Last news in Fakti

2 Юни, 2023 13:24 1 043 1

Стачка на жп работниците в Англия

  • стачка-
  • великобритания-
  • работници-
  • условия-
  • заплащане

В нея участват повече от 20 000 железопътни работници

Стачка на жп работниците в Англия - 1
Източник: БГНЕС

Повече от 20 000 железопътни работници в Англия стартираха 24-часова стачка, която ще засегне движението на около половината от влаковете в страната. Утре машинистите също ще се присъединят към стачката.

Синдикатът RMT организира стачката, която ще засегне множество влакови линии в Англия, както и някои от маршрутите, преминаващи през Шотландия и Уелс. Стачките са част от продължаващия отдавна спор за увеличение на заплатите и подобряване на условията на труд, предаде БНР.

В събота е планирана стачка на машинистите, организирана от техния профсъюз Aslef. Тези нарушения в железопътния транспорт съвпадат с кратката училищна ваканция в Англия и Уелс.

Стачките определено ще създадат проблеми на хората, които пътуват до Лондон за различни събития, включително финала на Купата на английската футболна асоциация на стадион "Уембли", концерта на Бионсе и конните състезания Epsom Derby в предградията на столицата.

Влаковите компании съветват хората да потърсят алтернативни варианти за пътуване. Според BBC, днешният петък е 29-тият ден на стачки от началото на последната серия от стачни действия, без да се наблюдават признаци за намиране на решение на трудовия спор.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С.П.

    3 1 Отговор
    Какво увеличение на заплатите искат, след като министърът им на отбраната Уолъс каза, че ще увеличава разходите за отбрана, за да се справи с Русия. Пари за железничарите няма. Кое е по-важно някакви си 20 000 железничари в Англия или борбата с Русия?!?
Новини по държави: