Last news in Fakti

7 Юни, 2023 08:40 755 1

Бивш губернатор на Ню Джърси ще участва в президентската надпревара в САЩ

  • сащ-
  • губернатор-
  • бивш-
  • крис кристи-
  • президент-
  • надпревара

Това е Крис Кристи

Бивш губернатор на Ню Джърси ще участва в президентската надпревара в САЩ - 1
Източник: БГНЕС

Крис Кристи, бившият губернатор на Ню Джърси (2010-2018), обяви своето желание да се кандидатира за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 година, съобщи телевизионният канал FOX News.

По време на реч, Кристи заяви, че "планира да се бори за номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ през 2024 година". Той добави: "Не мога да гарантирам успеха си. Но мога да ви уверя, че накрая няма да има съмнения относно моята идентичност, моите ценности и заслужавам ли това".

Във вторник той подаде необходимата документация за участие в изборите, като съответната информация беше публикувана на уебсайта на Федералната избирателна комисия на САЩ.

През 2016 година Кристи също участва в битката за номинацията на Републиканската партия за президент, но прекрати кампанията си предварително поради слабата подкрепа в няколко щата. След това той подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп, който впоследствие спечели президентските избори на 8 ноември 2016 година.

На 5 юни и бившият вицепрезидент на САЩ, Майк Пенс, подаде документи за участие в надпреварата за номинацията. Освен Кристи и Пенс, за номинацията на републиканците се борят още бившият президент Доналд Тръмп, губернаторът на Флорида, Рон ДеСантис, бившият посланик на САЩ в ООН, Ники Хейли, сенаторът от Южна Каролина, Тим Скот, и други политици, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Криско и Кристина Димитрова

    3 0 Отговор
    Не го харесваме тоя Крис Кристи.

    Ама нали не ние, а Клаус Шваб и Сорос ще ги избират и в САЩ!