджия

    3 17 Отговор

    До коментар #37 от "до третополовия":

    Никой не вярва на ваште простотии .
    Затова е пълно в Украйна с българи .
    Стига сте писали за тези Руски предатели , ама нали и ти си такъв .
    Копейкаджия долен.

    Коментиран от #52

  • 45 Чебурашка

    16 0 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    Къде няма макета, бе? Макетата са навсякъде. И на Марс има даже...
  • 46 Хахахаха

    4 22 Отговор

    До коментар #8 от "Да обратно е":

    Нажификация и фашизъм е подкрепата към Русия и радостта на русофилите след всяко бомбене по Киев! Никой от вас русофили, не се е запътил към Русия, но много я обичате от разстояние! Защо ли? Даже и не искате да покажете на останалите, че е хубаво там като направите една опашка на влизане в Русия, но не никой не тръгва! Седите в България, държава от ЕС и НАТО и викате - ейййй ама знайш колко е хубаво в Русия! Ами идете бе другари, ще имате управлението което искате и президента който искате! Защо не отивате?

    Коментиран от #54, #58, #63

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ами като не му харесва

    18 2 Отговор
    Да си ходи обратно. Примерни може DW да си го осиновят и приберат. И понеже ще са заети да се грижат за него, да закрият българската си редакция.
  • 51 Зеленски съм - пахнем, та се не траем

    10 2 Отговор
    Този пък, ако гостува в Обора,, онез чобани не да го нахранят, ами гол ще го оставят, по гащи...може и да го уважат, а след туй и да го позаровят некъде, та и трънката нема да му поливат, мани...
    В България си е друго...
  • 52 с третополов говоря

    11 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ей копейкаджия":

    веднъж , по нататък ме е гнус . С такива които си ползват дупките за различни дейности .......

    Коментиран от #64

  • 53 Ейййй

    5 15 Отговор

    До коментар #21 от "нямам повече въпроси":

    Стига пропаганда троле, много пъти писаха вече доказано, българи в Украйна в Одеса не са убивани. Стига сте тролили с едно и също нещо. Лъжа е, казаха ви много пъти.

    Коментиран от #57, #74

  • 54 Донбас що бомбиха и палеха

    14 6 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    Отивай в Покрайна, като ти е зор и не давай акъл на другите

    Коментиран от #59

  • 55 Бай Иван

    16 5 Отговор
    Пълни глупости.
    Влизал съм много пъти в РКЦ на Московска и никога не са ме пребърквали или изхвърляли. Влизането е съвсем свободно.
    Тоя пич да не е ходил в някой друг културен център? АЙде стига с тая евтина пропаганда..
    Егати лъжците.
  • 56 Уса

    11 5 Отговор
    Предполагам Саша не знае,че западните господари изцоцват ресурсите на България и плащат с потупване по рамото.Същото правят с Африка и др
  • 57 Бай Иван

    12 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ейййй":

    Верно??
    Значи БиТи Ви са излъгали в новините от 2015г??

    Коментиран от #60

  • 58 Хахахаха

    6 13 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    Да русофилня, гледам че цъкате много минуси, ама аз искам да отговорите? Какво ви спира да заминете за Русия и да имате президент Путин? Много българи заминаха от България, та България ще се справи и без вас, не е нужно това да ви е опорката. Защо не дадете пример, да покажете че в Русия е много хубаво? Направете една опашка на границата, като заминете натам, за да види Европа че и в Русия е хубаво? Защо ви е страх да заминете?

    Коментиран от #66, #82

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ъъъъ

    1 9 Отговор

    До коментар #57 от "Бай Иван":

    БТВ не са имали точната информация! Потърси в новините, преди да тръгнеш да спориш!

    Коментиран от #69, #71

  • 61 Орела Мути

    11 2 Отговор
    Никъде по света не обичат предателите без значение от коя държава са.
  • 62 стоян георгиев

    9 6 Отговор
    Тва което се случва в европейска и натовска българия дали учудва някого?ние за това сме бедни и гладни а известните ни хора са къро и мъро дето се трепат помежду си.посткомунизма в много отношения е по лош и по порочен от комунизма и докато обществото ни не въстане срещу този тумор няма да има оправия.

    Коментиран от #111

  • 63 кого плашиш

    15 4 Отговор

    До коментар #46 от "Хахахаха":

    Там живея ! Сам падна в капана с простотиите които пишеш . Сега ти си на ход до покажеш че си реален и истински . Ще ми дойдеш ли на гости . Ще те посрещна за да се убедиш че има хора които живеят там и не се оплакват . Тук осен другите хубави неща няма наркомания като в ЕС и няма третополови или поне парадиращи за такива ценности по улиците ( даже само това ме кара да се чувствам на по добро място ) И пак повтарям ела за да се убедиш как живея и как живеят , за да престанеш да плашиш хората с собствените си фантазии . Ела ако си мъж ! Мога да ти изпратя приглашение и разходите на руска земя са за моя сметка ..... Ела .......

    Коментиран от #67, #98, #105

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Орлин

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянски":

    Кравари акъл да не дават кой, къде да ходи . На аудио записа се чу кои са робите на чуждите посолства. Сами си го казаха , че са предатели. А вие тук сте част от агитката , която рецетира и пее на антируските контрапротести......
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хахахаха

    8 10 Отговор

    До коментар #63 от "кого плашиш":

    Аз не съм в Русия, но гледах руската новогодишната програма! Не знам за какви мъже там пишеш, че няма но аз в програмата не видях нито един мъж дето да не беше червисан и гримиран и да се държи като мъж! Не видях.

