2 Юни, 2023 13:40 680 1

Мексикански министри: ОАЕ е важен стратегически партньор за Мексико

  • мексикански министри-
  • оае -
  • стратегически партньор -
  • мексико-
  • обединените арабски емирства

Двамата министри подчертаха усилията на страната си към задълбочаване на двустранните връзки в редица области, най-вече към увеличаване на търговския обмен и по-тясно сътрудничество в хранителния сектор и селското стопанство

Мексикански министри: ОАЕ е важен стратегически партньор за Мексико - 1
Снимка: Shutterstock

Кармен Морено Тоскано, заместник-министърка на външните работи на Мексико, и Габриел Йорио Гонсалес, заместник-министър на финансите и държавния дълг, заявиха, че Обединените арабски емирства са важен стратегически партньор на тяхната страна, предаде новинарската агенция на ОАЕ – УАМ.

Двамата министри подчертаха усилията на страната си към задълбочаване на двустранните връзки в редица области, най-вече към увеличаване на търговския обмен и по-тясно сътрудничество в хранителния сектор и селското стопанство.

Тоскано заяви, че двете страни споделят общи възгледи за изменението на климата и определи явлението като "значително предизвикателство за всички държави по света". Тоскано е на посещение в емирствата в рамките на обиколката на мексиканска делегация от Съвета за сътрудничество на страните от Залива. Обиколката има за цел да благоприятства укрепването на двустранните отношения в различни области.

Гонсалес каза, че двете страни могат да продължат да си сътрудничат в областта на зелената енергия и обезсоляването на вода, както и да се възползват от опита си в тези области.

"Мексико споделя с ОАЕ възгледите си по отношение на климатичната конференция КОП28, включително необходимостта от обединяване на глобалните усилия за противодействие на климатичните промени", каза той. Заместник-министърът на финансите и държавния дълг подчерта, че посещението е "възможност за бъдещо сътрудничество в различни области".

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишел

    1 0 Отговор
    ОАЕ са важен партньор не само на Мексико.
    За една година, в условията на санкции срещу продажбите на руско злато, ОАЕ са закупили 74.5 тона руско злато , което са претопили, смесили с тяхно и продали по света.(източник AML Intelligence - агенция за икономически разследвания)