    Коментиран от #84

  • 68 А бре

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "до третополовия":

    То верно си еднополов , ама от ония дето си падат по ма.на.фи .
  • 69 Хъъъъъ

    12 1 Отговор

    До коментар #60 от "Ъъъъ":

    Новините ги има до днес в интернет и в архива на БТВ Освен новини имаше и репортажи от там със жители
    Тогава казваха истината, защото не бяха купени от... Потърси ти преди да спориш. Не бъди категоричен и не спори, за неща които ги има.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 койчо от койнаре

    12 2 Отговор

    До коментар #60 от "Ъъъъ":

    Само вие фашагите имате информация . Нищо няма което да обори фактите написани в пост 21 . Вече 28 път пишеш че не било така а било еди как си . Има видео как хората скачат от етажите за да не изгорят . Всичко съм прегледал хиляди пъти . И между другото и Оливър Стоун ли лъже в филма си за майдана ?

    Коментиран от #87

  • 72 И кой го казва

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Най зависимия ли?
  • 73 Е——да.а.а.а.а.а

    4 12 Отговор
    И измежду тъпите руснаци тук-там се ражда по някой нормален човек, колкото да потвърди че изключението потвърждава правилото. Лично аз в русПия не бих стъпил и милиони да ми дават….същото важи и ако ми предложат да поживея няколко дни в лудница!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този в какъв

    12 1 Отговор
    филм ни вкарва? Разчита на това,че не е имало нито медийно отразяване ( по телевизии) ,нито огромно посещение,поради ограничената информация,пак от медиите.Какво пребъркване,какви опивания на дрехи,ровене в чанти или личен багаж.За разбирачите на коли- същия е " избягал" и цъфнал тук с едно евтинджос автомобилче- няма да посочвам марка- но отзад в дясно пише Леванте- последна версия.Всеки разбирач, се досеща за какво иде реч.
  • 76 Прав си

    9 8 Отговор

    До коментар #42 от "Факт":

    Само Възраждане!!!!!

    Коментиран от #80

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Българин

    9 6 Отговор
    Браво на охраната! Така се действа с предатели!
  • 80 неееееееееее

    5 13 Отговор

    До коментар #76 от "Прав си":

    НЕЗАБВАНО ИНИЦИИРАНЕ НА РЕФЕРНДУМ ЗА ЗАБРАНА НА НЕФАШИСТКАТА ПРОКРЕМЪЛСКА ВЪЗРАЖДАНЕ!! ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА И ПАРЛАМЕНТА,НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хахахаха

    3 11 Отговор

    До коментар #66 от "до третополовия":

    Кой е казал, че съм за САЩ? България е страна от ЕС и НАТО и аз гледам българския интерес! А ти кой интерес гледаш? Руския ли?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Перо

    10 2 Отговор
    Тоя се пеняви за да получи политическо убежище и социални помощи, иначе е обикновен беглец от запасна служба или криминален елемент!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ъъъъ

    6 6 Отговор

    До коментар #71 от "койчо от койнаре":

    Та пак, протести е имало и в България и във всяка държава която е сваляла диктатура! Незнам какво се опитваш да пишеш с този Майдан. В Румъния свалиха Чаушеско с протести (почти война), в България също имаше протести срещу комунизма. Диктатура не се сваля с избори, а с протести. Така, че Янукович беше свален с протести след като не удържа това което обеща.

    Коментиран от #93

  • 88 Бай Яни

    6 11 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Като е това България,тук място няма тоз културофашиски московски пропаганден център.

    Коментиран от #94

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 за русофилите

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "до третополовия":

    Имам приятели украинци .които живеят в България от 1986 г. Попитах ги, истина ли е това, те ми отговориха, че не знаят подобно нещо да се случвало.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ха,ха,ха

    5 1 Отговор

    До коментар #88 от "Бай Яни":

    И базите нямат място тук
  • 95 Сандо

    4 4 Отговор
    Колко жалко,че България няма Сибир,място в което на много хора им идва акъла в главата.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 В тоя фашистки център ни мразят

    5 7 Отговор
    Имал съм работа с тоя шпионски център наречен дом на културата москва и само ше ви кажа,че на българите гледат с ненавист, защото се смятат за висша раса тия рашисти. Една камара журналя, дребни политици, бизнесмени и тн се мъкнеха там, за да продават евтино родната ни България на руския ботуш.

    Коментиран от #102

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 бай Даньо

    2 6 Отговор
    В България както обикновено тежък непрофесионизъм никой не знае какво прави ... разбира се че е трябвало да забранят филма . Трябва и да с е държи сметка за истериите на украинските емигранти .... някой сеща ли се че България има специфичен интерес не непременно такъв съпосочен с руския или украинския !?
  • 100 Жалка работа

    6 3 Отговор
    В Сибир го чака килия с южно изложение, за това прави циркове.
  • 101 Последния Софиянец

    3 5 Отговор
    Слава Украине 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бай Стоил

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Проведе се и Луков марш.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ти не гледай

    1 2 Отговор
    ...какво се казва, а кой го казва.
    Щом го твърди Русия - значи е вярно и правилно!
  • 107 ХАХАХА

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Руски Баламурник":

    Друго си е да си краварски лакей ,по престижно ти звучи ,а?
  • 108 спас

    2 3 Отговор
    Той си продал задника на краварите, плюе по родината си , а ние ще го уважаваме. Марш заедно с укрите от държавата ни. Филма беше супер, даже го почувствах толкова реалистично докато чувах воя на умряло от украинския посланик и отрепките отвън.

    Коментиран от #110

  • 109 Вирус

    1 1 Отговор
    Има нова звезда на дойчото
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ганев

    1 0 Отговор
    НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ НЕ СЕ ДОПУСКАТ.....ИЗБЯГАЛИ В НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ ЗА ДОЛАРИ ЯСНО
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.